Gebruikers over webshop Whinkel
Review toevoegenHet product wat ik zocht was snel te vinden binnen paar minuten is je bestelling afgerond.
VerzendingMijn bestelling was op de afgesproken dag geleverd.
Levering duurde een stuk langer dan de vermelde 24 uur, bezorging en klantenservice waren verder wel in orde.
VerzendingOndanks dat levering binnen 24 mogelijk zou zijn duurde het (met weekend) 5 dagen voordat in hem in huis had.
KlantenserviceNadat bleek dat de Lenovo Onelink + niet paste op mijn X1 Carbon Gen3 verzocht hem om te ruilen voor een Onelink pro. Na wat geharrewar werd mij aangeboden om het apparaat om te ruilen tegen 10% van de originele waarde.
deze shop gepakt omdat het de laagste prijs had. de twinkel spaarpunten interesseren me niet zo.
Verzendingproduct was op voorraad en zou de volgende dag geleverd worden. uiteindelijk werd er pas drie dagen later geleverd. dat was voor mij geen probleem
Klantenservicedag na de bestelling ben ik gebeld door de shop die me netjes op de hoogte bracht dat de levering verlaat zou zijn. bij de bestlling zat een handgeschreven kaart die me veel plezier wenste met mijn aankoop, dat zie je ook niet vaak. ik had nog geen vijftig euro uitgegeven bij ze,
reageren slecht, maken beloftes, leveren niet op tijd, gooien met twinkle's kortingspunten maar daar koop je geen klanten mee.
VerzendingTot op heden nog geen pakket ontvangen, tot 3 x toe een toezegging gehad dat het de volgende dag geleverd wordt, maar weer niets!
Klantenservicenemen gewoon niet op, reageren slecht op de mail, kunnen niet op factuurnummer zoeken.
Product op maandag 31-10 besteld, zou de volgende dag binnen zijn volgens de site. Contact gehad op dinsdag avond, product zou donderdag bij mij zijn. Vrijdag 4-11 product nog steeds niet verzonden. Geen mailtje of telefoontje ontvangen, sterker nog op mail word niet geantwoord(website zegt binnen 2 uur antwoord).
VerzendingProduct niet geleverd binnen beloofde tijd, geen mail of informatie ontvangen en op mail word niet gereageerd.
KlantenserviceProduct niet geleverd binnen beloofde tijd, geen mail of informatie ontvangen en op mail word niet gereageerd.
Vlug veilig en voordelig bestellen. Ook als de levering iets uitgesteld wordt, a.g.v. ongemak, daar een bericht over krijgen. Top
VerzendingEnige opmerking: Stop kleine artikelen, bv routerversterker op stekkerformaat, niet in een grote doos 50 x 20 x 20 met een hoop loos verpakkingsplastic. Zinloos en niet milieu vriendelijk.
Mooie overzichtelijke site. De zoekfunctie is goed zichtbaar. Goede filter mogelijkheden. Makkelijk bestelproces. Groot assortiment.
Verzending13 oktober besteld en 14 oktober thuis. Kan niet beter.
Makkelijk online te bestellen via de site zonder problemen, snelle levering, niks om aan te merken.
VerzendingIk had hem eerder als dat ik het verwacht had. 👍
KlantenserviceNetjes gebeld of het product goed geleverd is, alleen het tijdsbestek is wat vreemd, zondagavond.
Dinsdag 25-10 een bestelling geplaatst, artikel was ruim op voorraad volgens de website.. s'avonds werd ik gebeld, vaag verhaal.. toch niet op voorraad! Aangegeven dat ik van de koop af zie en mijn geld terug wenst te ontvangen, tevens aangegeven dat ze dit even bevestigen via de email.. geen mail gehad, woensdagavond maar eens gemaild.. sindsdien niks meer ontvangen.
Was de 1e keer dat ik hier bestelde.. direct de laatste keer.
Heb melding gemaakt bij PayPal.
Ze komen afspraken niet na en reageren niet op email.
Update 20-11: Tot op heden geen contact kunnen krijgen met Whinkel.. ook geen geld terug ontvangen
Makkelijk te bestellen, goede interface. Spullen makkelijk te vinden. Het bestelde product was niet binnen de levertijd te leveren en hebben mij toen een beter vervangend product aangeboden voor de zelfde prijs. Daarnaast werd ik naderhand gebeld om te zien of het product beviel en of alles naar tevredenheid was. Erg klantgericht, erg prettig manier van communiceren.
