Afuture

Gebruikers over webshop Afuture

Anno 2016 en niet kunnen pinnen bij afhalen.. niet klantvriendelijk. De kosten zijn imho maximaal 20 cent per transactie, echter bespaart Afuture op de verzendkosten. https://pindirect.nl/over-pindirect/transactieverwerking/

De site heeft niet fancy specificatie filters voor componenten zoals ram maar kan in iedergeval op merken sorteren, als je de namen van Tweakers overneemt vind je met de zoekfunctie ook prima alternatieven, of je volgt de prijslink gewoon

Zeer zorgvuldig ingepakt en extra uitpak instructies waar relevant. Goede voorspelling wanneer ze het pakket zouden posten en wanneer het dan afgeleverd zou worden.

Goede technische kennis, veel geduld en erg alert op het voorspellen van mogelijke problemen.

Heel leuk om te horen dat je zo over ons te spreken bent Jaber.

We hadden inderdaad een probleempje gespot met een waterkoeler en M.2 SSD die in de oorspronkelijke opstelling niet pasten. Samen hebben we prima alternatieven kunnen vinden. Je systeem is zelfs als fotomodel op onze nieuwe website te zien (videokaart en geheugen waren toen nog niet aanwezig): https://www.afuture.nl/klantenservice/86/assemblage.html

Zou je misschien nog even een kijkje op onze website willen nemen? We hebben sinds afgelopen zaterdag een heleboel filters toegevoegd die (al zeggen we het zelf) best wel fancy zijn.

Afuture.nl

Ik was toe aan een nieuw PC/systeem en deze keer geen zin er zelf een te bouwen. Ik kwam prijstechnisch bij Afuture uit en had gekozen voor assemblage en zelfs een Windows installatie zodat ik gelijk aan de slag kon, dit bleek een tegenslag zoals later bleek.

De levertijd was perfect en keurig op tijd. De PC was goed verpakt in de originele doos van de behuizing die op zijn beurt weer in een grote doos zat. Voor gebruik moest je eerst de behuizing opmaken om het bubbeltjes plastic te verwijderen. Was dus netjes gedaan zodat de onderdelen tijdens transport niet losraken.

Na alles ingeplugd te hebben bleef hij in de Bios te hangen, na eerst zelf aan de slag te zijn gegaan, heb ik toch maar even email gestuurd, (was op een zaterdag). Ik werd teruggebeld en wat bleek? Windows was helemaal niet geïnstalleerd! Dus kon alsnog zelf aan de slag. Gelukkig had ik daar genoeg ervaring mee dus kreeg ik het systeem aan de praat.

De kosten voor de Windowsinstallatie kreeg ik vergoed plus een extra vergoeding. Was ook snel overgemaakt. Een kabel die ik was vergeten te bestellen werd zelfs gratis nageleverd, netjes geregeld.

De aftersales was in mijn ogen perfect en het ongemak van de vergeten Windows installatie zal me niet weerhouden om hier weer te bestellen.

Top service. Had een probleem met de aansluiting van mijn scherm, maar ze sturen me gewoon een omvormer op.

Levering was op tijd gepleegd.

Snelle reacties en erg behulpzaam

Ben helaas genoodzaakt om een zeer slechte review te schrijven. Ik had een hardeschijf van 4tb van Western Digital besteld. Deze heb ik in goedestaat ontvangen, alleen na het inbouwen blijkt deze defect te zijn. Heb RMA aangevraagd en kon de hardeschijf retour sturen. Zo gezegd zo gedaan, na ontvangst bij Afuture blijkt de doos onbeschadigd te zijn en de hardeschijf zwaar beschadigd. Wat na mijn inzien onmogelijk is omdat er diepe krassen op de hardeschijf zaten volgens de foto's van Afuture. Deze waren zo diep dat dit alleen met grof geweld kon gebeuren, zonder doos en verpakking. Ik denk zelf dat er iets bij Afuture is gebeurd, alleen ze ontkennen helaas alles. Ze bieden alleen aan om de hardeschijf naar de fabrikant te sturen en dat hebben ze ook gedaan. Na vele weken wachten was de hardeschijf weer terug bij Afuture met de mededeling dat dit exemplaar met deze serienummer niet bekend is bij de fabrikant. En dat die waarschijnlijk bij een of ander Taiwaanse bedrijf komt. Dus blijkt ook nog dat er gewoon iets niets deugd bij Afuture. Ik heb eigenlijk geen idee wat voor hardeschijf ze me verkocht hebben. Anders was de hardeschijf immers bij de fabrikant bekend geweest. Ze zijn ook niet vanplan om maar iets te doen. Dus raad ik ook een ieder aan om niet bij dit bedrijf te kopen.

