iEar' | Ultimate sound and vision B.V.

Gebruikers over webshop iEar' | Ultimate sound and vision B.V.

Ik heb onlangs zakelijk een product gekocht. Bij het openen van de verpakking bleek de koptelefoon duidelijk al gebruikt te zijn: de beschermfolies waren niet goed aangebracht, er zat stof onder, en de hoofdband vertoonde witte stipjes. Verder was het product echt verpakt alsof het rechtstreeks van AliExpress afkomstig was, zwarte folie.

Ik ben hierover niet tevreden en wilde het product retourneren, maar volgens de algemene voorwaarden is dit niet mogelijk. De klantenservice was niet behulpzaam; elke e-mail werd beantwoord met een verwijzing naar de algemene voorwaarden, die ook nog eens als bijlage werden meegestuurd. In mijn 10 jaar ervaring met zakelijke aankopen heb ik het nog nooit meegemaakt dat een retour niet mogelijk was. Dat iets wettelijk is toegestaan betekent nog niet dat het klantvriendelijk is. Het aanbieden van alleen een tegoed voor hun website is voor mij waardeloos.

Bovendien staat op jullie retourpagina dat consumenten kunnen retourneren, maar er wordt niet duidelijk vermeld dat dit niet geldt voor zakelijke klanten. Dit leidt tot verwarring en frustratie.

Concurrenten als Wifimedia, Baxshop en HiFi Klubben doen niet moeilijk na aankoop.

Aan de lezers van deze review, vooral die van iEar: wanneer heb jij voor het laatst de algemene voorwaarden gelezen? En hoe zou je het vinden, dat bij het maken van een fout je niet wordt geholpen en wordt gewezen op die voorwaarden?

Pakket was verpakt alsof het een Aliexpress pakketje was. In goedkope zwarte folie.

Klantenservice verschuilt zich keer op keer achter de algemene voorwaarden zonder ook maar 1 keer mee te denken.

Ik begrijp dit soort acties niet, zelf webshop eigenaar, nu zijn ze een klant kwijt. Als ze een retour accepteren missen ze potentiële marge, maar de klant komt waarschijnlijk terug om meer marge te genereren... Ondoordacht en kortzichtig.

Vier maanden tevergeefs op mijn bestelling gewacht. Toen werd me een alternatief product aangeboden maar die bleek de dag erna al aan iemand anders te zijn verkocht. Ik heb me voor €50 moeten uitkopen uit het deel van de bestelling dat ze wel konden leveren. Blijkbaar vindt iEar het een heel normale gang van zaken om na vier maanden slechts de helft van je bestelling te kunnen aanbieden, terwijl volgens de website alles binnen 4-20 dagen geleverd zou worden. Ik vind dat niet, wat een ellendige ervaring.

De helft is niet geleverd, en de andere helft niet binnen de beloofde levertijd.

Geen proactieve houding bij zoeken naar een oplossing, en na eigen falen om een alternatief te bieden alsnog je klant 10% laten betalen voor een imcomplete levering, het is onconventioneel zullen we maar zeggen. Misschien hebben ze cash flow problemen ofzo.

Moeilijk leverbare center-speaker besteld bij iEar, net voor 17:00. Gewoon de volgende dag bezorgd. Tijdens het bestelproces goed op de hoogte gehouden van de voortgang van mijn bestelling.

Vlot geleverd met PostNL.

Omdat het product wat ik zocht slecht leverbaar was heb ik voordat ik een bestelling deed eerst even gebeld met iEar. Er werd direct opgenomen door een vriendelijke medewerker, geen vervelende keuze menu's!

Top winkel. Heb er een draaitafel Rega Planar besteld. IEar was de enige winkel in Nederland die deze draaitafel op voorraad had (elders 2-4 weken levertijd). Op woensdag besteld en op donderdag in huis. Wel nog wat onduidelijkheid over levertijd van post.nl. Goede support gekregen (via WhatsApp) en alle vragen zijn fantastisch beantwoord. Dank je wel en gezien mijn ervaring een dikke 10 voor IEar!

Zie korte toelichting

Zie korte toelichting

Eigenlijk heb ik een vergelijkbare ervaring zoals wel meer mensen hier met I-Ear.

In eerste instantie (tijdens aankoop) een prima en vlotte, klantvriendelijke ervaring.

