Gebruikers over webshop Afuture
Review toevoegenma 6 maart 2017 een bestelling gemaakt van 10 laptopstands voor €253 in totaal (https://tweakers.net/pric...ites-laptopstandaard.html) Orderbevestiging in orde - leverterlijn 3 tot 4 werkdagen.
ma 6 maart ook nog contact gehad via Support <info@afuture.nl> ivm met een adreswijziging - geen probleem, vriendelijke mail.
vr 10 maart in de namiddag (na 4 werkdagen) een mail gestuurd ivm de status van m'n bestelling, na 24 minuten kreeg ik deze mail terug:
Goedemiddag,
Bedankt voor uw bericht.
Er is helaas een vertraging geweest vanuit onze leverancier, waardoor de producten pas medio/eind volgende week bij ons binnen worden verwacht.
Mochten er verdere vragen of opmerkingen zijn vernemen wij het graag.
Simon van Reenen
AFUTURE
Tevreden met onze service? Beoordeel ons op tweakers of trustpilot.
Turbinestraat 6, 3903LW Veenendaal
Algemeen info@afuture.nl
Retouren RMA@afuture.nl
Inkoop inkoop@afuture.nl
Telefoon (+31) (0) 318 510226
Nu zijn we dus +14d later en de status is nog steeds 'open', tegelijkertijd is de status van de betaling 'Volledig voldaan'
De producten zijn besteld op 6/3/2017. Levertermijn bedroeg 3-4 werkdagen.
Op 10/3/2017 achter de status gevraagd: vertraging vanuit de leverancier.
Geen reactie op mail of aan de telefoon. Zeer spijtig.
Bestelling geplaatst, 13 maart nog contact gehad daarna was het muisstil en vandaag zijn ze verdwenen. Bedankt Afuture.
KlantenserviceZe zijn onbereikbaar en dat lijkt me niet de bedoeling.
Pand lijkt leeg te staan; vandaag met eigen ogen gezien.
Enige vorm van communicatie is er niet bij; geen melding op de site of op de deur van het pand. Volgens mij liep best wel goed.
Ik snap het niet meer zo goed.
Telefonisch proberen te bereiken, echter krijg te horen dat er 16 wachtenden voor mij zijn. Niet meer te bereiken; jammer!
Ik wacht reeds 12 dagen op een bestelling van 1300€. Wat mijn nieuwe pc zou worden aan de scherpste prijzen op het net, blijkt nu een enorme duurkoop te worden als dit bedrijf in faling gaat...
Ik vrees het ergste. Mensen uit de buurt beweren dat het pand gesloten is op uren dat ze normaal open zijn.
Vorig jaar een EVGA 1070GTX SC besteld. Deze werd binnen de beloofde tijd geleverd én in uitstekende staat.
KlantenserviceGeen reactie op mails. Geen medewerker aan de lijn te krijgen.
11 dagen geleden bestelling geplaatst. Deze zou binnen 3 werkdagen worden geleverd. Nog steeds niet geleverd.
KlantenserviceVoor informatie meerdere mail verstuurd en de helpdesk geprobeerd te bellen. Maar alle mails blijven onbeantwoord en de helpdesk is onbereikbaar.
Naar afuture gisteren geweest om verhaal te komen halen,wat denk je zit die tent dicht,ehhhhh vacantie het lijkt er wel op maar dan voorgoed.
Vandaag gebeld er zijn nog 11 wachtende voor U,dat wil je toch niet geloven
allemaal tevreden klanten die bellen ???
Dit bedrijft is uiterst onbetrouwbaar en verdient niet 1 ster.
Maak geen geld over je krijgt het nooit terug.
KOOP NIET DAAR MENSEN !!!!!!!!!!
Hier kan ik kort over wezen,heb altijd me spullen afgehaald in Veenendaal.
KlantenserviceNiet te berijken via mail of telefoon, ook is er niets meer op voorraad denk dat het einde Afuture is, en op die 375 balle die ik nog uit RMA moet krijgen kan fluiten.