Ik was op zoek naar een specifieke set geheugen van Kingston. Deze set was slecht leverbaar of er werden hoge prijzen voor gevraagd. Volgens de Tweakers Pricewatch zou Whinkel dit geheugen kunnen leveren voor een nette prijs.
Whinkel is een nieuwe shop waar ik zelf nog geen ervaring mee had. De shop ziet er modern uit en de aanvullende informatie is informeel, kort en duidelijk wat een groot verschil is met de formele lappen tekst van sommige andere shops.
Technisch is de site naar mijn mening nog wel wat te verbeteren. De opdeling in verschillende Whinkels is niet even duidelijk (waar hoort bijvoorbeeld geheugen?) en het selecteren van de Whinkels werkt ook niet altijd optimaal. Daarnaast ontbreken er ook bruikbare filters waardoor effectief zoeken naar componenten eigenlijk niet mogelijk is, maar daar helpt de Tweakers Pricewatch gelukkig.
Grootste probleem vond ik nog wel dat de exacte typeaanduiding niet onder specificaties staat en dat een link naar het product bij de fabrikant ontbreekt. Soms staat het typenummer in de titel, maar niet altijd. Bij bijvoorbeeld geheugen heb je dus geen idee wat je nou precies gaat bestellen (link in de Pricewatch was wel naar het juiste product). Je moet echt alle technische details gegevens vergelijken met die van de fabrikant, om er enigszins zeker van te zijn dat je het juiste product hebt. Zonder de Pricewatch had ik in dit geval de 'gok' niet genomen.
Bestellen zelf is eenvoudig. Betalen kan op alle gebruikelijke manieren en zelf kosteloos via creditcard voor extra zekerheid. Leveren gaat via PostNL waarbij ook kosteloos een alternatief afleverpunt gekozen kan worden.
Het product was volgens de site op voorraad en zou de volgende dag geleverd worden, wat ook bij de bestelling bevestigd werd. Toen er na 2 dagen nog niet verzonden was heb ik contact opgenomen. Het probleem werd hierna meteen opgelost en de bestelling dezelfde dag verzonden. Uiteindelijk heb ik het geheugen net op tijd ontvangen zodat mijn bouwproject geen vertraging opliep, inclusief een persoonlijk geschreven kaart en een kleine attentie voor het ongemak.
De (verzekerde) verzending liep via PostNL. Bij bestellen kon er meteen gekozen worden voor thuis afleveren of bij een servicepunt.
Het product was niet meteen beschikbaar, waardoor de beloofde aflevertermijn niet werd gehaald. Voor de vertraging 1 ster aftrek. Maar nadat het product beschikbaar was verliep alles probleemloos. Er werd meteen een Track & Trace code gestuurd om de zending te volgen. Keurig op tijd op het servicepunt afgeleverd.
Toen er na 2 dagen zelfs nog niet verzonden was, wilde ik eigenlijk mijn bestelling bij een andere shop plaatsen omdat ik het geheugen nodig had voor een nieuwe build.
Uiteindelijk toch besloten na te vragen bij Whinkel wat er aan de hand was. Contact opnemen kan via een normaal telefoonnummer, social media, maar gelukkig ook via 'ouderwetse' mail.
Binnen een paar minuten na het verzenden van de mail werd ik reeds gebeld. In een leuk gesprek werd het probleem uitgelegd en werd beloofd dat het product dezelfde dag nog zou worden verzonden en de volgende dag geleverd zou worden, wat ook keurig werd nagekomen!
Een foutje maken kan gebeuren, maar als het zo netjes wordt opgelost is dit geen probleem.
Beste prijs volgens tweakers. net Simpel te bestellen, goed uitgevoerd, en snel thuis. Goed product voor een goede prijs.
Verzendingvolgende dag per post.nl
KlantenserviceTelefoontje achteraf of ik tevreden was, en wat men nog meer zou kunnen doen. Top
Vals adverteren met Iphone 7 plus op voorraad echter als je besteld dan krijg je later te horen dat het toch niet op voorraad is. Als je contact met ze opneemt doen ze alsof hun neus bloed.
