Kiwi Electronics

Gebruikers over webshop Kiwi Electronics

Ik heb een aantal keer een Raspberry Pi gekocht bij Kiwi Electronics. Prima verzending en goede aftersales.

Handige DHL brievenbuspakjes voor kleine electronica. Zou mooi zijn als meer webshops dit als optie bieden.

In de laatste Pi zat een fabricagefout (SD ram defect). RMA indienen ging soepel, proces verliep goed en communicatie vanuit Kiwi was vriendelijk en zakelijk. Ik had snel een werkende Pi retour en de routerkosten werden netjes vergoed.

Al jaren klant. Even een korte samenvatting van een aantal bestellingen.

Al een aantal keer hier besteld (vooral PI's en de toebehoren ervan) vanwege de nette prijzen en website waar je het wel allemaal makkelijk gevonden krijgt.

Bestellen gaat ook vlotjes en is duidelijk wat je moet doen (bij een voorruit betaling).

Assortiment is ruim zelfs behuizingen van eigen productie.

Op vrijdag rond 16:30 verzonden, dag later in huis.

Ooit in een ver verleden een bestelling ontbrak iets, dit is destijds netjes kosteloos nagezonden.

Laatste bestelling via voorruit betaling gedaan. Bleef een beetje stil met verzenden.

Even gemaild hoe het zat. Binnen 30 min reactie dat de order was blijven hangen. Kan gebeuren, had er geen spoed bij, als ik hem in het weekend maar had kon ik namelijk mooi wat knutselen met het regenachtige weer.

Binnen het uur was deze verwerkt en verzonden. Dag later in huis.

Ooit in een ver verleden van de diverse bestellingen ontbrak iets (afdek klepje microsd kaart), dit is destijds netjes kosteloos nagezonden.

Keer op keer correct en snel opgepakt/opgelost. Dat is nog eens klantenservice.

Had een raspberry pi 5 4 Gb en een 27W official pi charging brick deze kwamen in goede staat binnen en werkte ook. Later had ik nog de argon neo 5 nvme case gekocht, maar deze kon niet correct gemonteerd worden. Ik stuurde een mailtje naar kiwi, had binnen een uur reactie en ze vroegen om een foto. Toen ik die eenmaal had gestuurd constateerde zij dat de verkeerde schroeven waren geleverd en stuurde dezelfde dag nog nieuwe zonder kosten voor mij. De volgende dag kwam de schroeven binnen en kon ik de case in elkaar zetten.

Producten werden dezelfde dag verstuurd op werkdagen. Had andere schroeven nodig omdat de verkeerde waren geleverd en had ik de volgende dag binnen.

De reacties waren snel en beleefd maar wel duidelijk en kort wat ik wel fijn vond.

Prima aanbod aan Raspberry-pi en vergelijkbare spullen. Soms wel wat moeilijk om dingen te vinden.
De produkten die ik nodig had (Pi Zero 2W, PoE/ETH/USB hat, behuizing) was allemaal op voorraad - en vanaf daar in het winkelmandje en afrekenen maar.

Kiwi gebruikt o.a. DHL voor verzending - en bij een onder garantie vervangende Pi Zero 2 W beweerde DHL bezorgd te hebben, maar was er hier niets bezorgd. Is uiteindelijk allemaal goed gekomen, maar is wel frustrerend.

Desondanks 5 sterren: dit had evengoed met PostNL kunnen gebeuren. En uiteindelijk zijn de bestellingen bij Kiwi wel altijd keurig verpakt en snel bezorgd. Dus normaal gesproken is het helemaal prima - maar ja, je kan een keer pech hebben.

Zondermeer goed te noemen.
Ik had dus een Pi zero 2W met een PoE/ETH/USB hat besteld - en deze kreeg ik hier niet aan de praat. Daarna nog eens eenzelfde Pi en hat besteld zodat ik kon troubleshooten. Daar ging het mis en ik trok ten onrechte de conclusie dat de 'hat' hier defect was, dus een retour aangevraagd.

