Gebruikers over webshop Appelhoes
Review toevoegenOp 30-7 vorig jaar een hoesje besteld (Wallet Case voor de 5S). Na 2 maanden begon het leer los te laten. Dit heb ik laten lijmen, maar nu een paar maanden later is het hele hoesje uit elkaar gevallen. Contact opgenomen met Appelhoes voor een vervangend hoesje, maar helemaal GEEN reactie. Waardeloos kan ik het niet noemen want ze hebben initieel wel snel geleverd, maar slecht is het absoluut. En getuige de reviews hier ben ik niet de enige.
VerzendingProduct was met een paar dagen in huis, geen next day delivery.
KlantenserviceNon-existent! Als je een klacht mailt krijg je totaal geen antwoord en doen ze alsof hun neus bloedt. Wees gewaarschuwd, als je product goed werkt is er niets aan de hand maar aftersales hebben ze hier nog nooit van gehoord!
Als laatste strohalm maar contact gezocht met de fabrikant van het hoesje (Decoded). Die snappen WEL hoe het werkt en lossen de problematiek zeer netjes op. Probleem opgelost dus, maar niet dankzij Appelhoes.nl.
Ik dacht hier een mooie hoes gevonden te hebben voor mijn iPad tegen scherpe prijs. Dat bleek echter een lelijke tegenvaller.
VerzendingHet bestelde artikel was er de volgende dag.
KlantenserviceIk heb een hoes besteld voor mijn iPad. Nadat ik 'm in de hoes had gedaan merkte ik dat de iPad regelmatig uitviel als hij werd vastgepakt. Zonder hoes was er echter niets aan de hand. Dus wilde ik de hoes omruilen voor een andere. Maar het blijkt onmogelijk contact te leggen met Appelhoes. Wat ik ook doe, mailen of bellen, geen enkele reactie. De telefoon wordt niet opgenomen, mails blijven ontbeantwoord. En dat bij een bedrijf dat claimt "binnen enkele uren" te reageren. Wat een waardeloze service.
Op 3 maart een Zagg Slim book case voor Ipad Air 2 ontvangen van Appelhoes. Op 9 maart constateerde ik dat de beschermcase die om de ipad zit, gescheurd was bij de lightning connector. Ik ben zeer zuinig op mijn spullen en was dus erg verbaasd.
Ik heb toen direct een mailtje gestuurd naar Appelhoes met een foto van de case en dat ik erg teleurgesteld was in de kwaliteit hiervan omdat ik van een keyboard van 99 euro betere kwaliteit verwacht en dat deze niet binnen een week al hoort te scheuren. En heb netjes gevraagd hoe we dit kunnen oplossen.
Een uur later kreeg ik een reaktie terug van Dhr. Molendijk dat dit niet aan de kwaliteit van het product lag, maar wat er met de hoes was gebeurd?
Ik heb hierop terug gemaild dat de hoes normaal is gebruikt en dat de ipad altijd netjes in een lade werd opgeborgen en heb gevraagd wat hij nu eigenlijk wilde suggereren? Hierop kreeg ik de volgende dag een mail terug dat hij niets suggereerde, maar dat een case niet zo spontaan breekt.
Verder niets over een mogelijke oplossing, enkel een totaal ongefundeerde beschuldiging mijn kant op.
Ik heb aangegeven dat ik niet gediend was van de manier waarop ik door hem werd toegesproken en dat ik een product dat binnen 7 dagen stuk gaat bij normaal gebruik, in de categorie ondeugdelijk product plaats. Na wat googlen leerde ik dat het een kwaal is van deze Zagg keyboard cases dat het plastic dus scheurt en afbreekt omdat dit te zwak is. Ik heb dit ook aan Dhr Molendijk laten weten, maar hij had blijkbaar al 100 van deze keyboards verkocht en ik was de enige die klaagde en dus was het product niet ondeugdelijk, maar lag het dus aan mij.
Ik heb hierop aangegeven dat ik het keyboard gewoon wenste te retourneren, omdat ik er op deze manier niets mee kon. Toen begon het verdere gezeur.
Het scheurtje zou verder de werking van het toetsenbord niet belemmeren dus ik had eigenlijk blijkbaar geen recht van klagen. Maar uit coulance mocht ik hem dan omruilen voor een ander merk keyboard. Iets wat ik niet wilde, omdat deze heel anders waren en een aantal functies van het Zagg toetsenbord niet aanwezig waren bij de andere merken. Dit waren nu juist de functies waardoor ik voor Zagg had gekozen.
