SOS Solutions

Gebruikers over webshop SOS Solutions

Ik heb op maandag avond 29-02-2016 een bestelling geplaatst voor een Raspberry Pi Model 3 B met wat accessoires, waaronder een USB adapter "Wi-Fi 150Mbps met extra lange antenne".

Op woensdag kwam het pakket met de Pi3 binnen, echter met ander type USB WiFi Adapter dan dat ik besteld had. Dit is echter zeer snel en netjes opgelost!

Op de site werd wordt aangegeven dat je ook via whatsapp contact op kan nemen met de klanten service. Na een simpel berichtje met:
-een order nummer
-probleem omschrijving
-foto van het verkeerd geleverde product
kreeg ik als reactie: "sorry, deze ga ik nazenden: excuses"
De volgende dag had ik de juiste USB Wifi adapter thuis!

Ik vind deze afhandeling zo simpel efficiënt en netjes, dat ondanks het foutje ze hier toch de 5 sterren verdient hebben in mijn ogen.

5 poorts hdmi switch besteld. Eerst een paar vraagjes via Whatsapp gesteld en keurig netjes antwoord gekregen.

Kwam in een ruime doos met PostNL

Altijd duidelijk antwoord via Whatsapp

Levering is vrij prompt, ik had mijn Raspberryi Pi 2 binnen 2 dagen in de brievenbus. Prijs is ook vrij scherp, met uitzondering van de accessoires, maar die zijn optioneel.
Lijkt gezien hun hints in de email dat ze weten wat ze verkopen en geven gebruikers waardevolle tips mee.
Maar qua service is het zeer triest, geen vertrouwen in klanten. En direct een factuur opstellen om productfouten op te lossen

Niets over te zeggen. Binnen 2 dagen lag het in een grote envelop in de brievenbus.

Het kaartslot van mijn raspberry deed niet meer vergrendelen, nadat ik hem 3 of 4 keer gebruikt heb. Ik heb hem gekocht om owncloud.com te installeren en wou een tweede halen als osmc goed werkt. Daarna vergrendelde mijn SD slot niet meer, iets wat in de handleiding van SOS Solution al stond dat het een gevoelig onderdeel was. Dus daar nog langzamer en voorzichtiger met het push to lock/unlock.
Dit probleem: https://www.raspberrypi.o...iewtopic.php?f=28&t=82881 of https://www.youtube.com/watch?v=FC6LwREHHGI.
Daarna RMA aangemaakt op hun site, binnen 1 dag kreeg ik te horen dat de Raspberry vervangen moest worden en daar € 8,- voor in rekening wordt gebracht. Daar het item binnen zichttermijn is heb ik daarvan gebruik gemaakt. Ik doe geen zaken met een bedrijf die geen vertrouwen heeft in haar klanten. En foto's gemaakt om sceptische users te laten zien dat ik geen lomperik ben.

Nu de site is geüpdated werkt deze ook weer naar behoren. Heb hier een Raspberry Pi 2 besteld toen ie net uit kwam.

Rpi 2 was keurig op tijd na de pre-order. Alle mails ontvangen en keurig op tijd binnen gekregen.

goede webshop, heb mijn raspberry pi 2 model bB hier besteld. deze werd volgende werkdag geleverd. scherpe prijs. deze webshopwas op het moment van bestellen het goedkoopste in de tweakers pricewatch.

de verpakking had ietsje beter gekund beetje bubbeltjesplastic om mijn raspberry pi, heb je net wat meer bescherming. maar alles is heel en werkend aangekomen

Overzichtelijke website: alles was duidelijk te vinden met uitleg wat je precies krijgt. Duidelijke communicatie: emails waren duidelijk en overzichtelijk. Klantenservice was erg top!

Levering was op tijd. Er ontbrak wel een product. Dit werd echter goed opgelost door de klantenservice (zie: klantenservice).

Top klantenservice! Er ontbrak een product in mijn bestelling. Kan gebeuren: waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dus belde ik naar de klantenservice en werd erg vriendelijk te woord gestaan. In een paar minuten was alles geregeld en werd me toegezegd dat me dezelfde dag nog het ontbrekende product zou worden toegestuurd. Dit was aan het einde van de dag, na 4 uur, maar toch lag het de volgende dag al in de brievenbus.

vanaf het bestel moment het ging wel via Groupon daarna gebeld naar jullie klantenservice prima te woord gestaan goed geholpen tot ontvangst..

levering was prima op tijd.

niet lang hoef te wachten, en heel goed geholpen.