Alles is goed en na behoren ontvangen, niets op aantemerken

Wordt altijd netjes geantwoord, maar niet na behoren, de klant heeft nooit gelijk.

32 maanden geleden monitor gekocht. Welke 2 keer defect is geraakt in die tijd. Eerste keer is de klacht goed afgewikkeld, RMA-periode was daarbij wel relatief lang (bijna 2 maanden).

Verzending was niet extra verpakt, verder wel op tijd.

In eerste instantie is mijn monitor na nog geen 8 maanden gebruik stuk gegaan. Hierbij is deze goed vervangen voor een nieuw scherm, echter na 24 maanden en paar dagen deed exact hetzelfde probleem zich weer voor. Ik heb hierop direct contact gezocht met de verkoper echter waren ze van mening, dat omdat er geen garantie meer op zit, ze niet tot reparatie over hoeven te gaan. Ik ben hierbij stellig van mening omdat het een terugkerend defect is, het betreft om een ontwerpfout in het product zelf en dat de verkoper geen deugdelijk product heeft geleverd. De monitor is daarbij nooit veel gebruikt alleen in weekend paar uurtjes, dus het is belachelijk, dat de monitor stuk is.

Afuture is een prettig bedrijf om zaken mee te doen. Koop al weer enkele jaren bij hun en ben nog nooit teleurgesteld. Online orders worden snel afgehandeld, leveringen zijn keurig verpakt en je wordt goed op de hoogte gehouden. Laatst een RMA aangevraagd voor een artikel wat niet beviel: artikelen geretourneerd (eigen kosten), gecontroleerd door Afuture en volledige aankoopbedrag gecrediteerd. Heb begrepen dat er een nieuwe website in de pijplijn zit, hopelijk wordt het zoeken dan makkelijker en overzichtelijker.

Goedemiddag,

Hartelijk bedankt voor uw review en uw orders door de jaren heen.

"Heb begrepen dat er een nieuwe website in de pijplijn zit"

Sterker nog; die is vandaag online gegaan! Of het zoeken makkelijker en overzichtelijker is geworden mag u zelf beoordelen ;) Wij horen uw mening graag.

Fijn weekend!

Afuture.nl

Website is super, snel iets kunnen affilteren zodat je alles op je scherm heb staan wat je echt wil zien! Het is mij wel duidelijk waar ik mijn ijzer voortaan gaat kopen 100%... Scherpe prijzen, zeer goede service (ook na je aankoop)
Kopen zonder stress, hier voldoet Afuture volledig aan.

Afuture doet geheel aan mijn behoefte, het verzoek om aub iets goed in te pakken hadden ze heel duidelijk begrepen en nog beter uitgevoerd !!
Een dubbele doos met de tekst:

Als men vraagt goed inpakken, dan doen wij dat ook ;-)
Mijn zoon vond het geweldig en had het gelijk op zijn snapchat gezet!
Kortom ze nemen hun klanten zeer serieus en hebben nog humor ook!

Pakket voor 22:30 besteld, en de volgende dag ben je even bezig met uitpakken!

U vraagt en wij voeren het uit is het moto van Afuture.
Niks is teveel om de klant het naar de zin te maken en een goede dag te bezorgen. Hoe super is dat :-)

Eenvoudig om te bestellen, netjes een track en trace linkje in de mail. Helaas waren beide producten niet op voorraad bij Afuture, wel bij de leverancier en binnen de beloofde tijd bezorgd.

Goed verpakt, netjes om de producten heen opgevuld (in plaats van product op de bodem en dan alleen de bovenkant vullen). Zelfs persoonlijk ondertekend door de verpakker!

