Afuture

Gebruikers over webshop Afuture

Omdat ik mijn pc weer eens wilde upgraden en mijn keuze gevallen was op de Intel i7-5820k met bijpassend moederbord en 32gb memory plus voeding ben ik op zoek gegaan via pricewatch voor de laagste prijs van dit spul
Afuture rolde uit de bus als goedkoopste. Na netjes telefonisch te woord gestaan te zijn heb ik besloten mijn eerste bestelling ooit bij Afuture te doen.

Het hele bestelproces is zoals het hoort; bevestiging via email en track and trace code volgt wanneer e.e.a. De deur uit is. De dag na de bestelling was e.e.a. Al binnen.

Mijn enige "issue" met Afuture is de website. Het is vrij moeilijk om bijvoorbeeld puur een selectie te maken van moederborden met een bepaalde chipset. Als Afuture deze functionaliteiten in haar website zou stoppen zou het veel prettiger zijn

Voorraad status klopte op de site en de verzending werd dezelfde dag/avond gedaan en ik had alles de volgende dag in huis.

Omdat ik er van uit ging dat een boxed processor standaard een stock cooler zou hebben en dit niet het geval bleek (mijn fout, niet die van Afuture) heb ik gekeken naar een all-in-one waterkoeling. Een telefoontje naar Afuture en zeer goed advies van hun heb ik een Corsair h100i gtx aangeschaft op advies van hun medewerker. Perfecte keuze en hulp.

Ik denk dat Afuture er een klant bij heeft

Vaak onderdelen bij afuture besteld (inmiddels voor 1500 euro, altijd computer gerelateerd), soms moeten wachten op verzending (maar dat was altijd aangegeven).
Nooit kapotte producten ontvangen, altijd veilig verpakt (vooral bij hardeschijven).
Leuk dat verzendingen nu via DPD kunnen.

Betreffende verzending nooit problemen gehad leuk dat het nu kan met DPD.+

Eens een order gehad waaraan ik tijdens het verzamelen van producten nog items aan heb toegevoegd/verandert. Hier werd ik netjes mee geholpen.

Duidelijk en overzichtelijk bestelproces, de levertijd op de site klopte verzending kan keurig gevolgd worden

Fijne communicatie, altijd een antwoord. Duidelijk in de termijnen van afspraken. Webshop is duidelijk in wat de voorraad en levertijden zijn.

2 verbatim sticks besteld medio 2014. De levering toen was op tijd en accuraat.

Usb stick defect geraakt binnen garantietermijn. Deze wordt netjes omgewisseld voor een nieuwe (ander merk wegens eigen keuze). Top service, netjes in communicatie.

PSU, case, CPU, CPU koeler, RAM en HDD bestelt op afuture.
Overzichtelijke site, en makkelijk te zien of iets in voorraad is.

Mijn RAM was niet op voorraad bij de site, wel bij de leverancier.
Er stond dat dit 3 tot 5 dagen zou duren tot ik het binnen kreeg.
Ik kreeg het uiteindelijk over 4 dagen bij mij thuis inclusief alle andere onderdelen, dus perfect!
Nadeel is dat in de doos papier werd gebruikt als opvulling, maar daar lig ik niet zo van wakker.

Had de klantenservice ook gevraagd hoe lang het zou duren tot de RAM aan kwam,
en er werd woensdag op gereageerd dat de RAM spoedig binnen komt en de verzending vandaag (donderdag) of morgen bij mij zou zijn.
Klantenservice heeft gereageerd toen ze de informatie binnen hadden, dat vind ik wel een topper!

Kortom,
Goede site met scherpe prijzen.
Met een klantenservice als er dingen misgaan.

Kon de harde schijf bij Afuture goedkoop kopen. Betaling verliep probleemloos door overschrijving en de volgende dag hadden ze het geld al.

Het product had een levertijd van 2-4 werkdagen, ik had het al na twee dagen.

Nooit problemen gehad, altijd goede en serieuze aandacht, ze nemen zelf het initiatief om te kijken of je product goed kan werken bij wat je hebt, en zijn attent en snel met reageren. Lage prijzen en prima producten. Ik kan bijna alle producten die ik nodig heb voor mijn pc en wat erbij hoort er kopen.

Goede verpakking, en ook snel.

Helpen goed, geven veel aandacht en proberen je zo veel mogelijk te helpen. Toen mijn gaming muis na twee jaar kapot ging en de garantie bij hen eigenlijk verlopen was, konden ze via de fabrikant zelfs nog een vervangende sturen. Ook toen ik een nieuwe videokaart kocht, gaven ze aan dat deze veel stroom verbruikte, wat heel dicht bij de limiet van mijn pc lag. Gelukkig geen problemen mee gehad. Top!

Vorige week per abuis de verkeerde CPU besteld bij een moederbord, direct na ontvangst melding van gemaakt, RMA aangevraagd en een andere besteld die meteen de volgende dag bezorgd werd. CPU werd zonder kosten en gedoe teruggenomen, zelfs met licht beschadigd doosje. In diezelfde bestelling was ook een behuizing niet meer leverbaar, die is op hun kosten geruild voor een iets duurdere die wel op voorraad was. Top!

Telkens de volgende dag bezorgd met tracking.

Goed bereikbaar, vriendelijk. RMA / ruil snel geregeld, geen gedoe.

Het bestelproces is prima, alleen de levering van iets (geheugen) wat bij een leverancier lag liet wat langer op zich wachten dan aangegeven. Daardoor in eerste instantie geannuleerd, maar toen het product dus toch op voorraad was overnieuw besteld.

Gratis, met de optie om een voorkeurskeuze te maken.

