Whinkel

Gebruikers over webshop Whinkel

Ging makkelijk, simpel. De site liet me meteen vinden wat ik vond. wist al wat ik wilde dus top

Het duurde tot savonds tot de DHL meneer mijn pakket bracht. hij was er 1915 ongeveer, had hem wel wat eerder verwacht, maar ok

Bij het bestellen van een neushaartrimmer stond op de site van Whinkel dat hij op voorraad was en ik hem de volgende dag zou hebben. Na een week wachten, belde ik en werd mij verzegd geduld te hebben, omdat het product niet op voorraad bleek te zijn. Dit zou worden aangepast op de site. Na nog een week wachten stond op de site nog steeds 'Op voorraad' en had ik niets binnengekregen. Opnieuw moest ik geduld hebben volgens de medewerker en na een paar dagen had ik het product eindelijk binnen.

Toen het product defect was, werd ik via mail direct doorgestuurd naar de fabrikant terwijl de webshop wettelijk verantwoordelijk is voor de afhandeling. De fabrikant Philips biedt wel goede service, dus het defect is opgelost, maar niet met de hulp van Whinkel. Er zijn genoeg andere webshops die veel betere service verlenen en weten waar ze verantwoordelijk voor zijn, dus ik koop nooit meer bij Whinkel.

Hoi Mike,

Het is natuurlijk balen als het apparaat wat je de daags voor kerst hebt besteld het nu niet meer doet!

De verzorging van reparatie of vervanging is per fabrikant verschillend, daarom is het ook heel erg goed dat je contact hebt opgenomen met onze klantenservice zodat we je direct konden voorzien van de juiste informatie.

We vinden het wel vervelend om te lezen dat juist dit ervoor heeft gezorgd dat je geen goed gevoel bij Whinkel hebt en daarom nemen we graag contact met je op om iets leuks voor je te doen.

Hartelijke groet,

Whinkel

Voor 21:00 uur besteld − morgen in huis. Ja maar dan niet, dinsdag besteld, misschien vrijdag in huis. Bestelling dan maar na een hoop gedoe geannuleerd. Alternatieven die op voorraad zijn volgens de website zijn ook niet op voorraad.

Geld nog niet terug, via paypal zou dat binnen een minuut gedaan moeten zijn, maar nee, niet voor Whinkel.

Heel erg laat, zeker wanneer "Voor 21:00 uur besteld − morgen in huis" wordt aangegeven.

Monitor besteld voor een belachelijk lage prijs. Bleek prijsfout, kan gebeuren. Maar ik moest er zelf achteraan bellen omdat ik na 2 dagen nog niks gehoord had. Nu moet ik 2 weken wachten op mijn geld terug. Waardeloze whinkel

Elke keer word er weer wat anders gezegd. Ze beloven veel maar maken weinig waar

De website geeft de huidige staat van de stock niet weer. Belofte om volgende dag te leveren verbroken door een telefoontje een half uur later. Bestelling annulatie aangevraagd maar geen bevestiging gekregen. Volgende dag na 3 keer proberen toch bevestiging gekregen. Belofte om geld terug te storten binnen 14 dagen "maar waarschijnlijk toch veel sneller" verbroken.

Lastige communicatie over e-mail, lastige communicatie via hun chatapplicatie op de website. Willen meermaals bellen om "te praten" over de problemen maar concreet gebeurt er weinig of niets. Klantendienst wijst verantwoordelijkheden af op andere diensten.

Artikel besteld met de belofte "de volgende dag in huis".
Artikel blijkt niet op voorraad; ik krijg een ander artikel aanbevolen en deze is pas 2 dagen later in huis. Geen bruine omdoos, gewoon verzonden in productdoos.
Uiteindelijk besloten 'm weer te retourneren: 3 weken op geld terug gewacht en moest er toen nog zelf drie keer achteraan via de klantenservice.
Wees wijs en bestel ergens anders.

