Gebruikers over webshop Afuture
Review toevoegen16GB (2x8Gb) Hyper X geheugen voor de Imac (Late 2015) gekocht. Werkt prima en op zelfde snelheid met de 8Gb dat al in de computer zat
VerzendingNetjes in gesloten verpakking in bubbeltjes plastic geleverd.
KlantenserviceHad gebeld ivm levering van het geheugen omdat er een paar dagen tussen zat. Werdt snel en netjes geholpen.
Overzichtelijke website. Je kan er snel je weg naar een produkt vinden. De uitgebreide filtermogelijkheden zijn daarbij heel handig.
VerzendingLevering was binnen de op de site vermelde tijdslimiet.
KlantenserviceDe uitstekende service is de reden voor mijn review. Mijn Dell monitor U2713H begon een maandje voor het verstrijken van de garantietermijn kuren te vertonen. In de hoogste resolutie begonnen rode strepen over het scherm te flitsen. Daar de garantie nog net niet verlopen was heb ik toch maar een RMA formulier ingevuld. Binnen een dag kreeg ik een mailtje van Afuture dat de klacht in behandeling was genomen en of ik nog even het Tagnr. en een foto van de schermprobleem kon opsturen. Nog dezelfde dag bevestigden ze dat het inderdaad een defect aan het scherm was en dat ze de monitor bij Dell zouden aanmelden voor garantie.
Daarna bleef het een tijdje stil maar een kleine twee weken later kreeg ik het verheugende bericht van Afuture dat Dell mij de volgende dag een vervangende monitor zou toezenden en een dag later de oude zouden ophalen. De monitor arriveerde inderdaad een dag later en bij uitpakken bleek dat het ook nog eens een nieuwer model was (U2715H).
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik uitermate tevreden ben over deze service van Afuture (en natuurlijk ook van Dell!).
Bij veel producten is Afuture een van de goedkoopste webshops. De website zelf vind ik niet de fijnste om op te zoeken, maar deze ziet er basic en overzichtelijk uit. Contactgegevens e.d. zijn makkelijk te vinden vanaf de homepage, wat bij een fatsoenlijke webshop hoort.
VerzendingVerzendingen zijn snel genoeg. Lang niet altijd "vandaag besteld, morgen in huis", maar drie dagen wachten vind ik ook goed genoeg.
Je kan kiezen om je pakket door PostNL of DPD te laten bezorgen, wat een voordeel is als je sterke voorkeur hebt voor een bepaalde bezorger.
De verzonden pakketten zijn altijd in een bruine doos. In die doos zit papier om de lege ruimte om het product op te vullen. Ik vind zelf dit papier fijner dan de meer gebruikelijke plastic luchtzakjes omdat het papier altijd heel blijft.
Ik heb al een aantal keer gebruik moeten maken van de klantenservice, en tot nu toe heb ik alleen nog maar goede ervaringen daarmee gehad.
Een paar maanden geleden had ik een kapotte muis en ik kreeg gelijk een vervangende muis opgestuurd.
Een retour onder koop op afstand afgelopen week duurde langer dan ik gewend was. Na een mailtje te hebben gestuurd met de vraag hoe de retour ervoor staat, kreeg ik als antwoord dat het een kleine fout van hun kant was (kan gebeuren, we blijven nu eenmaal mensen). Wel kreeg ik tot mijn verbazing gelijk een kleine korting op de vervangende aankoop.
Dat is service waar ik niet op heb gerekend, maar waardoor ik Afuture wel aanbeveel bij anderen en er zelf ook zeker klant blijf.
Product is makkelijk vindbaar en bestellen is zo gepiept.
Je word goed op de hoogte gehouden via de mail.
Je kunt kiezen tussen verschillende bezorgers namelijk Postnl en DHL.(DHELL)
Ik adviseer de mensen om voor Postnl te keizen
Spoedig kreeg ik de verzendbevestiging van afuture met track and trace van DHL.
Op de track en trace duurde het heel lang voordat ik kon zien wanneer ik het pakje kon verwachten. Pakje zou tussen 14:00 en 18:00 geleverd worden.