Enkele dagen later was de 'hat' bij Kiwi en werd ik gebeld: bij testen aan hun kant deed deze het gewoon, dus geen defect geconstateerd. Balen, maar na betalen van verzendkosten heeft Kiwi de 'hat' weer naar mij gestuurd.

Bij aankomst opnieuw troubleshooten, deze keer zorgvuldiger en zeker weten dat de Pi Zero 2 W dus defect was. Heel suf, maar ik had geblunderd bij foutzoeken. Dus een retour voor de Pi aangevraagd.

Weer enkele dagen later werd ik gecontacteerd door Kiwi: ook de Pi deed het bij hun gewoon in combinatie met een PoE hat...
Nou vermoed ik dat men getest heeft met de combinatie voorzien van stroom op de reguliere USB poort i.p.v. enkel PoE - maar de Kiwi-medewerker gaf eerlijk toe dat hij de Pi bij z'n verdere werk per ongeluk beschadigd had, dus bood hij aan om dan maar een vervangende Pi te sturen.

En daar ging het mis - bij DHL. Die claimden bezorgd te hebben terwijl er niets bij mij bezorgd was. Wellicht op een ander adres, maar geen idee waar. Onderzoek bij DHL opgestart met de voorspelbare conclusie 'wij weten het ook niet'. Dat aan Kiwi laten weten die daarop zonder morren nogmaals een nieuwe Pi Zero 2W opstuurden. Na ontvangst daarvan bleek deze hier wel goed te werken. :)

Ofwel: klantenservice reageert snel, denken goed mee, zijn eerlijk as er dingen aan hun kant mis lopen en corrigeren het als bezorging mis gaat.

Hier is niets mis gegaan, duurde wel wat lang voordat mijn bestelling binnen was, vergeleken met andere webshops en eigen ervaring door de jaren heen. Zolang het maar komt.

Ze zijn wel aardig, maar niet correct, ze haanteren retourregels die niet overeen komen met de consumentenwet. Ik heb een ondeugdelijk product en wilde eerste een korting, dit willen ze niet, prima, dan retour sturen. Moet ik zelf de retour kosten betalen en ik ben ook nog eens zelf verantwoordelijk. Dit klopt dus absoluut niet. Jammer voor een klein bedraag zo moeilijk doen en niet toegeven dat ze fout zijn en dat er fouten zitten in het product.

Het assortiment van Kiwi electronics is zeer uitgebreid en hun prijzen zijn ook top. Ze bieden een grote verscheidenheid aan elektronica-accessoires en tools die nodig zijn voor het bouwen en repareren van elektronische apparaten.

Levering was binnen de aangegeven tijd met duidelijke track and trace.

Het ophalen van producten gaat makkelijk, ook staat de klantenservice open voor het geven van advies!

pi 4 is goed aangekomen, enige min punt is het verzenden wat hieronder beschreven staat

Verzenden was goed maar de pi 4 die ik had besteld zat in een onnodig grote doos waardoor je dus ook 7 euro betaald voor verzenden terwijl het ook als briefpakket verzonden had kunnen worden

Bedankt voor je review. Vanwege de waarde sturen wij de 4GB Pi 4 als pakket en niet als briefpost.

Het is eenvoudig om iets te bestellen. Als het op voorraad is worden levertijden nageleefd. Verpakking liet te wensen over en ik heb mijn vraagtekens bij of het product nieuw is.

Het doosje was aan de verkeerde kant open gemaakt en daar waren de flappen losgescheurd. Daarnaast was het kaartje dat erbij zit gescheurd en de handleiding verfrommeld.

Als ik een nieuw product bestel, dan verwacht ik ook een nieuw product. Niet iets dat overduidelijk al uit de verpakking is geweest en ook nog eens zonder beleid is terug gestopt.

Het geheel kwam in een stevige kartonnen doos aan. Dus dat ging goed.
De doos was ook goed opgevuld met bruin papier. Maar zoveel dat de doos van de Raspberry Pi 4 plat werd gedrukt tot op de pin headers. Doordat het doosje al een deel van de stevigheid kwijt was (half open en ingedeukt) was ik bang voor de pin headers, maar alles lijkt het te doen (de mee bestelde PoE+ HAT doet zijn werk goed).

