BTO Europe

Gebruikers over webshop BTO Europe

Een dure gamelaptop gekocht in december 2018 (zou op voorraad zijn), geleverd in januari 2019. Nu na 3 jaar en een maand een probleem bij opstarten, het scherm blijft zwart. Laptop zou 3 jaar garantie hebben.

Een dure gamelaptop gekocht, na 3 jaar en een maand een probleem bij opstarten, het scherm blijft zwart. Contact gehad, opsturen naar support. Netjes verpakt opgestuurd en er volgt een reactie dat hij ontvangen is en onderzocht wordt. Vervolgens het bericht dat er gerepareerd moet worden voor een paar honderd euro (dat is de laptop nog ruim waard), dus direct de reparatie betaald. Vervolgens volgt een mail dat het 3 tot 6 weken gaat duren voordat het onderdeel er is. Inmiddels ben ik 11 weken verder sinds dat bericht. Nog steeds geen laptop en na meerdere keren navragen geen reactie. Ik hoop dat ik de laptop ooit nog terug ga krijgen. Voor mij in ieder geval nooit meer een BTO!

Site is onduidelijk over het merk van de geleverde componenten. Voor een generiek beeldscherm wordt 189.- euro gevraagd.
Voor dat ik de bestelling geplaatst heb gevraagd aan een medewerker welk beeldscherm het betrof. Volgens deze medewerker betrof het een IIyama ProLite 27" FHD Scherm. Dat blijkt dan bij levering een overjarig model te zijn. (Samsung 27F350FHU. Al ruim 4 jaar op de markt) Met enkel een ouderwetse VGA aansluiting en een enkele HDMI uitgang.

20 september besteld. 6 oktober geleverd. 16 dagen wachten op levering (zonder verder geïnformeerd te worden) is wel erg lang. Een en ander was wel keurig verpakt.

De monitor was niet het type wat mij beloofd was. Het geleverde beeldscherm heb ik op 5 oktober geretourneerd. Pas na enige mails heb ik op 21 oktober mijn geld geretourneerd gekregen. Dus pas na ruim 2 weken. Wel netjes dat ik een retourlabel heb ontvangen.

BTO NUC Intel Core Mini PC
LCD scherm 27 inch FULL HD
Windows 10 Home
2 jaar carry-in garantie
inc BTW 1.271,00 Euro

Mooie overzichtelijke site, vriendelijke verkoopafdeling en veel keuze om je laptop precies naar wens samen te stellen... garantieafhandeling is echter een drama.

Gemelde levertijd klopt en bij verzending ontvang je netjes een track en trace nummer in de mail.

Laptop na 8 maanden onder garantie teruggestuurd voor reparatie vanwege meerdere klachten (accu was slecht, veel backlight bleeding en viel vaak spontaan uit). Na 2 weken laptop teruggekregen. Accu was weliswaar vervangen, maar backlight bleeding is er nog steeds en aan het uitvallen is niks gedaan.
Backlight bleeding schijnt normaal te zijn bij 144Hz schermen... zoiets heb ik nog nooit gehoord (staat overigens ook nergens op de site vermeld, dan had ik wel een ander scherm gepakt)...

Mijn tweede laptop bij BTO is een regelrecht drama. Waar ik bij mijn eerste nog tevreden was gaat hier daadwerkelijk alles fout.

Toetsenbord van laptop is binnen een jaar meerdere keren vervangen, de ventilatoren blazen bij basic gebruik al als een gek en de klantenservice is om te janken.

Afspraken van reparatie-tijd worden niet nagekomen, laptop is na een van de vele reparaties zelfs teruggekomen met een kapotte speaker (die voorheen nog wel werkte) en je mails worden in veel gevallen genegeerd totdat je er achteraan blijft bellen.

Een vervangende laptop (terwijl mijn eigen laptop dus de zoveelste 'reparatie' had) was maanden lang geen optie, nu hebben ze er ondertussen een maar dan mag je rustig een aantal weken wachten voordat je aan de beurt bent, dit is toch een bedrijf wat laptops verkoopt?

Bestelling loopt goed. Bij reparaties binnen de garantie loopt het redelijk. Toen mijn laptop terugkwam met de helft minder geheugen, heeft BTO deze fout zsm hersteld.

Bij vragen over hoe bepaalde zaken na de garantieperiode van BTO opgelost moeten worden (SSD die volgens de fabrikant 5 jaar garantie heeft, maar fouten geeft na 3 jaar), is de support bijzonder slecht.

