SOS Solutions

Gebruikers over webshop SOS Solutions

bestelling was makkelijk te plaatsen, duidelijke omschrijvingen van de produkten, betaling was makkelijk uit te voeren

Mailing wordt gewoon en duidelijk en snel beantwoord. Hier kunnen nog veel bedrijven een voorbeeld aan nemen.

Goed contact gehad, ik wilde een partij van 10 raspi 2's met custom logo's en dit werd zonder moeite snel en goed geregeld.

Ging allemaal goed, beetje irritant dat ik een account aan moest maken. Ook een beetje iirtant dat ik hier 15 woorden moet neerzetten...

Er miste een deel van mijn bestelling, ik heb hier vrijdagavond een mail over gestuurd en kreeg de volgende ochtend (ja op zaterdag) al antwoord dat dit alsnog opgestuurd zou worden.

Het is gewoon goed,meer kan ik er niet van zeggenen ja wat kan ik verder daar nog over kwijt dan???het is en was prima

Vrijdag avond besteld en zaterdag al in huis,nou ik moet het van de rest nog meemaken

Ik had zaterdagavond een mailtje gestuurd en kreeg op zondagmiddag een mailtje terug met alle antwoorden op MN vragen,hartstikke goed dus4818

Ik ben zeer te spreken over de geweldige producten en service van SOS Solutions!!! Bijzonder tevreden!

De site is netjes en overzichtelijk.
Producten zijn makkelijk te vinden en eenvoudig te betalen.
Snelle levering en een goede service.

Niks op aan te merken. Alles gemakkelijk betaald via internet bankieren. Netjes op tijd geleverd.

Helaas was het 1 van de producten geleverd met een afgebroken pootje. Perfect opgelost daarentegen. Zie Klantenservice.

Één van de producten was helaas kapot bij aankomst. Hierover ge-mailed en direct hebben ze een nieuwe gestuurd zonder eerst iets retour te ontvangen. Vrij van enige kosten. Super service.

De website is overzichtelijk en werkt goed. Alleen bij de wachtwoord vergeten pagina ging de opmaak stuk, daarom 4 sterren. Verder alles helder.

Heb geen ervaring met de klantenservice maar hoor er wel goede ervaringen over terug bij iemand die ik heb aangeraden hier te bestellen.

Ik heb laatst een SD-kaartje besteld en deze laten bezorgen. Netjes verpakt, maar twee dagen later vanwege de staking en vierdaagse. Kunnen zij ook niets aan doen :P.

Alles uitstekend verlopen, Website is helder. Bestelproces eenvoudig. Levering zonder problemen. Helpdesk bij eerste contact OK.

RPi2 Setje besteld, handig dat je alle eventuele toebehoren direct toevoegen (ipv alles handmatig te zoeken in de shop).

Levering was vlot en werd duidelijk gecommuniceerd via mail.

Mijn bijgeleverde adapter, die ze blijkbaar speciaal laten maken om 5,2V op 2000mA te lopen, gaf spontaan 7,4V. Het bordje oververhitte en ik heb om een vervangende adapter gevraagd, werd direct toegestuurd. Hier dus niks dan lof!

Jammer genoeg lijkt ook de Pi naar de filistijnen te zijn gegaan, dus deze gaat ook retour. Het aanvragen van een RMS voor retourzending gaat dan wel weer makkelijk via de speciale pagina hiervoor.

Een Raspberry Pi 2 B met wat accessoires besteld. Volgens de website stond dat alle gewenste artikelen (ruim) op voorraad waren, behalve de officiële Raspberry voeding. Voordat ik bestelde heb ik naar de levertijd geïnformeerd en werd me verteld dat dit ruim een week zou zijn. Ik heb de bestelling vast geplaatst, in afwachting dat de voeding weer bij hen binnen zou komen.
De e-mail communicatie die ik gehad heb werd binnen acceptabele tijd door hen netjes beantwoord.

