QXsystems

Gebruikers over webshop QXsystems

De laptop ter plekke gekocht. Winkelmedewerker in nijmegen was vriendelijk. Nu heb ik een nieuwe adapter nodig. Deze is na 1.5 jaar gebruik kapot gegaan. Er is een kabelbreuk ontstaan.

Ik kies voor "waardeloos", dit heeft te maken met de verzendwijze die gehanteerd wordt bij garantie, alsmede de tijd die ze nemen om van betaling over te gaan op verzending.

Als je een Apple Macbook pro koopt, ga je er niet vanuit dat de stroomadapter na 1.5 jaar gebruik kapot gaat. Verder geen probleem, ik heb namelijk 2 jaar wettelijke fabrieksgarantie (zoals Apple bevestigt). Dus ik neem contact op met de verkoper, namelijk qxsystems.net.
De beste man vertelt mij telefonisch dat hij mij nu al kan beloven dat mijn probleem niet onder garantie valt, gezien het slijtage zou zijn. Hij verwees mij door naar de fabrikant om daar mijn verhaal te houden. Meegaand als ik ben zoek ik contact met Apple's customer support.
Apple vertelt mij heel kort en simpel: meneer, dit hoort niet binnen 1.5 jaar te gebeuren. U heeft recht op garantie via uw verkoper.
Met dit verhaal heb ik opnieuw telefonisch contact gezocht met QX Systems Nijmegen.
De winkel vertelt mij dat ze het heel vervelend voor mij vinden en streken met hun hand over hun symbolische hart: Ze bieden mij de optie mijn adapter te vervangen voor 45 euro, namelijk de inkoopprijs.
Na enig protest ben ik hier maar mee akkoord gegaan, de winkel zou namelijk een offerte sturen van dit aanbod, en zou tegelijkertijd gaan uitzoeken hoe de garantieregeling precies werkt.
Ik heb nog 2 keer moeten bellen om daadwerkelijk de offerte te ontvangen.
Toen ik de langverwachte offerte had, mailde ik op direct terug met een vraag over betaling en levering. Hier kreeg ik geen respons op, dus 7 dagen later heb ik nog maar een mailtje gestuurd met het vriendelijke verzoek te antwoorden op mijn vragen.
Hier werd op gereageerd alsof ik nooit een vraag had gesteld.
Nadat eindelijk helder was hoe ik dit ging betalen en wanneer het verzonden zou worden, heb ik de betaling in orde gemaakt.
Uiteindelijk kreeg ik 6 dagen later bericht: uw betaling is ontvangen en de adapter is verstuurd per briefpost.

Morgen ga ik op vakantie. Mijn laptop gaat mee, maar zonder goede adapter.
Ik vind dat ik QX-systems genoeg de gelegenheid heb gegeven om:
-uit te zoeken of er garantie mogelijk is (hier is nooit vervolg op gekomen)
-tijdig te reageren op mijn emails
-de adapter te versturen

Geen van allen lijkt tot noch toe gebeurd te zijn.

Ik heb tot op heden nog geen adapter mogen ontvangen.

Update 01-09-2013: 13-08 ben ik gebeld met de mededeling dat QX systems mij zou voorzien in een nieuwe macbook pro adater, en dat deze per pakketpost opgestuurd zou worden. de 45 euro die ik al overgemaakt had zou ik terug krijgen. ze zeggen de garantie nu wel te geven ondanks dat Apple zou zeggen dat het niet onder garantie valt.
Het is nu een halve maand later, ik heb geen geld terug, en geen adapter.

Het is nu 13-09, ik heb nog steeds geen adapter ontvangen. Dit speelt nu sowieso sinds 24-07. Ik wacht dus al bijna 2 maand op service.
Ze willen ook niet de telefoon opnemen, ik heb de afgelopen 2 uur 23 keer geprobeerd te bellen, maar ze nemen niet op. HEEL erg slecht.
Uiteindelijk op internet de volgende gegevens gevonden:
Y.G. Cars
Zonnewende 63
7325 EM Apeldoorn
06-17498980

Dit is de eigenaar van QX Systems. Hij heeft mijn nummer genoteerd en verzoekt de winkel mij terug te bellen.

