Gebruikers over webshop Afuture
Review toevoegenIk heb bij Afuture een videokaart, moederbord, toetsenbord en muis gekocht. Geen enkele keer problemen gehad. Afuture heeft ook een goede overzichtelijke site.
VerzendingPakket verzonden door DPD. Op werkdagen heb ik al mijn spullen de volgende dag gekregen. mooie e-mails over de orderstatus van het pakket. Ook een mail gekregen over hoe laat hij waarschijnlijk zou komen.
KlantenserviceLaatst is mijn videokaart kapot gegaan en er zat nog garantie op. RMA aangevraagd en dezelfde dag nog een antwoord. Ik heb hem opgestuurd en een paar dagen later bericht gekregen dat hij inderdaad defect was en dat ze vandaag of morgen de nieuwe videokaart binnen zouden krijgen. Daarna weer een mail gekregen dat de videokaart binnen is en hij verzonden is. Super service!
Goedkoopste prijs, inc. verzending, dus daarom voor Afuture gekozen. De automatische communicatie via de mail was goed, voor elke (status-)wijziging kwam er een mailtje.
Hier al tweemaal mijn computer besteld. In 2011 is alles netjes in elkaar gezet, ik kreeg alle doosjes en overige schroefjes erbij. De computer doet het nog steeds.
Gisteren heb ik een nieuwe CPU, GPU, moederbord, en geheugen gekocht. Ik kwam er gelukkig op tijd achter dat de GPU niet ging passen in mijn kast, dus heb de bestelling laten aanpassen naar een wel passende kaart met dezelfde chipset. Even bellen (geen wachttijd) leerde dat dit geen enkel probleem was, en zo gepiept. Het prijsverschil van ~5 euro hoefde ik niet eens te betalen. Ik vind dat soort dingen gewoon erg goed staan.
Ongevraagd kreeg ik in hetzelfde telefoongesprek ook een update over wanneer mijn bestelling gereed zou zijn. Ook netjes.
De webshop waar ik alles bestel. ruim assortiment, goede service en snelle bezorging! super tevreden!
Koop al jaren hardware bij Afuture en de service is gewoon erg goed. Ook dat ze tefefonisch bereikbaar zijn geeft een vertrouwd gevoel.
VerzendingAlle bestellingen die ik gedaan zijn altijd netjes aangekomen.
KlantenserviceOver de klantenservice kan ik kort zijn, deze is gewoon zeer goed.
Alles Ok, ga vanuit dat het goed een goede betalingproces hebben, want de betaling die ik deed ging erg goed, geen problemen gehad.
VerzendingIk heb mijn bestelling nog niet binnen, maar ga vanuit dat ze uitstekende leveringen doet
KlantenserviceIk heb geen contact gehad met klantenservice, zonodig dan wel en ga vanuit dat ze uitstekend doen
Ik koop al jaren mijn complete systemen en losse computeronderdelen bij Afuture en je raadt misschien al dat ik al die jaren al een tevreden klant ben. De prijzen zijn scherp, dus service is fantastisch en het assortiment is gigantisch.
Een voorbeeld: mijn videokaart waarvan de garantie bijna verlopen was hield ermee op. Na de videokaart RMA gestuurd te hebben naar Afuture kreeg ik te horen dat het proces met de fabrikant te lang zou duren en ik mocht een nieuwe uitzoeken. Met dit soort zaken onderscheidt een webshop zich.
Ik kan niet anders dan Afuture van harte aanbevelen.
Ik heb bij Afuture een SSD, Processor en een moederbord besteld. Alle drie waren op voorraad en hadden volgens tweakers de laagste prijs volgens tweakers. Vrij overzichtelijke website. Er zijn wel twee minpunten. Als de voorraad veranderd terwijl je een order plaatst word dit niet gemeld. Ook was het moederbord niet gesealed, hij werkte gelukkig wel.
VerzendingVerzending via DPD. Zondag besteld, netjes mails gekregen over wanneer ze het kwamen afleveren. Geen problemen mee gehad.
KlantenserviceNadat ik mijn order had geplaatst bleek de processor opeens niet meer op voorraad. Ik heb op maandag gebeld wanneer hij weer op voorraad was en er werd gezegd dezelfde of volgende dag. Een uur later had ik de bevestiging dat hij binnen was. Ondanks dit minpunt van de website zelf is het toch prima opgelost.