In plaats van de gratis verzending via brievenbuspost heb ik gekozen voor een pakketverzending, omdat ik in het algemeen slechte ervaringen heb met spullen die via de brievenbus geleverd worden.
Het pakket werd de dag na bestellen al verzonden. Ik werd keurig via e-mail op de hoogte gehouden van de status. De onderdelen zaten goed in de doos verpakt.

In plaats van de bestelde voeding was een voeding van een ander merk meegeleverd (maar wel met dezelfde specificaties). Ik heb contact opgenomen met de klantenservice die me excuses gaf en zou zorgen dat de juiste voeding naar mij verstuurd zou worden. Dit bleek de volgende dag al te kunnen omdat de voedingen waren eerder bij hen binnengekomen.
De verpakkingen van de foute en goede voeding waren vrijwel identiek, waardoor ik kan begrijpen dat er een fout gemaakt werd bij het inpakken. Hopelijk wordt in het magazijn duidelijker op de stelling vermeld welk type het is, zodat deze fout in de toekomst voorkomen wordt.

Duidelijke website en ruime keuze.
Ik heb een Pi2 besteld met een case en nog wat dingen. Alles was op voorraad en bestelling was makkelijk geplaatst.

Na mijn bestelling kreeg ik na een paar minuten al een verzendbevestiging en de volgende dag had ik mijn bestelde artikelen in de brievenbus liggen in een stevige enveloppe.

Ik heb hier een raspberry pi 2 besteld met behuizing en koelsetje. Naast het koelsetje voor de rapberry pi 2 was alles goed te vinden. Betalen ging ook makkelijk met ideal en het werd al vrij snel verzonden.

De rapberry pi 2 met behuizing en koelsetje werden op tijd verzonden in een bubbeltjes envelop. Naast de behuizing kwam alles heel aan.

De behuizing van de raspberry pi 2 kwam helaas kapot aan. Hierover heb ik een e-mail gestuurd en er is meteen een nieuwe behuizing opgestuurd welke wel heel is aangekomen.

Daarna kwam ik erachter dat ik het verkeerde koelsetje had besteld (voor de raspberry pi ipv de raspberry pi 2) en deze kon ik gemakkelijk omruilen nadat ik het had aangemeld op de website.

Ik heb een Raspberry PI2 besteld in de webshop. Betaald via Paypal. Ik bestelde op vrijdag en omdat de webshop adverteert met "voor 16:00 uur besteld, morgen in huis", gekozen voor verzending via PostNL. In het bestelproces werd namelijk netjes aangegeven dat verzending via GLS gratis is, maar dat zij niet op zaterdag leveren. PostNL kost 2,95 euro, maar die bezorgen wel op zaterdag. Ondanks mijn keuze, is mijn pakket niet op zaterdag bezorgd. Ik heb de verzendkosten daarom onterecht betaald.

Ik heb betaald voor verzending op zaterdag door PostNL, maar het pakket is helemaal niet op tijd bij PostNL aangeboden. Ik heb betaald voor een service die men niet levert.

Een klacht bij SOS Solutions leert mij dat ze op alle mogelijke manieren proberen om mij de schuld in de schoenen te schuiven. Eerst is geen adres van mij bekend, terwijl ik mijn adres in het bestelformulier heb ingevuld (dit is nota bene verplicht) en bovendien in Paypal staat. Vervolgens storten ze de verzendkosten niet terug, omdat het pakket gewoon op de post is gegaan. Ja hallo! Dat doen jullie gratis voor alle overige verzendingen die ook op dinsdag pas worden bezorgd. En daarna krijg ik te horen dat het niet mogelijk is om geld terug te storten. Na drie e-mails waarin de schuld volledig bij mij werd gelegd en geen poging werd ondernomen mijn klacht op te lossen, heb ik de Thuiswinkel.org verzocht om bemiddeling. Maar na één telefoontje, kreeg ik te horen dat de webwinkel bij zijn standpunt blijft en ik maar een klacht moest indienen bij de Geschillencommissie. Wel ben ik dan eerst klachtengeld verschuldigd à 27,50 euro!

