Rhodyon iT

Gebruikers over webshop Rhodyon iT

Door een foutgelopen BIOS-update veranderde mijn prima, maar zes jaar oude laptop helaas in een baksteen. Na enig zoeken kwam ik uit bij Flashbios Developments. Eerst maar eens gebeld om te overleggen over een eventuele reddingsoperatie. Het bleek een behoorlijke operatie te zijn, Arthur voorzag wel een uur of 4-5 aan werk, maar een redelijke kans van slagen. Dit zou normaal gesproken niet meer uit kunnen voor zo'n 'oude' laptop, maar omdat het een beetje een hobby van hem is, bood hij de reparatie aan voor honderd euro. Daar maakte ik graag gebruik van, want voor mij voldeed deze pc nog prima en de planning was eigenlijk dat dat nog even zo zou blijven.

Inmiddels is mijn gerepareerde laptop weer op weg naar mij. De operatie bleek nog ingewikkelder en tijdrovender dan voorzien, maar terwijl ik van regelmatige updates werd voorzien, bleef Arthur verschillende mogelijkheden proberen. En met uiteindelijk succes! Tot mijn verbazing wel een beetje eerlijk gezegd, want ik had het niet meer durven hopen. De zaken die mee konden vallen, vielen niet mee. En achteraf bleek ik niet eens over het juiste typenummer te beschikken.

Enfin, ongelooflijk goede ervaring met dit bedrijf. Mijn laptop kan hopelijk nog jaren mee!

Al jaren klant bij FDHosting voor hosting van mijn website en email.
Bij alle vragen krijg ik altijd een zeer snelle reactie en oplossing..

Bij alle vragen krijg ik altijd een zeer snelle reactie en oplossing..
Klasse service,

Op mijn retro-PC (Pentium 3 gebaseerd, uit 2001) is een bios-flash verkeerd gegaan. Op zoek naar een oplossing kwam ik de site tegen van 3d-electronics.eu tegen.

Ik ben telefonisch vriendelijk te woord gestaan, waarbij ik de situatie heb kunnen overleggen, en er actief werd meegedacht hoe deze reparatie het beste kan worden uitgevoerd.

In de praktijk kwam dat neer op het opsturen van mijn eigen chip voor het herprogrammeren. Ik heb goed advies gekregen voor veilige demontage van de chip, en een duidelijk verpakadvies.

Binnen een week had ik mijn chip met de meest recente bios voor het moederbord terug. Dit voor een zeer vriendelijke prijs en met een plan B achter de hand, die niet nodig bleek.

Verzending ging heen en terug, maar de grootste complimenten vallen op het advies om een kwetsbaar onderdeel veilig te verpakken voor de briefpost. Ik kreeg mijn chip in dezelfde verpakking terug.

We hebben een telefoongesprek gevoerd van ongeveer tien minuten, nadat mijn mails niet door een filter kwamen ivm bijlagen. Zeer vriendelijk te woord gestaan, neemt tijd voor de klant en geeft goed advies. Top service!

Na een BIOS update zoals aangeboden door Lenovo ging mijn laptop niet meer aan.

Laptop was door de “techneuten” van Lenovo reeds afgeschreven.. Kosten 800 euro voor een nieuw moederbord maar dan wel een i5 ipv de i7 die er reeds in zat.

Na contact met FlashBIOS/3d-electronics bleek dat mijn BIOS opnieuw geflashed kon worden. Ik ben zeer vriendelijk geholpen en mijn laptop is tegen een fractie van de prijs, met mijn originele i7 moederbord, supersnel gerepareerd.

Ik raad 3d electronics aan elke vriend aan die een dergelijk lastig probleem met zijn of haar laptop heeft.

Supersnelle verzending na reparatie en ik ben altijd volledig op de hoogte geweest van de status en verzending van mijn laptop.

Fijn persoonlijk contact en professionele afhandeling van mijn vragen.