Helaas pas na de bestelling een account aangemaakt want ik kreeg geen factuur. Hoopte dat ze mijn bestellingen aan mijn account konden hangen. Dat was dus niet het geval..

Zakelijke bestelling geplaatst, krijg niet eens een factuur. Heb een kwartier aan de telefoon moeten hangen zodat ze toch de facturen nog even op kunnen sturen.

Goede verzending dat is ook het enige goede. De kwaliteit van de klantenservice is om te janken je moet overal extra voor betalen, ook voor garantie!

Op 14-12 eerst contact gehad met SOS omdat ik een paar vragen had. Een van de vragen ging over de HDMI -> DVI connector waarvan een verkeerde afbeelding op hun website staat. Ik ben prima te woord gestaan en keurig voorgelicht. Alle lof voor dat. Het product, een Raspberry Pi 2 B met het SOS Solutions Media station, werd keurig de volgende dag geleverd.

Daarna maakte ik een foutje, dat is geheel aan mijzelf te wijten en maak ik ook geen verwijt over naar SOS Solutions. Ik was bezig met mijn Raspberry Pi 2 en wisselde van SD kaart omdat ik ook iets anders wilde doen. De andere (met de SOS Solutions Media software) lag op mijn bureau en heb deze vermoedelijk met mijn arm op de grond gegooid en ben er met mijn bureaustoel overheen gereden. Kaartje aan 100 stukken. Maar geen nood, je mag bij SOS Solutions een nieuwe image downloaden, je moet enkel even een nummer aanvragen. Zo gezegd zo gedaan. Ik kreeg keurig de volgende dag een nummer waarmee ik een andere SD kon installeren. Pi weer opgestart maar dat zag er heel anders uit. Het bleek te gaan om een kale installatie van KODI. Dus alle speciale instellingen waren weg en dat was nu juist waarom ik die software van hun gekocht had. Ik heb gemaild en kreeg een mail terug dat hun speciale software waarschijnlijk pas eind januari online zou staan maar dat ik tot die tijd het originele kaartje retour kon sturen dan zouden hun die image erop zetten. Tsja, dat lag aan 100 stukken dus vroeg ik wat de mogelijkheden waren. Ik werd verwezen naar een kaartje waar de door hun ontwikkelde (lees aangepaste) software opstond en of ik daar even 30 euro voor neer wilde tellen. Na een paar keer heen en weer mailen is de prijs gezakt tot 15 euro, wat nog steeds goed betaald is voor een kaartje wat bij hun 7,95 kost. Maar goed, ik had mijn Media Center weer terug.

Nog geen week later ben ik bezig met de Pi en moest weer even kaart wisselen. Ik haal mijn kaartje eruit en stop er een nieuwe in en vervolgens wordt deze onmiddelijk terug gelanceerd mijn kamer in en zo ging het met alle andere kaartjes die ik had liggen. Cardslot kapot. Ik heb een Retournummer aangevraagd en mijn Pi opgestuurd. Nu krijg ik vandaag een mailtje dat mijn slotje inderdaad kapot is en als ik wil dat hij gemaakt wordt moet ik 6 Euro overmaken. Ik heb een mail terug gestuurd dat ik het belachelijk vond dat ik dat moest betalen voor een product dat net 3 weken oud was. Ik kreeg vervolgens een mail terug dat het geheel mijn eigen fout was en dat de Pi omgeruild moest worden. Ik heb onder protest die 6 euro betaald omdat ik een goede Pi terug wil maar ik kan je wel vertellen dat dit het laatste is wat ik ook bij SOS Solutions besteld heb. Ik ben zwaar teleurgesteld in deze winkel en met name in de klantenservice. Ik heb een zelfde SD slot in mijn Samsung tablet zitten en heb ondertussen al meer dan 100 keer kaartje gewisseld en die is nog nooit kapot gegaan.

Een Samsung tablet is geen raspberry pi.

Daarin moet ik je gelijk geven Sander, Samsung geeft namelijk wel service.. Maar om bij jouw vergelijking te blijven, een Fiat 500 is geen Ferrari Testarossa maar als mijn Fiatje na drie weken kapot zou gaan wordt hij met het schaamrood op de kaken zo snel mogelijk en gratis gerepareerd, die mensen zijn wel trots op (en staan achter), hun product!!!