Conclusie: Slechte communicatie, te late verzending, totaal geen klachtoplossing en een keurmerk waar je geen zak aan hebt.

Besloten om na jaren trouwe dienst van mijn Xtreamer besloten om deze te vervangen voor een Raspberry Pi2.
Na een kort onderzoek besloten om bij SOS Solutions te bestellen. Alles was op voorraad, dus binnen 24 uur geleverd, de goedkoopste in de Pricewatch, voornamelijk positieve reviews én een Brabantse ondernemer.
Twee bestellingen geplaatst en in totaal 120 euro betaald. De volgende werkdag direct een mail dat alles verzonden zou zijn, dat deel van het proces ging soepeltjes!

Edit:
De bestelling was ongeveer 2 weken onderweg en in een conflict geraakt met SOS Solutions hierover.
Zij waren van mening dat briefpost(regionaal) vaak langer dan 2 weken onderweg is en ik was het daar absoluut niet mee eens.

Uiteindelijk na onderling overleg eruit gekomen samen. Wel heb ik ervoor gekozen om het via pakketpost te laten versturen de tweede keer.
Dit in verband met een T&T nummer, zodat de zending te volgen was.

Post NL zending is nooit geleveerd.. Zelfs nu nog niet..

De pakketpost werd wel keurig verpakt en keurig op tijd geleverd.
Zending werd aangeboden in een nette doos van SOS zelf en voldoende opvulling in de doos, zodat de onderdelen niet teveel beweegruimte hadden.

Zowel per mail als via Whatsapp contact gehad met met SOS Solutions.

Eerste keer 3 dagen na verzending om te melden dat de zending nog niet was geleverd en gevraagd wat de levertijd zou zijn. Afgesproken tot eind van de week te wachten

Tweede keer contact gehad een week na verzending en werd nogmaals verzocht geduld te hebben.

Na 1,5 week wachten nogmaals contact opgenomen en gevraagd of we samen konden achterhalen waar de zending was. De reactie was niet mals, waardoor ik voor mezelf een dossier ben gaan opbouwen omdat ik ervan uit ging dat ern een conflict geopend zou moeten worden.

Na wat boze berichten over en weer uiteindelijk gezamenlijk tot een oplossing gekomen. Ik ben blij dat ik de tweede zending in goede orde heb ontvangen, ondanks dat dit mij extra geld heeft gekost.

Klantvriendelijkheid zou verbeterd kunnen worden,

Ik wilde een Raspberry Pi 2 met toebehoren. Alles is goed te vinden op de website, er zijn ook Pi 2 pakketten met een beetje voordeel. Bestellen werkte verder zonder problemen.

Raspberry Pi 2 en behuizing konden worden bezorgd in de brievenbus, dus dat was mooi goedkoop.

Er stond een telefoonnummer voor Whatsapp op de website. Een vraag stellen leverde tot tweemaal toe binnen een uur antwoord. Dit vind ik een mooie service. Tweede antwoord kwam wel neer op "dat weet ik niet", dus 4 sterren.

Onbeschoft en een service niveau van -10 en je wordt beschuldigd van vernieling ook! Ik bestel hier nooit meer iets!

Je krijgt een mail met 1 zin. Als je belt om toelichting krijg een een onbeschofte grote mond en wordt je beschuldig van vernieling van je eigen spullen!

Leuke webwinkel gespecialiseerd op Raspberry Pi mini-pc's en aanverwante artikelen.
Uitstekende prijzen, en niet te vergeten: gratis verzenden !!
Snelle reactie op vragen via e-mail.

Geleverd volgens afspraken vermeld op de website.

Zeer goede ervaring, meer kan ik er niet over zeggen.
SOSSolutions is een aanrader voor de hobbyist.

Hier zal ik nooit meer iets bestellen.

Product vergeten te leveren SD kaartjes zijn niet goed. Klachten worden niet serieus genomen. Hij (de eigenaar) is onbeschoft en niet klantvriendelijk. Hij laat duidelijk merken je een vervelende klant te vinden terwijl HIJ fouten heeft gemaakt.