Na een mislukte bios update gaan zoeken en het bedrijf Flashbios tegengekomen. Nieuwe bios besteld maar mijn laptop bleek een UEFI-bios te hebben. Bios los gesoldeerd en opgestuurd. Binnen enkele dagen bios retour, weer vast gesoldeerd en de laptop doet het weer als een zonnetje. Communicatie en verzending zijn prima geregeld. Geweldig bedrijf.

Keurig op tijd en goed verpakt.

Duidelijke reactie op e-mail.

Nadat mijn Intel NUC Board D53427RKE door de Intel BIOS-recoverysoftware tot steen was omgetoverd (nadat de reguliere Intel BIOS-updatesoftware ook al een mislukking bleek te zijn geweest, zie https://communities.intel.com/thread/112560) was ik erg benieuwd naar de magische kwaliteiten van Flashbios Developments.

Omdat het na de online bestelling en betaling van "Gesoldeerde BIOSCHIP: (mini) PC moederbord" + "Pakketten Aangetekend (Gewicht: 1,000.00) " voor respectievelijk €30 en €8,60 behoorlijk stil bleef, was ik even bang niet met tovenaars maar met een trol te maken te hebben...

Echter na een email en een telefoontje mijnerzijds bleek Arthur meer van een man van prettig menselijk contact.

Daarna nog wel even een tegenvaller (BIOS update image van Intel bleek geen volledige BIOS image) en een aanvullende bestelling moeten verrichten ("Aanvullende bios image" á €25).

Al met al; voor (€30+2*€8,61+€ 25=) €72.22 een apparaat van €700 gered!

Geweldig.

Na een setting in de bios veranderd te hebben deed mijn laptop niks meer.
UIteindelijk kwam ik bij Arthur terecht en die heeft me uitstekend geholpen. 2 uur nadat hij de laptop ontvangen had was het probleem al verholpen!
Binnen 1 week dus laptop opgestuurd gerepareerd en thuis ontvangen :)
Helemaal top!

Goed verpakt, flink veel plakband/tape gebruikt om te zorgen dat het pakket niet 1-2 open gaat.

Super snelle reactie op e-mails. Kort maar duidelijke antwoorden!

Al jaren klant bij Flashbios en bij alle vragen krijg ik altijd een zeer snelle reactie.

Alles werd heel netjes verpakt (en verzekerd) toegezonden en was de volgende werkdag weer werkend met deskundige hulp van Arthur.

The best in town; altijd met raad en daad staat Arthur voor je klaar.
Altijd veel uitleg en mail met links die je moet/kan gaan gebruiken.
Super adres...

Ik knapte de laptop, Asus, van een klant op: Hij liep als een zonnetje: nieuwe SSD, verse Windows installatie, alle drivers geupdate en als laatste de Bios. Het volgende moment was de laptop zo dood als een pier. Een nachtmerrie.
Bedrijven gezocht. Asus kon alleen het moederbord vervangen, wat bij nader inziens niet te leveren was. Andere bedrijven gaven op: we kunnen dit niet of ik merkte dat ze geen ervaring met Bios-problemen hadden. Arthur reageerde snel en deskundig. Prijs en voorwaarden waren zeer redelijk en vooral duidelijk.
Hij nam steeds snel contact op, erg attent.
De eerste nieuwe Bios werkte niet. Een tweede werd geprobeerd. Hij zette zijn tanden erin en toen ik het had opgegeven ging hij zelf verder, vond een los contact en wist de laptop weer tot leven te wekken.
Van een nachtmerrie naar een droom van een laptop.
Ik ben heel blij Arthur en Flashbios te hebben leren kennen.
Hij heeft hart voor de zaak, behandelde me op een persoonlijke en invoelende wijze, is deskundig en zette alles op alles om het probleem op te lossen.

4 maart 2015 heb ik een biosupdate uitgevoerd die niet gelukt is.
Op 5 maart 2015 heb ik mijn laptop (Asus N76vm) opgestuurd naar Flashbios Developments, deze is in goede orde ontvangen, waarna er direct aan mijn laptop werd gewerkt.