Slecht. Niet op tijd en niet verpakt in een bruine neutrale omdoos.

Vlotte klantenservice, zelfs beschikbaar op zondag. Helaas wordt er met je klacht/opmerking niks gedaan en moet je er meerdere keren achteraan.

Ondanks de niet zo positieve reviews de proef op de som genomen. Deze keus gemaakt omdat men in de buurt zit (makkelijk, mocht het inderdaad toch mis gaan), en omdat Whinkel adverteerde met zeer snelle levering (voor 21u besteld, volgende ochtend om 8.30 afhalen bij een depot in de buurt).
In eerste instantie teleurgesteld, maar het probleem is door Whinkel meer dan goed opgelost.

Het was me uit de ontvangen mails niet helemaal duidelijk waar ik mijn schijf moest ophalen, dus vanochtend heb ik via de chat contact opgenomen om te achterhalen waar m'n schijf was.
Eva op de chat wist me helaas te vertellen dat er iets mis gegaan was en mijn schijf niet leverbaar was. Ze konden de bestelde schijf (een 3TB Toshiba) wel op maandag versturen, zodat ik 'm dinsdag had.

Toen ik vertelde dat ik dit niet acceptabel vond omdat ik een defecte schijf (in een ZFS RAID-set) moet vervangen ging ze even in overleg met collega's. Ik bood vervolgens aan eventueel ook een schijf te kunnen ophalen, waarna ze me zei dat ik later teruggebeld zou worden door haar collega.

Ik was er een beetje bang voor dat ik niets zou gaan horen, maar een halfuurtje later had ik een uiterst vriendelijke Reinier aan de telefoon.
Hij vertelde me inderdaad dat de schijf niet meer leverbaar was, maar dat hij wel een alternatief op voorraad had, namelijk een WD Red Pro van 4TB. Hij vroeg me of ik hier tevreden mee was.
Natuurlijk ben ik dat, maar moest ik dan bijbetalen? Deze disk is namelijk meer dan 2x zo duur...
Nee, Reinier vond de situatie heel vervelend, deze schijf wilde hij daarom leveren als service.

Goed, ik dus even naar Barendrecht gereden, waar ik vriendelijk ontvangen werd.

Inmiddels ligt de disk inderdaad naast me, en ben ik na een valse start dus toch zeer tevreden over de service. Ik heb dan ook zeker geen spijt van dat ik Whinkel het voordeel van de twijfel gegund heb. Tot de volgende keer!

Eind november een offerte gevraagd voor een groot aantal harde schijven. In december werden deze besteld. Daarna meerdere mails gestuurd en gebeld, telkens zonder reactie. Slechts na veel pogingen iemand aan de lijn gehad. Deze persoon wist mij te zeggen dat de harde schijven niet meer leverbaar waren voor deze prijs, maar wel voor een prijs die opeens 20% hoger ligt. Uiteindelijk dus niet besteld.

Mijn initiële contactpersoon was zeer moeilijk bereikbaar. Geen antwoord op mails of voice mail berichten. Slechts na meermaals de algemene helpdesk te contacteren, kreeg ik een antwoord.

Tja, we hebben er weer een, artikel op voorraad, bestelling geplaatst, betaald en zou de volgende dag al bij mij op de deurmat liggen. Na 3 dagen toch maar even bellen, geen gehoor, maar na een dag belt een gladde meneer met de mededeling dat het artikel niet geleverd kan worden. Het geld wordt binnen 14 dagen retour gestort. (Waarom niet de volgende dag zeg, ik wacht al 3 dagen en het is toch niet mijn fout dat het artikel met verkeerde voorraad status op de site staat.

Blijkbaar heeft men de koppeling voorraad en status niet helemaal in de vingers, ook de stelling geld terug, klant tevreden komt niet voor in het boekje van Whinkel.