Op vrijdag 26 Juni bestelling geplaatst, raspi 2 met 2 voorgeïnstalleerde kaartjes (osmc en noob) een adapter en bluetooth afstandsbediening.

Omdat ik dat weekeind aan de slag wil en de gratis verzending via reguliere post is heb ik €5,95 extra betaald om het via postNL packet opgestuurd te krijgen. Dan krijg ik een track & trace nummer en weet ik zeker dat ik het de volgende dag in huis heb.

Volgende dag wordt het pakketje idd keurig afgeleverd. Tot mijn verbazing zat alles er in behalve de raspberry pi. Alsof je een auto met lichtmetalen velgen besteld en betaald, en vervolgens alleen de velgen geleverd krijgt... Erg slecht als je bedenkt dat de raspberry pi het belangrijkste product is wat deze webwinkel verkoopt.

Op de site staat prominent hun whatsapp nummer, dus direct contact gezocht. Hier wordt dus niet op gereageerd. Ja 2 dagen later met een korte "wat is je bestelnummer". Na het doorgeven van mijn bestelnummer niets meer vernomen. Als je zo prominent je whatsapp op de site zet, verwacht ik ook dat deze bewaakt wordt en er fatsoenlijk antwoord wordt gegeven. Deze extra "service" doet meet kwaad dan goed.

Na het uitblijven van reactie via whatsap maar gebeld. Antwoord apparaat...Kennelijk wordt er op zaterdag niet gewerkt.

Dan maar een mail. Aangezien ik extra heb betaald voor een goede levering gelijk ook maar het geld teruggevraagd voor deze niet geleverde service. 8 uur(!) later bericht terug dat ze daar niet aan konden beginnen, en de vraag of ze de pi nog na moesten sturen. Inmiddels hoogst geïrriteerd over de gang van zaken terug gemaild dat ze uiteraard de pi na moesten sturen.

2 dagen later nog geen pi en ook geen track & trace nummer ontvangen, maar zelf weer mailen. Volgende dag antwoord, ze waren mijn mailtje kwijt geraakt.

2 Juli eindelijk de pi binnen en ik kan (6 dagen later) eindelijk aan de slag.

Niet dus! De geleverde voorgeïnstalleerde kaartjes lopen beide vast. Hele dag aan het klooien geweest en uiteindelijk zelfs een low format uitgevoerd op de kaartjes en de hele procedure voor het zelf installeren diverse malen gevolgd. (daarvoor heb ik geen voorgeïnstalleerde kaartjes gekocht) Maar niets helpt, die kaartjes zijn niet goed. CrystalDiskMark er op los gelaten en ze blijken beide niet te voldoen aan de Class 10 specificatie waar ze voor verkocht zijn.

De raspi staat er om bekend gevoelig te zijn voor SD kaartjes, lang niet alle kaartjes werken naar behoren op de pi. Ook een van de redenen dat ik de voorgeinstaleerde kaartjes had besteld. Je zou verwachten dat een winkel die de raspi als hoofdartikel verkoopt weet welke kaartjes geschikt zijn...

Na hem hiermee te hebben geconfronteerd was zijn reactie dat ze 250 kaartjes per week versturen en dat ik de enige was met dit probleem. Dat is niet alleen niet waar (meerdere reacties gevonden van mensen met hetzelfde probleem) maar ook een rare opmerking om te maken. Klacht word gewoon niet serieus genomen.

Uiteindelijk wel overeengekomen dat ik het geld voor de 2 kaartjes terug zou krijgen.

Echter na een week nog geen geld op de rekening, dus wederom zelf weer een mail gestuurd. Dit was zijn antwoord: "terugbetalingen doen we altijd in het weekend, komend weekend dus". De afspraak over het terugbetalen gemaakt op een vrijdag, dus dat geld had er al lang moeten zijn...Uiteindelijk idd in het volgende weekend geld terug ontvangen.

Scorekaart voor SOS Solutions

Webshop Keurmerk