Appelhoes

Gebruikers over webshop Appelhoes

Recentelijk een Matias bedraad toetsenbord gekocht (met numeriek gedeelte) als vervanger van een origineel Apple toetsenbord. Gezien mijn eerdere ervaring met hoesjes voor Apple producten kende ik de site al. Product makkelijk te vinden op de site, bestelling eenvoudig afgerekend met PayPal. De prijs was al de laagste in Nederland, vandaar geen moeite met de kleine PayPal vergoeding die wordt bereken tijdens het afrekenen.

Het pakket met keyboard was goed verpakt, doos in doos. Verzonden en binnen 1 werkdag geleverd zoals beloofd.

De Spigen thin fit classic 360 besteld. Model blijkt officieel niet te bestaan en kreeg de classic uitvoering. Had dus de 360 uitvoering verwacht met screenprotector.
Via whatsapp krijg je zeer brutale antwoorden. Had beter op moeten letten want het is de classic uitvoering. Waar de 360 dan voor staat krijg ik geen antwoordt op. Andere webshops hebben wel netjes de 360 uitvoering en leveren die ook met screenprotector.

Terugsturen mocht wel. Alleen gezien de reviews op internet ben ik hoogstwaarschijnlijk dan ook mijn geld kwijt. Had ik die maar eerder gelezen....

In 1 woord, BRUTAAL.
Klant heeft ongelijk en op vragen wordt niet normaal gereageerd.

Niet bereikbaar, verzending en restituties duren te lang en er wordt niets gecommuniceerd. Je moet overal zelf achteraan.

Pakket niet aan PostNL meegegeven, maar wel het probleem daar neerleggen. Er wordt geen moeite gedaan om het zelf met PostNL uit te zoeken.

Telefonisch niet bereikbaar, op Whatsapp wordt selectief en heel traag gereageerd.

Bijna 2 weken moeten wachten op mijn bestelling, geen excuses of iets, maar zeer onbeschofte email wisseling. Je wordt totaal niet op de hoogte gehouden en er wordt verwacht van je dat je dat wel snapt. De mailwisseling wordt onbeschofter als je meer informatie vraagt. Telefonisch totaal niet bereikbaar. Pas bij mijn voornemen om aangifte te doen komt miraculeus mijn bestelling binnen.

Ik neem niet eens de moeite meer om mijn bestelling terug te sturen als ik de andere reviews lees want ik wil niets meer met deze ongeorganiseerde bende te maken hebben.

Had ik maar eerder de reviews gelezen hier.........

Zoals vele anderen hier heb ik keurig vòòr 22:00 uur besteld en ontving later op de avond een e-mail met een verzendbevestiging. Het wordt dus met briefpost verstuurd waarbij je eigenlijk dan al weet dat je je order niet zal ontvangen de volgende dag. En ja hoor, inderdaad niet ontvangen. We wachten maar af wanneer ik mijn order wel ontvang.

Ik had mijn vermoedens al gemaild maar geen reactie. Ik raad aan ergens anders te shoppen. Niet best dit.

Voor 22:00 uur besteld. Wordt met briefpost verstuurd, (dus)niet ontvangen de volgende dag.

Geen enkele reactie op mijn e-mail. Ik had het kunnen weten

Ongelofelijk matige webshop met een nog matigere klantenservice. Beloftes worden niet nagekomen, producten worden een dag later verzonden en de terugbetaling van een retourzending laat meer dan 2,5 week op zich wachten.

Product was voor 22:00 besteld maar werd pas 2 dagen later geleverd.

Meerdere malen via WhatsApp contact gehad over een retourzending. Heeft uiteindelijk 2,5 week geduurd voordat ik het geld retour had.

Belachelijk slechte klantenservice. Krijg ze niet te pakken en krijg geen reactie op mails en online ingevulde formulieren.

Product was later dan beloofd geleverd. Hoes is geleverd in kartonnen doos.

Klantenservice is vrijwel non-existent. Geen of late reactie. Zelfs bij reactie geen antwoord op gestelde vraag. Nu zit ik buiten de aangegeven ruil- of retourperiode omdat ik nog steeds geen antwoord heb op mijn vraag. Belachelijk slechte service.