Via internet een McIntosh bij deze zaak gekocht voor een behoorlijk bedrag. Bij aankomst snel proberen natuurlijk, echter had de versterker gelijk meerdere defecten.
Onmiddellijk telefonisch melding van gemaakt en er werd gezegd: U kunt het apparaat ter reparatie opsturen, omruilen voor een vergelijkbaar of ander product of u kunt uw geld terugkrijgen.

Keurige afhandeling en voorstelling van zaken zou je denken …..

We hebben voor de laatste optie (geld terug) gekozen en de versterker persoonlijk teruggebracht.
RMA formulier gekregen, het geld zou binnen een week retour komen.
Je raadt het al, alles wat kwam: geen geld. Bellen, mailen, bellen en nog eens bellen, geen geld.
En nog mooier, men gaf na 2 weken per mail te kennen even 700 euro achter te willen houden, want het ( !!! defecte !!! ) apparaat was uit de verpakking geweest en kon niet meer als nieuw verkocht worden …… Na die mededeling zou je denken dat we het aankoopbedrag minus de genoemde 700 euro terug kregen... Mis! Ook dit bedrag niet dus …..

Lang verhaal kort: na weken van gedoe, tussenkomst van een advocaat en een gerechtelijke procedure eindelijk ons geld terug. En een hele nare ervaring rijker.

Dus voor mij: I-Ear nooit meer.

Men doet zich voor als een club, in het topsegment verkopende, HiFi enthousiastelingen. Helaas gaat onder deze schil gewoon een stel ordinaire dozenschuivers schuil, die bij problemen onder hun eigen verkoopvoorwaarden proberen uit te komen. Zoals hieronder reeds genoemd: een naar 'oplichterij' riekende manier van werken. Nooit eerder mee gemaakt. Vieze smaak aan deze winkel overgehouden.

Ze pretenderen HiFi specialist te zijn, maar het zijn simpelweg verkopers die enkel naar de specs van hun eigen producten praten. Tip: Oriënteer beter via HiFi forums of echte audio specialisten.

Inruil niet aan te raden, niet klantvriendelijk!

Mijn nieuwe Media Receiver bevalt me prima maar de koopervaring is een ander verhaal.

Alles leek vlot te verlopen totdat ik iEar vroeg wanneer de levering zou gebeuren nadat er (woensdag) werd aankondiging dat er zou geleverd worden.
Ineens (donderdag) bleek dan één van mijn twee inruiltoestellen beschadigd door transport (volgens iEar) en daarom werd mijn nieuw toestel dus niet verzonden.
 Raar want mijn toestellen waren al enkele dagen voordien (maandag) afgeleverd en vooral waarom controleren ze niet eerst de staat van de inruiltoestellen voordat men de aankondiging doet dat het nieuwe toestel zal worden verzonden.
 Eerst schreef iEar dat de toestellen goed verpakt waren, later waren ze toch niet goed verpakt. Uiteindelijk betaalde ik extra voor de herstelling van het beschadigde toestel want als klant voelde ik mij machteloos en ik wilde zo vlug mogelijk mijn nieuw toestel ontvangen (dat ik reeds betaald had).
 Heel veel mails moeten versturen omdat hun informatie steeds onvolledig was (en er niet werd teruggebeld zoals men mij beloofde).

Jammer...

Veel producten die op de website staan als direct leverbaar hebben zij helaas niet op voorraad, waardoor ook de gestelde levertijd van 2 dagen tot 2 weken kant nog wal raakt. Zij zetten ook alle demo apparaten uit de winkel op de website als voorraad, vandaar dat ze dan ook niet echt op voorraad zijn. De helft van de apparaten welke ik bestelde was na ruim 3 weken nog niet geleverd en bij navraag kon het nog wel eens veel langer gaan duren, maar hoe lang konden zij niet zeggen. Toen besloot ik om een ander (wat duurder) apparaat te nemen in plaats van het eerder bestelde. Ook dit apparaat stond als direct leverbaar op de website, maar wijzer geworden door eerdere ondervinding ben ik gaan doorvragen of het apparaat inderdaad echt leverbaar was en op voorraad. Ook hier bleek het weer om een demo apparaat te gaan die op de website als op voorraad was gezet en ook hier (mede door de huidige Corona crisis) niet konden aangeven wanneer er geleverd kon worden. Deels overmacht maar ook deels misleiding voor mijn gevoel, ook omdat het niet kunnen leveren van het apparaat niet werd gemeld bij het bestellen en afrekenen. Ik heb meteen het restant van mijn bestelling geannuleerd en het enige positieve wat ik kan melden is dat het geld dezelfde dag weer op mijn rekening stond. (Zolang iets in bestelling staat, kan je altijd annuleren, zeker als ze zelf niet weten wanneer ze wel kunnen leveren) Wat ik het meest kwalijk vind is dat veel apparaten die op de website als direct leverbaar staan gemeld, niet op voorraad zijn, behalve dan als demo model. Voor mij nooit meer iEar.nl