Om 4 uur nog even gekeken en tot mijn verbazing stond er bezorgd?
Ik was thuis en had geen bezorger gezien, ben toen op advies van afuture even bij de buren geweest maar die hadden ook niks.
Later in de avond kwam er bezoek van een dorpsgenoot.
Bleek het dat mijn pakket was bezorgt bij nieuwstraat 11 i.p.v. nieuweweg 11.
pakket was onverzichtig in brievenbus gepropt.
Als ik DHL was zou ik me diep schamen en de bezorger naar de pearl sturen.
Na de tijd even contact gehad met Afuture en ze vonden het ook zeer slecht van DHL.
Als ik ooit nog wat bestel moest ik even contact opnemen en dan hoef ik geen toeslag te betalen als ik voor Postnl koos.
Kortom, Afuture verdient niets meer dan lof, alleen jammer dat DHL het verprutst.
En het RAM geheugen werkt uitstekend.
kreeg geen bevestigingsmail na bestelling . zelf contact moeten opnemen. dit was al begin van last.
Verzendinglevering was wel na een week thuis geleverd . maar met ontbrekende stukken of onderdelen.
Klantenserviceaankoop van combopack meu029j Makita.invalzaag,wipzaag .gelaiderail en draagtas . bij levering ontbreekte er twee onderdelen van bestelling ,gelaiderail en draagtas, meerdere malen mail geschreven maar antwoord steeds hetzelfde . antwoord steeds we contacteren leverancier of dit kan nagestuurd kan worden .nee hoort gewoon bij het combopack dat ik besteld heb. nu na meer dan een maand nog steeds niks geleverd. geen degelijk antwoord meer of helemaal geen antwoord meer. zo ben ik blijkbaar bij de neus genomen door afuture..dit kan niet !!!. zal al het nodige doen tot ze dit hebben rechtgezet hebben of geleverd.
Bestellen en betalen gaat net zoals vrijwel alle shops zoals men kan verwachten. Geen uitzonderlijke plus of min punten.
VerzendingWaar de meeste winkels tegenwoordig de volgende dag leveren is dat bij Afuture wel een stuk minder.
KlantenserviceAls jarenlange klant een verkeer product besteld. Ik koop daar helaas zakelijk in. Ik heb een 128GB zwarte iPad Air 2 gekocht (de hardloper onder de iPads. Achteraf kom ik er achter dat mijn klant een 4G moest hebben. De folie is er nog niet af geweest. Ik vraag netjes binnen de 14 dagen een retour aan. Omdat het zakelijk gekocht is willen ze me met een smoes een restockingfee van 15% aansmeren. Hier een quote uit hun mail. "We kunnen de Apple iPad Air 2 in dit geval nog retour nemen met een restockingfee van 15%. Dit bedrag wordt in de mindering gebracht gezien we dit product niet vaak verkopen en inmiddels end-of-life begint te raken." Niet vaak verkopen en end-of-life???? Dit is de hardloper onder de iPads en een opvolger komt op zijn vroegst pas over 10 maanden! Waardeloos dit.
Indien op voorraad altijd prima afhandeling van bestellingen. Ze hebben een groot assortiment, maar daardoor wel steeds vaker producten niet op 'eigen voorraad' maar bij hun leverancier.
Check dus goed of het gewenste product op voorraad is bij de winkel zelf voor een next-day levering. Wanneer er uit voorraad van de leverancier moet worden geleverd dan is de levertijd tussen de 3 tot 6 werkdagen, hetgeen niet wenselijk kan zijn en pas zichtbaar wordt in het bevestigingsmailtje na de bestelling.
Ik heb mijn bestelling geannuleerd vanwege de lange levertijd. Het betrof een regulier artikel, een 8-poorts switch van TP-Link. Ook het alternatief was niet op 'eigen voorraad' en had ook een levertijd van 3 tot 6 werkdagen. Aangezien het een gangbaar artikel betrof uiteindelijk bij een andere webshop besteld die wel een eigen voorraad heeft en de switch binnen 24 uur kon leveren
Makkelijk en goedkoop computer onderdelen kopen,
Levering is altijd op tijd en garantie is altijd aanwezig.