Op 1 maart dit Mujjo leren hoesje besteld van € 39,= en binnen 3 weken al erge slijtage plekken. Meerdere keren het algemene telefoonnummer van Appelhoes gebeld, ik krijg niemand te pakken. Het telefoonnummer geappt, werd doorverwezen naar de website waar ik een aanvraag in moest dienen. Dit heb ik afgelopen zaterdag al gedaan per mail en een slechte review geschreven. Ik krijg geen reactie van Appelhoes, zo ga je niet met klanten om. Vreselijk!!

wel snelle levering, binnen 3 werkdagen

Geen reactie via telefoon of mail of facebook, hoe kom ik in contact met Appelhoes?

wereldwijd slechtste webshop waar ik ooit iets heb gekocht.
Bespaar je de ellende en koop je spullen ergens anders.

Nogmaals, nog nooit zon slechte service meegemaakt. Telefoon wordt niet beantwoord en Mail contact is zeer slecht.

Niet de goedkoopste, maar besteld vanwege de voorraad en de snelle verzending. Verzending is onduidelijk.

Je kan thuis laten bezorgen of je zending ophalen bij een postnl punt. Ik koos voor ophalen ivm het geval dat dit een kado was. Na betaling en bevestiging kreeg ik 's avonds een email mbt de verzending van mijn bestelling. Hierin werd aangegeven dat het pakketje door de brievenbus werd gedaan.... Beetje raar als ik het wil ophalen bij een postnl punt en dat ook bevestigd heb gekregen. Via de app contact opgenomen omdat ze een snelle response tijd aangegeven. Deze blijken ze echter meerdere keren niet te halen. Na mijn vraag waarom het via de brievenbus komt en niet via postnl punt sturen ze een link van hun site. Hierin staat dat in de verzend bevestiging staat aangegeven hoe er word verstuurd. Waarom krijg ik dan een keuze hoe ik het verzonden wil hebben als jullie zich er niet aan houden?

Halen de opgegeven response tijd niet en komen niet met een oplossing.

Screenprotector voor een Apple Watch 4 besteld bij appelhoes.nl van het merk techprotection glass watch. Product van zeer slechte kwaliteit.

binnen 24 uur levering

Ik heb 2x een screenprotector voor een Apple Watch 4 besteld bij appelhoes.nl van het merk techprotection glass watch. Deze zijn keurig op tijd geleverd. Echter is dit product van zeer slechte kwaliteit. Na het plaatsen van de protector werkt het scherm niet meer volledig. Daarnaast blijft de screenprotector niet goed zitten en kunt je de protector zonder moeite weer van de watch afhalen. Bij de geleverde producten zat geen gebruiksaanwijzing en als je zoekt op het internet en op de productnaam is er ook geen instructievideo te vinden van het product.

Ik heb bij Appelhoes aangeven dat ze een product verkopen met een zeer slechte kwaliteit. Uit de reactie van Appelhoes haal ik uit dat ze mijn bevindingen niet serieus nemen en geven alleen aan om de producten retour te sturen en dragen verder geen oplossing aan.

Staat op de site aangegeven dat je een origineel otterbox hoesje besteld voor 39 euro in werkelijkheid krijg je een siliconen hoes van 5 euro. Dan stuur je een mail en krijg je als reactie een link naar de otterbox site waar overduidelijk uit blijkt dat ik dat hoesje niet gekregen heb.

Niet met zorg verpakt hoes zat los in een doos

Na het versturen van een mail krijg je de link naar de otterbox site waaruit blijkt dat je dus geen origineel otterbox hoesje ontvangen hebt.

Hoes besteld voor ibook, maar kwaliteit viel t.o.v. het bedrag erg tegen.
Terugbetaling 'maximaal twee weken' lijkt ook meer het uitgangspunt dan uitzondering.

Vlot geleverd, mits voorradig.

Moeizaam bereikbaar, telefoontjes worden niet opgenomen. Webformulier zou beantwoord zijn, maar niet ontvangen.
Nare ondertoon in sommige mails.

Product iPhone X Nomad Leather Folio hoes was makkelijk te bestellen. De website is overzichtelijk met mooi plaatjes van de betreffende producten.

Product was bezorgd in een bubbeltjes envelop. Zaterdag besteld en dinsdag in huis zoals aangegeven.

