Gebruikers over webshop HardwareWebwinkel.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenHele trage service en communicatie, misleidende leveringsbeloftes. Absurd slechte winkel. Ik plaatste bij deze winkel een bestelling voor een Asrock LGA1700 ITX moederbord, daar deze niet zo gemakkelijk snel leverbaar zijn. Deze winkel beloofde een 24h levering op haar website, echter is 24h = 5-6 dagen bij deze winkel.
De enige reden dat ik bij hen bestelde was om het bordje snel te krijgen. Intussen op Amazon reeds 2 bordjes ontvangen van een ander type (eentje waarvan RMA omdat het eerste defect was) en alsnog sneller dan deze winkel.
Al bij al een waardeloze ervaring met deze winkel. Ze zijn niet de goedkoopste en de website lijkt gemaakt te zijn in een ander tijdperk. Ik zie niet in waarom ik opnieuw zaken zou doen met hen.
Winkel geeft aan dat het product voorradig is en geleverd kan worden binnen de 24h, echter blijkt het product pas 4-5 dagen na plaatsen van bestelling toegekomen te zijn bij de winkel en pas een dag later bij mij. Waarom liegen over je levertermijn? Dit creeërt enkel frustratie.
KlantenserviceBij het versturen van het retour formulier, exact volgens de (omslachtige) procedure op hun website, kreeg ik geen antwoord. Bij het versturen van een reminder krijg ik doodleuk het antwoord 'Ik heb geen vraag van u ontvangen, graag uw vraag insturen/doorsturen, dan kunnen we daar op reageren!'. Mocht deze medewerker de kleine moeite doen om het document in bijlage te openen had deze alle gegevens, in plaats daarvan beslist deze winkel liever om haar klanten te negeren in de hoop dat de wettelijke retour termijn zal verstrijken.
Goedemiddag,
24 uurs levering is alleen in Nederland, niet in België zoals ook vermeld op de website. Het is in 3 werkdagen geleverd, dat u het weekend mee wilt rekenen dan komt u inderdaad aan meer dagen.
U stuurt een reminder op een door u gestuurde mail, echter hadden wij geen mail ontvangen en ook geen bijlage, wij weten dus niet wat de vraag is en die heb ik toch echt nodig als ik een antwoord moet geven ;-)
We doen ons best maar kunnen niet gaan gokken naar wat iemand gemaild zou kunnen hebben!
Mvg, Team HardwareWebwinkel.
AlgemeenDe website is prima te gebruiken. De prijzen zijn over het algemeen competitief. Helaas wordt dit recent weerspiegeld in de kwaliteit van de klantenservice.
VerzendingOver het algemeen prima.
KlantenserviceHWWW heeft zelf verzonnen dat een order mijnerzijds zakelijk was geplaatst, waardoor een restocking fee onontkoombaar was voor een terugzending. Ook nadat ik expliciet heb aangegeven dat deze order niet zakelijk is. Er is geen onderscheid op de website tussen privé en zakelijk. Volgens HWWW is het voldoende om ToS zakelijk toe te passen als men een woord invoert bij "bedrijfsnaam", tijdens het uitchecken.
Vervolgens heb ik een voeding geretourneerd. Een van de Gigabyte series die graag kapot gaat (3e of 4e model hiervan dat ik moest retourneren, deels bij HWWW). Volgens HWWW gaat de voeding aan. Vervolgens vroeg HWWW wat volgens mij de klachten waren, en hier heb ik uitgebreid op geantwoord. Zonder toelichting is de voeding vervolgens weer teruggestuurd. Dat een voeding soms wel aan gaat betekent niet dat deze goed werkt. Ook hierin is kennelijk geen speling of interactie mogelijk, behalve voor de vorm een vraag vanuit HWWW.
Ik ben er vooralsnog klaar mee om hier geld achter te laten. De laatste jaren gaat het om een paar duizend Euro, maar kennelijk heeft dit ook geen gewicht. Een consument op hun woord nemen en dit als uitgangspunt hebben lijkt me van primair belang. Een recent voorbeeld hiervan zien we terug bij de kwestie Newegg die GamersNexus heeft behandeld; gelukkig is het nog niet zo erg.
Voor de lage prijs krijg je wat je wil, zolang er naderhand geen problemen ontstaan.