KlantenserviceGeweldig dat ze vele mogelijkheden hebben om contact op te nemen echter neemt dit niet weg dat de vriendelijkheid ver te zoeken is.
Er wordt op de website aangegeven dat de nieuwe iPhone 7 op voorraad is en direct de volgende dag geleverd kan worden. Ze vragen ook 20€ extra voor de telefoons, wat logisch zou zijn als ze ook daadwerkelijk op voorraad waren, aangezien de meeste andere webshops een levertijd van 2-4 weken aangeven.
Maar helaas bij een bestelling word je gelijk de dag erna gebeld dat de levertijd toch eigenlijk minimaal 2 weken is.
Zoals eerder toegelicht; belofte van directe levering tegen (kleine) extra betaling vergeleken met de concurrentie, eigenlijk gewoon een levertijd van 2-4 weken.
Ik kende heel Whinkel niet, dat moet ik toegeven, maar deze kwam op Tweakers naar voren als de voordeligste en snelste leverancier. Geen spijt van: Perfecte levering, volgende dag in huis. Keurige communicatie. Goed verpakt artikel en nog voorzien van een persoonlijk woord op een kaartje. Tevens enkele dagen werd ik na gebeld over de algehele tevredenheid van de levering en het product! Dat had ik net eerder mee gemaakt! Top!
VerzendingZoals aangegeven goed verpakt en snel geleverd
KlantenserviceKlantenservice: Niet eerder meegemaakt dat ik werd na gebeld over de tevredenheid van het hele proces, levering en het product.
Ik heb bij Whinkel.nl een Lacie USB stick gekocht, omdat de prijs en levertijd beiden erg gunstig waren.
VerzendingDe USB stick kwam snel binnen, en hij was erg netjes verpakt.
Netgear router bij Whinkel besteld omdat deze significant goedkoper was dan andere aanbieders en er een snelle levering werd beloofd.
KlantenserviceDe dag na mijn bestelling werd ik gebeld met de mededeling dat de door mij bestelde router niet op voorraad was. In plaats daarvan wilde men mij een alternatief aanbieden van een ander merk welke duurder was. Ik heb specifiek voor dit model gekozen en gaf duidelijk aan geen interesse te hebben, toch bleef de medewerker het alternatief aanprijzen. Uiteindelijk gaf hij aan dat ik dan een week zou moeten wachten, voordat het door mij bestelde product op voorraad was, dat was voor mij geen probleem. Vervolgens krijg ik een dag later alsnog een pakket met mijn router. Op zich netjes, maar een beetje raar.
Whinkel heeft tweemaal hun eigen beloften gebroken, de website geeft aan dat het wel op voorraad is, dan belt men dat het niet op voorraad is, en vervolgens blijkt het wel op voorraad.
Diverse andere reviews geven soortgelijke ervaringen aan. Dit heeft erg veel weg van "bait & switch"-praktijken waarbij klanten worden gelokt met een goede prijs in de pricewatch en er vervolgens wordt geprobeerd klanten na de bestelling akkoord te laten gaan met een ander product met een hogere marge voor de winkelier. Dit alles gebeurt onder het mom van persoonlijke dienstverlening. Ik kies de volgende keer liever voor een anonieme dozenschuiver.
ik had een bluetooth/ wifi component en na 8 dagen wachten was het nog niet binnen.
Verzendingik had een bluetooth/ wifi component besteld bij whinkel. waarna ik de volgende dag was gebeld dit telefoontje heb ik helaas gemist. en ik was dus aan het wachten op mijn bestelling die de volgende dag binnen had horen te zijn. ik heb al eerder gehad dat dit niet het geval was dus ik wachtte nog 2 extra dagen, waarna hij nog niet binnen was. uiteindelijk dus de klanten service gebeld bleek het niet op voorraad te zijn. hadden ze nog wel een andere versie. en dan zou ik ook 10 euro terug krijgen, hier heb ik ja op gezegd. deze zou dan meteen de volgende dag binnen zijn dus ik weer wachten weer niet binnen. dit was op een zaterdag en ik dacht dat ik weer even wacht tot maandag na maandag was hij nog niet binnen. dus heb ik weer gebeld met de klantenservice. deze keer was hij blijven haken bij de DHL dus zou de man die ik aan de telefoon had de volgende dag bellen met de DHL en als hij daar niet was aan gekomen dan zou hij meteen een nieuwe sturen. ik heb daarna weer vier dagen zitten wachten en nog niks dus bel ik weer met de klantenservice en krijg ik te horen dat ik uiteindelijk het originele product pas weer zaterdag binnen krijg met een 10 euro cash back. de enige reden dat ik bij whinkel had besteld was dat ik hem de volgende dag binnen zou krijgen. maar dit bleek dus niet waar uiteindelijk mijn bestelling maar geannuleerd en ga hem nu ergens anders bestellen
KlantenserviceZe denken er ook niet aan om meer dan 1 keer te bellen
Product is op de site op voorraad, maar dat bleek niet zo te zijn, jammer. Ik moest daar zelf achter komen door te bellen.