Overzichtelijke site, kunt makkelijk je winkelwagen vinden en bewerken. Betaling gaat ook gewoon zoals het hoort te gaan met iDeal. Wel zijn er enkele onduidelijkheden over levertijd.

-Verzending slecht- (VALT ZEER MEE, zie edit bij verzending)-

Klantenservice top!

Product zit goed verpakt maar op maandag besteld en op vrijdag pas in huis! Terwijl er erg duidelijk op hun site staat "Direct leverbaar & op een werkdag
VOOR 22:30 BESTELD, MORGEN IN HUIS" zonder voetnoot of * ofzo waarmee ze naar iets anders verwijzen omdat er voorwaarden aan vast zitten.
Edit: Dit is hoe ik het interpreteerde (niet correct bleek), maar na een reactie van Afuture op deze review snap ik wat er bedoelt wordt. Maar zoals ze zelf ook aangeven is hun site niet geweldig duidelijk en verouderd en gaan ze hem vervangen, heel goed van ze!

Nette reactie gehad op deze review met uitleg.

Goedemiddag,

Hartelijk bedankt voor uw order en uw review. Onze excuses voor deze teleurstelling.

'Direct leverbaar & op een werkdag'

'Direct leverbaar' is bij ons een levertijd status. Bij alle producten waar dit voor geldt staat nu letterlijk deze tekst op de productpagina. Bij de producten waar het niet geldt staat een andere levertijd weergegeven, bijvoorbeeld 2-3 werkdagen.

Als dit voor u niet duidelijk is dan is onze website niet duidelijk genoeg. Wij zullen dit daarom aanpassen. Sterker nog, er zijn wel meer zaken onduidelijk op onze verouderde website. Daarom gooien we de hele site weg en lanceren we een gloednieuwe.

Kijkt u graag morgenmiddag nogmaals op onze site. En mocht u morgen nog dingen tegen komen die u onduidelijk vindt, dan horen wij die graag van u.

Fijn weekend!

Afuture.nl

Groot vorrad. Opties voor afrekenen. Makkelijk te bedienen webdesign. Geen probleem tegen gekomen met bestellen.

Besteld, volgende dag had ik het in huis. Kan zelf post service kiezen en levering tijd.

Klantvriendelijk, geen wachttijden met bellen. Moest een item retour sturen en binnen twee dagen kreeg ik nieuwe. Heel snel geregeld!

Product veel later geleverd dan aangeven levertermijn op site, geen mail over vertraging. Toen ik zelf contact opnam na 7 dagen, kreeg ik een reactie terug waaruit bleek dat ik nog enkele dagen moest wachten en dat de besteltermijn ook nooit gehaald had kunnen worden. ik zou hier alleen nog iets kopen als het op voorraad is, dan krijg je wel snel de bestelling binnen

Product zou volgens site binnen 2-4 werkdagen worden geleverd, na 8 werkdagen pas ontvangen

Reactie op mijn mails over waar mijn bestelling bleef gingen niet in op mijn vragen, maar was een standaard email. heb je niets aan

Reageren snel en vriendelijk, onderdelen komen snel binnen van leveranciers (indien niet op voorraad), eenvoudig kunnen ruilen bij bestelling, uitstekende verzending.
De website mag wel eens een upgrade krijgen, zo werkt deze niet lekker op de tablet/telefoon.

Zending was in één grote doos, maar erg stevig en goed verpakt.
Over het verdelen van de onderdelen was erg goed nagedacht, zodat beschadigen bij gooien haast onmogelijk wordt. :)

Geen ervaring met de aftersales, hopelijk blijft mijn mening dus staan. ;)

Simpele bestelling, snelle levering. Eigenlijk zoals gebruikelijk, web shops kunnen zich hier nauwelijks nog mee onderscheiden.

Ik had de pech dat een Samsung SSD dead on arrival was en een Seagate disk die binnen een uur defect was. RMA procedure werd vlot afgehandeld, disks voor die van andere fabrikanten omgeruild. Geld terug had ook gekund. Prima service.