Toen ik dit aangaf, kreeg ik met veel pijn en moeite het aanbod om hem dan omruilen voor eenzelfde Zagg Slim book. Na het lezen van alle verhalen en problemen hierover, had ik hier geen vertrouwen meer in, en al helemaal niet met deze aftersales van Appelhoes.nl. Nu had ik het keyboard nog niet betaald omdat ik gelukkig via Afterpay had besteld en was er voor mij dus nog geen probleem aan de orde, maar stel voor dat ik een nieuwe accepteer en deze gaat ook stuk? Dan weet ik wel waar de "service" van Appelhoes op uit gaat draaien.
Dus nogmaals aangegeven dat ik geen ander keyboard meer wenste, maar deze gewoon wilde retourneren en dat daarmee dan de kous af was voor mij.
Uiteindelijk kreeg ik een hele lange mail terug dat hij het jammer vond dat ik zo boos reageerde en niet mee wilde gaan in zijn oplossingen en nog een hele reeks verwijten en uiteindelijk kreeg ik dan een retouradres waar ik op eigen kosten het keyboard naartoe mocht retourneren.
Ik heb verder niet meer op zijn beschuldigingen gereageerd en vriendelijk bedankt voor het retouradres en het keyboard de volgende dag naar hem verzonden. Deze is op donderdag 12 maart door hem retourontvangen.
Daarna niets meer vernomen of hij het keyboard had ontvangen, maar gisteravond ontving ik dan de mail van Afterpay dat de betalingsverplichting was komen te vervallen.
Conclusie:
Jammer, maar voor mij nooit meer Appelhoes.nl
Product in het weekend besteld en op dinsdag in huis
KlantenserviceDhr. Molendijk reageert ronduit onbeschoft en arrogant op mailtjes en denkt op zo'n manier onder zijn verantwoordelijkheden als verkoper uit te kunnen komen. Verkopen gaat hem prima af, maar owee als je een klacht hebt. Dan ligt het probleem helemaal bij jou als koper en wil hij je het liefste met een kluitje het riet in sturen.
Ik heb een hoesje besteld bij Appelhoes voor mijn iphone 6. Vrijdagavond besteld en zaterdag snel geleverd. Helaas bleek het het verkeerde hoesje te zijn. Ik heb meerdere emails gestuurd en meerdere keren geprobeerd te bellen om het hoesje te kunnen ruilen voor het juiste product. Tot op heden geen reactie, er wordt gewoonweg niet gereageerd/opgenomen.
Ik wacht nog steeds op het juiste product. Zeker geen aanrader dus.
De verzending was op tijd en netjes verpakt.
KlantenserviceEr is gewoonweg geen klantenservice want emails worden niet beantwoord, er wordt niet gereageerd op het contactformulier via hun website, en de telefoon wordt ook niet opgenomen.
De site is overzichtelijk en Appelhoes heeft een bijzonder groot assortiment tegen gemiddelde prijzen. Als je een specifiek hoesje zoekt, kom je dus al snel hier terecht. Appelhoes belooft een snelle levering en biedt een ruime keus uit betaalmogelijkheden. Erg positief vind ik de mogelijkheid om de bestelling te laten bezorgen bij een afhaalpunt.
VerzendingMijn bestelling werd zoals beloofd de volgende dag verzonden. Dat is helaas niet helemaal goed gegaan. Bij de bestelling had ik aangegeven dat ik het pakketje wilde laten bezorgen bij een afhaalpunt. Ik heb betaald met mijn creditcard waaraan een (factuur)adres is gekoppeld. Als postadres heb ik het adres ingevuld waar ik woon.
In de verzendbevestiging per e-mail stond dat de bestelling per brievenbuspost was verzonden. Ik ging er dus van uit dat de case de volgende dag in de brievenbus op mijn woonadres zou vallen. Hij was echter verzonden naar het factuuradres, in een andere stad. Gelukkig vond ik hem daar vandaag in de brievenbus. Keurig verpakt, maar de verpakking was enigszins platgedrukt. Daar kan de winkel weinig aan doen en voor een case is het ook niet erg. Geen probleem dus.
Omdat mijn bestelling drie dagen na de verzendbevestiging nog niet was binnengekomen, heb ik via de site gevraagd of de verzending wel goed was gegaan.
Even later kreeg ik een vriendelijke reactie per e-mail. De medewerker dacht dat de bestelling naar het factuuradres was verzonden. Dit bleek dus inderdaad het geval en ik heb de case in goede staat ontvangen maar ik moest er wel voor naar Utrecht vanuit Leiden.