Ik ben goed op de hoogte gehouden van alle bezigheden en updates met betrekking tot mijn laptop. De bios die ik had opgestuurd bleek niet de goede te zijn. waardoor mijn bioschip niet meer gerepareerd kon worden. (Asus heeft geen volledige bios files op hun website staan0.

Voor een klein bedrag extra kon mijn bioschip vervangen worden. Hierbij heb ik als garantie meegekregen at als dit niet werkt ik dit bedrag niet hoefde te betalen.

Uiteindelijk heb ik op 20 maart 2015 mijn Laptop weer thuis gestuurd gekregen, welke tot op heden nog steeds voor 100% draait.

Ik ben erg tevreden met het werk dat Flasbios Developments heeft afgeleverd, waarbij er tussentijds voldoende contact is geweest over de status van mijn laptop.

Soundcard's flash chip needed replacing. The work was done promptly and flawlesly. Nice interaction and good service

The sending was quick and smooth

Interaction was good. Flashbios even tried to test whether the reparation on the product worked before sending back even if it was not required. Nice!

Proces van eerste contact, controle van de BIOS file via een mail en betaling via iDeal is soepel verlopen.

Machine opgestuurd en terugontvangen in een orginele laptopdoos. Verzending aangetekend en verzekerd.

Asus N53Jq laptop was helemaal dood na het flashen van het BIOS. Na overleg met Arthur van Flashbios developments heb ik de machine opgestuurd. Ik kreeg deze al snel terug echter bij het opstarten kwam er een melding over de Intel ME FW (Management Engine FirmWare), bleef de CPU fan op volle snelheid lopen en ging de machine na ongeveer een half uurtje gebruiken helemaal uit. Het was wel mogelijk om deze opnieuw in te schakelen. Na enig speurwerk op het internet bleek dat de BIOS chip voor een Intel based systeem tegenwoordig een 4-tal regionen bevat. Eén voor de descriptor, één voor de Intel ME FW, één voor de Gbe (Intel Gigabit LAN), één voor de PDR (platform features) en één voor de BIOS zelf. Alleen de BIOS regio flashen was in mijn geval onvoldoende. Arthur is verder gaan zoeken en kwam een bedrijf tegen wat de BIOS chip compleet geflashed kon leveren. Dus de laptop nog maar eens opgestuurd en tegen kostprijs is toen de chip vervangen. Hierna werkte de laptop weer als vanouds. Ik heb het contact met Arthur als goed ervaren, werd steeds geïnformeerd en dankzij de gedrevenheid van Arthur is er uiteindelijk toch een oplossing gekomen.

Medion PC ge-bricked na flashen met de MSI versie van de BIOS update. Blijkt Medion een eigen versie gemaakt te hebben, waar je natuurlijk pas achter komt nadat het is misgegaan... Geen reguliere recovery mogelijk en een gesoldeerde BIOS chip, dus moederbord vervangen leek de enige optie.

Al Googlend de Flashbios reviews op tweakers tegengekomen. Leek bijna te mooi om waar te zijn dat voor een paar tientjes het mobo weer tot leven gewekt zou kunnen worden. Maar dat kan dus echt bij dit bedrijf!

Maandag verzonden, woensdag een mailtje dat het al was gefikst en de volgende dag zou worden teruggestuurd. Vrijdag het moederbord terug en alles werkt weer als een zonnetje. Aanrader.

Aangetekend verzonden, in vier dagen heen en terug in de stevige verpakking die ik zelf had gemaakt.

na een badflash de bios van 2 chipjes laten flashen. Goed advies vooraf, prima prijs en de chipjes waren binnen no-time weer retour. Aanrader!

Het is niet goed gegaan met het update van het bios. De computer start niet meer door en blijft hangen na het inschakelen van de processorkoeling.
Op advies van velen lijkt de enige oplossing om het mainboard te vervangen.
Dat gaat niet lukken, helaas, dit is een eenmalig type geweest. Jammer, het is een slechts 3 jaar oude all in one computer!
Als laatste actie nog even gebeld met Flashbios.org. In tegenstelling tot alle anderen gaf die aan een poging te willen wagen. Grote kans namelijk dat hij de bioschip er uit kan solderen en opnieuw kan programmeren. Geen garantie op succes, maar wel het allerlaatste wat we konden doen.
Het was de gok waard, de computer doet het weer!

