Afuture

Gebruikers over webshop Afuture

Bij afuture een tweetal nieuwe op voorraad zijnde iphones gekocht en betaald. Bevestiging door afuture ontvangen, maar vervolgens hebben ze geen zin in levering. Dus krijg ik te horen dat de telefoons niet leverbaar zijn en dat het voor hen onmogelijk is om iphones ooit nog in te kopen......
Het terugbetalen laat nu ook nog op zich wachten. Wat een waardeloze..... Inderdaad, ben niet blij met deze zaak.

Het mailcontact met afuture is bijzonder, op elke mail hetzelfde antwoord, uiteindelijk beloond met een verwijzing naar de algemene voorwaarden. En die maken het inderdaad mogelijk om eenzijdig altijd ergens onderuit te komen (goede jurist daar!). Of je daar je klanten mee behoud is de vraag...

met de nieuwe website is het nog gemakkelijker om te bestellen, alles kan netjes opgezocht worden.
meestal zijn ze het goedkoopst, alleen de wenslijst hier op Tweakers maakt er een zootje van. Die pakt het goedkoopste artikel bij een bedrijf wat het echt niet in voorraad heeft (levertijd 12 dagen) of er staan artikelen tussen die niet kloppen.

keuze uit diverse opties voor verzenden. netjes ingepakt in een soort rol karton ipv.
die belachelijk luchtkussens waar je een dag taak aan hebt om lek te steken .
verzending duurde wat langer maar was ook aangegeven op de website en feestdagen zaten er tussen. je hoopt toch op sneller je spullen :-}

zelfs s,avonds laat worden je emails nog beantwoord. Slapen deze mensen wel?
Aftersales gelukkig nog geen ervaring mee.

Ik heb problemen gehad een bepaald onderdeel dat ik had besteld voor mijn laptop. Dit onderdeel werkte namelijk niet goed waardoor ik genoodzaakt was om contact op te nemen met de klantenservice. Daar werd ik keurig netjes geholpen en is mij een nieuw onderdeel toegestuurd dat wel goed werkt op mijn laptop. Wanneer ik een e-mail stuur krijg ik op dezelfde dag nog een reactie. Wanneer ik telefonisch contact opneem word ik ook snel geholpen. Ik heb kortom zeer tevreden over de klantvriendelijk goede service die mij is aangeboden.

Super klantvriendelijk en een hele goede service

Het betreffende product (harddisk) zo gevonden, daarna betaald en de volgende dag goed verpakt ontvangen.

Informatie nodig en tot tevredenheid antwoord gekregen.

Scherpe prijzen, soms ook de laagste. Al mijn bestellingen zijn tot nu toe prima en snel afgehandeld. Gelukkig een nieuwe website die veel beter werkt want de oude was mij een doorn in het oog.

Alles was prima ingepakt en bezorgd zoals beloofd, ook qua levertijd.

Je kan er alles bestellen wat je zoekt, dus alles voor een complete build bij 1 webwinkel. Dat is wel zo makkelijk!
Niet altijd de absolute goedkoopste maar fair enough.

Levering is verlopen zoals beloofd. 4 dagen levertijd + koningsdag. Geen verassingen achteraf. Spullen waren goed verpakt.

Ik heb contact gehad met de klantenservice omdat ik 1 van mijn Dell monitoren niet geregisteerd kreeg op de Dell website. Afuture heeft voor mij het originele Dell ordernummer kunnen achterhalen dat ik nodig had om bij Dell support de Service Tag van de monitor te kunnen laten opvoeren.
Een bijzonder probleem dat Afuture feiloos heeft opgelost. Een geweldige service.

Muis was kapot gegaan, vertoonde al wat kuren, maar is na een jaar toch helemaal stuk gegaan.

Deden ze niet moeilijk over, professioneel mail contact, snelle afhandeling en een vervangend product.

Kan niet beter.

Kon niet beter.

Vorige maand heb ik voor een aanzienlijk bedrag onderdelen besteld voor een nieuwe PC; een mini-itx. Ik zag dat Afuture ook als service bood om de assemblage uit te voeren. Voor 5 tientjes leek me dat wel een goed idee. In toelichting bij de order toegevoegd dat ik openstond voor overleg als men voor of tijdens assemblage problemen met de verschillende onderdelen zou tegenkomen. Orderbevestiging ontvangen en na 6 dagen werd de PC geassembleerd en goed verpakt afgeleverd. Goed wat betreft snelheid van levering; dat stemde optimistisch.