Als je bij het betalen te horen krijgt dat de levering binnen 2 dagen tot 2 weken zal plaats vinden, terwijl diegene die dat zegt eigenlijk al weet dat een deel van de bestelde producten niet op voorraad zijn en na 3 weken ook nog absoluut niet weet wanneer dan wel, dan vind ik zelfs die ene ster al teveel van het goede. Ik had meerdere zaken besteld, 2 luidsprekerboxen heb ik wel ontvangen na 2 weken.

Er is geen echte klantenservice, het is dezelfde persoon die je ook bij de verkoop hebt gesproken. Wel moet ik zeggen dat deze persoon zelf ook niet blij was met de hele gang van zaken, vooral niet met het op de website zetten als voorraad van demo modellen.

Alles was eigenlijk zoals je verwachtte. Snel besteld, netjes een mail van de iEar' met gegevens. Pakket verscheen in de TNT Post app en was uiteindelijk sneller dan aangegeven afgeleverd.

Bestelling was in eigen doos, welke ingeseald was met zwart plastic, verzonden. Prima. Netjes via de TNT app te volgen.

Hier een set premium speakerkabels gekocht.
Levertijd was een paar dagen langer dan aangegeven. Op zich geen probleem, maar toch.
Bij ontvangst bleek dat de speakerkabels al eens uit de verpakking waren geweest. Wellicht een demomodel of een geretourneerd exemplaar geweest. Ik heb het artikel maar gehouden omdat het verder wel goed werkte, maar ik vind het slecht dat er zonder overleg een gebruikt / uitgepakt exemplaar wordt geleverd. Hier bestel ik dus niet meer.

Enkele dagen later geleverd dan aangegeven.

Op het eerste gezicht klantvriendelijk.
Via hun contactformulier en daarna verder via e-mail kwam de koopovereenkomst tot stand.
Echter de klantvriendelijkheid verdween als sneeuw voor de zon toen ik het product wilde terugsturen op basis van het herroepingsrecht.
Zonder duidelijke reden weigerde iEar het product terug te nemen en de aanschafprijs te restitueren.

Gevraagd naar een reden, werd simpelweg gewezen naar hun Algemene Voorwaarden.
Uitleggen op basis van welke artikelen zij de afkoelperiode afwezen deden ze niet.
Maar al te graag werd mij geschreven,dat hun voorwaarden goedgekeurd zijn door de Nederlandse thuiswinkel organisatie.
Maar, het naleven van hun eigen voorwaarden deed iEar niet.

iEar legt de voorwaarden met veel fantasie uit, elke keer zoals dat hen het beste uitkomt.
Ze gokken er gewoon op dat de consument geen gerechtelijk procedure start.

Ik koop nooit meer bij iEar.

Ik kreeg het bericht, dat de producten klaar stonden voor verzending en vervolgens duurde het nog ruim twee weken voordat de producten werden verzonden.

iEar is het woord klantenservice mijn inziens totaal onwaardig.
Dan zwijg ik nog over hun hoge prijzen.
Voor toelichting zie hierboven.

Effe contact gehad met hun via de mail voor wat info...lekker kortaf.
Voor een leuke korting hoef je bij hun niet te bestellen want toen ik
vroeg voor enige korting op de Naim Nait 5Si versterker...kreeg ik als antwoord
Nee we zijn geen prijsstunters.
Tuurlijk goed recht maar daar haal je mij als klant niet mee naar binnen.