Geprobeerd een bestelling te laten leveren naar België. Betaalmethode selecteren werkt niet. 4 verschillende browsers, geen enkele werkt.
KlantenserviceDus wat doen we? Even de helpdesk bellen, hopelijk kunnen ze me daar helpen. Hier kan ik de onderstaande heren alleen maar bijstaan. Om 19u43 bel ik. 18 wachtenden voor me. Na 2 UUR (!) wachten en eindelijk op 1 te staan, voor wat dat ook waard mag zijn, wordt de lijn gewoonweg verbroken. Nooit zo een slechte service en helpdesk geweten. Doe jezelf een plezier en blijf zo ver mogelijk van deze winkel weg!
De problemen begonnen bij het feit dat ik bij de optie voor ophalen in Veenendaal geen manier om te betalen kon kiezen. Twee browsers gebruikt, beide zelfde resultaat.
Afijn, ik moest toch uit Zwolle komen, werk.., dus een kleine omweg naar Nijmegen was niet zo'n groot probleem (wel de afslag gemist dus; omrijden (wat al lang duurde)maar daar kan Afuture uiteraard niets aan doen).
Openingstijden; Maandag tot 20:30.
Ik was daar om 18:09 (telefoon liegt niet)en het zat pot en potdicht.
Hek gesloten, niemand in het pand.
Wat is er aan de hand?
En Afuture; ik heb hard lopen vloeken, wat jullie hebben moeten horen, dus dat kan niet een rede zijn.
Dineren/avondeten? Zorg er dan voor dat er iemand in de winkel blijft.
Er zijn 16 wachtende voor u.
Echt? zelfs na bijna een half uur aan de lijn te blijven?
Ik mocht dan wel bellen op Wellicht een wat drukker tijdstip, maar dit is van de zotte.
Morgen ga ik bellen om te kijken of ze nog steeds niet aanwezig zijn, en dan hebben ze maar het product (wat op voorraad is) te bezorgen op woensdag, anders verander ik deze review niet.
Jammer, ik vond het een goed en vriendelijk bedrijf....
ben nu al meer dan 2u aan de lijn. kom van 12 wachtenden. nu nog 2. werkt er daar maar 1 iemand ofso?
verspil uwen tijd niet en koop ergens anders mensen
verspil uwen tijd niet en koop ergens anders mensen
update: na meer dan 2u wachten vertellen ze me: het momenteel te druk om u te woorden te staan. gelieve later opnieuw te proberen. {-aanstootgevende taal verwijderd-}
Ik heb bij dit bedrijf 4 producten besteld waarvan er 2 niet direct leverbaar waren, dit wist ik op het moment dat ik de producten bestelde, 2-5 werkdagen werd gegeven als indicatie van de levertijd. Na 5 werk dagen heb ik zelf maar contact opgenomen en werd er gezegd dat de producten aan het einde van de week alsnog binnen zouden komen, maar ook deze toezegging kon niet waar gemaakt worden. Toen ik door kreeg dat ik de bestelling aan het einde van de week nog niet geleverd zou worden heb ik nog maar een keer gebeld, dit maal werd mij verteld dat de producten bijna binnen waren, en dat die zo spoedig mogelijk opgestuurd zouden worden. Inmiddels zijn we 9 werkdagen verder, en de producten zijn nog steeds niet binnen bij "afuture", er is ook nog geen contact met mij op genomen over het feit dat de producten nog steeds niet binnen zijn. Samenvatting; Waardeloos!