Allereerst wordt er een form reply gestuurd dat je buiten de garantie zit (wat ik al wist en aangaf in mijn initiele vraag). Zodra ikzelf om meer informatie vroeg, over hoe dit het beste af te handelen, was het antwoord zonder verdere uitleg opnieuw "Je hebt geen garantie meer.". Dit gaf de indruk dat mijn vraag niet eens gelezen was.

Levert goed spul en een persoonlijke afspraak was in mijn geval mogelijk. Let wel op dat wanneer je een laptop customized (zoals de bedoeling is bij BTO), je 10% moet betalen als je 'm binnen 14 dagen terugstuurt (herroepingsrecht wetgeving geldt niet voor aangepaste producten, wat ook wel te begrijpen is, maar daarom net geen 5 sterren).

Was niet super snel, maar aangezien producten nog moeten worden aangepast, is het wel logisch dat er een paar dagen overheen gaan (maar ook hier, net geen 5 sterren want perfect is het niet)

Snelle reacties, wordt volgens afspraak gehandeld, niks op aan te merken

Duidelijke site met veel keuze uit (heerlijk zelf te configureren) laptops en een enkele verdwaalde NUC of desktop. Configureren en bestellen van een laptop is makkelijk genoeg. Goede webshop dus.

Er zijn een paar puntjes van milde kritiek:
De schatting van levertijden kan beter. Ik moest iets langer dan verwacht wachten op mijn laptop. Nu was dit een nieuw model, dus dat kan de oorzaak zijn eweest.

Daarnaast staan er twee laptop met totaal verschillende behuizingen onder hetzelfde typenummer op de site. Zo heeft de laptop met de GTX1050 gpu een plastic behuizing met vingerafdrukscanner en die met een nader type gpu een mwtailen behuizing zonder vingerafdrukscanner.

Goed en stevig verpakt. Duidelijk verzendinformatie. Niets op aan te merken.

Snel antwoord met duidelijke informatie als je een mailtje stuurt. In mijn geval ging het over een firmwareupgrade van de TPM chip in de laptop; niet echt een standaardonderwerp.

Zeer goed geholpen, Ik zocht een laptop voor een ICT opleiding en ze advizeerden mij geen 8th gen U processor te nemen. Anders was ik wel goedkoper uitgekomen maar echt geen spijt van dat ik toch voor de 7700HQ ging.

Ze mailden iedere status van hoe ver het is met het inbouwen van de componenten en wanneer die klaar staat voor zending enz.

Geholpen voor 1 iemand in hun showroom in IJsselstein zelf en gemaild voor 1 aanvulling via de mail met een ander persoon en ze hebben me zeker goed geholpen. Het zijn toppers.

Op een zaterdag avond laptop voor mijn zoon besteld voor school.
Betaald met ideal en verwachte ook niet gelijk antwoord ivm levering e.d.
Maandag geen info.
Dinsdag kijk ik op de site en zie er korting bij staan van 5% dacht bel daar over.
Helaas krijg ik die niet, gelijk maar gevraagd naar de levertijd!
1 a 2 weken was het antwoord jammer dat je er zelf achteraan moet.
Na 4 dagen is de order pas naar het magazijn!
Waarom moet dat 4 dagen duren.
Nog in afwachting van de levering dus.

Pakket afgelopen zaterdag binnen gekregen.
Zat goed verpakt en alles was compleet.

voor ik de laptop bestelde paar keer gebeld met bto.
Ze lijken afwezig met vragen en je half te negeren.
Twijfelde al om niet bij x-notebooks te gaan kopen had ik dat maar gedaan.
Mijn telefonische vragen werden daar beter beantwoord en tijd voor je gemaakt.

Zaterdag kwam de laptop binnen.
Deze was voorzien van windows 10 home.
Maar ik had al een educatie versie van 10 gekocht.
Dus deze moest geïnstalleerd worden.
Ik wilde booten van usb-stick die F toets kon ik 123 niet vinden.
Dus even gebeld op zaterdag en werd echt gelijk goed geholpen.
Alle drivers werden ook door windows gevonden maar volgens bto toch de nieuwste laatste drivers beter installeren.
Alles werkt goed nu mijn zoon is tevreden.
Al stond ik niet echt versteld van de snelheid tov zijn oude i5 notebook

vandaag belt mijn zoon op dat zijn laptop niet aangaat!
Na hem wat standaard handelingen laten doen ging deze nog steeds niet aan.
Dus BTO gebeld of ze nog suggesties hadden.
En werd netjes geholpen.
Die zei accu 15m eruit (had dit al kortstondig laten doen maar goed) dat gedaan en werkte niet.
Weet gebeld toen kreeg ik een ander aan de telefoon die reageerde kortaf met de melding dat ik de laptop moet aanmelden.
Vanavond eerst nog even kijken met een andere adapter.
Als dat niet werkt gaan we gebruik maken van de pickup&return.
Ben benieuwd hoe dan de support is.