Kijkje in de geleverde PC kast genomen waarbij mij meteen een aantal zaken opvielen; men was slordig omgegaan met de beperkte ruimte in de kast waardoor de uitbreiding die ik zelf nog uit wilde voeren (een tweede ssd kaart) met de huidige indeling niet meer mogelijk was. Jammer, dat werd toch weer zelf versleutelen; draden en frame los en herinstalleren van SSD's.

En dan een losse fan in de verpakking? Deze hoort als topkoeling in de kast: Waarom is deze niet geinstalleerd? Na wat passen en meten zie ik dat het deksel niet meer dicht kan in combinatie met de door mij gekozen cpu-koeler. Wat vreemd dat ze dat niet even hebben overlegd. Zelf dus maar even naar de lokale hardwareshop om een een 80mm fannetje te halen dat wel past.

De PC opgestart. Gezien het mini-itx formaat en de zware onderdelen eerste maar wat temperatuur metngen gedaan. Uitkomsten; de idle temperatuur zo'n 10 graden te hoog, op zware load gaat CPU over de kritische grens van 95 graden waarop het systeem zichzelf uitschakelt. Niet goed! Ik meld dit aan Afuture; na 10 dagen krijg ik reactie. De temperatuur in idle staat zou verklaarbaar zijn vanuit de omvang van de kleine kast. De load temperatuur zou niet ok zijn en men biedt aan het systeem terug te nemen voor controle. Ik heb hier echter voor bedankt omdat ik toen al een watergekoelde cpu koeler had besteld om de CPU temperatuur problemen onder controle te krijgen, en op basis van de schijf assemblage al wat vertrouwen kwijt was geraakt.

En toen de grootste schok; bij het verwijderen van de luchtgekoelde CPU koeler die Afuture voor mij had geinstalleerd bleek dat men de plastic beschermingsfolie dat met de koeler wordt geleverd NIET had verwijderd! De koeler was met pasta én plastic op de CPU aangebracht, ondanks de duidelijke waarschuwingsteksten op het plastic!!! Een enorme blunder die de CPU ernstig kan beschadigen en verklaart waarom de temperaturen zo hoog opliepen. Na installlatie van de watergekoelde koeler (ditmaal de hele PC inclusief het moederbord uit elkaar gehaald) geen enkel probleem met idle of load- temperatuur meer gehad.

Ik heb Afuture op de hoogte gesteld van bovenstaande blunder en zou eigenlijk wel een vorm van compensatie verwachten (assemblage kosten terug of zo) . Na 6 dagen heb ik echter nog geen reactie.

Naar aanleiding van bovenstaande recensie heeft Afuture nog dezelfde dag contact met mij opgenomen. Er werden mij oprechte excuses aangeboden voor de problemen die zich hadden voorgedaan en een financiële compensatie toegekend. Afuture gaf aan sommige emails van mij niet ontvangen te hebben hetgeen vreemd is maar het zij zo. Een deel van mijn vertrouwen in het bedrijf is hersteld, daarom mijn bijgestelde oordeel en review.

Beste klant,

Helaas konden wij u hiervoor telefonisch niet bereiken, daarom hebben wij u zojuist gemaild over deze vervelende situatie.

Wij hebben de kwestie intern onderzocht en er zijn aan onze kant inderdaad enkele ernstige fouten gemaakt. In het mailcontact richting u hebben wij dan ook aangeboden de assemblagekosten en het aankoopbedrag van de processorkoeler geheel te vergoeden. We hebben daarnaast maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat iets dergelijks niet meer voorkomt.

Onze welgemeende excuses voor de gemaakte fouten.

Wij wensen u en de lezers desondanks een fijn Pinksterweekend toe.

Afuture Klantenservice

Ik heb hier alle onderdelen van m'n game pc besteld en nog wat losse bestellingen.
De vorige keer hadden ze een verkeerde fan gestuurd, moest wel een tijdje wachten tot het was opgelost, maar uiteindelijk mocht ik het verkeerd gestuurde product ook nog houden.

De verzendtijd kan wat lang duren, maar voor de rest werkt alles prima.

Het systeem dat ze in gebruik hebben is nog niet optimaal, maar ze doen hun best je te helpen. Mailend krijg je dagelijks respons rond 18 uur. Bellen werkt sneller.

Goede klantenservice, mooie, duidelijke website. Het enige puntje is misschien verzendtijd, wat niet altijd heel snel is

IIyama monitor uitgezocht via pricewatch, doorgeklikt naar afuture en eenvoudig besteld en online betaald via IDEAL.

Monitor besteld bij Afuture. Bleek een DOA te zijn, binnen het paneel was een connector afgebroken, vermoedelijk door transport defect geraakt.