KlantenserviceEen aantal keer heb ik contact proberen te zoeken met dit bedrijf waarvan 2 keer zeer voorspoedig verliepen. De eerste keer kreeg ik iemand aan de telefoon die mij half om half kon vertellen dat de bestelling uiteindelijk met een paar dagen vertraging bij mij binnen zou komen, toch kon hij mij niet precies vertellen wat de status was van de producten die nog bij hun binnen moesten komen, omdat mij dit niet verteld kon worden hechtte ik al weinig waarde aan zijn toezegging. Een paar dagen later weer gebeld met precies dezelfde vraag als voorheen, gelukkig kon deze dame mij wel vertellen wanneer de producten bij hun binnen zouden komen, na dit telefoontje had ik dan ook het vertrouwen dat alles nog wel goed zou komen. We zijn nu weer een paar dagen verder en de data waarop de producten bij hun binnen zouden komen zijn inmiddels verstreken en tot mijn verbazing zijn de producten nog steeds niet binnen. Vandaag nogmaals contact proberen te zoeken, maar helaas staat er een lange (fictieve) wachtrij voor de telefoon en wordt er ook niet op mijn mail gereageerd met daarin het verzoek op de order te annuleren.
Hou jullie centen weg bij dit bedrijf uiterst onbetrouwbaar !!! Ook de retour afdeling laat zwaar te wensen over.
VerzendingZe staan zelf niet in voor het leveren, extern bedrijf dus ze trekken zich niets aan van het tijdig leveren.
KlantenserviceDit online bedrijf krijgt een dikke nul, zelf niet een halfje. Zeer slechte service. Na eerdere problemen door foute foto's op hun website van een product van 1650 euro, een rembours aangevraagd, antwoord niet mogelijk. Ik kreeg de melding van het bijhorende stuk ook te kopen. Op de foto's dacht ik duidelijk te zien dat het om het geheel gaat. Uiteindelijk is het eerste bestelde stuk bij hun gebleven en heb ik het bijhorende stuk onlangs toch moeten bestellen. Dus nog eens bijna 1500 euro overgeschreven op 6 maart. Op 9 maart krijg ik bevestiging dat het geld binnen is maar goederen niet op voorraad. Op 12 maart krijg ik telefoon om te vragen wanneer ik de goederen kan ontvangen, dit aangezien het om een pallet gaat. We spreken af om vrijdag 17 maart te leveren . Wat denk je ???? Om 16 u gebeld naar klantendienst, ik kreeg antwoord ze zijn onderweg, wordt vandaag geleverd voor 18u. Als zelfstandige blijf ik dus van 8u tot 18 u thuis voor deze levering. Om 18u gebeld naar de klantendienst en als antwoord gekregen " ZE HADDEN GEEN TIJD " ze komen maandag in de voormiddag. Wat denk je waarom ik nu dit fantastische bedrijf op het net plaats, We zijn nu bijna 13u en nog steeds niemand gezien.
Het is een onbetrouwbare en onprofessionele onlineshop. IK HOOP DAT IK MIJN GOEDEREN MET EEN TOTAAL BEDRAG VAN MEER DAN 3000 euro nog zie.
Mijn eerste klacht aan dit bedrijf is via trustpilot gedaan in januari dit jaar.
Hou jullie centjes weg bij dit bedrijf.
Dank voor het lezen en U bent gewaarschuwd.
Zeer tevreden. Mooie prijs/kwaliteit. Ga zeker vaker bestellen bij afuture. Niet altijd duidelijk wat er precies bij het product zat, waardoor ik onnodig een extra adaptertje en koelpasta had besteld. Extra foto's met alle inhoud vh product zou handig zijn.
VerzendingVerzending goed aangekomen en ook een passende doos gebruikt.
Op zoek naar een setje geheugen. Afuture was de goedkoopste die het ook op voorraad had. Snel en simpel te bestellen.
VerzendingUitstekend binnen 24 uur geleverd.
Duidelijke website met goeie online chat support hebben mij goed geholpen met het bepalen of bepaalde onderdelen compatible waren met elkaar !
VerzendingOnderdelen kwamen netjes via de post is doos met vulling binnen, binnen de tijd aangegeven op de website. Onbeschadigd en top.
KlantenserviceGebeld met klanten service over probleem met moederboard na Bios moest geüpdatet worden ivm met de aanschaf van een 7th gen processor, Afuture bood aan deze updaten free of charge te doen en binnen 2 dagen had ik mijn moederboard weer terug. Top service!