Algemene indruk is prima, artikelen zijn snel te vinden en produk-informatie is ook oke, dus geen problemen mee.

vandaag besteld, morgen in huis

Op 04.04.2016 een Gigabyte GA-Z97X-Gaming3 moederbord gekocht en op 05.04.2016
werd het moederbord door een pakketdienst bezorgd. So far so good.
Toen ik enkele uren later het bordje wilde inbouwen, viel me op, dat de doos niet geseald was,
maar oke het zal wel.Daarna de doos opengemaakt en heb ik het moederbordje eff getjekt,
op eventuele onrechtmatigheden..Alles leek me wel in orde.Daarna heb ik de socket voet
aan een kleine inspectie onderworpen. Heb de beugel opengeklapt en heb het bordje een beetje
schuins tegen het licht gehouden en tot mijn grote schrik een "zwart vlekje" wat meestal duidt
op een beschadigde/kromme contact-pin!
Dus heb ik Afuture gebeld en heb het e.e.a. verteld. Tot mijn grote spijt kreeg ik te horen,
dat Afuture in dergelijke situaties er altijd vanuit gaat, dat de schade is veroorzaakt door de gebruiker/ consument! En hier wordt ik nou str*nd ziek van! Men schijnt de verantwoordelijkheid niet meer op zich te willen nemen, door alles maar bij de consument neer te leggen!Dit kan toch niet? !
Wat men mij wel heeft aangeboden is, dat men wilde proberen het pootje weer recht te zetten en dat allemaal uit coulance, ja ja je leest het goed uit coulance! m.a.w. de klant heeft gewoon pech!
Ook werd me medegdeeld, dat ELK moederbordje door de fabrikant volledig wordt gecontrolleerd..
sinds wanneer is dat vraag ik me af? en dat er niemand ...vanaf de fabrikant tot aan Afuture toe
met z'n tengels aan het moederbord gezeten kan hebben.. en dat terwijl het moederbord in een
NIET gesealde doos zit? bla bla bla dus.
Maar goed , ik heb tot op heden nog geen after-sales ervaring met Afuture en de ervaring die ik nu heb opgedaan is dus gewoon BAGGER!
Heb Afuture dan ook gevraagd mijn account uit hun bestand te willen verwijderen, omdat ik met zo'n bedrijf echt geen zaken meer wil doen en verder wens het Afuture heel veel plezier met het korte termijn "succes"!

Per stap van je bestelproces word je keurig op de hoogte gehouden. Ook wanneer je product niet op voorraad is.

Er zat lichte vervoerschade op de doos. Gelukkig was het product zelf niet beschadigd.

Op zaterdag 13-02-2016 een 4k monitor besteld. Betaald via ideal. Levertijd 3-5 werkdagen. Na 4 werkdagen ontvangen. Heel netjes.

Mijn monitor heb ik op 19-02-2016 ontvangen. Goed verpakt en geen schade. Op tijd en volgens afspraak binnen 3-5 werkdagen.

Na 4 weken is mijn monitor defect. Dinsdag 22-03-2016 opgestuurd (verzendkosten zal ik terugkrijgen als het echt defect is). Op woensdag 23-03-2016 door hen nagekeken en defect geconstateerd en meteen voor mij een nieuw examplaar besteld. Snel service.

Alles, maar dan ook alles ging supersnel. De website reageert goed, duidelijke mail direct na orderbetaling.

Gisteravond besteld, werd diezelfde avond verzonden (bericht via mail), en het is vanochtend al bezorgd. Echt bizar.

Website is niet zo gebruiksvriendelijk voor het zoeken. Heb alle producten via de PW gezocht en vervolgens vanaf de PW doorgeklikt.

Netjes verpakt en genummerd + controleformulier.

Helaas werkte het moederbord met besteld geheugen en cpu niet. Mijn gedachte was dat een DOA moederbord was, maar na wat onderzoek van Afuture bleek dat precies deze versie van ECC geheugen weer niet werd ondersteund (en andere weer wel.. waar ik op af was gegaan).

Oplossing was dus nieuw geheugen bestellen, oude terug sturen en vervolgens prijs van het teruggestuurde geheugen teruggestord krijgen. Binnen 2 weken (ik was niet zo snel met opsturen) was alles weer rond.

Prima, lekker snel, makkelijk order te plaatsen 1 1 1 1 1 1 1 1

Scorekaart voor Afuture