Erg klantvriendelijk bedrijf met goede prijzen !
Kortom: een dikke aanrader
Website is goed en makkelijk te gebruiken. Jammer dat betaling via paypal mist maar dat is geen probleem.
VerzendingAlle producten die ik tot nu toe op deze website heb besteld zijn op tijd geleverd.
Prima website, snelle en correcte bezorging. Op de enveloppe wordt ook aangegeven wie (welk medewerkersnummer) hem heeft ingepakt, dus ze besteden ook echt aan dacht hieraan.
VerzendingEen USB-stick was verpakt in een grote enveloppe, goed verpakt.
KlantenserviceOp de enveloppe wordt dus aangegeven wie hem heeft ingepakt, dat geeft mij altijd wel het gevoel dat ze hier extra aandacht aanbesteden en er iets aan willen doen als het niet klopt.
Ik ben onder de indruk van de snelheid (e-mail reactie tijd, afhandeling intern en terug sturen), klantvriendelijkheid (nette mailtjes, goed op de hoogte gehouden, kabeltje mee teruggestuurd) en oplossing (netjes getest en vervangend exemplaar teruggekregen).
KlantenserviceDe voeding van mijn pc was kapot. De garantie van dit onderdeel was volgens de fabrikant 5 jaar en ik zat op 2,5 jaar.
Dit probleem doorgegeven. Binnen een half uur had ik een reactie en kon ik het onderdeel opsturen. Dezelfde dag nog gedaan.
Volgende dag was het aangekomen zag ik via track and trace. Binnen 2,5 uur van aankomst kreeg ik een ontvangstbevestiging met dat het onderdeel getest zou worden en een bericht dat het onderdeel getest was, defect was gevonden en ik een nieuw exemplaar zou krijgen. Dat is dezelfde dag nog verzonden en een de volgende ochtend aangekomen.
Ik had een kabeltje teveel mee teruggestuurd, dit in de mail doorgegeven. Dit was geen probleem en kreeg ik met het vervangende onderdeel mee terug gestuurd.
Afhandeling van de rma van constatering van het probleem tot installatie van het vervangende product: nog geen 48 uur.
Gaat zoals je kunt verwachten, makkelijke site, goede manier van navigatie, uitgebreid assortiment, niets slechts over op te merken.
VerzendingLevertijd is altijd uitstekend. Ze leveren altijd op de datum die op de site wordt aangegeven.
KlantenserviceMoederbord was (dacht ik) defect, en zodoende heb ik deze teruggestuurd. Later kreeg ik bericht dat het prohleem was dat de BIOS geflasht moest worden. Dat hebben ze netjes voor me gedaan en het moederbord teruggestuurd. Dit alles vinnen 2 dagen.
Senheiser 599 besteld voor 138 euro. Eerst kwam er een mail dat de levering vertraagd was, wat natuurlijk kan gebeuren. 20 dagen later wordt de 559 geleverd, wat naast een ander type ook gewoon een andere kleur koptelefoon is. Hoewel er in de bevestigingsmail de 599 wordt genoemd, staat er opeens in de order (dus als je de link in de mail aanklikt), de 559 vermeld. Hierover gebeld en de bevestiging mondeling dat er een fout is gemaakt maar dat deze recht gezet zou worden. Echter direct daarna krijgen we een mail waarin wordt aangegeven dat de levering niet door kan gaan want het product is niet op voorraad. Dit is raar want het gaat om een het een nieuw model. De volgende dag weer gebeld en wederom de bevestiging dat er een fout is gemaakt en dat ook deze mail niet klopte. De juiste koptelefoon (599) zou worden opgestuurd.
We komen er langzaam achter dat wellicht dit product voor de verkeerde prijs op de website heeft gestaan. En dat ze eigenlijk 100 euro meer had willen vragen. Hadden ze dit direct gemeld dan hadden we daar wellicht een oplossing voor kunnen vinden.
