Beterwitgoed

Gebruikers over webshop Beterwitgoed

Zouden in de middag komen tussen 12:00 en 17:00, uiteindelijk kwamen ze om 20:00uur (!) bezorgers leverde snel de koelkast af met de deur naar de muur. Ik zag nog snel dat er een wieltje miste dit hadden ze op de bon gezet, maar toen ze net weg waren draaide ik de koelkast om en zag ik schade aan de deur. Meteen de voicemail van de bezorgers ingesproken, maar na herhaalde zelf te moeten bellen naar beterwitgoed zeiden ze dat ze er niks aan konden doen, omdat het niet op de bon stond. Zelden zulke slechte ervaringen met een webshop gehad. Ben zelf nooit terug gebeld na zeker zes keer zelf teruggebeld te hebben. Beterwitgoed.nl nooit meer.

Ik had schade aan mijn koelkast wat ik pas net na het leveren zag. Dus stond helaas niet op de bon dus konden niks voor mij beteken.

Het toestel hebben we gekocht na telefonisch contact via de webshop. Goede mail ondersteuning. We kregen een leuke dagprijs korting.

Op tijd en er was een goede tijdsindicatie gegeven. Bestuurder had alleen een oude TomTom en kon het 4 jaar oude adres niet vinden.

Koelkast had het opeens begeven, dus een nieuwe nodig. Op internet een Bosch uitgezocht en gekeken waar hij snel en goedkoop geleverd kon worden. Beterwitgoed had een hoge score, zowel op tweakers.net als op kieskeurig. Donderdag ochtend gebeld en gevraagd of zij de deur scharnieren konden omdraaien (Bosch heeft standaard scharnieren aan rechter kant en wij willen links). Dit kon en gelijk de koelkast online besteld. Levering was gelijk de volgende dag, waar je wel 15 euro extra voor moet betalen.

Op de avond voor levering krijg je tijdblok door waarop het produkt wordt geleverd. Je hoeft dus geen hele dag thuis te blijven. Oude koelkast werd gratis meegenomen en nieuwe koelkast aangesloten op zijn plek gezet. Betaling kan per pin doen bij levering.

Via Pricewatch op de site uitgekomen.
Mogelijkheid tot pinnen bij afleveren.
Alle informatie is op de site te vinden, levertijd, indicatie van leverdatum.
Bestel proces is ook duidelijk aangegeven. 1) bestellen 2) dag erop wordt je gebeld ter bevesiging en maken aflever afspraak. 3) dag voor uiteindelijke levering krijg je het tijdsvak door. 4) Op de dag zelf telefoon van de chauffeur dat ze er bijna zijn.
Bij het bestellen kan je tevens aangeven of er een (defect) product retour moet worden genomen. Optie om verpakking retour te nemen bestaat ook .Als laatste bestaat er ook een installatie service (uiteraard meerkosten)

Alles bestelstappen zoals ze zelf aangaven tijdens het bestelproces worden ook werkelijk uitgevoerd.
Dag erop werd er gebeld voor de afleverdag (week eerder dan automatisch via de site berekend) (+bevestigingsmail met de vervolgstappen)
Avond voor de aflevering een mailtje ( en SMS) met tijdsvak ('s ochtends / rond middag uur / 's middags)
En vlak voordat de chauffer aanwezig was een belletje.
Met 2 man werd de nieuwe vaatwasser keurig in de keuken gezet en werd de oude uit de tuin gehaald en meegenomen.
Alles netjes afgetekend en dus samengevat een zeer goede ervaring.

Nette website. De levertijd moet je via mail aanvragen, dat is wat omslachtig maar het is wel soort van persoonlijk contact dus niet direct negatief. Er wordt vlot (enkele uren) gereageerd op de levertijd aanvraag en op vervolgvragen.
Bestelling is makkelijk, direct een uitgebreide bevestigingsmail, geen verplichte vooraf betaling, pinnen aan de deur kost niets extra's. Ook bezorgen is gratis.
Zodra het product bij hun binnen is wordt telefonisch contact opgenomen om een afspraak te maken voor aflevering.

Op 7 april de bestelling (inbouwkoelkast) geplaatst. Een paar dagen later dan verwacht/gehoopt werd er zoals in de bevestigingsmail aangekondigd, telefonisch contact met mij opgenomen. Het was minder goed nieuws dan ik had verwacht, er zat 1,5 week levertijd op de bestelde koelkast. Gelukkig deed mijn oude het nog dus ik ben daarmee akkoord gegaan. Daarna hoorde ik niets meer.

Op 19 april heb ik zelf via mail navraag gedaan. Dezelfde dag nog reactie: de koelkast was nog niet binnen, excuses en ik word gebeld zodra hij binnen is.

Op 26 april weer op mijn initiatief een mail gestuurd. Wederom dezelfde dag reactie: hij is nog niet binnen, de verwachting is eind van de week, excuses en ik word gebeld zodra hij binnen is.

Op 4 mei (u raadt het al) wederom een mail gestuurd. Ditmaal door laten schemeren dat ik een oplossing wil en dat ik niet voornemens ben om nog een paar weken te wachten.
De volgende dag werd ik gebeld, er waren (maar dat had ik al door) problemen met de levering, het was onbekend wanneer de koelkast binnen zou komen. De mevrouw mocht mij een andere (duurdere, energiezuinigere) koelkast aanbieden voor hetzelfde geld.

Ik ben daarmee akkoord gegaan (het was oprecht een prima aanbod). Eén dag later werd ik gebeld voor het maken van een afspraak.
Helaas werd toen pas duidelijk dat in mijn regio alleen op donderdag wordt bezorgd (dat had ik liever alvast op de site gezien), dus ik kon een middag vrij nemen om hem in ontvangst te nemen.

De avond voor de bezorgdag kreeg ik keurig zoals afgesproken een SMS en een email met het dagdeel waarop de bezorgers precies langs zouden komen.

De bezorgers kwamen ook netjes binnen de aangegeven uren (en zoals afgesproken een half uurtje vantevoren een telefoontje zodat je niet de hele dag thuis hoeft te wachten). Het apparaat is op mijn verzoek netjes in de garage gezet.
De verpakking was prima in orde, apparaat is keurig onbeschadigd aangekomen.

Concluderend vond ik de communicatie over de levertijd te kort schieten. Er had iets proactiever omgegaan kunnen worden met de (onverwacht?) lange levertijd.
De oplossing die uiteindelijk werd geboden was uitstekend en daarna verliep alles ook op rolletjes. Onder de streep dus een voldoende.

Scorekaart voor Beterwitgoed