Mijn eerste bestelling was op voorraad bij de leverancier. Na een week de status gevraagd en als antwoord gekregen, dat deze 'dinsdag, uiterlijk woensdag' bij mij bezorgd zou worden. Donderdag was het er nog niet en ook geen follow-up met waarom niet. Toen maar geannuleerd. daarna zag ik het dus alsnog op voorraad was, en maar besteld, want zo'n beetje laatste kans voor dit type geheugen wat ik al in mijn pc heb zitten.

Enkele dagen wachttijd wegens niet op voorraad zijn. Uitstekende communicatie,over de verzending en de aflevering.

Competente, correcte en vriendelijke behandeling van melding van niet werkende nieuwe harde schijf. Terugsturen en ontvangen van vervangende harde schijf binnen 3 werkdagen! .

Aantal onderdelen besteld de afgelopen jaren. Geen problemen gehad met levering of wat dan ook.

Verpakking is netjes en goed beschermt.

Defect RAM geheugen gehad waarbij ik eerst een nieuwe set besteld heb en later de oude terug gestuurd heb. Deze werd netjes voor de aankoopprijs gecrediteerd omdat het setje pas een paar weken oud was.

Ook een defecte voeding gehad waarbij ik eerst een nieuwe heb besteld. Ook deze werd gecrediteerd voor een bedrag wat dichtbij de huidige nieuwprijs ligt. De mogelijkheid om eerst een nieuw product te bestellen en daarna een cedit te krijgen is erg handig zodat ik niet zonder PC zit.

Zeer scherpe prijzen, klantenservice is prima, RMA service is uitstekend. Absoluut een aanrader voor iedereen!

Verzending is zeer snel en prima. Helaas werd mijn muis na RMA verstuurd in een bubbelenvelop, begrijpelijk, maar doet toch pijn om te zien.

Zeer snelle en prettige klantenservice. Prima.
Via telefoon altijd snel antwoord, mail is ook zeker niet langzaam.

Overzichtelijke site, scherp geprijsd, goede service. Mocht mijn vervangende (kapotte) onderdeel daar nog even testen, alvorens ik tot vervanging overging. Men heeft nog geprobeerd het eea na te zoeken, omtrent garantie (maar helaas :(). Erg behulpzaam en een goed advies gekregen!

Ik had wat vreemde problemen met 'waarschijnlijk' mijn oude GPU (welke verdorie net 4 maanden uit de garantie liep). Na vervanging gezocht te hebben mocht ik nog even gebruik maken van de 'pijnbank' bij Afuture, om definitief vast te stellen of mijn inno3D 780GTX (herculez) verleden tijd was. Helaas (ik hoop dat het daar nu niet meer zo ruikt ;-))! Top dat ze even deze service boden!

Prima winkel, de website voelt een beetje gedateerd maar functioneert naar behoren. Fijn dat je via de mail op de hoogte gehouden wordt van de status van de bestelling.

Enorm pluspunt dat je het kan laten verzenden naar een PostNL afhaalpunt, vaak komt de bezorger juist op het moment dat je niet thuis bent. Producten zaten netjes verpakt in een fatsoenlijke kartonnen doos waarbij de lege ruimte opgevuld was met proppen bruin papier. Enige kleine minpunt was dat het werkgeheugen op de bodem van de doos lag, had het liever gezien dat deze juist niet in direct contact met de doos had gestaan.

Heb al meerdere bestelling bij Afuture gedaan, vooral door de combinatie van de prijs en het niveau van de service.

Aan een verzoek om mijn laatste bestelling op te sturen zodat deze bezorgd zou worden open een van de dagen dat ik thuis was werd keurig voldaan.

Mijn vragen zijn altijd tijdig naar tevreden beantwoord, zelfs als ik ze in het weekend stuurde.

De webwinkel is verouderd het aanbod is wel erg groot en goed. Mijn ervaring is dat de producten snel geleverd worden.

Snel geleverd en meestal geen verzendkosten

De site is mooi en overzichtelijk. Ik had een behuizing besteld rond 22:00. De volgende dag kwam het netjes aan.

De behuizing zag er goed uit maar er zaten kleine schroefjes in. Deze lagen nog in de kast na het monteren denk ik, deze hoorden ook niet bij de kast. De levering ging via dpd, en de behuizing kwam op tijd aan

kon duidelijk zien wat de status was van mijn bestelling. Wanneer de betaling binnen was, wanneer alles verzonden was. Corsair k30 toetsenbord en een kingston muismat besteld. erh netjes Wat ik wel jammer vind is dat ze extra kosten in rekening brengen voor het betalen met een creditcard. Eén van de weinige winkels nog die dat doen. jammer in mijn optiek. verder geen klachten of deze zaak. alles was netjes en goed verpakt in een stevige doos met genoeg bescherming er omheen. prima werk ze hebben mijn boodschap er ook keurig opgeplakt omtrent afleveren bij de buren.

pakket werd door DBD verzonden. Die hebben een niet al te beste site. Zeker qua overzicht met levering. De bezorger gaf aan bij mij geweest te zijn, maar ik heb geen bel gehoord. Heb deze no getest en deze werkte. brief in de bus gevonden dat ik mijn pakker op kon halen bij een afhaal punt in de buurt. 1.5 uur later stond er keurig op de site dat mijn pakker daar afgeleverd was. dat was prima gedaan. door zag er netjes uit. lijkt dus goed mee omgegaan te zijn.

Topservice, op vrijdagavond 8/1/16 om 21:58 uur online een SSD besteld, om 23:00 aankondiging van "order gereed en wordt nu verzonden" en de dag erna, zaterdag 9/1/16 om 13:15 uur aflevering aan huis. En dat ook nog eens zonder verzendkosten. Top!

Snelle levering. Klantenservice is vriendelijk. Erg goedkoop. Retourneren is een drama, maar lukt uiteindelijk wel.

Scorekaart voor Afuture