Gebruikers over webshop Amazon.de
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenProduct retour gestuurd en na 10 werkdagen nog steeds geen terugbetaling. Website is heel erg onduidelijk over eventuele te nemen stappen.
VerzendingVerzenden en afschrijven gaat wel snel. Afterservice is een probleem.
KlantenserviceWebsite doet alle mogelijke moeite om zich om te toveren tot een ondoorzichtig woud waar er geen makkelijke mogelijkheid is om via email met Amazon in contact te komen.
AlgemeenStructureel gaan er zaken fout, levertijden worden niet gehaald, producten zijn maanden op voorraad maar jouw order wordt niet verzonden. Support uit India wat nergens wakker van ligt.
VerzendingSoms is verzending snel, soms niet, soms raakt het kwijt. Ondanks m'n Prime abo is de levering simpelweg onbetrouwbaar (mede dankzij gebruik van DHL).
KlantenserviceTja, personeel mag waarschijnlijk weinig doen voor de klant. Gevolg is dat er altijd maar weinig oplossingen zijn: terugbetalen en annuleren.
AlgemeenSuper snel geleverd en erg voordelig qua prijs, ik had een monitor besteld bij Amazon.de
Goed verpakt en de verpakking zag er ondanks de post nog uitstekend uit!
Ik zal de volgende keer weer hier bestellen! Top!
Snelle verzending en goed verpakt!
AlgemeenTijdens een actie een paar slimme ZigBee stekkers gekocht en een Kingston card reader. Duurt wat langer voordat je het hebt maar vooral voor die stekkers was dat het wel waard.
VerzendingAlles in goede orde ontvangen.
AlgemeenSony A6300 camera besteld op vrijdag middag voor de laagste prijs in de pricewatch, werd netjes op zaterdag middag bezorgd. Niets op aan te merken.
VerzendingProduct werd in goede staat binnen 1 dag afgeleverd.
AlgemeenIn 2017 een Logitech gaming muis gekocht tijdens Black Friday. Stond een stuk goedkoper dan alle andere (online) shops. Eenvoudige bestelling met credit card.
VerzendingLevering is op tijd toegekomen en was in goede staat.
KlantenserviceOnlangs begon de muis kuren te vertonen. Er deden zich dubbele clicks voor terwijl ik overduidelijk slechts 1 keer drukte. Na dit nog even te testen, de support van Logitech opgezocht via amazon (garantieclaims moesten via Logitech zelf).
Na wat heen en weer gemail naar Logitech is er tot het besluit gekomen dat de muis defect was en ik hem op kon sturen via de verkoper (amazon).
De live chat van amazon gebruikt om de situatie uit te leggen (dat het defect is verklaard door Logitech) en nog geen 5 minuten later was er al verzending opgemaakt met een nieuwe muis. Die dan ook 2 dagen later toegekomen is. Zelf heb je dan nog 30 dagen de tijd om de defecte muis gratis op te sturen naar Amazon via het retoureticket.
Veel beter kan het niet worden.
AlgemeenBesteld en ruim voor uiterste leverdatum binnen. Goed ingepakt zodat de bestelling niet kon beschadigen tijdens transport. Tevens ook beste prijs.
VerzendingSneller dan gepland
AlgemeenDe webshop kan soms wat onoverzichtelijk en overweldigend overkomen, maar op het extreem uitgebreide assortiment en de lage prijzen valt echt absoluut niets af te dingen. Wel grote verschillen in prijs van dag tot dag, dus het loont om als je een bepaald product op het oog hebt de prijzen voor langere tijd in de gaten te houden (Keepa is hiervoor een uitstekende plugin).
VerzendingTot nu toe enkel goede ervaringen gehad. Altijd goed verpakt geweest en netjes bezorgd op de afgesproken dag. Levering vanuit Duitsland duurt normaal gesproken 2 à 4 dagen, mits het product op voorraad is bij Amazon zelf. En boven de 29 euro betaal je meestal geen verzendkosten!