16 dagen verder, nog geen geld, status "Bezig met verwerken. Yeah right. Denk dat ik de gladde meneer nog maar eens ga bellen, maar een ding is zeker: Whinkel? Nee, nee voor mij nhooit mheer! Zo behandel je je klanten niet. Om anderen te behoeden voor dit soort praktijken toch maar even melden bij Thuiswinkel Waarborg, zouden mijn voorgangers ook moeten doen. Update 01-03-2017: Na herhaalde chatsessies en e-mail (geen antwoord) nog geen geld gezien.

Update: Na een maand, veel gebel, mailing en gezeur eindelijk het geld retour. Pffftt...

6 januari 2017 14:00 uur speakers besteld, omdat ik ze de volgende dag nodig zou hebben voor een feestje.

6 januari 2017 20:52 uur een e-mail dat de bestelling is klaar gezet. Okay, theoretisch zou het nog kunnen.

7 januari 2017 's ochtends geen verzendbevestiging. Dus speakers ergens anders gekocht.

9 januari 2017 07:00 uur e-mail gestuurd met annulering vanuit mijn kant.

9 januari 2017 14:01 uur, een e-mail dat de speakers zijn verzonden.

9 januari 2017 16:09 uur, uw order is geannuleerd.

20 januari 2017 08:35 uur, gevraagd wanneer het geld retour kwam.

22 januari 2017 13:15 uur. Antwoord: Het kan tot 14 dagen duren.

24 januari 2017 13:42 uur. 14 dagen gepasseerd na annuleren. Waar is mijn geld?

26 januari 2017 13:42 uur. Nog niets gehoord. Bij morgen geen gehoor ga ik de CC maatschappij inschakelen.

27 januari 2017 17:24 uur. Antwoord: Ik ga het in orde maken.

Daarna ging het op Facebook verder. Ik heb aangegeven dat ik contact met de CC maatschappij nu echt ging doen en dat de volgende stap aangifte was.

3 februari 2017 10:16 uur. Antwoord: Ik heb u zojuist proberen te bellen. Ik heb namelijk een mooi alternatief voor u!

3 februari 2017 10:30 uur. Teruggebeld, ook al had ik geen interesse. Het alternatief was dezelfde speakers voor de zelfde prijs als toen ik ze besteld heb. :+ Nogmaals aangegeven dat ik mijn geld terug wilde. Zou geregeld worden.

6 februari 2017 Het geld eindelijk terug op de rekening.

Doe het jezelf niet aan!

En als je het jezelf aandoet, betaal met CC of PayPal.

Ik kreeg een handmatige e-mail dat het klaar stond, maar er wordt niet geleverd de volgende dag.

Je wordt aan het lijntje gehouden, oplossingsgerichtheid is ver te zoeken. Geld pas terug na een maand.

SSD besteld (480Gb Toshiba) vanwege simpelweg de laagste prijs. Dat was nogal dom van mij.. Op de site wordt je lekker gemaakt met uitstekende beoordelingen en producten die voor 21:00 besteld zijn en de volgende dag worden geleverd.

Ik kreeg een orderbevestiging en daarna werd het stil...

De volgende dag kreeg ik i.p.v. een verzendbevestiging een vaag mailtje van mijn "personal Whinkel asisstent" dat het pakje was ingepakt en klaar stond voor verzending. Klantenservice nam de telefoon niet op, dus kom het niet checken.

De dag van levering dus niets, en de dag daarna ook niets. Ook geen tracktrace.

Vervolgens gemaild. Geen reactie. Daarna gebeld: Artikel was niet op voorraad en kwam ook niet meer. Ik kon een "betere" SSD krijgen (UV400 van Kingston).
Zou die dag persoonlijk door de medewerker worden verzonden.

Je raad het al: Niet gebeurt. Ook geen tracktrace. Ook nu weer een lulverhaal van de klantenservice. Uitiendelijk ben ik ze continu gaan bellen en najagen en heb uiteindelijk de Kingston SSD van de leverancier van Whinkel (Techdata) ontvangen.