Ik heb een RMA aangemaakt, foto's opgeleverd van het mankement. Opnieuw foto's moeten opleveren van het mankement aangesloten op een PC. RMA is aangemaakt en monitor opgestuurd. Vervolgs zeggen ze: ja, monitor is defect maar omdat er intern in de monitor iets is afgebroken is het geen garantie. Ik neem aan dat een leverancier verantwoordelijk is voor het transport, niet de klant.
Gevalletje garantie TOT de deur. Slechte service, ik bestel er nooit meer wat!

avatar van BHQ
BHQ Karma 45,3K

De website heeft een facelift gehad en is een stuk beter te navigeren. Product wat ik zocht (Silverstone SFX voeding) hadden ze nog één van op voorraad (en dit bleek ook echt zo te zijn :))

Ongeveer een uur na bestelling (in de avond) de T&T code gehad en volgende dag goed verpakt bezorgd. Wellicht ook onder in de doos wat van dat papier doen zodat het als stootkussen kan fungeren.

Heb op 10 mei 2016 twee RAM modules gekocht, volgende dag netjes bezorgt door DHL.

Meerdere bestellingen gedaan. Super klantvriendelijk en een hele goede service! Had achteraf nog wat problemen met onderdelen die niet werkte. Werd via de mail snel geantwoord en omdat ik in de buurt woonde kon ik dezelfde dag nog terecht en ter plekke opgelost.

De bestelling plaatsen was gemakkelijk, echter zijn de gegevens op de site onjuist!
Meerdere keren heb ik nu problemen door foutieve beschrijvingen en onjuiste plaatjes.
Retour sturen kan "door een bug" moeizaam.

Ik had een product besteld, wat sterk afweek van de beschrijving en foto, en niet paste.
Voor het retour moet ik betalen ??? Hallo?
Afuture maakt fouten... en ik betaal?

De herstel bestelling (ik heb toch die geheugen modules nodig) komt redelijk snel, nu blijken 2 van de 4 modules niet te passen.
Plaatjes klopten deze keer wel.

Waarom het product niet past?
Geen idee!
Verkeerde module in het doosje?
Verkeerde product code?
10.000 opties, ondertussen kom ik niets verder, en zie ik op tegen weer retour kosten

Via tweakers externe dvd brander gezocht en gevonden.
Bij afuture was deze op voorraad .

Prima.
Volgende dag in huis.
Goed op de hoogte gehouden via email over verzending.

Tevreden over hoe het is gegaan, 1 product vertraagde wel mijn bestelling wat ik vervelend vond, maar met een vlot mailtje is dit problemen verholpen

Pakketje kwam paar dagen later dan vermeld stond. Na een mailtje heb ik de op dat moment voorradige producten al naar huis opgestuurd gekregen.

na 20 minuten al een reactie op mijn mailtje, verder goed geholpen met mijn probleem.

Veel op voorraad en dus snelle uitlevering,Op de site op voorraad ook daadwerkelijk op voorraad zonder flauwe excuses. Behoort altijd tot de goedkoopste aanbieder van merkprodukten. bestelling en mail verkeer verloopt super

Ook hier weer mailing fijn inzichtelijk met status, bezorging volgens afspraak in een tijdspad van twee uur

Al eerdere bestellingen geplaatst met de verwachte kwaliteit van de leverancier (bv .Intel - Corsair - Fractal), toch helaas 1 onderdeel met problemen en ik kan je verzekeren dan ben je Gods blij met een klantenservice van Afuture. Ten eerste prima mail wisseling met tips en trucks op je te helpen, hierna zeer vlot een RMA en in mijn geval ben ik naar hun winkel in Veenendaal gegaan en dan merk je dat een webwinkel met een fysiek adres vele voordelen heeft waar je in tijden van nood heel blij van wordt. Werd vakkundig en vriendelijk ontvangen en euvel werd direct en kostenloos opgelost, gewoonweg super verhandeling blij naar huis met een werkend onderdeel wat overigens waar je bij staat getest word.
Top winkel met top service en nee ik heb geen aandelen en of heb enige verbintenis met deze winkel.

Altijd goede service bij Afuture, zelfs midden in de nacht meteen een reply op mijn mail, en nog nooit meegemaakt dat ze ergens moeilijk over deden.

Goed prijsstelling t.o.v. concurrenten - well zeer summiere (lees: geen) details bij het bestelde product. Moest met productnummer op site van fabrikant kijken om me te verzekeren dat ik het juiste product bestelde.

Levering binnen 2 - 3 werkdagen volgens die site. Op zondag besteld, woensdag geleverd. Keurig.

Een shop laat zich past echt kennen bij het afhandelen van een klacht. Bestelde dockingstation kon niet aan de praat gebracht worden - binnen een dag RMA gegevens ontvangen voor terugzending.

Scorekaart voor Afuture