KlantenserviceEnkele keren contact gehad met de (Nederlandstalige!) klantenservice, zowel telefonisch als per e-mail. Er wordt netjes gecommuniceerd en vrij snel gereageerd. Bij onduidelijkheden bellen ze je voor een telefonische uitleg. Enige punt van kritiek is dat het wijzigen van een bestelling nadat deze geplaatst is moeilijk, zo niet onmogelijk is. Als je een fout hebt gemaakt zul je het product dus moeten retourneren en opnieuw bestellen.
AlgemeenOnoverzichtelijke site. De prijs kan bij afrekenen opeens veranderen. Soms in het voordeel, maar ook weleens in het nadeel. Al met al geen slechte winkel. Ze zijn vaak de goedkoopste en hun klantenservice is geweldig. En ach, dat een pakketje veel te laat komt, kan een keer gebeuren. Ze zijn ook weleens een dag te vroeg geweest en verder heb ik goede ervaringen. Als je vervolgens het pakketje mag houden als het alsnog aankomt, vind ik het prima.
VerzendingArtikelen waren op voorraad, konden op maandag bezorgd worden, maar toch geplande bezorging op vrijdag. Vervolgens bijna 3 weken op het pakket moeten wachten i.p.v. de beloofde 1 week. Ook erg slecht verpakt.
Klantenservice3 keer contact opgenomen met de klantenservice. Het is wel even zoeken hoe je contact opneemt, maar als je dat eenmaal gevonden hebt, is het makkelijk om een terugbelverzoek in te dienen. Je wordt direct gebeld en naar enkele seconden krijg je een medewerker aan de lijn.
Vriendelijke medewerkers. Ik hoef nog geen eens vragen te stellen, want alle vragen die ik zou kunnen hebben, worden gedekt door hun uitleg. Derde keer gebeld met de vraag hoe het pakket terug kon, omdat het pakket al vergoed was, omdat het onduidelijk was of het ooit nog zou aankomen. (geld overigens binnen 1 werkdag terug, ondanks de voorspelling dat dit 5-10 werkdagen zou duren). Na ruim een minuut in de wacht gezet te zijn, deelde de telefonist mij mee dat ik het pakket á 45 euro mag houden). Overigens is de klantenservice in het Nederlands, wel zo makkelijk.
AlgemeenDiverse testen doorgelezen. Geschrokken van de prijzen van Nederlandse webwinkels voor sommige producten. Op zoek naar laagste prijs in Europa terecht gekomen bij Amazon.de/nl. Als je bereid bent een paar weken te wachten kun je veel geld besparen door op Amazon te kijken. Ook kun je via Ideal betalen.
VerzendingHet duurt wel even voor je het bestelde in huis hebt. Producten zijn goed verpakt. Voldoet aan alle wensen.
KlantenserviceJe krijgt regelmatig een update over de vordering van je bestelling.
AlgemeenBestelde producten zijn een week na bestelling nog niet geleverd. Klantenservice doet toezegging dat producten nogmaals verstuurd worden. Krijg vervolgens een email dat niet kan omdat ik met iDeal betaald heb. En vervolgens twee weken mag wachten voordat ik mijn geld terug heb, en de producten opnieuw (elders) kan bestellen.
VerzendingProducten zijn niet geleverd. Amazon houdt vervolgens twee weken het geld vast.
KlantenserviceKlantenservice doet toezeggingen die ze vervolgens niet nakomen. Wat een al slechte situatie alleen maar erger maakt.
AlgemeenInmiddels meerdere producten via Amazon.de besteld en de ervaring was keer op keer goed. Bestellen is gemakkelijk, soms is het echter wat minder duidelijk of je bij Amazon zelf of via een onderwinkel koopt.
Levering is meestal snel, vaak zelfs sneller dan via webwinkels uit Nederland.