Tjah wat kunnen we er van zeggen...ik voelde me niet gewaardeerd was erg kortaf
ze schuwen om de klant naar binnen te hengelen door iets van wat dan ook aan korting te geven want hun zijn geen prijsstunters dus volle mep voor het product tenzij in de aanbieding dan heb je geluk.

Goede service, makkelijk te bestellen online. De plaatsing en het instellen van de televisie is professioneel gebeurd door een medewerker die precies wist welke instellingen belangrijk waren voor een goed beeld.

Het was niet helemaal duidelijk vanaf het begin wanneer de levering is, dus ik heb gebeld en met een vriendelijke medewerker een bezorgafspraak gemaakt voor zaterdag. Dat ging allemaal heel soepel.

Er was minimale communicatie, voorraad status bleek niet in orde te zijn met gespeelde verwondering van iEAR medewerker, met als gevolg trage levering

Ondanks dat de status "op voorraad" stond duurde het twee weken voor het artikel werd afgeleverd. Geen communicatie vanuit iEAR, bij nogmaals navragen van mijn kant zei de medewerker "de leverancier is deze week gesloten".

iEAR liet niets van zich horen over het niet kunnen leveren, toe ik navraag deed was men verbaasd dat het artikel op leverbaar stond. Het kwam niet erg geloofwaardig over. Ik had nog niet eerder bij iEAR gekocht en dat zal ik ook niet snel nog eens doen.

Het plaatsen van een bestelling ging erg vlot, hier heb ik dan ook niks aan op te merken. Ten tijde van het plaatsen van deze review en het bestellen van het product was de website echter opvallend traag.

De informatie op de website m.b.t. tot de levering is enigszins misleidend. Ik heb wat standaard oordoppen besteld maar deze ontving ik echter pas dinsdag, terwijl ik mijn bestelling vrijmiddag rond een uur of 2 heb geplaatst. Dit is niet ''Op werkdagen vóór 17.00 uur besteld, de volgende dag GRATIS bezorgd'', zoals er staat.

Daarnaast heb ik ook nooit een verzendbericht gehad, de PostNL app merkte op dat ik een pakketje zou ontvangen van THE AMAZING COMPANY. zij leveren namens iEar blijkbaar, daarin uiteindelijk de oortjes goed verpakt ontvangen. Let wel op; ze vragen om een handtekening bij ontvangst.

De klantenservice was erg vlot, zo snel zelfs dat beide medewerkers in een minuut na elkaar antwoordde per mail.

Via tweakers op deze site aanbeland, ze waren het goedkoopst met het product (subwoofer) en gratis verzending, dus meteen besteld.

Gisteren besteld, vandaag (zaterdag) netjes afgeleverd.

Op goed geluk komen aanwaaien in deze winkel om enkele speakers te kunnen bekijken en te beluisteren. Dit was geen probleem en ik werd direct meegenomen naar een studio om enkele speakers te beluisteren.
Toen ik nadien mijn bestelling wou plaatsen, bleken de gewenste speakers niet voor leverbaar in de gewenste kleur. Men heeft toen terug een ganse voormiddag (ongeveer 2 uur) voor me uitgetrokken om naar een tiental andere speakers te luisteren. Er kon tijdens deze luistersessie geschakeld worden tussen hun muziek of eigen gekozen muziek (zolang deze digitaal kon gevonden worden). Ook was het geen probleem om de speakers op verschillende receivers te beluisteren.
Ze hadden een ruime keuze aan speakers rond mijn budget.

Hun site geeft me toch wel wat problemen. Traag bij het herladen van de keuzes. Regelmatig dat producten in de vergelijking blijven hangen etc...

Site is logisch opgebouwd. Daar dit geen dozenschuivers zijn maar specialisten die echt hart voor audio en voor hun klant lijken te hebben en bovendien ook in een winkelpand gevestigd zijn (dus apparatuur ook in werkelijkheid te zien) hebben zij in mijn ogen echt meerwaarde. Het goede advies en de kennis van de diverse componenten was voor mij een verademing. Daarnaast ook ook eerlijk advies.

Er komt snelle reactie op emails en telefonisch contact geeft geen problemen. Toen ik belde voor uitgebreide informatie (op zaterdagmiddag) werd gevraagd of ze mij op een later tijdstip mochten terugbellen omdat het druk was in de winkel en ze graag uitgebreid de tijd willen nemen.