En als u uw bumper er af rijdt in 100 stukjes moet de garage korting geven op een nieuwe bumper?
En als u na reparatie langs een muur schaaft moet dit ook gratis of met korting?
Nee zo werkt dat niet.

Nee zo werkt dat niet.

Sander, ik moet je alweer gelijk geven... Zo werkt het inderdaad niet, in dat geval kwam IK met het schaamrood op de kaken vragen om reparatie en betaalde ik cash zodat mijn vrouw er niet achter kwam ;-)

In dit geval gaat het er nu net om dat ik niets kapot heb gemaakt maar iets heb gekregen met een productiefoutje erin. Het SD slot mag niet kapot gaan na vijf keer een kaartje erin en eruit stoppen/halen.

Een SD kaartje gaat maar op 1 manier in het slot, niet ondersteboven en ook niet op zijn kop dus ik heb het cardsot niet kapot gemaakt door onoordeelkundig gebruik.

Consumentenrecht in Nederland stelt dat iets dat de eerste zes maanden na in gebruik name kapot gaat al niet deugdelijk was om mee te beginnen en de klachten op internet in ogenschouw nemend heeft de wetgever daar wel een punt vind je ook niet?
De zes euro die ik moest betalen zijn niet relevant, ik heb gewoon nog lekker kunnen eten vanavond, het gaat mij erom dat ik er op wil/moet kunnen vertrouwen dat een product dat ik aanschaf bij een goed aangeschreven webwinkel ook in het geval van een fabricagefout (en zeker binnen zo korte tijd na aanschaf) zonder extra kosten en zonder verwijten richting mij wordt vervangen/gerepareerd.

DAT is de essentie van service en klantgerichtheid naar mijn mening.

Na aanschaf functioneerde het apparaat prima. Na een grote handmatige update functioneert het kastje voor geen meter meer! En daar is de service ook naar. In een woord BELABBERD!! Je wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Eerst een excuus over bronnen die uit de lucht zijn, dan een excuus over een programma dat problemen heeft en als laatste een excuus, over dat er een ander programma gebruikt moet worden.

Bekende van mij kochten ondertussen een nieuwer model kastje en deze werkt met de zelfde software perfect. Maar als je dit aanhaalt bij de leverancier dan geven ze niet thuis.

Koop hier geen producten! Als er een nieuw product beschikbaar komt, gaat alle focus daarop en kunnen de bestaande klanten het opsoppen!

ROND UIT SLECHT!!! (check de reacties op Facebook maar, er zijn meerdere mensen die klagen)

Levering was netjes op tijd.

U wilt de moeite niet nemen om de software te updaten of op knop B te drukken terwijl knop A wordt aangeraden niet te gebruiken.
Wij geven 2 jaar garantie, u wilt hier enkel van gebruik maken zodra wij bij u persoonlijk langs komen.

Sander ik ben er niet op uit om deze discussie online te voeren.

Maar allereerst adverteren jullie met het feit dat je nooit iets zelf hoeft te updaten (dit wordt nu wel voorgesteld).

Verder heb ik nooit aangegeven dat ik wil dat iemand langs komt. Hier heb ik ook geen behoefte aan. Ik wil alleen maar een deugdelijk product.
Ik was tevreden over de box, totdat hij niet meer werkte zoals behoren. En dit niet opgelost wordt.

Als je het probleem als nog goed oplost, kan de revieuw aangepast worden.

SOS heeft TVBOXOss overgenomen en daar heb ik begin dit jaar een Minix aangeschaft. Ik vraag nu om de factuur en die kan men niet overhandigen. Als ik dan vraag hoe men omgaat als ik garantie wil claimen, krijg ik enkel (na harT zoeken) een orderbevestiging, maar geen woord over wat te doen bij garantie.

N.B. Krijg zojuist een mail binnen. Hierin dreigt men geen garantie te geven zonder bon, als ik de review aanpas hierop Tweakers. Man man man wat een kansloos bedrijf.

U heeft het pas in uw 10de mailtje over garantie.
Eerst stuurt u 10 mails over de factuur die u kwijt bent geraakt.
Als u in het eerste mailtje had gezegd: ik wil garantie claimen, dan hadden we niet moelijker gedaan, dan reageren zoals we altijd reageren:

Graag opsturen via sosretouren.nl en dan maken wij dit in orde.