Steeds is de tijd tussen bestellen en leveren kort, vaak zelfs sneller dan via webwinkels uit Nederland. Èn dat zegt wat, het gros van de producten moet namelijk vanuit Duitsland of Frankrijk komen.
Mocht een pakket onverhoopt later worden bezorgd, krijg je tijdig een duidelijk bericht hierover. Ik zeg; Kudo's.
De klantenservice van Amazon.de is vriendelijk en denkt, zoals je mag verwachten, mee over problemen. Extra pluspunten omdat contact gewoon in het Nederlands kan, zowel via mail als telefonisch.
-Iets meer dan zes maanden geleden had ik een nieuwe computerkast besteld waarvan recent het getemperde glas in mijn handen kapot ging, een nogal curieuze zaak natuurlijk en moeilijk te bewijzen als iets waar je niets aan kan doen. De klantenservice pakte dit echter heel goed op en heeft mij een nieuwe glasplaat aangeboden, toppers.
AlgemeenHet vervelende in die Amazon website is: Je kan nergens een knop vinden om contact te zoeken over garantie van iets van langer dan een paar weken geleden. Je wordt in een rondje doorgestuurd wat altijd bij je bestellingen uitkomt, waarbij de contact-/garantieknop voor de betreffende bestellingen al lang verdwenen is. Uiteindelijk maar op de contactknop gedrukt van een recentere bestelling.
KlantenserviceEn dan, wanneer contact gemaakt is, gaat het dus ook wel goed. Het geld komt terug.
AlgemeenHeb bij Amazon.de een asrock x99 itx moederbord besteld. Product was voor een goede prijs aangeboden (nog specifiek gekeken of het om een nieuw product ging en niet om een 2e hands). Bestelling ging vlot, betaling was makkelijk.
Nu komt het super slechte gedeelte van mijn ervaring met amazon: Ik heb zeer duidelijk een nieuw product besteld en kreeg een moederbord thuisgestuurd die heel duidelijk gebruik was. Koelpasta op het socket, wifi kaartje was al geïnstalleerd, meegeleverde koeler zat in wc papier gewikkeld, alle zakjes waren open gescheurd etc.
Daar was ik het natuurlijk niet mee eens dus moederbord niet eens op werking getest maar meteen teruggestuurd. Dat gaat trouwens erg soepel en binnen 4 dagen had ik al een zelfde vervangend moederbord. Even snel gekeken en alles zag er op het eerste oog goed uit. Socket-beschermer zat er op, alles zat nog netjes in een gesloten zakje etc. Een paar dagen later toen ik alles in ging bouwen en de socket-beschermer er af haalde zag ik een socket waar ik van schrok (en ik kan echt wel wat hebben). Ik telde 5 missende pinnen en een heel kluster was verbogen (echt alle kanten op). Ik was echt furieus omdat ik duidelijk een nieuw product besteld heb en ook heel duidelijk een gebruikt en beschadigd product gekregen heb. Quality check is dus echt een dikke onvoldoende daar.
Producten waren snel binnen en goed verpakt vanuit amazon.
KlantenserviceOmdat het systeem van amazon niet gemaakt is op het terugsturen van 2 producten was het terugsturen van het 2e product nogal lastig. Je kan na het terugsturen van het eerste product kiezen voor geld terug of een vervangend product. Ik koos voor vervangend product maar dat bleek dus ook niet goed te zijn, daar loopt het fijne systeem spaak. Ik moest bellen en mailen en bellen en mailen om dit te regelen. De mensen die ik aan de lijn kreeg waren super behulpzaam en namen de tijd om mijn probleem op te lossen, dat was echt super fijn.
- erg fijn dat mensen die ik aan de telefoon kreeg mee dachten met het verhelpen van het probleem (5 sterren daarvoor)
- heel slecht dat ik erg moeilijk moest doen om een vervangend product te kunnen retourneren (1 ster daarvoor)
AlgemeenHet bestelproces is erg duidelijk en gemakkelijk en er kan zowel met creditcard als met IDeal betaald worden. Het product is snel verstuurd en kon het al twee dagen later in gebruik nemen.