Had een HDD besteld voor mijn laptop en deze bleek een error count te krijgen tijdens het schrijven. Alles geprobeerd om dit op te lossen, gekeken naar een eventueel software én hardware probleem maar niks gevonden. Ben toen maar met Afuture in contact gegaan over een eventuele oplossing, en uiteindelijk laten testen bij een computerspeciaalzaak hier in de buurt. Hier bleek dat het inderdaad aan de interne controller van de HDD lag. Dit alles heb ik gemeld aan Afuture met een verzoek voor een vervangend product retour. Krijg ik het antwoord terug dat ze geen defect hebben gevonden: "bij binnenkomst is het exemplaar gedurende een dag en nacht met Passmark burnintest gelezen en geschreven, hierna zijn de CRC waardes nogmaals gecontroleerd en zijn deze niet verhoogd". Daarbij krijg ik de melding dat de technische dienst vermoed dat het probleem zich in de kabels of in de gebruikte caddy. Dit terwijl ik toch over de daaraan voorafgaande dagen iedere keer duidelijk heb vermeld dat de HDD óók zonder het gebruik van de caddy, en met welke kabel dan ook, niet functioneerde. Uiteindelijk heb ik de hoop maar opgegeven en verzoek gedaan tot het crediteren van mijn retour.
KlantenserviceEindconclusie: onwijs frustrerend contact met de klantenservice, iedere keer een ander persoon die weer niks van de situatie af weet en blijkbaar niet kijkt naar eerder plaatsgevonden contact. Een week later nog steeds niet verder gekomen. Luisteren totaal niet naar het probleem en komen met de 'standaard oplossingen' zoals normaal alleen te verwachten bij een basic ICT afdeling van een gemiddeld corporate bedrijf, niet bij een computerzaak. Ik bestel hier nooit meer, hoe 'mooi' de prijzen ook kunnen zijn.
bestelling en het geld overmaken van mijn kant ging goed inderdaad. tot zover ging alles goed.
Verzendingzou binnen 4 tot 8 werkdagen geleverd worden, werden er 10, waardoor de verjaardag al voorbij was.
Klantenservice2 ideapads besteld voor 2 jarige kinderen, vooraf betaald, zouden binnen 4 tot 8 werkdagen geleverd worden, werden er 10, te laat dus. eenmaal geleverd bleken ze uit Polen te komen, en een Nederlands pakket was niet beschikbaar. leuk voor die jarige kinderen.
Pakket geretourneerd, deze kosten mocht ik ook nog betalen.
Zou binnen 14 dagen mijn 473 euro retour ontvangen, maar na 15 dagen nog niets. klantenservice stuurt enkel mails naar financiële administratie waar ik verder niks van verneem. uit handen gegeven aan rechtsbijstand nu.
Algemene beoordeling: lastig..mixed feelings
op 28-2 een compleet systeem besteld (componenten). Nu had ik al gezien dat veel van de bestelde producten niet op voorraad waren, op zich geen probleem daar ik dit op voorhand dus wist. op het moment van schrijven stond alleen de processor op max 5 werkdagen, maar deze was al vrij snel binnen.
Afutre heeft de optie om een gratis bios upgrade te doen en gratis de processor te installeren. Daar mijn MSI eco moederbord niet out of the box compatible is met de Pentium G4560 daar dus voor gekozen, ook voor het installeren van de processor daar ze er toch mee bezig moesten. Hiervan werd ik prima op de hoogte gehouden, en het is een zeer leuke service die ze dus gratis aanbieden. Voor zover dus top. Ik werd heirvan ook op de hoogte gehouden, uitstekend.
Vanaf dan begon een beetje het lange wachten, na een week maar eens een mailtje gestuurd of ze me een indicatie konden geven waarom de laatste producten zo lang op zich lieten wachten (niets exotisch: voeding, ssd en dvd brander). Ik kreeg vrij snel een mail terug dat deze einde van de week binnen zouden komen en ik ze op zaterdag hoogstwaarschijnlijk in huis zou hebben. Goed, is al langer dan verwacht maar te doen (op het moment van bestellen stonden deze producten met max 3 werkdagen levertijd..).