Bestellen zonder probleem, ging vlot via de site van bol.com.
(Diirect had ik wel willen doen, maar ik had tegoedbonnen te verzilveren)

Het pakket was niet compleet

Ontbrekend product werd redelijk snel nagestuurd

Heb een rasberry gekocht bij hun en had deze snel binnen. Maar regelmatig loopt deze vast of reageerd heel traag. Toch heb ik het nog 4 weken volgehouden en toen maar de knoop doorgehakt om hem terug te brengen. Idd 4 weken is te lang gewacht en kreeg dus ook te horen dat ik hem niet terug kon geven.Ik moest hem maar op marktplaats verkopen. De trage snelheid zou komen omdat ik een tv heb die met het internet verbonden is en dat veroorzaakt een conflict. Dus om de rasberry goed te kunnen gebruiken moet ik maar iedere keer mijn internet kabel los maken. Dit vermelden ze dus niet op hun site he! Ik ben een pc met xbmc gewend en dat werkt veel beter. Dus geen rasberry kopen als je niet van lang wachten en of vastlopers houd. En zeker niet bij sos solutions kopen. Het zou ze sieren als ze toch het apparaat terug hadden genomen , das pas service.

Sieren doe je inderdaad met kerst, maar niet bij een webshop.
Regels zijn regels, en wij zijn niet moeilijk, en hebben u duidelijk laten zien toen u hier was dat ons apparaat deugdelijk is en 100% werkt.
Dat uw tv een fout in zijn software heeft (oftewel een bug van uw TV), daar kunnen wij geen garantie op geven.
Waarom gaat u niet naar uw leverancier van de TV?
Raar dat u daar niet naartoe gaat terwijl dat juist het probleem is??

Jammer dat wij op deze manier afgekraakt worden, maar voor de lezers, u ziet wij reageren ook, alleen met feiten.

Hoi Sander van sos solutions. Jij hebt het telkens over jezelf als ons en wij maar jij bent toch dat arrogante mannetje dat bij jouw 1 manszaak achter de balie stond te verkondigen dat ik die rasberry maar op marktplaats moest verkopen.Ik heb hem geprobeert te verkopen maar toen ik de mensen niet 1 film waar ze om vroegen kon laten zien haakten ze toch maar af. En jij was toch diegene die mij amper aan keek en me respectloos behandelde. Mijn tv is perfect in orde want alles wat ik er op aan sluit werkt heel soepel en normaal. xbmc op een pc werkt perfect en een playstation en andere gameconsoles werken prima. Zelfs mijn telefoon werkt goed met mijn tv. Maar een rasberry werkt heel langzaam en traag van begrip. Ik weet ook niet wat jij onder testen verstaat maar een stekker in het stopcontact steken en laten zien dat ie beeld geeft kan ik ook wel. Dit heeft niks met de snelheid van het apparaat testen te maken . En dat mailtje wat jij me vandaag stuurt waarin jij mij zegt dat ik jou excusses moet maken en dat ik alle revieuws moet verwijderen wat denk jij daar mee te bereiken? Word je volgende mail een dreigmail of zo? kijk nu heb je wel aandacht voor me he. Het is wel heel arrogant om te denken dat jouw spullen perfect zijn en dat het altijd aan anderen ligt. Voor mij is dit de eerste en laatste keer geweest dat ik iets bij jou gekocht heb.

Ik ben sander, maar mijn collega johan heeft u te woord gestaan en precies laten zien dat de speler het doet, en er is zelfs een film aan gezet.
Dat was niet stekkertje er in en weer uit.
Ik hoor het wel als u zich bedenkt om bij ONS terug te komen.
Wij zijn SOS Solutions, u ziet achter de schermen niet met hoeveel man wij werken, daar gaat het niet om.

Het leveren gaat ze goed af. Het apparaat was goed verpakt er kwam direct een factuur

Het product was snel geleverd

Ik heb 17 november een apparaat terug gestuurd en nu heb ik na diverse telefoontjes, mailtjes en berichten via WhatsApp nog steeds niets terug gekregen.
Wel is er een aantal keren toegezegd dat het apparaat zou worden opgestuurd.
Ik zou iedereen afraden bij deze waardeloze firma iets te bestellen.

Hans,

Wat is er aan de hand ?
Gaat dit om RMS 14363?
Deze box is allang uw kant opgestuurd.
Gaarne reactie wat er aan de hand is.