Dit is niet wat ik gewend ben van Kiwi Electronics, mijn vorige review was prima, maar dit vond ik slordig.

Bedankt voor je review. Vervelend om te horen dat het niet helemaal zo is gegaan als dat je verwachtte. Kun je ons laten weten om welke ordernummer het gaat? Want dan kunnen we achterhalen wat hier gebeurd is.

Wij versturen nooit tweedehands artikelen als nieuw. Deze vinden een andere weg naar klanten. We willen dit graag uitzoeken voor je.

Ik heb dezelfde dag nog gereageerd met een foto van het doosje en het ordernummer (wat ik ook bij de review had toegevoegd). Vorige week nog even een herinnering gestuurd, maar nog geen enkele reactie mogen ontvangen. Dit valt me erg tegen. Kan er meer woorden aan vuil maken, maar het is niet anders.

Heel eerlijk, fijne manier van zaken doen. Website is helder en overzichtelijk. Er zijn gemakkelijke vooraf samengestelde pakketjes van veel samen bestelde producten én er worden handige suggesties gedaan. Men doet dus zijn best je van dienst te zijn zodat je bij levering meteen aan de slag kunt (en niet omhoog zit voor een micro-hdmi-kabeltjes of verloopje ofzo). Het kan zijn dat ik wat kocht dat veel voorkomt (rpi4 met toebehoren) én dat een relatief vlot verloop kent. Maar de leveringsbeloften werden ondanks de druk op diverse pakketbezorgers netjes nagekomen. in 1 woord: keurig.

Zoals eerder genoemd werden de beloften netjes nagekomen. Producten waren op voorraad en de volgende dag in huis. In mijn geval een aantal kleine pakjes in een kartonnen doosje voorzien van afdoende vulmateriaal. Niks op aan te merken, precies zoals je mag verwachten.

Super snel geleverd. Goed verpakt, duidelijke site. Volledig volgens mijn verwachting. Verstuurd via Post NL.

3 producten besteld waarvan 1 niet naar behoren werkte. Retour sturen gaat voor eigen rekening en om je geld terug te krijgen moet je emailen en bellen. Ik kreeg geen antwoord op email en werd per telefoon 'verkeerd ingelicht' . Pas na een negatieve review kwam men over de brug.

Product was netjes op tijd geleverd.

Op het moment dat je wat moet retourneren dan gaat er van alles fout.

Snel verzonden voor een relatief goed prijs (uiteraard is china goedkoper maar dan duurt het natuurlijk een stuk langen tot je het binnen hebt)

Service heb ik geen ervaring mee, nog niet nodig gehad.

[edit]
Blijkbaar heeft PostNL nogal wat moeite om een en ander bij te houden.

Product op voorraad, maandag, besteld 8 minuten later track en trace binnen.
Nu woensdag pakket nog niet onderweg, nog niet bij postnl aangekomen.
laatste keer geweest hier.

"11 november 4:15
Pakket is nog niet door PostNL ontvangen of verwerkt
Verwacht: morgen tussen 11:00 en 13:30"

[edit]
Blijkbaar heeft PostNL nogal wat moeite om een en ander bij te houden.

Product op voorraad, maandag, besteld 8 minuten later track en trace binnen.
Nu woensdag pakket nog niet onderweg, nog niet bij postnl aangekomen.
laatste keer geweest hier.

"11 november 4:15
Pakket is nog niet door PostNL ontvangen of verwerkt
Verwacht: morgen tussen 11:00 en 13:30"

Helaas ligt dit probleem bij PostNL en niet bij ons. PostNL heeft het pakket zeker ontvangen. Echter krijgen pakketten pas een scan bij distributie en nog niet op het depot. PostNL heeft nu al te maken met vertragingen helaas. Het betreft in dit geval 1 kar met pakketten welke nog niet door PostNL is verwerkt in het proces.

Meerdere RPi8Gb gekocht, met behuizing en PI POE hat. Klant voor langere tijd. Leveringsnelheid is goed. Klantenservice is teleurstellend helaas. Geen aanrader voor lange klant/leverancier relatie.