Ik had een zwarte MacAlly BookStand case voor een iPad Pro 2015 besteld.
Appelhoes stuur mij een grijze case van hetzelfde merk voor een iPad Pro 2017. Dat is een andere case met een ander artikelnummer dat ook op hun site staat.
Als ik een e-mail stuur dat het verkeerde artikel is geleverd volgt er geen excuus en het aanbod om de case om te ruilen om hun kosten. Appelhoes vindt dat de door hen geleverde case ook goed is want die past ook op een iPad Pro 2015. Ik heb voorgesteld dat Appelhoes mij het juiste artikel stuurt dat ik heb besteld samen met een gefrankeerde doos om het verkeerde artikel terug te sturen. Dat wilde Applehoes niet. De enige optie die Appelhoes bood is dat ik de case terugstuurt (risico is dus voor mij) en zij mij daarna het geld terugstorten.
Na twee e-mails en mijn review op Trustpilot dringt het nog steeds niet tot Appelhoes door dat in geval van een verkeerde levering het aan de klant is om te besluiten of een alternatief artikel acceptabel is en niet aan de leverancier. Omruilen was geen optie voor Appelhoes.

Ik heb besloten om ergens anders een case voor mijn iPad te bestellen en de door Appelhoes geleverde aan iemand anders te geven. Gezien de houding van deze zaak en beoordelingen van anderen heb ik er geen vertrouwen in dat retour zenden goed gaat.

De case die ik besteld heb staat overigens nog steeds als voorradig op de site en kan dus nog steeds besteld worden.

Opmerkelijk is ook dat Appelhoes in zijn antwoord op mijn review op Trustpilot een veel vriendelijkere toon aanslaat dan in haar e-mail aan mij.

Wat ik pas achteraf zag op de website is dat Appelhoes geen keurmerk heeft zoals Thuiswinkel Waarborg.

Levering gaat snel, maar bij klachten moet je niet bij Appelhoes zijn. Je wordt als klant geschoffeerd. Van normale garantiebepalingen hebben ze niet gehoord en hoewel ze beweren van wel zijn ze onvoldoende op de hoogte van het consumentenrecht of lappen dit aan hun laars.
Bespaar je de ergernis en kies een ander bedrijf dat wel klantvriendelijk is, dat weet wat garantie inhoudt en op de hoogte is van het consumentenrecht! En indien je wel bij Appelhoes reclameert: weet je rechten en laat je niet afschepen!!

Binnen 5 maanden ontstonden scheurtjes in de hardcase van mijn Decoded wallet hoesje voor mijn iPhone 6S en brak er zelfs een stukje af. Ik heb het hoesje normaal en behoedzaam gebruikt en mag van dit middensegment hoesje verwachten dat het niet binnen zo´n korte tijd van normaal gebruik mankementen gaat vertonen.

Dus gereclameerd bij Appelhoes. Webformulier komt niet aan. Telefoon wordt niet opgenomen. Per mail wel antwoord. Ze willen het hoesje onderzoeken om te kunnen beoordelen of het een garantiezaak is. Ze geven aan dat geld terug geen optie is, het hoesje in dezelfde kleur niet meer leverbaar is, maar dat als er een defect wordt geconstateerd het voor een hoesje in een andere kleur zal worden omgeruild.
Omdat ik twijfelde of dit een correcte handelswijze was, heb ik me telefonisch laten informeren door Consuwijzer, een loket voor consumenten over consumentenrecht.

Daaruit blijkt dat het voorstel van Appelhoes helemaal niet in lijn is met het consumentenrecht (want: je hoeft niet akkoord te gaan met afwijkende alternatieve vervangingen en ontbinding van de koop kan wel degelijk met teruggave van een (substantieel) deel van het aankoopbedrag).
Omdat ik hen wel in de gelegenheid moet stellen het hoesje te beoordelen heb ik het opgestuurd. Na twee weken zonder bericht van Appelhoes heb ik maar eens geïnformeerd naar de status van mijn retourzending.