Ik had een dure bestelling geplaatst bij Afuture. Ik had vrij snel de spullen binnen en binnen no time geïnstalleerd.
Ik zocht geheugen voor een (oudere) HP laptop. Helaas had ik na 2 pogingen nog steeds geen werken geheugen, maar wel goede adviezen van Afuture. Klasse. Geld ook weer snel terug.
Verzending's Avonds op 9 uur besteld, volgende dag in huis. Dat kan niet sneller.
KlantenserviceDe 2e keer ter plekke getest. Helaas werkte daar het geheugen weer niet. Volgens de baliemedewerker slikken HP laptops alleen maar specifiek geheugen, en geen goedkopere Kingston variant (die wel aan de specs voldeed).
Afuture heeft een duidelijke website, een breed assortiment en concurrende prijzen. Ik kan altijd makkelijk vinden wat ik zoek. Meestal betaal ik met ideal en dat gaat probleemloos. Een email ter bevestiging wordt snel verstuurd.
VerzendingHet gekochte artikel, een hdd, was uitstekend verpakt. Eerst in een antistatische folie, daarna in noppenfolie en tot slot in een ruime doos met ruim voldoende schokabsorberend en milieuvriendelijk materiaal. De default vervoerder is DPD, tegen meerprijs kun je ook PostNL kiezen als je dat liever hebt. DPD is me trouwens prima bevallen, met scherpe venstertijden die ook ruimschoots gehaald werden.
De klantenservice heb ik niet nodig gehad.
overzichtelijke website, niet te uitgebreid, duidelijk over voorraad en levertijden, retourneren is lastig, verzending is helemaal top! verzender kiezen? geweldig waarom doen meerdere webshops dit niet!?
Verzendingkeuzen uit verzenders
Het is alweer een tijd geleden dat ik wat besteld heb bij Afuture, deze review heeft vooral betrekking een RMA-procedure.
KlantenserviceNa bijna een jaar DDRAM geheugenchips teruggestuurd omdat één of meerdere bankjes vage problemen leken te veroorzaken. Afuture heeft ze getest en inderdaad problemen geconstateerd. Binnen een week had ik een vervangende set in huis. Geen gezeur waarbij mijn bevindingen in twijfel werden getrokken. Hulde voor deze snelle service.
Al eerder zaken gedaan met deze partij, eenvoudige product keuze en bestel proces wordt in duidelijke stappen doorlopen.
VerzendingTwee artikelen los van elkaar besteld ( 1 dag ertussen ). Opmerking erbij dat ze samen verzonden konden worden omdat er op 1 artikel een langere lever tijd zat. En dat hebben ze netjes opgepakt. Verzending in grote doos, met opvul spul. Netjes!
KlantenserviceDuidelijke communicatie van order tot levering.
KlantenserviceIk wist niet zeker of er geschikte kabel bij de monitor geleverd werd, dus ik wilde deze eventueel later nog bij de order voegen. Zondag besteld, maandagochtend direct gebeld om dit te regelen.
Tot na 12en een antwoordapparaat dat ze gesloten waren, dus uiteindelijk een mailtje gestuurd met het verzoek om terug te bellen, omdat ik het na 15 min in de wacht wel gezegend vond. Geen mail terug nog, zelf maar weer geprobeerd terwijl ik ondertussen al de mails had gehad dat de order gereed was en bij PostNL was aangeboden. Kreeg uiteindelijk te horen dat de order daarmee dus niet meer aangepast kon worden. Aan het einde van de middag alsnog een reactie op de mail, met het verzoek of ik toch zelf wilde bellen omdat het zo druk was...
Als het antwoordapparaat er niet tot na 12en op had gestaan, had ik een kabel bij kunnen bestellen. Had mij verzendkosten gescheeld en Afuture weer wat omzet, want ik heb de kabel uiteraard ergens anders besteld nu.
Bestellen bij Afuture zonder Tweakers Pricewatch daar begin ik niet eens aan . In vijf jaar tijd 6x iets besteld wat je niet snel bij een ander vindt, dat moet ik wel toegeven (in dit geval een S6+ 64GB).
Donderdag 26/11 S6 Edge+ 64GB + Keyboard Cover besteld, 2 bij leverancier beschikbaar. Vrijdag zelfde status, zaterdag 0 bij levernacier. Maandag gebeld of ik het via PostNL kon laten versturen, meteeen eenmalig gratis aangepast, top service! Dinsdag gebeld en gevraagd naar update, is onderweg naar Afuture. Inmiddels ook weer beschikbaar bij leverancier
Woensdag weer gebeld, "wordt morgen naar u verstuurd". Vandaag vrijdag een week later, order geannuleerd, zonder discussie.