Jammer dat Appelhoes de bestelling naar het verkeerde adres heeft verzonden, het verschil tussen factuuradres en postadres lijkt me toch heel duidelijk. Toevallig moest ik voor iets anders al naar Utrecht, maar ik heb drie dagen voor niks zitten wachten en daar had ik niet op gerekend.
Omdat mijn ervaring verder positief is en zoiets kan gebeuren én omdat Appelhoes snel reageerde op mijn bericht, zou ik hier de volgende keer toch zo weer bestellen.
Overzichtelijke site waar je makkelijk een product kunt vinden. Prima aanbod van producten en vaak tegen aantrekkelijke prijzen. Voorraadstatus is bij bestelling zichtbaar maar blijkt niet juist. Betaalmogelijkheden zijn voldoende, maar credit card ontbreekt.
VerzendingDe claim dat een product, mits op voorraad, nog dezelfde werkdag wordt verzonden indien voor 21u wordt besteld wordt niet waargemaakt.
Het door mij bestelde artikel was op voorraad en dit werd duidelijk aangegeven op de site. Ik heb ook gelijk met iDeal betaald.
Het artikel werd 2 werkdagen na mijn bestelling verzonden en niet de beloofde zelfde dag.
De uiteindelijke zending was voldoende verpakt en paste door de brievenbus.
Omdat ik de dag na de bestelling nog geen verzendbericht had ontvangen heb ik die avond via mail contact opgenomen. Er werd nog dezelfde avond gereageerd, dus erg snel.
Een excuus kon er echter niet van af, er werd simpel gesteld dat het product niet op voorraad was en dus nog niet verzonden kon worden zonder in te gaan op de voorraadstatus op de website. Wat me een nare bijsmaak heeft gegeven is het feit dat op het moment dat men deze reactie stuurde er op de site nog steeds aangegeven werd dat er voorraad was.
In de reactie werd wel aangegeven wanneer het product weer op voorraad zou komen.
De website is prima in orde, daar is niks mis mee. Ik had een Adonit Jot Touch Pixelpoint voor-besteld op 13 juli 2014. Op de 15e zag ik dat hij op voorraad was maar ik had nog niks ontvangen (ondanks de belofte "vóór 21.00 uur besteld, volgende dag in huis"). Op mijn mail of ik de pen snel kon verwachten kreeg ik als reactie dat ik "natuurlijk" de pen "morgen of overmorgen" kon verwachten. Toen hadden er al alarmbellen af moeten gaan maar de pen werd gelukkig geleverd.
Een half jaar later, in december 2014, ging de pen helaas kapot. Ik kan de pen niet meer opladen, hoe of wat ik ook probeer. Via de website en via e-mail heb ik meerdere malen contact gezocht maar het is nu januari 2015 en nog steeds geen enkele reactie. Telefonisch zijn ze ook totaal onbereikbaar en je kan ook geen bericht achterlaten. Ik voel me dus opgelicht want ik kan mijn pen nu niet onder garantie laten vervangen.
Ondanks dat ik de pen vóórdat hij beschikbaar was in Nederland, bij dit bedrijf had besteld, kreeg ik hem pas dagen nadat ie leverbaar was (via de eigen website te zien) geleverd. Weliswaar met een veegdoekje voor een mobieltje als goedmakertje (denk ik), maar daarom had ik hem niet voorbesteld bij ze.
KlantenserviceOndanks herhaalde en meerdere pogingen om contact op te nemen met het bedrijf, over een periode van ongeveer een maand(!), krijg ik nul op het rekest en vrees dus dat ik die garantie op mijn buik kan schrijven. Waardeloos dus.
Net in het oude jaar nog een ipadhoes besteld. Deze kwam netjes de volgende dag maar was helaas beschadigd. Netjes met het retour formulier teruggestuurd en daarna niets meer vernomen. Na een dag of 2-3 toch maar eens een mailtje gestuurd met de vraag waarom we nog geen reactie hadden gehad. De reactie die we daarop kregen was dat het hoesje niet ontvangen was (volgens de track n trace wel) en dat de leverancier het sowieso raar vond dat we iets terugstuurde want het was een nieuw hoesje. Tevens kregen we het verwijt dat we niet gecomuniceerd hadden dat we iets wilden retourneren. (waar is ander het retour formulier voor?)