Appelhoes komt desgevraagd met een reactie (heeft het naar ze zeggen ook met de fabrikant bekeken) en vindt het hoesje ernstig verkleurd, vervuild en met verscheidene krassen. Echt bizar! Het hoesje zag er namelijk keurig uit op wat hele lichte gebruikssporen na die onvermijdelijk zijn. Ik vermoed dat ze op deze manier mijn gebruik als niet normaal willen bestempelen om daarmee onder de garantie uit te komen. De scheurtjes en het afgebroken stukje van de hardcase doen ze namelijk af als klein mankement, niet onder garantie vallend en zij vinden het ook geen ondeugdelijk product! Zij kennen naar mijn idee de garantiebepalingen niet en schuiven zo de gebreken op een arrogante manier af op de consument. Omdat ik niet akkoord ga met de aangeboden afwijkende alternatieven (wat mijn recht is) krijg ik het verwijt: geen redelijkerwijze medewerking. Het product wordt uiteindelijk gerepareerd, waarbij zij zich mooier voordoen: uit coulance nemen zij de kosten op zich. Maar uiteindelijk hebben ze slechts gedaan wat hun plicht is, namelijk kosteloze reparatie van een product dat gebreken vertoonde binnen een half jaar van normaal en behoedzaam gebruik.

Groot assortiment, en voor 22.00 besteld = dezelfde dag nog verzonden. Alleen klopt dat laatste geregeld niet, want de laatste bestellingen werden dus NIET dezelfde dag nog verzonden. En dit is me vaker voorgekomen. Adverteer daar dan niet mee!

Vaak voor 22.00 besteld omdat geadverteerd wordt dat ze die bestellingen nog dezelfde dag versturen. Echter, het komt te vaak voor dat de bestelling dan pas later verzonden wordt.

Heb daar in 2013 ook al eens over geklaagd, en toen werd vermeld dat ze hun best doen maar dat als ik 5 minuten voor de 'deadline' bestel, dat er dan altijd een kans is dat de bestelling later verzonden wordt. Ondanks dat je dan dus je keiharde belofte niet waarmaakt, kan ik me daar nog wel íets bij voorstellen.

Echter, onlangs ruim 3 uur vóór de 'deadline' een bestelling geplaatst, en tóch werd het niet dezelfde dag verzonden. Twee dagen later werd het geleverd, waarvan ik overigens ook geen verzendbevestiging kreeg.

Eenmaal een bestelling geannuleerd omdat die te laat verzonden werd. Dat werd correct opgelost en gerestitueerd.

wereldwijd slechste webshop waar ik ooit iets heb gekocht.
Producten bestellen en betalen gaat allemaal vlot, natuurlijk. Klantenservice en retouren is in een woord schandalig. Er wordt gelogen over verstuurde mails aan hun kant, telefoon wordt niet beantwoord, Mail duurt gemiddeld 2 weken en het contact dat je krijgt is zeer onprofessioneel. Muis wordt niet retour geaccepteerd na zeer licht gebruik omdat er ‘flinke’ Slijtage zou zijn opgetreden aan de onderzijde.
Bespaar je de ellende en koop je spullen ergens anders.

Mailtje gestuurd over garantie buiten een jaar en product is zonder kosten vervangen.
Oude product op gestuurd en binnen 2 weken een nieuwe op de mat.

Netjes verpakt in een passende bubbel envelop

Mail verkeer is kort en goed verlopen.

Bij deze webshop een iPhone hoesje besteld vanwege het een van de weinige NL shops was die het verkocht. Achteraf de slechte reviews te hebben gelezen baalde ik wel een beetje van de geplaatste bestelling. Maar gelukkig is het allemaal goed verlopen zonder grote problemen.

Verzending was goed verpakt (bubbeltjesfolie) en relatief snel (vóór 22:00 besteld, na twee dagen in huis). Er miste wel een verzendbevestiging dat verstuurd zal worden. Dit stond in de orderbevestiging mail aangegeven, die na betaling wel direct was verstuurd.

Vanwege het ontbreken van de verzendbevestiging gevraagd naar de status van de verzending. Deze mail was 's avonds verstuurd en werd na 1,5 uur beantwoord. Daarbij werd medegedeeld dat het op de post was gegaan. Daarop heb ik wel even geattendeerd dat een verzendbevestiging dit soort vragen/onduidelijkheid voorkomt.

Scorekaart voor Appelhoes