VerzendingHet product was goed verpakt en snel geleverd. Uitstekende verzending dus.
AlgemeenIk had een LG38UC99W en een ACER XR382CQK in mijn winkelmand. Ik verwijder de LG en rond de bestelling af. Wat krijg ik opgestuurd? De LG.
I heb dit binnen 10 minuten proberen te corrigeren maar "het proces was al in gang gezet". (vervolg bij klantensupport)
Het tweede is dat de levering van de Acer uitliep met wat vermeld was... Daarna kreeg ik een bezorgdatum gemaild: een woensdag, die ik toen vrij heb geplant. De Acer werd echter die maandag al bezorgd... lekker duidelijk.
Het product wordt door DHL bezorgd. Ik ben hier een dag voor thuisgebleven. 's avonds werd ik door de buren gebeld dat ze als een halve dag een groot pakket hadden staan. Ik was op het bezorgmoment gewoon thuis en heb geen briefje in de bus gehad. Ook de tweede keer werd het bij de buren bezorgd.
Verpakking was verder wel goed.
Omdat het product bij de buren geleverd was, kon ik de levering niet weigeren. Amazon.de lijkt dan een redelijk gemakkelijke terugstuurservice te hebben, maar die werkt maar met parketten tot 80 cm lang en mijn pakket was 105 cm lang. De klantenservice vertelde me dat ze me een e-mail zouden sturen waarin staat hoe ik het met UPS zelf moest opsturen. In die e-mail stond echter alleen iets in de order van "u moet het zelf opsturen" er stond niet eens een adres in!!!
Ik heb het adres zelf gevonden en ben met UPS aan de slag gegaan. Het heeft mij een halve dag geduurd voordat ik het label had. Hierbij heb ik 3 keer met UPS klantenservice, 2 keer met UPS shipment, 1 keer met UPS technische dienst en 2 keer met Amazon aan de telefoon gehangen. Ook is het verzendbedrag van 60 euro 2 keer gereserveerd op mijn Paypal rekening en 1 keer op mijn creditcard. Dit door allemaal onduidelijke fouten in de UPS website, waar niemand bij UPS verstand van had. Amazon weigerde hier verantwoordelijkheid bij te nemen. Pas na heel lang pushen gaven ze me toestemming om een andere verzendservice te gebruiken.
De enige reden waarom ik het niet "waardeloos" vind, is omdat ik mijn geld snel terugkreeg.
AlgemeenAfspraken worden niet nagekomen. Amazon.de wil in hoge uitzondering reageren en verschuild zich achter het feit dat de verkopende partij een andere partij is dan zijzelf, terwiijl je wel betaald aan Amazon.de en zij er ook genoeg op verdienen.
VerzendingProducten komen niet aan of het verzenden duurt veel langer dan wat is beloofd, soms wel enkele weken langer.
KlantenserviceReageren doen ze bijna niet en als ze het doen verschuilen ze zich achter het feit dat het een externe verkopende partij is.
AlgemeenProducten zijn bijna altijd goedkoper op Amazon. Beschikbaarheid van producten is goed. Keuze uit meerdere verkopers. Jammer dat nog een groot deel van de website nog niet vertaald is naar het Nederlands. Altijd een duidelijke beschrijving van de producten.
De website is functioneel zeer goed.
Ze doen vaak promoties met heel aantrekkelijke aantrekkelijke aanbiedingen.
Filters op Amazon zijn wel niet heel goed en soms kan het gebeuren dat een titel van een product verkeerd is, of gewoon verkeerd is vertaald. Zoekfunctie is ook niet altijd heel goed, net zoals het zoeken van een categorie die bij je product past. Zoeken op de Engelse benaming is de beste methode.