Omdat ik op basis van de reviews hier geen vertrouwen had in een goede afloop. Dit heeft ook te maken met het feit dat zij de enige zijn die deze telefoon verkopen in NL. Dus niet zozeer Afuture die ik niet vertrouw, maar ook de voor mij onbekende externe leverancier.
Op zich snelle en goede reactie. Maar als je woensdag zegt wordt morgen verstuurd, en vrijdag meteen "is goed" roept wanneer ik vraag om te annuleren concludeer ik dat je moedwillig liegt.
Onterecht zo blijkt dus uit de reactie...
Maar dan vind ik dit alsnog een aandachtspunt voor Afuture. Er zijn meerdere meldingen op deze site waarin wordt gesproken over toezeggingen die niet worden waargemaakt. "Komt morgen". Ik ben er één van. Ik wacht al een week op die telefoon. Hoe moeilijk is het dan om mij op de hoogte te houden? Volgens mij heb ik dat ook aangegeven. Wanneer ik op de hoogte was gehouden had ik de order natuurlijk niet geannuleerd. Ik vind het lullig om te annuleren. En het is helemaal jammer dat ik al een nieuwe heb besteld en betaald inclusief spoedbezorging.
Vandaar ook mijn review, in de hoop dat er wat wijzigt. Communicatie van jullie uit over de status kan beter en zou in mijn geval voor begrip naar jullie toe zorgen. Geef door dat er wat vertraging is opgetreden wanneer een klant al een week wacht. Zit dat niet ingebouwd in het systeem, doe dat dan. Dat is op een uitzondering na de enige klacht hier op Tweakers.... Als mij vrijdag was verteld dat de telefoon ECHT onderweg was, dan had ik gewacht. Maar dat ik het niet geloof omdat het maandag al was verteld, dat kun je mij niet kwalijk nemen.
Goedenavond,
Ten eerste bedankt voor uw orders en uw review. Wij bieden u graag nogmaals onze excuses aan voor de vertraging. Het is zeer vervelend als beloofde levertijden niet gehaald worden en wij proberen dit tot een minimum te beperken.
Helaas was een zending van onze leverancier aan ons vertraagd. Het is voor ons vanzelfsprekend dat wij niet moeilijk doen over het annuleren van een vertraagde order. Ons personeel is zowel geïnstrueerd om te allen tijde eerlijk te zijn tegen onze klanten alsook niet moeilijk te doen over annuleringen.
De conclusie die u trekt, dat ons personeel onwaarheden spreekt juist omdat wij niet moeilijk doen over annuleringen, is onlogisch en onjuist.
Het door u bestelde product is een aantal uur na uw annulering alsnog binnen gekomen, ingeboekt en omdat uw order inmiddels geannuleerd is, op vrije voorraad gekomen:
Mocht u het betreffende product nog nodig hebben dan kunt u dit eventueel opnieuw bestellen, waarna het dan maandag verzonden zal worden. Een kanttekening daarbij is dat het product nu op vrije voorraad staat, maar deze uiteraard op ieder moment door een ander weg besteld kan worden. Mocht dit gebeuren dan zal het product gereserveerd worden en zal de levertijd weer automatisch van 'direct leverbaar' naar in dit geval '3-5 werkdagen' aangepast worden.
Wij wensen u graag een fijn weekend!
Jeroen van den Berg
Afuture.nl
Bestelling plaatsen makkelijk, afhandeling van de bestelling prima, op tijd en goed verpakt aangekomen. Kortom: top!
Aankoop.
Ik ben iemand die bijna nooit een review schrijft maar dit moet ik hier even kwijt ongelofelijk. Voor bijna 800 euro aan spullen gekocht serieus de helft terug moeten sturen cool whine kan gebeuren. Website is niet echt overzichtelijk en best slordig ingericht. Power supply defect binnen gekregen, slordige afhandeling vanuit de mail. Ik vroeg me geld terug rma wordt zonder pardon terug gestuurd.
Verzending.