Er komt nu vast een slim weerwoord, zoals hieronder vaker te zien:
"U bent niet beleefd"
"Wij testen dingen beter dan U"
"Dit zijn nou eenmaal de voorwaarden"
of een andere vorm van vingerwijzen.
Lees bijvoorbeeld de reactie van "MNM Computer" op 23 februari. Het is hiernaast geen stijl om een consument te kijk te zetten met opmerkingen als "norse antwoorden", en "u wist het wel". Dit geeft blijk van een klantenservice zonder zichtbare PR/communicatie training of ervaring.
Op 29 december zal MNM het "nogmaals uitleggen". Over pedantie gesproken.
Op 25 december wordt de klant schoolmeesterlijk de les gelezen: "wellicht is het handiger".
Op 19 november geeft Maurice toe dat het wel vervelend is dat voornamelijk mensen met negatieve ervaringen hun reviews plaatsen. Een terecht gevoel, maar niet iets waar een klantenservice zich publiek over hoeft te verbazen.
De reacties van de klantenservice geven het gevoel dat HWWW gelijk wil hebben. Maar goed, het is niet de taak van de consument om de klantenservice te verbeteren.
Mijn insteek is dan ook niet om 1 ster op alle onderdelen te geven, gezien ik een aantal jaar met redelijk succes hier bestellingen heb geplaatst, maar de klantenservice van de laatste maanden schrikt af.
Update n.a.v. onderstaande reactie:
Allereerst lijkt het me onnodig en onwenselijk om koopgedrag van klanten en plain publiek te bespreken.
Hoe HWWW omgaat met een particulier account dat wordt verheven naar zakelijk is al beschreven.
De pedante toon is in ieder geval niet minder geworden, en de behoefte om gelijk te hebben evenzeer.
We blijven van meningsverschil over het al dan niet functioneren van de voeding, gezien ze hier alweer gebreken heeft vertoont. Met betrekking tot de verloren tijd hebben we hier beiden last van. De communicatie omtrent het terugsturen en de reden hierachter was achterwege, dus het is moeilijk te ruiken dat dit door HWWW als coulance is uitgevoerd. Het klopt dat het om een CM i.p.v. GB model gaat, een fout mijnerzijds, maar geen reden voor arbitraire conclusies. Voor de paar tientjes die de voeding kost laat ik het hier bij.
Overigens is het punt van het aanhalen van voorgaande reviews niet over (on)tevreden klanten, maar de manier waarop wordt gereageerd. Maar goed, het lijkt nodig om veren in eigen achterkant te steken.
Goedenavond,
U heeft een ICT bedrijf. U heeft een zakelijk account en bedrijfsnaam in het systeem en krijgt facturen op naam van uw bedrijf. U heeft een inschrijving KVK. U vraagt producten blanco naar andere personen te verzenden en de hoeveelheid producten die u tegelijk bestelt maakt u toch echt een zakelijke klant.
Voor zakelijke klanten gelden helaas niet de regels die de overheid heeft gemaakt om de consument te beschermen voor vergissingen. De wet kopen op afstand en het recht van retour is puur en alleen voor consumenten. U bent ICT bedrijf en dient te weten wat u aanschaft of niet. Natuurlijk kunt u een foutje maken met bestellen maar dan zijn eventuele kosten voor uw eigen rekening. Als er dingen zakelijk teruggestuurd worden dan kan het zijn dat er restockingfee in rekening wordt gebracht. Dit woord is niet voor niets een bekend begrip voor bedrijven onderling.
Wat betreft de voeding die u noemt is dit een mooi voorbeeld. U heeft het over een Gigabyte voeding terwijl het een Cooler Master voeding is die u ingestuurd heeft voor garantie. Het zijn blijkbaar zoveel spullen die er bij u in en uit gaan dat u het overzicht zelf verliest, u kunt zich gewoon echt niet als particulier/consument voordoen wanneer het u uit komt.
De genoemde voeding is uitgebreid getest maar vertoont geen klachten en is dus niet defect. In een normale situatie kunnen daar onderzoekskosten voor in rekening worden gebracht, u zet hier namelijk iemand aan het werk om het product te laten testen die niet defect blijkt te zijn, niemand werkt voor niets. Wij hebben omwille van de relatie deze voeding zonder verder iets in rekening te brengen aan u teruggestuurd, lijkt me dat we het in mijn ogen dan best netjes hebben afgehandeld ondanks dat we hier toch ettelijke uren aan hebben gespendeerd.