Er werd nog linksys EA 7500 aangeboden maar daar wil ik geen gebruik van maken, het bedrijf bleef wel even doorgaan om voor dit product te kiezen maar dat zal wel te maken hebben dat men te over enthousiast de klanten willen bedienen. Uiteindelijk heb ik de order geannuleerd en na een belletje door het bedrijf is alles opgelost.
Dit kan beter, het bedrijf is zeker klantgericht maar had naar mijn mening een dag eerder moeten bellen toen al bleek dat het product niet op voorraad was. De nazorg is super.
Duidelijke site. In het geval van mijn bestelling werden er 2 datum benoemd over de levertijd van het product. Daar ik de 2e datum overheen heb gelezen was ik mij bij het bestellen niet bewust dat het product niet de volgende dag geleverd zou worden maar 10 dagen later vanaf 26 sept zodra product weer op voorraad was.
De betaling ging makkelijk en snel.
Op de site stond dat het artikel ( thrustmaster TMX ) volgende dag ( 17 sept ) geleverd kon worden. Ergens anders stond dat het artikel vanaf 26 september weer leverbaar is.
Bij het bestellen heb ik hierover heen gekeken.
Nadat ik de volgende dag geen mail had ontvangen met status levering heb ik een mailtje gestuurd. Er werd snel contact opgenomen. Ze gaven aan dat het een fout op de site was die ervoor zorgde dat er tegenstrijdige datums stonden. Vanaf 26 sept zouden ze het stuur verzenden.
Op 26 sept neem ik contact op met Whinkel en vraag ik of ze inmiddels het stuur naar mij hebben verzonden. De persoon die ik aan de lijn had ging het even navragen bij het magazijn maar had uiteindelijk nog niet een antwoord ontvangen. Na expliciet aangegeven te hebben dat als ze niet op korte termijn kunnen leveren ik het elders bestel waar het wel op voorraad is is mij toegezegd dat ik binnen 1 a anderhalf uur teruggebeld zou worden.
4 uur later heb ik opnieuw naar Whinkel gebeld. Een ander persoon nam op welke het even na ging vragen. Volgens deze persoon zou het volgens de leverancier ergens in november worden dat ze weer leverbaar zijn. Dit is vervolgens bijgesteld op aandringen van Whinkel op z'n vroegst in de week van 3 oktober.
Nadat ik Whinkel heb laten weten dat ik niet zo lang wil wachten heb ik gemeld dat ik de bestelling wil annuleren. Het zou direct in orde gemaakt worden.
Vervolgens heb ik een appje gestuurd naar de Whinkel whatapp account met het verzoek mij een bevestiging te sturen van de annulering. Hier werd redelijk snel op gereageerd met een mail ( van de manager klantenservice ) met de volgende tekst: : "Hierbij bevestigen wij de annulering van uw bestelling." niets meer, niets minder. Geen bestelnummer welke geannuleerd is. Geen gang van zaken met betrekking tot retour gelden of hoeveel tijdsbestek dit inneemt. Ook als ik inlog op de site zie ik nergens staan dat m'n bestelling is geannuleerd.
Deze ochtend heb ik nieuw apje gestuurd met de vraag naar stand van zaken en ook naar de mail die ik heb ontvangen zonder enige relevante informatie.
Ik ben nog in afwachting van een reactie.
In eerste instantie niet een slechte ervaring met deze winkel, heb alleen idee dat het nog niet geheel professioneel is en ze één en ander kunnen verbeteren aan de inhoud van de communicatie.
Al met al een wat twijfelachtige ervaring met deze w(h)inkel.