Op zaterdag niets binnen, op maandag maar weer contact opgenomen: antwoord was dat het nog wel een week ging duren voordat ze dit binnen zouden krijgen. Ze boden wel een alternatief voor de voeding, maar op de rest zou ik moeten wachten of annuleren. Ik heb de 3 resterende producten maar geannuleerd en bij Azerty besteld (de volgende dag in huis).
De producten van Afuture welke op voorraad waren had ik uiteindelijk ook de volgende dag thuis, prima verpakt.
Nu is het 14 dagen wachten op restitutie van de kosten, veel te lang in deze tijd.
Resume:service an-sich qua mogelijkheid voor gratis bios upgrade en processor installeren: uitstekend
Verzenden/verpakken: uitstekend
Communcicatie: voldoende: ik begrijp dat er altijd iets tussen kan komen, maar ik heb 2 keer zelf (dat is imho 2 keer te veel) naar een statusupdate moeten vragen. Als ik de 2e keer niet had gemaild zat ik nu dus nog steeds te wachten op mijn bestelling.
Afhandeling kosten: slecht: 14 dagen wachten voor je je geld terug krijgt is in deze tijd veel te lang.
Algehele beoordeling : Voldoende. in het verleden had ik bij mijn bestellingen bij Afuture een beter gevoel.
Prima verpakt in een stevige doos met veel vulling ter bescherming. Niets op aan te merken
KlantenserviceZie de toelichting. Ook hier mixed feelings. Had een goed/uitstekend kunnen zijn wanneer ze me zelf actief hadden benaderd dat de producten langer op zich zouden wachten dan gepland.
Bestellen ging snel van de DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 Zwart, maar de beloofde levertijd van 3-4 dagen halen, vergeet het maar.
VerzendingHun levertijden zijn niet zoals ze aangeven. Ze houden je ook niet op de hoogte over vertraging.
KlantenserviceJe hoort van hun niets totdat je zelf actie onderneemt. Daarna krijg je wel een reactie terug met de mededeling "Door deze vertraging hebben wij ons genoodzaakt gevoelt om dit product bij een andere leverancier te bestellen."
Bestellen ging snel van de Astro Headset, maar de beloofde levertijd van 2-5 dagen halen; ho maar! Inmiddels is dat 13 dagen geworden.
Verzendingnog steeds niet verzonden...Waarschijnlijk komt het vrijdag binnen en komt de levertijd op 13 dagen.
KlantenserviceMaandagavond 6 maart besteld: Na 2 dagen gebeld wanneer we het mogen verwachten. "Het komt wss vrijdag 10 maart binnen en dan heb je het zaterdag 11 maart."was het antwoord van de CS.
Vrijdag 10 maart voor de zekerheid nog maar eens informeren. "Helaas niet binnen gekomen. Komt nu dinsdag 14 maart binnen en woensdag 15 maart bij u." (inmiddels dus levertijd van 9 dagen).
Dinsdag maar weer gebeld en naar de status gevraagd: "O, het is vandaag in duitsland vrijgegeven. Het komt waarschijnlijk vrijdag 17 maart bij ons binnen."
Dat is dus ALS het uberhaupt zaterdag 18 maart bij ons binnen komt een levertijd van 13 werkdagen.
Ik vind dit niet kunnen: zet dan niet 2-5 werkdagen op je website als levertijd.
"Ja, is een incident; net deze order is vertraagd." Als ik dit op Tweakers zo zie is dit geen incident.
Excuses maken is leuk maar je hebt er niets aan. Mijn zoontje zit al ff op zijn verjaardagskado te wachten.
Op 3 maart een Smartphone besteld, en betaald. Pas op 11 maart heb ik deze ontvangen.
Verzendinglevering wel goed
Klantenserviceop 6 maart gebeld en 8 maart gebeld daarna kreeg ik een mail toen duurde het nog drie dagen. Was van plan om daar een computer te kopen , maar ga dat zeker niet doen bij Afuture