Als u dan toch punten uitlicht uit reviews, waarom dan ook niet een keer een paar positieve dingen meenemen zoals de review van de vorige reviewer die blijkbaar wel zeer tevreden was over de afhandeling van onze klantenservice?
Of de meneer van 25 december die zegt dat de klantenservice behulpzaam is.
Of de meneer van 7 december "Snel vakkundig en prima after service"
Of de review van 19 november... enz enz enz
Zo aan onze gemiddelde review score te zien doen we het volgens mij best goed en dat voor een shop die gemiddeld gezien scherp geprijsd is!
Ik wens u een fijn weekend.
Team HardwareWebwinkel.nl
AlgemeenIk las veel negatieve beoordelingen over hun aftercare, dus ik wilde even aangeven dat hun aftercare wel degelijk ok is. Na 10 maanden deed mijn usb stick het niet meer en dat werd netjes opgelost door deze winkel. Diepe buiging voor hun medewerking.
VerzendingAltijd top geweest, ik heb nooit issues gehad met hun verzendmethodes.
KlantenserviceEen dikke 10 dus. Wat moet ik er nog meer van zeggen? Ik ging er eigenlijk vanuit dat de stick dood was, maar 2 weken later heb ik toch een nieuwe stick voor mijn neus liggen.
AlgemeenHet bestelproces was soepel te noemen, de prijs concurrerend alleen de verzending duurde erg lang.
VerzendingVan besteling tot daadwerkelijke levering bedroeg 9 dagen, waar bij het product 2-3 werkdagen stond vermeld.
KlantenserviceDe 'schuld' werd in eerste instantie bij mij neergelegd omdat ik blijkbaar voor een goedkope verzendmethode had gekozen. Ook werd mij gevraagd bij de buren te checken of daar het pakketje mogelijjk lag. Als dat zo was, dan hadden de buren het wel gebracht.
Dank u voor uw 'passende' review zoals u al aangekondigd had.
Vervelend dat het bij u aanvoelt alsof er een 'schuld' bij u wordt neergelegd, dit is absoluut niet nodig.
Ik vroeg u even of het adres wel correct was.
Er wordt uitgelegd dat u gekozen heeft voor de goedkoopste verzendmethode, de brievenbuspost. PostNL doet zijn best maar ook daar loopt het wel eens mis en wordt het wat langer dan de 1 a 2 dagen dat ze er normaal over doen. Wij vragen u dus om begrip te hebben voor de wat langere bezorgtijd.
Ik gaf u de tip om even bij de buren te vragen, wellicht lag het bij hen in de bus.
De enige antwoorden die ik van u kreeg waren norse antwoorden:
dat ik zei dat het aan u zou liggen,
u ging niet bij de buren kijken want de postNL app zei dat er niets onderweg was
u ging wel ergens anders een SSD bestellen want u wist wel waar het naar toe ging na zo'n reactie.
Jammer dat u vanaf de 1e minuut al geen vertrouwen had in de hele afhandeling.
Wij doen als shop dagelijks onze uiterste best om alles snel de deur uit te doen, wij waren binnen de gestelde tijd alleen postNL heeft hier wat steken laten vallen waarvoor mijn excuses.
Team HardwareWebwinkel.nl
AlgemeenDe HDD was goed en stevig verpakt in luchtkussens en bubbeltjesplastic maar had geen eigen doos. Ik ga er maar van uit dat dat de schuld van de leverancier is dat ze op die manier in bulk worden geleverd.
Verzending's Middags besteld, volgende ochtend geleverd, prima!
AlgemeenOverzichtelijke website, normaal betalingprocess, voldoende betalingsmogelijkheden. Gewoon goed. Zoals men het tegenwoordig zou mogen verwachten ;-)
VerzendingHeel goed verpakt, grote doos met luchtzakken gevuld. Bezorgers waren wellicht iets te snel met de bel?, weet het niet, maar het product in de carpoort aangetroffen.