Bestellen en verzenden verliep goed, helaas was een onderdeel missend maar dit werd na een enkel mailtje gelijkt gratis toegestuurd. Erg koelant :) Verder kwam ik 2 dagen later dat een adapter DOA was en die werd wederom na een enkel mailtje gelijk opgestuurd.
TLDR: Het ging niet vlekkeloos maar problemen werden wel snel en degelijk opgelost.

Verzonden in een simpele bubbel envelop, gezien dat verzending gratis is zie ik dit niet als een probleem.

Erg snelle reacties met altijd gelijk een goeie oplossing.

Soms wil het niet lukken met een bestelling, kan gebeuren. Dan wordt belangrijk hoe de bestelling wordt geannuleerd en hoe lang het duurt voordat het reeds betaalde bedrag wordt gerestitueerd. Je hoort af en toe van die horror verhalen waarbij er over weken en zelfs maanden gesproken wordt. Niet bij SOS Solutions. Keurig,meer dan snel en vriendelijk afgehandeld. Kom zeker nog eens terug, hopelijk liggen de onderdelen dan wel op de plank,

Prima telefonisch contact en vriendelijk geholpen. Wel even het "wij sturen daarom de beschikbare onderdelen van de bestelling alvast op" in de orderbevestiging e-mail aanpassen, want dát gebeurde niet en niet zeggen "Dat moeten we aanpassen"!

Het plaatsen van de bestelling ging prima, gewoon een duidelijk systeem en de levering volgt ook snel. De klantenservice vind ik echter waardeloos, die lijkt geen echte kennis van het produkt te hebben en is zeer kortaf.

Waardeloos, eerst werd er gereageerd met iets wat gewoon volkomen niet waar was en daarna werd er zeer kortaf op me gereageerd. Ik zou dit bedrijf niet aanraden.

ik citeer:

Vraag:
"Ik vroeg me af of u misschien kunt uitleggen hoe ik een serie aan favorieten kan toevoegen zodat ik niet steeds handmatig naar mijn series moet zoeken. "
Antwoord:
"Dit is niet mogelijk. "

Vraag:
""Ik wil ook niet een serie opslaan, ik wil alleen een snelkoppeling (of bookmark, hoe je het wilt noemen) toevoegen zodat ik niet elke keer handmatig de serie hoef op te zoeken. "

Antwoord:
"Dit is niet mogelijk. "

Dus omdat u iets wilt en dat is niet mogelijk, is onze klantenservice waardeloos?

Uw citaat is niet volledig. U noemde een snelkoppeling maken een "soort van downloaden" wat natuurlijk absoluut niet waar is en daarbij blijvend is nog het feit dat uw klantenservice nog steeds kortaf is, niet erg klantvriendelijk.

Daarbij wil ik ook graag vermelden dat na nog wat meer gebruik te hebben gemaakt van het produkt ik het redelijk snel de deur uit heb gedaan, want de interface is echt ongelofelijk buggy.

Ik heb bij kennissen meerdere van dit soort systemen gezien en dit moet echt wel de meest amateuristisch geprogrammeerde variant zijn die ik heb gebruikt.

Nette overzichtelijke site. Duidelijke informatie over de producten. Betaling via paypal mogelijk zonder extra kosten. Helaas bleek tijdens de bestelling het product op voorraad, maar bleek dat uiteindelijk toch niet zo te zijn.

Order gedaan. Helaas bleek product niet op voorraad, waarover ik heel netjes werd geinformeerd. Een week later was het er nog niet en toen heb ik de order gecancelled. Binnen een dag een reactie dat ik mijn geld terug zou ontvangen en dat bleek op hetzelfde moment gebeurd te zijn via Paypal.
Super service!

Site is overzichtelijk, spullen zijn goed te vinden en in mijn geval een bestelling op Black-Friday had deze ook nog een hele mooie prijs.

Pakket kwam netjes verpakt binnen. Helaas was men een kabel vergeten. Dit is goed afgehandeld.

Er was een kabel vergeten, kan gebeuren. Niemand is volmaakt. Berichtje naar de klanten service, deze reageerde binnen zes minuten. Ze zouden de kabel nasturen. Vanmiddag lag deze in de bus. Perfect geregeld.

Korte en onduidelijk antwoorden via email. Meer dan 7 emails een en weer over een product waar ik nogsteeds niet weet hoe precies in elkaar zit. Ik ga wel ergens anders bestellen.

Wat zijn uw gegevens, of kunt u hierover contact opnemen met mij? (Joris).
Ik zoek dit graag uit.

Scorekaart voor SOS Solutions