Na meer dan een week wachten nog maar eens gebeld, waarna dit verhaal inderdaad bevestigd werd en ze opeens niet meer wilden leveren tenzij we 80 euro bij zouden betalen. Daarop hebben we contact gezocht met de Autoriteit Consument en Markt die aangaven dat we in ons recht staan omdat er meerdere zowel mondelinge als schriftelijke overovereenkomsten zijn gesloten, die gewoon rechtsgeldig zijn. De eerste prijs was ook niet zo onredelijk dat we hadden kunnen verwachten dat ze het niet voor die prijs zouden leveren.
Dit hebben we ook naar Afuture gecommuniceerd, ze wilden inmiddels alleen nog maar schriftelijk communiceren. Maar beweren nu wederom dat het product niet leverbaar is.
Nogmaals we snappen dat er een fout op de website kan komen. Maar had dat direct gecommuniceerd. Dan waren we tot een oplossing gekomen. Nu hebben ze er zolang omheen gedraaid en zijn we bijna 2 maanden verder. Om die reden hebben we inmiddels ook een klacht ingediend bij de Autoriteit consument en Markt.
De verzending was uiterst traag. Pas naar 2 weken werd er dus een verkeerd product geleverd.
KlantenserviceZoals beschreven hierboven. Totaal geen eerlijke communicatie naar de klant..
Zeer vaak besteld. Goede prijzen en duidelijke webshop. Levertijd is wat minder. Aftersales ook erg goed. Telefonisch contact gehad en mijn vraag werd netjes in behandeling genomen.
KlantenserviceLaptop besteld met muis. Laptop wilde ik voor bepaalde datum binnen krijgen. Qua leverdatum ging de laptop het halen maar de muis niet. Klantenservice gebeld en was geen probleem. Men zou mij op de hoogte houden van de status van beide artikelen en dit is ook netjes gedaan! In the eind was alles zelfs een dag vroeger.
Gratis BIOS update uitgevoerd aangezien de CPU default nog niet compatibel was. Hoop werk bespaard!
KlantenserviceVlotte communicatie via chat. Kortom een uitstekende klanten service!
Bestelling was snel en makelijk. Ben zeer te vreden en ga zeker vaker hier bestellen.
VerzendingDuurde beetje lang maar op tijd.
KlantenserviceGoede hulp.
Veel besteld bij Afuture de afgelopen maanden, nooit problemen gehad, alles altijd op tijd binnen, vaak de goedkoopste ook.
Verzendingalles goed verpakt en verzonden via Post.nl.
makkelijk bestellen duidelijke site, goede levering alles in een keer, makkelijk betalen keuzes uit contant en pin of overmaken.
Verzendingwat ik verwacht had
Klantenservicevriendelijk en behulpzaam
de bestelling werk binnen de aangegeven tijd geleverd. de klantenservice was altijd vriendelijk en beantwoord alle vragen zo goed als ze kunnen.
VerzendingBinnen je aangegeven tijd
Klantenserviceik had alleen een moederbord bij afuture besteld en de rest van de onderdelen bij een ander bedrijf, om mijn systeem werkend te krijgen had ik een bios update nodig. ik kon direct langskomen en ze hebben de update direct gedaan en verder de cablemanagement gedaan.
Vandaag via chat (13:10 's middags) op de website gevraagd of ze een 34 inch monitor van Dell op voorraad hadden. Het antwoord vanuit de chat was simpelweg ja. Vervolgens heb ik aangegeven dat ik deze vandaag nog kwam ophalen (wat voor mij 1,5 uur enkele rit is), want ik wilde graag met de deze monitor mijn man cave upgraden. Bij aankomst vertelde de verkoper mij dat de monitor niet voorradig was. "Nou dat is vreemd, want ik heb vanmiddag aangeven dat ik deze vandaag op kwam halen". De monitor in kwestie bleek de laatste te zijn en om 14:30 te zijn verkocht aan een andere klant. Bij de vraag of ze met een alternatief of een oplossing konden komen, was het antwoord simpelweg: "Sorry meneer, ik kan niets voor u betekenen". Kon ik weer 1,5 uur terug sturen. Ik heb hier in het verleden best vaak wat gekocht, maar dat is nu wel de laatste keer geweest. Wat een slechte service zeg.
KlantenserviceZie het verhaal wat ik hierboven heb geschreven. Service kennen ze bij die hut niet.