AlgemeenBestel al jaren bij HardwareWebwinkel, maar dit was helaas mijn laatste keer. Belabberd te woord gestaan door klantenservice. Geheugenkaart besteld waar levertijd op 2 tot 5 dagen bij stond, en op dag 4 nagevraagd of hij er op tijd zou zijn aangezien ik 'm voor het weekend nodig had. Hij zou inderdaad te laat komen, dus ik gaf aan 'm te willen annuleren. De andere producten die ik had besteld konden blijven staan aangezien ik daar had ik geen haast mee had.
Dat was echter niet mogelijk omdat het om een zogenoemd "niet-vooraard product" zou gaan, echter staat dat nergens op de site/het bestelproces aangegeven. Als ik dat op voorhand wist had ik elders geshopt aangezien ik als ZZP'er geen recht heb op bedenktijd van 14 dagen.
Op de service pagina staat genoemd dat een order wijzigen mogelijk is voordat deze verzonden is, wat het geval was. HardwareWebwinkel weigerde echter te annuleren en als "antwoord" op mijn mail er al bellend uit te komen kreeg ik geen response meer, maar in de avond een geautomatiseerde verzendbevestiging. Erg onprofessioneel.
Op mijn vraag hoe ik vooraf had kunnen weten dat het om een "niet-vooraard product" ging heb ik nog steeds geen antwoord.
Levertijd van 2-5 dagen werd uiteindelijk 8 dagen, ik moest er zelf achter aan daar achter te komen. Verder netjes verpakt, en verzonden met GLS, waar ik gemixte ervaring mee heb.
KlantenserviceZoekt niet klantgericht naar een oplossing en deur zit echt "dicht" . Zie hier algemene beoordeling.
Geachte kywr,
Dank u voor uw review, ik probeer het u nogmaals uit te leggen want u bent een bedrijf, geen consument.
Consumenten hebben bepaalde rechten en worden beschermd door wetten welke wij respecteren zoals het hoort.
U bent bedrijf, hiervoor gelden andere regels en wetten. Als u een order plaatst dan weet u dat zowel u als wij ons aan regels moeten houden. Een van deze regels is dat u mag annuleren als wij niet binnen 31 dagen hebben geleverd wat u besteld heeft, dit is bij de wet geregeld. Wij daarentegen hebben dus het recht om de order aan u uit te leveren binnen 31 dagen, wij hebben geen verplichting om te wijzigen of annuleren hetgeen bij een consument wel van toepassing is.
Onze levertijden zijn een indicatie en geen leveringsgarantie. U had vooraf even kunnen vragen of het haalbaar was voor het weekend want met een zending op dag 5 had u het ook al niet op tijd gehad. Ik had u dan kunnen vertellen dat dit niet zou gaan lukken, het is namelijk december en sommige leveranciers hebben het zo druk dat ze met achterstanden in levering zitten.
U bestelde een vrij specifiek geheugenproduct welke niet meer geannuleerd kon worden bij onze toeleverancier omdat het product al onderweg was en welke wij zelf niet op voorraad wensen te houden. Wij zijn ERG flexibel als het ruilen dan wel annuleren betreft voor bedrijven. Bij de meeste producten is het voor ons geen probleem als een bedrijf wil ruilen of te annuleren, daar komen we samen wel uit, echter was het bij dit product wel een probleem en had u de pech dat dit niet meer mogelijk was.
Zoals ik al aan u vertelde, een consument kan ALTIJD wijzigen of annuleren een bedrijf niet. Wij schreven helaas niet wat u wilde horen, dit is iets anders dan wat u omschrijft als "belabberd te woord staan".
Ik heb u aangegeven dat de rest van de order gewijzigd of geannuleerd kon worden maar dit was voor u niet nodig. U heeft nu dus een extra geheugenkaart voor een volgend project, zo gaat dat in de praktijk.
Vervelend dat we het deze keer niet konden oplossen.
Team HardwareWewbinkel.nl
AlgemeenIk heb een Aten KVMP-switch (https://www.hardwarewebwi...-kvmpandtrade-switch.html) bij Hardware Webwinkel gekocht. Bij aansluiten blijkt dat het niet helemaal goed werkt, omdat Aten de voeding er niet standaard bij levert. De klantenservice is wel behulpzaam in deze zaak!
VerzendingDe verzending was verder prima, snelle levering.