03-10-2013, na nog wat telefoontjes waarin ik de winkel op hun wettelijke garantieplicht wees kreeg ik de toezegging dat ik deze week een track&trace code kan verwachten. mijn verbazing was groot toen ik gisteren inderdaad een mailtje kreeg met de zendinggegevens.
ik hoop dat de adapter er in zit, en ik hoop dat ik nooit, maar dan ook NOOIT meer iets met deze winkel te maken zal hebben.

Conclusie: na 10 weken komt de winkel eindelijk af met een zending (waarvan Apple mij wist te vertellen dat de levertermijn 2 werkdagen is), Oordeel zelf.

Laptop gekocht ( filiaal Nijmegen) via internet die te laat wordt geleverd. Men had geen postcode op het pakket ingevuld. Veel mailcontacten en telefoontjes die of niet of afwijzend werden afgehandeld omdat iemand er niet voor verantwoordelijk was en degene die dat wel was was niet aanwezig. De afhandeling daarna was erbarmelijk.

Te laat verzonden. Schuld wordt buiten henzelf gelegd.
Bij ontvangst van mijn laptop merk ik dat de lader niet bijgeleverd is. Moet daarvoor meerdere keren bellen en een persoon verplichten om actie te ondernemen. Een nauwelijks verstaanbaar persoon staat mij te woord en zegt niets voor mij te kunnen doen omdat hij alleen in de winkel staat en dus niets kan versturen. Drie dagen later ontvang ik alsnog de lader.

Ik geef per mail aan dat ik gefrustreerd ben Men wil dit goedmaken. k vraag om een muisje en een usb-stickje. Men geeft aan dat ze een usb stick niet op voorraad hebben. Enige tijd hoor ik niets. Weer contact. Ze hebben totaal geen usb stick in hun bestand geven ze nu aan en buiten een muisje hebben ze ook niets anders. Gevraagd naar het hoesje was ze zelf op de site hebben staan. Ze reageren niet meer. Ik wel naar hen en nu ook naar anderen want voor mij mogen ze de muis in hun holletje laten kruipen ( excuus voor het woordgebruik) Voor mij geen QZsystems meer

Vorig jaar een Asus K50I en 3 weken geleden een HP G71 + Trust router en draadloze muis, gekocht via de website.

Beide laptops nieuw en in de originele verpakking.
Had ze binnen een week binnen.
Installatie ging prima Windows 7 HP.

Alleen de draadloze muis wordt nog nagezonden, deze was out of stock.

Dus beide keren een goed ervaring met QX Systems.

Binnen een week was de zending binnen.
Kreeg binnen een dag de bevestiging dat de laptops werden verzonden.

Prima na contact werd meteen toegezegd de draadloze muis na te zenden.
Bij de eerste bestelling waren er wat problemen met de website.
Na tefeonisch contact werd alles binnen een dag geregeld, kreeg zelfs na het afleveren een e-mail of alles naar wens was verlopen.

Vrij nieuwe winkel in Groningen. Men adverteerde op Marktplaats met een Dell computer met, naar mijn mening, goede specificaties. In de winkel waren enkele exemplaren aanwezig van de aanbieding en men meldde er meteen heel duidelijk bij dat het om overstock exemplaren ging. Nieuw maar a.h.w. niet meer in het actuele assortiment. Tevens nog ongevraagd € 25,- korting gekregen vanwege nauwelijks waarneembare krasjes op de cover van de laptop (thuis zouden die krasjes ook binnen enkele weken er op zijn gekomen).
Geen bestelling via Internet dus daarover geen mening kunnen geven.

Ter plekke afgehaald

Toen ik de gekochte laptop opstartte werd mij meteen duidelijk dat ik geen nieuw exemplaar in handen had maar eentje waarop een vorige eigenaar/gebruiker z'n windows messenger aanmeldscherm had laten staan. Meteen gebeld en met excuses werd een nieuwe beloofd welke 2 dagen later klaar zou liggen.
Deze nieuwe was inderdaad een nieuw exemplaar en deed het uitstekend totdat na het binnenhalen van windows update bestanden de computer niet meer wilde opstarten.
Telefonisch contact gehad met de winkel en men heeft mij door het hele herinstallatieproces van Windows geloodst waarna alles prima ging. Men belde later zelfs weer terug of alles gelukt was. Dat doen maar weinig bedrijven.

Scorekaart voor QXsystems