Het vervelendste van Whinkel is dat het een BlackBox is. Tenzij je tijd over hebt om ze continu aan te spreken op hun "beloften" Ik zou er nooit meer iets bestellen.

De klantenservice beloofd van alles. Men beloofde bijv. de voorraadindicatie van de bestelde SSD aan te passen. Dat is niet gebeurt... Wel is de prijs 30 EUR verhoogd. Het was dus voor hun gewoon goedkoper me een andere SSD te sturen..

Tracktrace krijg je niet. Afspraken worden niet nagekomen. Schuld wordt op de leverancier afgewimpeld.

Uiteindelijk heb ik de SSD ontvangen na veel zeuren en stalken. Voor de tijd en energie had ik 3 SSD's kunnen kopen.

Samengevat: Whinkel is een papieren bedrijf dat verkoopt vanaf hun leverancier en 1 ding i.i.g. duidelijk laten zien: Goedkoop is duurkoop.

Ik was op zoek naar de StarTech 4-poort VGA Audio Video Schakelaar. Dankzij de overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website, was het product snel gevonden. Top dat je Twinkels krijgt, deze kun je bij je volgende bestelling inwisselen waardoor je korting krijgt.

Snelle levering, product was zelfs ingepakt in cadeaupapier.

Tot en met betaling geen problemen. Website geeft duidelijk aan dat mijn product op voorraad is.

Voorraadstatus op de website blijkt niet te kloppen. Producten zijn niet op voorraad, terwijl er levering binnen 24 uur wordt beloofd.

Er wordt aangegeven dat het product pas eind van de week binnen zal komen. Geen 24 uur dus. "De website is niet (helemaal) bijgewerkt want we verkopen wel 16000 producten. Van de tevreden klanten horen we helaas niets meneer..."

Bestelde printer kon niet meer geleverd worden, maar dat is meer dan netjes opgelost. Volgende dag alternatief in huis.

Vrijdag 27-1-2017 monitor besteld en betaald; zou volgende dag geleverd moeten worden. Orderbevestiging en factuur per mail gekregen; daarna niets meer gehoord.

Bedrijf is telefonisch niet bereikbaar; op whatsapp, twitter en facebook wordt niet gereageerd.

Vermoed dat bedrijf in moeilijkheden is.

Voor zover mij bekend is er niets verzonden; ik heb in elk geval niets ontvangen.

De telefoon wordt niet opgenomen; op whatsapp berichten, twitter en facebook wordt niet gereageerd..

Sennheiser oortjes besteld, werden na 3 dagen niet geleverd, bleek dat ze niet op voorraad waren. Na contact met de klantenservice te horen gekregen dat er nieuwe oortjes verstuurd zouden worden die 4 euro goedkoper waren. 3 dagen later nog niks ontvangen, waren ze bij de buren bezorgd zonder enige verzendbevestiging te hebben gehad. Achteraf nog 2 keer moeten bellen om de overige 4 euro terug te krijgen.

Niet bestellen hier, ook al geeft de website aan dat het op voorraad is, moet je hier niet vanuit gaan.

Geen verzendbevestiging, geen track & trace, geen indicatie leverdatum. Kortom, je weet niet wanneer je iets kunt verwachten.

Klantenservice is onduidelijk, kon de persoon tot 2 keer toe totaal niet verstaan. Er wordt wel gezegd dat ze iets gaan regelen, maar als je een week later belt om te vragen of het al gedaan is krijg je te horen dat ze het 'vergeten' zijn.