Goedenavond Pascal,
Vervelend dat je een tegenvallende ervaring hebt, maar wellicht is het handiger om de volgende keer eerst even naar ons te mailen dat je een probleem met het product hebt ipv ons als shop een negatieve beoordeling te geven? 😉
In de handleiding van het product lees ik dat de voeding optioneel is omdat het apparaat bus powered is via de USB poorten. Als je USB poorten niet voldoende stroom leveren zul je een externe voeding moeten aansluiten. Ik hoop dat je hier iets aan hebt op 1e kerstdag!
Team Hardware Webwinkel.nl
AlgemeenPrettige ervaring: bleek dat ik nog een account had van een eeuwigheid geleden. Verder goed verpakt. Snel verzonden. Scherpe prijzen. Prettige communicatie.
VerzendingPrima verpakt met luchtkussentjes en vulpapier (zo'n grote prop). Verzonden met GLS, handig dat je bij hen een bezorginstructie achter kunt laten.
AlgemeenWebsite is duidelijk om te bestellen. Ruime mogelijkheden voor betalen en verzenden/ophalen. Contact en Service is goed. Na bestelling duidelijke communicatie over status van verzending.
KlantenserviceDuidelijke communicatie over de bestelling gekregen. Levering zoals belooft en binnen de 5 werkdagen. Top zoals ik behandeld ben.
AlgemeenSnel vakkundig en prima after service! Er was wat vertraging met de post, dit is prima opgepakt en naar tevredenheid opgelost.
AlgemeenPrima ervaring. Mijn email was nog bekend van een bestelling uit het jaar kruik, dus ik moest een wachtwoord resetten voordat ik de bestelling kon afronden met die email. Prijs klopte met de pricewatch.
VerzendingZelfde dag verzonden was inderdaad zelfde dag verzonden. Kon gebruik maken van gls flex delivery om het pakketje op te halen bij het depot in de buurt. Prima vulmateriaal, kunnen de grotere jongens wat van leren.
AlgemeenHeb voor het eerst bij Hardwarewebwinkel iets gekocht. Had een Aten usb switch nodig en een displayport kabel. Deze hadden een goede prijs bij deze winkel. Bestelproces was prima.
Een klein verbeterpunt is misschien wat extra filters in het productaanbod. Ik verdronk bijna in de zee van verschillende displayport kabels .
Via mail werd ik geinformeerd over de status. De producten waren keurig in de doos verpakt en op tijd geleverd.
Algemeen3 HDD's besteld, bestel proces is simpel. Geen enkel probleem dus uitstekend.
Tevens scherpe prijs.
Hier niet eerder besteld, klein beetje huiverig over hoe het verpakt zou zijn. Het is tenslotte een kwetsbaar product. Maar in een woord "uitstekend". Ruime doos, gevuld met lucht compartimenten. Vervolgens bubbel plastic om de 3 schijven. Die vervolgens wederom per stuk in bubbelplastic zaten en nog eens een hard plastic omhulzing. Klasse!
KlantenserviceEigenlijk geen mening, want nog niet nodig gehad. Maar de afhandeling en
communicatie in het bestel proces ging gewoon goed. Omdat mijn algemene
indruk goed++ is, ook hier 5 sterren. Natuurlijk kan dit anders worden als ik dan
toch alsnog de klanten service nodig heb.
Algemeen2 x Seagate Exos X16 harddisks besteld. Altijd een beetje tricky hoe deze gevoelige dingen ingepakt worden, maar dat was prima voor elkaar: In bubbeltjesplastic in een ruime doos die aan alle kanten ruim voorzien was van plastic luchtkussentjes.
VerzendingVerzending via UPS. Netjes op de dag-na-verzending ontvangen.
AlgemeenBestelling plaatsen is heel makkelijk en niks mis met die website IMO. Alles gaat lekker vlot.
VerzendingDit is het heikelpunt: Je mag IMO niet aangemerkt staan op Tweakers (en eigen website) als 24/5, je maakt dit namelijk niet waar. Mijn tijdstip qua bestelling was dan wel raar (laat in de avond), maar na twee dagen nog steeds geen verzendbevestiging en dat ik zelf die info uit Maurice moet trekken is raar.
Ik heb het product geannuleerd omdat ik het nodig had vandaag, bij Megekko besteld en deze is intussen al verzonden(30 minuten geleden)! Ik verwacht dit natuurlijk niet van HWWW, maar het mag sneller of je mag die 24/5 weghalen.