Specs: Medion P4011D AIO SB SimPC, mainboard MS7621 v2.1

Pakketservice TNT post, werkelijk perfect.

Tussendoor goed contact!

in 2007 een toshiba laptop gekocht (550 euro)en binnen een jaar ...dood..tijdens bios update,niemand gevonden die het kon repareren dus heeft jaren in de gangkast gelegen,vorige week kwam ik bij toeval de naam flashbios tegen en heb contact opgenomen en de laptop opgestuurd en.....vanochtend terug bezorgd en werkend,ik ben er ongelooflijk blij mee want 7 jaar oud maar nog als nieuw,deze arthur is een vakman en de 100 euro(+16,10 verz kosten heen en terug)was het meer dan waard

---

ik heb een mailtje gestuurd om hem te bedanken en kreeg een vriendelijk mailtje terug

was perfekt ingepakt,niets op aan te merken

Mijn ervaring met deze meneer is iets minder positief.
Bios flash mislukt,recovery werkte niet meer, dus zoekend naar een oplossing kwam ik hier terecht.
Mail contact verloopt prima, en dat was nodig ook aangezien de bios update voor dit laptop moederbord 4 bin files bevat.
In eerste instantie ging ik ervan uit dat de kennis wel aanwezig zou zijn om te weten welk bin file dan geflasht zou moeten worden maar nee,dit was niet met zekerheid te zeggen.
Zoekend op het net kwamen wij beide tot de conclusie dat het er maar 1 kon zijn.
Service besteld (gesoldeerde chip laptopmoderbord), dit is 75 euro, hier komt dan 2 keer verzenden bij dus dan zit je op 90 euro.
Donderdag opgestuurd, woensdag erop weer retour,terug geplaatst en tsja, het werkte niet.
Na enig mailcontact over en weer zijn de opties om nogmaals 75 euro plus verzendkosten te betalen , de hele laptop op te sturen en alle files te gaan proberen.
Geen garantie en geen `centjes retour` als het niet lukt.
Let wel, lukt het dan niet ben je dus 180 euro kwijt.
Aan een kant snap ik dit, aan de andere kant...een bepaalde vorm van compensatie als het niet lukt lijkt mij redelijk.
De kosten zijn in verhouding behoorlijk hoog, of je moet een zeer specifiek moederbord hebben wat niet te vervangen is.
Inmiddels heb ik een nieuw moederbord besteld a 105 euro, en wenste achteraf dat ik dit direct had gedaan.

Werkt het moederbord na de flash reparatie niet...geld weg en verder geen enkele compensatie.

De firma Flashbios heeft mij uitstekend geholpen.
Na een mislukte update van de bios moest op het board de chip vervangen worden.
De chip zat gesoldeerd op het board en zelf kon ik deze niet vervangen.
Flashbios heeft de reparatie netjes uitgevoerd en ik had na het versturen van mijn board deze weer vier dagen later terug. Dat is snel !!!

Per mail werd ik tevens op de hoogte gehouden van de status van de reparatie.

---

Prima service, snelle reparatie, netjes werk en goede feedback want ik werd netje op de hoogte gehouden van de status van de reparatie.

Na een mislukte bios-update heb ik mijn bios-chip opgestuurd naar dit bedrijf. Binnen no-time retour gekregen met de gewenste bios geïnstalleerd. Helemaal top! Via mail wordt je goed op de hoogte gehouden van de stand van zaken.

---

Omdat je via mail contact hebt met het bedrijf zelf verwacht ik dat ze je prima helpen mocht je iets niet snappen.

Bedrijf is supersnel met verzenden, in goed beschermde bubbeltjesenvelop mijn chip retour gekregen.

Top service, snelle feedback op mail ondanks ik zelfs nog geen product heb besteld. Ik houd jullie in mijn bestand!

Scorekaart voor Rhodyon iT