Vond het ook erg prettig dat bij het ophangen van de tv precies op de millimeter werd afgemeten. Na installatie werd het hele menu doorgelopen voor uitleg en advies. Hoefde eigenlijk niet van mij in eerste instantie maar ik ben toch wel wat wijzer geworden.

Ik ben erg tevreden over deze zaak waar je ouderwets vakmanschap (die m.i. echt bij een audiozaak hoort) kunt combineren met de voordelen van een webwinkel. Medewerkers nemen alle tijd voor je en dat stopt niet na de verkoop.

Van de vertegenwoordigers van een importeur van een audiomerk heb ik de tip gekregen om eens bij iEar te kijken omdat zij gecharmeerd zijn van deze zaak, nooit spijt gehad van het opvolgen van deze tip.

Ik heb zo geen aanbevelingen wat verbeterd zou kunnen worden, wellicht kunnen de andere reviews daarin ondersteunen. De volgende aanschaf doe ik in ieder geval weer bij iEar.

Apparatuur werd compleet afgeleverd en in mijn geval ook geinstalleerd en aangesloten. Oude, ingeruilde apparaten werden meegenomen alsmede alle verpakkingsmaterialen.

Stevige transportverpakkingen, track en trace via de site (inloggen bij webshop). Ook prettig dat voor installatie in de avond gekozen kan worden.

Ik had het serienummer nodig dat op de achterzijde van de tv staat, die hangt echter aan de muur. Ad van iEar heeft de hele administratie doorgespit ommhet serienummer terug te vinden zodat de tv niet van de muur af moest. Klasse dus.

Daarnaast was van 1 van de Aldenkamp meubelen de laklaag niet goed. Er werd meteen een nieuwe plaat besteld die snel werd geleverd. Geen vragen, niet moeilijk doen, niet eerst zelf checken. Geeft een echt "klantgevoel", dat zie je heel vaak anders.

Ik kan iEar zeker aanbevelen.

Nadat de website van deze winkel mij, met de bij hun geldende voorwaarden, daarheen 'gelokt' had heb ik na een redelijk advies door de verkoper een subwoofer uitgekozen en in de winkel gekocht. De subwoofer zou diezelfde dag nog afgeleverd worden.

Aan het eind van de dag werd de subwoofer, naar tevredenheid, bij mij thuis afgeleverd door de verkoper die mij in de winkel hielp.

Maar.....

Na een week bleek er een defect aan de subwoofer te zijn. Als je dan contact met de winkel opneemt dat geven ze ineens niet thuis en doen alles om onder de voorwaarden uit te komen. Bleek dat ze mijn bestelling (terwijl ik de subwoofer in de winkel uit koos) via een website bestelden. Zonder hier ook maar iets over te zeggen.

Op die website gelden andere voorwaarden, die in de verste verte niet in de buurt komen van de beloofde service op de site.

Ze schermen per mail met verschillende ongegronde argumenten om onder hun service uit te komen.

Ik dacht dat het verstandig was om zulke aankopen in een professionele winkel te doen, juist om gebruik te maken van die service en niet via een wazige online winkel. Nu kan ik een juridische procedure opstarten om mijn gelijk te halen.

Met deze leugenachtige manier van handelen hebben ze mijn vertrouwen geschaad, ik raad dan ook mijn kennissen en bekenden aan om die winkel over te slaan voor hun aankopen. Het steekt mij dat ze misbruik maken van de consument met deze naar 'oplichterij' riekende manier van werken.

De website/webshop ziet er netjes uit alleen is een beetje apart qua opbouw. Dat komt omdat de webshop horizontaal is opgebouwd i.p.v. verticaal zoals het overgrote deel van de webshops.

Het bestel- en betaalproces is overzichtelijk en je hebt keus uit de gebruikelijke betaalmethodes zoals vooruitbetalen, ideal, rembours etc. Als je de bestelling hebt geplaatst krijg je netjes via de mail een bevestiging. Je krijgt op een gegeven moment bestelling wordt uitgeleverd mailtje en als laatste mailtje krijg je een track&trace mailtje. Je kan iniedergeval niet zeggen dat je niet op de hoogte wordt gehouden.

Het pakket is snel verzonden, netjes verpakt en je krijg netjes een track&trace nummer.

Scorekaart voor iEar' | Ultimate sound and vision B.V.