Maurice staat je netjes en menselijk te woord.
Edit: Marice werkt enorm mee met het oplossen van dit soort issues, dus bij deze even de aanpassingen voor het snel en goed meedenken: +1 ster voor klantenservice en +1 ster voor de (terug) zending.
Goedemiddag A,
We hebben elkaar al even gesproken net. Het spijt me, we zijn nog aan het uitzoeken waarom deze order niet de deur uit is gegaan, dit had zeker wel zo moeten zijn.
Inderdaad je kunt er echt wel vanuit gaan bij ons dat als er bij staat dat hij dezelfde dag de deur uit gaat dat dit ook echt dezelfde dag gebeurd, gelukkig ben je een uitzondering.
Het blijft alleen zo jammer dat de mensen waarbij de uitzondering plaats vind een review schrijven en alle mensen waar het allemaal top gaat dit niet doen. De drempel zal wel wat hoger zijn en er zal wel wat te winnen moeten zijn voordat er geschreven wordt! 😉
Ik hoop dat je onze shop nog een keer wil testen!
Maurice - HardwareWebwinkel.nl
Algemeen2x Noctua fans besteld. Keurig een brievenbuspakket van gemaakt. Bevestingingsonderdelen en kabels, etc. in *een* plastic zak.
VerzendingBevestingingsonderdelen en kabels, etc. in *een* plastic zak. Helemaal niets mis met deze zending.
AlgemeenOpzich prima webshop. Maar als je op onderdelen 'zit te wachten' zou ik er enkel bestellen als het ook bij hen op voorraad is.
Website ziet er wat verouderd uit, maar werkt prima.
Hier op maandag avond enkele artikelen besteld. welke in het weekend benodigd waren (2 a 3 werkdagen levertijd) na contact met de klantenservice op donderdag wanneer de verzending verwacht werd, want in het weekend benodigd. krijg ik vrijdag einde dag verzendbevestiging met GLS zonder weekend bezorging.
Op maandag avond enkele artikelen met 2 a 3 werkdagen levertijd, helaas pas op vrijdag einde dag verzonden, zonder weekend levering, nu verwachte levertijd a.s. maandag. Toch jammer voor onderdelen welke dit weekend de pc in hadden gemoeten.
KlantenserviceKlantenservice enkel via whatsapp bereikbaar. Overdag in circa 45 minuten reactie, echter een bericht van iets voor 17:00 word niet meer zelfde dag behandeld voor sluiting van 17:30.
Na contact op donderdag met klantenservice voor de levertijd i.vm. benodigd zijn van de onderdelen. Word het op vrijdag einde dag zonder weekend levering verzonden. Terwijl men ook met een bezorgdienst werkt welke wel aan weekend levering doet.
AlgemeenMeerdere keren al besteld via deze webshop, dit keer nog een netwerk kaartje prijzen zijn ok en op voorraad.
VerzendingNetwerk kaart in originele verpakking in een bubbel envelop verstuurt via GLS, prima verpakt kan niet zo veel mis mee gaan. Status info ook prima op orde. Voorraad info klopt dus ook.
AlgemeenOverzichtelijke website, gemakkelijk navigeren en bestellen, echter de belofte "voor 16:00 besteld, dezelfde dag verzonden" wordt regelmatig niet waar gemaakt weet ik uit eigen ervaring.
VerzendingAls je een belofte doet, zorg dan dat je deze kan waarmaken. Ik bestel specifiek bij jullie omdat het voorradig is en er bij staat dat het dezelfde dag verzonden wordt indien er voor 16:00 besteld wordt. Dit is niet voor het eerst!
Goedemiddag,
Vervelend dat uw zending niet dezelfde dag verstuurd is!
Het kan zijn dat er wellicht producten besteld waren die een langere levertijd hebben dan een 24 uurs levering, dit vind u terug op de productpagina en na bestellen ook in uw orderbevestiging.
Producten die gemarkeerd zijn met een 24 uurs levering mag u van verwachten dat deze, indien u ze voor 16.00 uur besteld, dezelfde dag worden verzonden.
Ik heb u reeds een bericht verstuurd zodat we even kunnen gaan uitzoeken voor u waar het probleem zit. Onze excuses voor het ongemak.