De site is fris en overzichtelijk.
Online bestellen gaat eenvoudig en is een duidelijk process bij elke stap.
De keuze in onderdelen is voor CPU's gemiddeld en voor geheugen en opslag ronduit groot.

Het hele process geeft een gevoel alsof men er persoonlijke aandacht aan geeft van begin tot eind.

Ik werd direct op de hoogte gebracht per telefoon dat de laptop klaar stond om te worden verzonden per koerier.

Vragen worden snel beantwoord en aan product verzoeken en wensen wordt snel voldaan indien mogelijk, men is niet beperkt door enkel wat op de site staat. Men gaat actief aan de slag om wensen te voldoen!

Laptop naar wens te configureren. Bestelling verloopt makkelijk. Performance is goed. Koeling en bouwkwaliteit is matig. De laptop maakt veel lawaai bij intensief gebruik.

Er wordt snel gereageerd op emails. Echter bedraagt de standaard reparatietijd 5 werkdagen. Zo ben je 5 dagen je laptop kwijt ook al zit er een kabeltje los wat in 10 minuten te repareren valt. Ook kan je hier geen afspraak voor maken. Bedroevende en waardeloze service.

De producten van BTO zijn van goede kwaliteit alleen maken de laptops wel veel lawaai omdat er zware hardware in een wat kleine behuizing worden gedaan. Dit geeft voor veel warmte productie en dus veel geluid, maar hier valt mee te leven. Helaas is het vanwege de slechte klantenservice voor mij de laatste aankoop bij dit bedrijf.

De laptop was goed verpakt, en is zonder schade aangekomen.

Het probleem bij BTO zit hem in de klantenservice en reparatie. Ik heb bij BTO een laptop gekocht voor zakelijk gebruik.

Dat ik vervolgens 9 werkdagen op een RMA moet wachten is gewoon not-done. Als er nog op een component gewacht was had ik er vrede mee kunnen hebben maar dit was niet het geval na 8 dagen bij BTO op de plank te hebben gelegen is er alleen een BIOS reset uitgevoerd.

10 jaar terug kreeg je als zakelijk gebruiker al (tegen meerprijs) voorrang bij de computershop op de hoek. Helaas is dit bij BTO niet mogelijk.

Doe jezelf dus een plezier en koop bij een bedrijf dat wel same- of next day service bied.

Bouwkwaliteit laptop ondermaats, verschillende technische problemen ermee gehad en klantenservice laat echt te wensen over.

Laptop kwam binnen met een breuk in de bezel van het scherm.

Na een vloeistof over de laptop te hebben gemorst, deze aangemeld voor reparatie op 23 december 2015. Dit zou 5 werkdagen gaan duren. Op 5 januari kreeg ik de melding dat het onderdeel besteld moest gaan worden uit China, en dit maximaal 2 weken zou gaan duren. Na 2 weken heb ik zelf telefonisch contact moeten opnemen, waarna mij verteld werd dat "er iets mis was gegaan" en het onderdeel verkeerd was binnengekomen. Ondertussen was er een nieuw onderdeel besteld en die komt over een week binnen.

EDIT: Inmiddels de laptop binnen, reparatie is goed uitgevoerd.

Ook wilden ze mij voor de helft van de kosten laten opdraaien voor het vervangen van de bezel (welke dus kapot geleverd werd met breuk), omdat daar ook vloeistof op zat. Dit deden ze zonder verdere toelichting, en na lang doorvragen vanaf mijn kant werd dit pas duidelijk en uiteindelijk werd er toch toegegeven dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de vervanging omdat deze onder de garantie valt vanwege de eerdere vastgestelde breuk.

Aan het einde van de rit baal ik van mijn aankoop en het bijbehorende bedrijf waar ik nu mee te maken heb. Ik heb het gevoel dat ze flink op de centen zitten en de klant heeft zelden gelijk.