Levertijden zijn snel. Schriftelijke reactie op problemen is ok. Tot dat je iets moet terug sturen. Klantenservice is heel star, zelfs als je als bedrijf al langer klant bent en een aardige orderlijst aan spullen hebt gekocht.

In totaal 12 POEs besteld. Hier van bleek er 1 bewezen defect. Klantenservice was niet van plan om alvast een vervanging op te sturen zonder dat het defecte reeds in hun bezit was. Helaas, erg teleurgesteld in de manier waar op ze hier mee omgaan.

Ik was op zoek naar een PoE-adapter voor m'n Rapsberry Pi en herinnerde me de Raspberry-specialist Kiwi Electronics die voor een mooie prijs dit kon leveren.

Snelle verzending in goede bubbeltjesenvelop welke door de brievenbus ging.

Op maandag(avond) een bestelling geplaatst; er wordt "1 werkdag" levertijd genoemd, ik begrijp dat dat bij bestelling 's avonds er twee kunnen worden. Uiteindelijk pas op woensdag verzendbevestiging, terwijl het pakket helemaal nog niet verzonden was, en uiteindelijk pas donderdag bij PostNL zou worden aangeboden.

Een verzendbevestiging van de winkel gekregen terwijl het pakket niet was verzonden (track & trace-code was niet bekend bij PostNL). Dat gebeurde uiteindelijk pas twee dagen later.

Het is dat ze de enige verkopers zijn voor Nederland voor Raspberry Pi (in mijn geval zero W) gerelateerde producten, maar anders zou ik ze zeker niet aanbevelen. Je kunt beter overwegen om alles bij een Duits bedrijf te kopen, en alles naar NL laten verzenden. Audiokaart en USB hub waren beiden defect, en van slechtere kwaliteit dan AliExpress. Terugsturen gaat niet/moeizaam omdat ze €15 vragen per item als de onderdelen onderzocht niet echt kapot zijn, en wat bied mij zekerheid dat ze niet gewoon zeggen dat alles werkt, terwijl het niet werkt?

Ik was voldoende tevreden over de verzending.

€15 vragen voor het nakijken van een defect onderdeel, terwijl je niet de zekerheid hebt dat het echt goed word nagekeken is voor mij echt te gek. Helemaal omdat de totale bestelling nog niet eens €15 waard is, laat staan €30.

Ik heb een Raspberry, Poe HAT en een behuizing besteld. Nu na 2,5 week is het nog niet binnen. 2 maal gebeld en telkens de mededeling dat het pakket word verzonden. Nou niet dus....

De bestelling is nooit verzonden. Telkens wordt het uitgesteld. Waardeloos!
EDIT: na 3 x bellen toch verstuurd.

Na 2x contact te hebben gehad via de telefoon ben ik nog niks wijzer... Morgen nog maar eens bellen. EDIT: na de derde keer bellen is het pakket gelijk verstuurd.

In principe prima webshop. Heb via kiwi electronics Raspberry Pi gekocht. Verzending ging prima, hoewel communicatie vrij bondig en amateuristisch is. Helaas ging het product na 3 maanden stuk. Product op een woensdag retour gestuurd en een week later vervangend product binnen. Eigen verzendkosten zijn hier in tegenstelling tot sommige andere webshops voor eigen rekening. Verder geen gedoe met retourzending.

Communicatie kan beter. Veel standaard berichten met erg weinig informatie.

Prijs verhouding t.o.v. andere webshops is goed bij deze webshop. Ook de klantenservice is (telefonisch) goed bereikbaar. Wat wel bijzonder is, is dat sommige (dure) producten per briefpost verzonden worden.

Ik had een Raspberry Pi besteld, deze werd middels briefpost verzonden. Helaas was de Raspberry Pi onderweg kwijtgeraakt. Er is later een nieuwe opgestuurd die ik de volgende dag in huis had.

Ik heb bij Kiwi Electronics gemeld dat mijn Raspberry Pi nooit is aangekomen, waarna ik een nieuwe opgestuurd kreeg.

Scorekaart voor Kiwi Electronics

Thuiswinkel Zakelijk