Ik had een Crucial MX300 (SATA) besteld. Ik kreeg echter geen verzendbevestiging. Na een aantal dagen besloot ik te bellen en bleek deze niet op voorraad te zijn. Vervolgens onderhandelen we over een alternatief en komen we op de Samsung Evo 850 uit. Deze mag ik zonder prijsverhoging afnemen. Ik krijg wederom geen verzendbevestiging, maar uiteindelijk komt deze toch binnen. Dan blijk echter dat ik een mSATA in plaats van een SATA SSD heb gekregen. Na deze ervaringen kan ik deze winkel niet erg aanraden

Hoewel erg goed bereikbaar via verschillende kanalen, is dat ook meteen waar de klantenservice ophoudt, ze proberen het wel, maar waarschijnlijk is de administratie niet goed op orde, zie bovengenoemd verhaal.

Bestel hier NOOIT iets! Ze zeggen: op voorraad, volgende dag geleverd. Nou, vergeet het maar. En als de 'klantenservice' belooft 'iets uit te zoeken' kan je nog dagen wachten.

Vrijdag besteld, was op voorraad, volgende dag zou het geleverd worden. Dus niet. Gebeld - onbereikbaar. Gemaild - belt men op zondagnamiddag terug. "We gaan het uitzoeken". Op maandag uiteraard geen reactie, en op dinsdag staat de order nog steeds "in behandeling". Maar weer eens gebeld, opeens was het apparaat "niet meer op voorraad" en moest het uit het Europees magazijn van de leverancier komen. Kortom, de klant wordt belazerd waar ie bijstaat. Bestelling geannuleerd, ben benieuwd wanneer ik mijn geld terug heb.

Niet bereikbaar per telefoon. Op email wordt uiterst traag gereageerd.

Op 06-1-2017 een monitor besteld waar bij stond 'voor 11 besteld, volgende dag in huis'.
Netjes mailtjes gekregen dat de betaling rondt was het klaar stond voor de post op de 6e.

7e toch maar even proberen te bellen en mailen voor een track en trace...
Geen gehoor..

9e ook maar even via facebook geprobeerd, hier kreeg ik reactie op, na een paar zinnen heen en weer, besloten ze even te bellen. Netjes.

Monitor was helaas toch niet leverbaar binnen de tijd, en het lag allemaal niet aan hun, als compisatie kreeg ik 13 euro terug. En werdt 12e me nieuwe leverdatum.

Hiervoor ook maar weer even contact gezocht op de 12e, aangezien ik nog steeds geen track en trace code heb ontvangen. De levering had meer vertraging opgelopen en waarschijnlijk 'begin volgende week' pas binnen.
Maar ze gingen de cashback verhogen naar 15 euro voor het ongemak.

14e, monitor netjes binnen. Even gewacht op mijn cachback, 19e toch maar weer even contact gezocht. Zou er uiterlijk maandag (23e) op staan, en je raad het misschien al, geen geld.

Verzending was in de orginele doos van de monitor, geen enkel probleem mee. Echter de gehaalde levertijd was meerdere keren niet gehaald.

Klantenservice doet er alles aan om je op dat moment klant te houden met valse beloftens. Mijn tip, bij een eerste 'onraad' direct geld terug vragen en ergens anders bestellen.

Voordat je je aankoop wilt doen en vragen stelt nemen ze direct contact met je op. Ik werd dan ook gelijk gebeld toen ik een vraag via Twitter stelde. Na de betaling is het onmogelijk om contact te krijgen met de klantenservice. Ze reageren op geen enkel bericht. In de shop stond een levertijd binnen 24 uur, dat is de reden waarom ik het artikel daar heb besteld. Zij waren de goedkoopste en zouden de snelste levering kunnen doen. Helaas bleek dit niet het geval.

Beloofd werd een levering binnen 24 uur, dat is de reden waarom ik bij deze winkel heb besteld.

Voor de betaling werd ik keurig teruggebeld. Na de betaling, niet meer bereikbaar via vaste telefoon, Twitter, Facebook, Whatsapp.
Dit wordt aangegeven als hun primary communicatie kanalen.

Scorekaart voor Whinkel