Hierna niks meer van appelhoes gehoord. Mail wordt niet beantwoord, telefoon wordt niet opgenomen. Naar mijn mening erg verdacht. Ik wil iedereen dan ook waarschuwen voordat je hier iets besteld. Na veel speurwerk op het internet, hebben we legio berichten gevonden van mensen die ernstige klachten hebben over dit bedrijf. Ze lijken alleen de klachten op te lossen als je ergens een slechte recensie achterlaat. Tevens zijn ze ook bij geen enkel waarborgfonds of erkend keurmerk aangesloten dus je kan nergens klagen. Ik hoop alsnog dat dit snel opgelost wordt maar ik vrees van niet.
De hoes was aan de voorkant ernstig beschadigd. Daarom meteen terug gestuurd.
KlantenserviceGeen enkele reactie of antwoord waaruit blijkt dat ze de klacht serieus nemen. Telefoon wordt ook niet opgenomen, terwijl op de website staat dat ze van maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren beschikbaar zijn.
Voorraad van allerhande accessoires voor Mac/iDevices welke je in veel winkels niet kan krijgen. Qua prijs zijn ze altijd wel in orde, soms wat hoger, soms wat lager. Nooit problemen gehad bij meerdere bestellingen.
Duidelijke site met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Veel keus voor de nieuwste telefoons en tablet's.
VerzendingDonderdag besteld, vrijdag in huis. Echter had ik een ander bezorgadres aangegeven dan het factuuradres. Beetje apart dat ik alsnog 50 km moest reizen om mijn geleverde producten op te halen bij mijn ouders. Bied die optie dan ook niet aan op je website. Ook is er geen Track and Trace nummer meegegeven wat wel logistiek gezien een beetje van deze tijd is.
KlantenserviceIk had donderdag meerdere keren gebeld om mijn bestelling op te komen halen. Telefonisch onbereikbaar. Zelfs mijn ouders zijn nog vaker bereikbaar en die hebben pas 8 uur s'avonds door dat er iemand om 11 uur s'ochtends gebeld heeft. Waardeloos dus!
Mijn bestelling is geleverd. Verder heb ik ervaren dat de beloftes op de site niet worden nagekomen. Ik kan hiervoor verder geen oorzaak aangeven want ik heb het bedrijf gemaild en, verspreid over verschillende dagen, geprobeerd te bellen. Er wordt simpelweg niet gereageerd.
VerzendingPositief: het product dat ik heb ontvangen verkeerde in perfecte staat en was goed verpakt om schade te voorkomen.
Negatief: Op de site staat in grote letters: "Voor 21:00 uur besteld, vandaag verzonden." Dit is in mijn geval niet gebeurd. Ik heb mijn product besteld en 5 dagen later werd het geleverd.
Op de site bij 'Veelgestelde vragen' wordt gemeld dat er 'uiteraard' een bevestiging naar je wordt gemaild wanneer je bestelling is verzonden. Ik heb geen bevestiging ontvangen.
Ik kan niet spreken over klantenservice omdat het bedrijf telefonisch en via mail onbereikbaar is.
Op de site wordt beloofd dat er binnen 24 uur op werkdagen wordt gereageerd op vragen. Maar ik heb een vraag neergelegd over de status van de bestelling en ik heb daar geen reactie op gehad. De telefoon wordt ook gewoon niet opgenomen.
Ik ben van mening dat beloftes (zeker bij transacties zoals deze) de verplichting scheppen om deze na te komen. Lukt dit niet, dan kun je als bedrijf op z'n minst contact opnemen met je klanten om uit te leggen wat er aan de hand is. Of je kunt de informatie op de site aanpassen.
Ik heb een goed en intact product ontvangen. En tenzij eventuele mankementen met schade door levering te maken hebben, acht ik de eventuele makken van een product de verantwoordelijkheid van de producent en niet van de verkoper.
Geen klachten over de website en het bestelproces. Kleine opslag voor het betalen per creditcard, maar dit was marginaal.
VerzendingIn de avond besteld en de volgende dag bezorgd; prima!
KlantenserviceNa wat mailverkeer heen en weer met de klantenservice i.v.m een meningsverschil betreffende retour heeft appelhoes me wel een passende oplossing geboden om het product te kunnen retourneren om alsnog m'n geld terug te krijgen.
Appelhoes heeft een mooie website waar bestellen en betalen prima verloopt. Helaas verliep in eerste instantie een garantieaanvraag niet goed, waardoor ik hier voldoende scoor.
VerzendingPrima site, snel bezorgd en goed verpakt.
KlantenserviceNa de bestelling van een ZAGGkeys folio iPad hoes was er een garantieverzoek nodig omdat de scharnieren van het product uit de hoes kwamen zetten.