Toen ik voor het eerst op 23 december langs was gegaan, heb ik 2 mensen gesproken. Degene die mij ontving was erg vriendelijk, degene die terugkwam om de reparatie-aanvraag af te handelen een vervelende betweter. Vandaag telefonisch contact gehad met de technische dienst, deze klonk zenuwachtig en onduidelijk in het verdere verloop van mijn reparatie.

Bestelde laptop was niet leverbaar maar dit werd opgelost door een beter alternatief te bieden waarop we zelfs korting kregen.

Installatie image win7 pro ondanks dat we geen OS wilden is een pluspunt, dit doen ze om drivers te testen en laptop te checken voordat ie de deur uit gaat.

Hele slechte service heeft deze webshop. Niet normaal voor woorden. Ik ga hier nooit meer iets kopen.

Ik snap het gewoon niet. Ze kunnen mij totaal niet helpen...

Ik snap het gewoon niet. Ze kunnen mij totaal niet helpen...

De site is overzichtelijk en de producten goed geprijsd voor de specificaties.
Het is makkelijk contactinformatie te vinden, en er zijn voor mij voldoende betaalwijzen beschikbaar.

De klantenservice is de ergste die ik ooit heb meegemaakt.

Mijn eerste ervaring was na aanleiding een notebook met een onderdeel dat DOA was, en het was buitengewoon moeilijk BTO er van te overtuigen dat de laptop niet naar behoren werkte en dat de fout niet bij mij lag, door verkeerd installeren van drivers e.d.

Mijn tweede ervaring was na aanleiding van een defecte fan in mijn eigen notebook, die ik niet zonder 'preek' over risico's en mogelijk door mij veroorzaakte schade, en de invloed daarvan op de garantie.
Ook maakte ik kenbaar dat de behuizing kapot ging, maar dat viel blijkbaar niet onder garantie. Belachelijk natuurlijk.
Het duurde overigens enkele minuten om de fan te vervangen. Ik zou het bij wijze van spreken mijn moeder hadden kunnen laten doen.

Mijn derde ervaring was, en is nu nog, na aanleiding van een defecte/beschadigde monitorkabel. Deze is waarschijnlijk bekneld geraakt o.i.d. , en geeft daardoor erg verstoord beeld. Het is mogelijk dat deze schade door mijzelf veroorzaakt is, maar ik weet haast zeker van niet, aangezien ik nooit ergens daar in de buurt ben gekomen tijdens de reparatie van de fan.
Omdat ik dagelijks deze notebook nodig heb, had ik belang bij een snelle oplossing en bood ik aan zelf het onderdeel te bekostigen, maar kreeg de volgende reactie:
'Wij verkopen geen losse onderdelen'
Niet de service die je mag verwachten bij aanschaf van een notebook van meer dan €1200,-.

Een overzichtelijke site met voldoende informatie en mogelijkheden. Gemakkelijk in gebruik en duidelijke instructies.
Keuzehulp is een te groot woord voor wat het daadwerkelijk doet. Er is geen hulp, enkel keuze.

Levering werd bekend binnen 1 week (zoals aangegeven).

Zeer vriendelijke mensen, nodigden me uit om rustg alle systemen zelf te bekijken. Apparaat was net nieuw in assortiment en nog niet binnen maar werd stap voor stap op de hoogte gehouden van de voortgang van de bestelling.

Werd mij aangeboden het kosteloos te verzenden per koerier, maar wou hem liever meteen hebben ;)

Was lader kwijt in bagage met vliegen, mocht een tijdelijke lader lenen tot koffer terug was gevonden. Ongekend vriendelijk.

Zeer duidelijke site met goede uitleg. laptops zijn in verschillende series onderverdeeld met verschillende kwaliteiten (denk aan videobewerking of gaming). De site geeft een betrouwbare uitstraling en reageert snel wat vertrouwen geeft in de winkel.

betaling verliep ook simpel via IDEAL waarna ik direct een mailtje kreeg waarin alle informatie stond over mijn bestelling. Tevens werden netjes de mailtjes verstuurd over de verzending met track en trace codes.

niks dan lof over de website, een goed voorbeeld voor hoe een goede site in elkaar zit naar mijn mening.

snel geleverd en verpakt in 3 dozen met genoeg stootkussen om een porseleinen pot te kunnen versturen. Bezorger was ook heel netjes maar dat is meer een compliment voor DHL :P

1 keer gemaild met een vraag en snel een antwoord gekregen (geen standaardreply) en 1 keer gebeld waarbij ze ook alle tijd namen mijn vraag te beantwoorden.

Scorekaart voor BTO Europe