Ik bestelde hier een product voor mijn Senseo-apparaat. Maar blijkbaar was het onderdeel niet compatibel met mijn product, nochtans stond dit wel in de titel.
Verzending is altijd dik in orde. Alles zit goed verpakt en leveringen zijn altijd binnen het vooropgestelde tijdsframe. Verzendstatus op Amazon is altijd heel goed te volgen.
Wel jammer dat verzending tot € 29 niet gratis is, en dat levering tegen volgende dag niet beschikbaar is voor België. Levering besteld op 23/11 werd gepland voor levering op 30/11, maar het werd vroeger: 28/11
Levertijd is dus niet bepaald kort.
Zoals eerder vermeld een verkeerd product ontvangen door reden waar ik niet kon aandoen. Eenvoudig voor retour aangemeld via de overzichtelijke website.
Er werd mij verteld dat ik mijn product mag houden en dat het product mij wordt terugbetaald. Supergoede service!
Ook bij eerdere bestellingen altijd al goede ervaringen gehad met de klantenservice.
Algemeen2 keer een neppe verkoper gehad. Nooit mijn bestelde product gekregen. Daarbij kan de verkoper je aankoop annuleren als ze het niet aan je willen leveren. Ik bestel voortaan gewoon weer in Nederland. Waar je het netjes de volgende dag in huis hebt.
VerzendingAls je niks krijgt is het behoorlijk waardeloos. Levertijden zijn ook veel langer en je word niet echt op de hoogte gehouden van de status van je pakket.
KlantenserviceWel een goeie retour polis als je de gok wilt wagen. Ik ben geen geld kwijt geraakt. Tenzij je tijd als geld ziet.
AlgemeenIk heb een IPcamera besteld omdat deze in de pricewatch het goedkoopst leek. Deze zou ook nog binnen 1 dag bezorgd worden met Amazon Prime. Dat bleek helaas simpelweg niet waar. De prijs op pricewatch is oneerlijk neergezet. Het blijkt de prijs zonder btw te zijn. Dat maakt in principe voor een consument niet uit, maar wij als bedrijf wel. Het bleek niet door Amazon zelf verkocht te worden, maar door een derde partij. Deze partij blijkt geen btw te rekenen op de camera die verkocht is. Er werd ook geen factuur bij geleverd. Deze kon je wel handmatig aanvragen middels een formulier. Boven dat formulier staat trouwens groot dat je geen persoonlijke informatie moet geven aan de derde partij. Maar die mailde na 2 dagen terug dat ze onze bedrijfsgegevens nodig hadden (die zijn gewoon bekend bij Amazon, maargoed). Na weer 2 dagen kreeg ik een pdfje wat een factuur zou moeten zijn, zonder btw. Op de vraag waarom dat was kreeg ik dat ze de btw verlegd hadden (dat kan alleen als de andere partij een bedrijf met geldig btw nummer is). Maar dan is de prijs die geadverteerd wordt dus zonder btw. En die prijs is ook exact hetzelfde als je het als consument koopt.
Ik legde bij de winkel voor dat dit 2 dingen kon betekenen, namelijk btw-fraude of ze houden hogere prijzen aan als je een bedrijf bent. Ze antwoorden dat het daar wel op neer kwam... (!). Ik kreeg een vaag verhaal over dat ze niet kunnen zien wie er een bedrijf is en wie niet.
Het komt er dus op neer dat Amazon oneerlijk concurreert met andere shops die wel gewoon de btw in hun prijs op pricewatch zetten. Daarnaast is de hele constructie nogal schimmig.
Aangemeld bij Amazon Prime om de camera binnen 1 dag binnen te hebben. Lukte niet. Verzending duurde 10 dagen uiteindelijk.
KlantenserviceNouja, niet echt Amazon, zo blijkt. Maar als ik betaalde aan Amazon. Dus dat de derde partij oplichters zijn reken ik Amazon wel aan.