Hier is aanvankelijk door miscommunicatie een conversatie ontstaan die niet productief was voor beide partijen, wat mij dan ook deze review deed schrijven.
Inmiddels heb ik contact gehad met Appelhoes en gelukkig hebben ze een constructieve houding om dit probleem op te lossen. Ook heb ik aangegeven dat het telefoonnummer niet wordt opgenomen, en daar wordt naar gekeken.
Al met al heb ik na het telefoongesprek een goed gevoel overgehouden bij deze aanbieder. De intentie was goed, maar door de stroeve communicatie kwam dat van beide kanten niet goed over. Ik hoop daarom dat Appelhoes op dit vlak probeert extra op te letten, zodat deze onderneming niet onnodig in diskrediet wordt gebracht.
Appelhoes heeft een mooie overzichtelijke webshop met een ruime keuze aan producten voor een redelijke prijs.
VerzendingHet bestelde product is snel geleverd.
KlantenserviceOmdat ik niet tevreden was over de kwaliteit van de geleverde iPhone 6 case heb ik in eerste instantie (na ontvangst van hun mail om een beoordeling te geven over Appelhoes) een review geschreven met daarin de eigenschappen die mij tegenstonden (bovenmatige slijtage bij twee weken gebruik en magneten die al twee passen onklaar hadden gemaakt).
Deze review is nooit geplaatst en nu ik de mail met hun verzoek tot het schrijven van een review teruglees zie ik ook waarom. Je mag alleen een review schrijven als je helemaal tevreden bent. Tot op dat moment was ik ook wel tevreden over Appelhoes, maar niet over het product, iets waar deze firma mijns inziens weinig aan kan doen.
Mijn review schreef ik dus enkel om andere klanten na te laten denken over de keuze voor dit product, zodat ze wellicht voor een ander product (bij Appelhoes) zouden gaan als ze deze eigenschappen ook als vervelend zouden ervaren.
Daarnaast heb ik ook een mail naar Appelhoes zelf gestuurd waarin ik heb uitgelegd waarom ik niet tevreden was over het product. Nu om de leverancier zelf op te hoogte te brengen van de kwaliteit, zodat ze de levering van dit product in heroverweging konden nemen.
Diezelfde dag ontving ik een mail dat ik in principe gewoon garantie had op het product (wat betreft de slijtage), maar dat het hoesje op zich weinig kon doen aan het demagnetiseren van passen.
Ik heb het daarna twee weken aangezien, maar toen het zwarte hoesje ter hoogte van de powerbutton (binnen 1 maand!) zodanig was versleten dat het bruine binnenwerk er uit stak heb ik toch Appelhoes benaderd om het hoesje te ruilen tegen een andere van een ander merk. In mijn meerdere mails heb ik kenbaar gemaakt welk hoesje ik graag zou willen en daarnaast heb ik tevens verteld dat ik zo spoedig mogelijk een ander hoesje wilde hebben omdat ik mijn iPhone niet graag onbeschermd bij me heb.
Voorzien van het gemailde retourformulier de wallet opgestuurd, en enkele dagen gewacht, maar geen reactie ontvangen. Na een mail gestuurd te hebben kreeg ik te horen dat 'voordat we iets kunnen ruilen zullen wij eerst het product moeten ontvangen, dat is tot gisteren niet gebeurd'.... Binnen vier minuten een mail teruggestuurd met de vraag of het adres dat ik gebruikt had correct was, maar geen reactie gekregen.
Vier dagen later nog maar eens een mail gestuurd met wederom de vraag of het door mij gebruikte retouradres correct was, weer geen antwoord op deze vraag, enkel een melding dat ze nog niks ontvangen hadden en 'maar wat was verder de bedoeling avn de retour? Dan kunnen we dat alvast regelen voor u.'
In diezelfde mail (wat een reply was op alle eerdere communicatie) wordt onder dit bericht vier (!) keer genoemd welk alternatief ik wil....
Op zich dacht ik naar aanleiding van deze opmerking dat ze toch welwillend waren, maar helaas, op mijn mail die ik twee minuten na hun mail heb gestuurd heb ik tot vandaag geen reactie meer mogen ontvangen.
Enkele uren na plaatsing van deze review ontving ik een reactie van de webshop. Hierin werd mij medegedeeld dat de alternatieve case inmiddels opgestuurd was. De veel duurdere case heb ik inderdaad de volgende dag ontvangen, waarbij ik de meerprijs gezien het ontstane ongemak niet hoefde bij te betalen. Dat siert ze dan wel weer.