Verzending was snel en gratis. Mag wel duidelijker op de website staat, het was heel onduidelijk. Hou rekening mee retour moet jezelf betalen, niet echt iets van deze tijd vind ik. Dinsdag besteld stond volgende dag thuis heb tot vrijdag moeten wachten omdat iets niet op voorraad was dus moest wachten tot me hele bestelling compleet was, had wel even gemeld mogen worden voor de betaling.
Klantenservice.
Voor service hoef je niet bij deze website te bestellen die laten het er van af weten als er een probleem is. Onprofessioneel contact via de email. Moederbord terug gestuurd, krijg vervolgens te horen dat er pinnetjes beschadigd zijn. Naar mijn weten niks aan de hand en netjes teruggestuurd omdat een memory slot het niet meer deed. Ze hebben het kunnen repareren maar kreeg geen geld terug omdat er blijkbaar nog schade was, lekkere service gratis terugsturen maar terugnemen ho maar.
Afhandeling van de andere Rma vond ik ook heel slordig gaan. Voeding defect aangekomen teruggestuurd op eigen kosten, vroeg daarna me geld terug en je kan het al raden ze sturen het zonder pardon terug. Telefonische contact opgenomen en moest het pakketjes aan de deur weigeren, lastig aangezien ik serieus nooit thuis ben. Kortom drama
de eerste en laatste aankoop bij deze website, volgende keer dus lekker naar de concurrent dus. Jullie zijn goedkoop maar de service is echt verschrikkelijk.
Conclusie.
Betaal liever iets meer zodat je wel goede service krijgt Azerty is hier een goed voorbeeld van, vooral als het aankomt op zakelijke aankopen. Naar mijn ervaring een dikke afrader. Klacht is dus naar mijn weten niet opgelost verder zie ik het somber in aangezien ze niet klantgericht zijn.
+Gratis verzending
+Telefonisch bereikbaar
- Onverwachte kosten
- Helpdesk niet professioneel
- Trage reactie op mail
- Niet oplossingsgericht naar de klant
Afgelopen 4 jaar 15 bestellingen geplaatst bij Afuture.
Louter positieve ervaringen met deze webshop!
Vaak scherp geprijsd met een goede voorraad.
Het enige verbeterpunt dat ik momenteel zie is de website. Deze kan beter, overzichtelijker.
Levert exact zoals aangegeven!
Levering, betaling en prijzen zijn in orde bij Afuture. Op de website is het echter erg moeilijk het juiste product te vinden omdat er amper specifiek gezocht kan worden. Over de klantenservice beneden meer.
VerzendingAlles wordt keurig verpakt en op tijd geleverd.
KlantenserviceAfuture heeft mij gebruikte (open verpakking) geheugenmodules verkocht waarvan men wist dat er compatibiliteitsproblemen aan kleefden. Toen mijn systeem niet werkte werd mij echter verzekerd dat het niet aan de modules kon liggen omdat die 'getest' waren. Na 2 maanden aanrommelen kwam ik erachter dat het toch aan de geheugenmodules lag. Ze zijn weliswaar niet defect, maar voldoen gewoon niet aan de gecertificeerde compatibiliteitsspecificaties. Afuture weigert ze echter terug te nemen omdat de retourneringstermijn van 12 dagen inmiddels is verlopen.
Bemiddeling door het Qshops 'keurmerk' blijkt eveneens slecht. Men stuurt gewoon de klacht door naar Afuture, van wie ik doodleuk weer hetzelfde verhaal te horen krijg. Telefonisch is men niet bereikbaar en de 'geschillencommissie' bestaat louter uit een doorverwijzing naar www.geschilonline.com. Kortom, QShops biedt geen enkele koopbescherming en bij gevolg zijn aankopen bij Afuture dus ook niet beschermd.
Met andere woorden: ik ben misleid en zit nu met incompatibel geheugen opgescheept dat elders niet gesleten kon worden, en Afuture en QShops.nl doen alsof hun neus bloedt.
Met een cooler in 'open verpakking' ging het trouwens ook mis. Het product was incompleet en bleek eveneens niet compatibel met het mobo. Die heb ik gelukkig wel binnen de retourneringstermijn kunnen terug sturen.
Voor mij even geen Afuture meer en keurmerken anders dan SWK vertrouw ik niet meer.
Update: Eerlijk is eerlijk, het aankoopbedrag is alsnog gerestitueerd. Dit echter pas na weken lang mailen, enig onderricht inzake de Nederlandse consumentenwet en schermen met klachten/geschillenprocedures. Met een adequate klantenservice was al die tijd en moeite niet nodig geweest.