Intertoys

Gebruikers over webshop Intertoys

Leuke webshop, met vaak aardige kortingen en/f acties, wel jammer dat de klantenservice bagger is.

Ik heb weken voor de releasedatum een pre-order geplaatst voor GTA 5 in de Intertoys webwinkel. In de bevestigingsmail werd aangegeven dat ik ongeveer een week voor de release een bestellink zou ontvangen voor de "VIP voorverkoop". Een dag voor de release had ik deze link nog steeds niet en heb ik contact opgenomen met Intertoys. Daar wordt me verteld dat er waarschijnlijk iets mis is gegaan, maar dat ze dit niet kunnen terugzien omdat het systeem onlangs is aangepast. Bovendien zijn alle exemplaren van GTA 5 inmiddels verkocht en kunnen ze me dus niet helpen. Wel kan ik mezelf op een wachtlijst laten plaatsen en dan ontvang ik het spel waarschijnlijk pas 2 à 3 weken na de release. Voor mij geen optie in ieder geval en ik heb het ergens anders gepre-orderd.

Na een fout van Intertoys ontvang ik dus geen enkele excuses en bieden ze geen oplossing of tegemoetkoming. Dit is dus in ieder geval de laatste keer dat ik een pre-order plaatst bij een bij Intertoys. Jammer want met de (fysieke) winkel heb ik wel goede ervaringen.

De klantenservice blijft na het verdwijnen van mijn pre-order herhalen dat ze niets voor me kunnen doen. Ook geven ze hiermee de indruk dat ze je geen uitleg verschuldigd zijn en je beter maar kunt ophangen. Een oplossing is toch niet meer mogelijk...

Dat er iets fout kan gaan in het bestelproces, kan ik begrijpen. Dat er vervolgens geen enkele moeite wordt gedaan om het probleem te achterhalen of om enige vorm van compensatie te bieden, vind ik ronduit slecht.

*Update* Klantenservice heb ik nu gedegradeerd tot waardeloos. Het product blijkt op de dag van de release gewoon op voorraad te zijn in de webshop! De klantenservice heeft dus blijkbaar totaal geen inzicht in voorraadinformatie.

Een dag voor de release van Destiny annuleert Intertoys mijn "Destiny Ghost edition" bestelling.

Ik heb uiteraard direct gebeld met de klanten service om opheldering. Na mijn introductie waarin ik vertelde dat ik belde omdat ik een annulerings- e-mail had ontvangen werd ik direct onderbroken met "dat klopt inderdaad! Xbox one. zeker?". Nou uhhh neee glazen bol.

Na dat hij mijn order had opgezocht kon hij me enkel herhaaldelijk vertellen dat hij niets voor me kon doen. Ik heb een bestelling geplaatst en ik wil gewoon mijn Ghost edition van Destiny. Ik vroeg of het artikel überhaupt nog zou komen. maar helaas, niet dus.

De man van de klantenservice vraagt me vervolgens of ik mijn aankoop bedrag terug wil krijgen. Als of ik het aankoop bedrag als fooi zou willen gebruiken voor de "goede service", maar natuurlijk wil ik dat geld terug! Tjah dat kan dan wel 10 dagen duren......

mijn mond valt open van verbazing en mijn tanden worden zichtbaar van woede.

Door de annulering heb ik nu dus geen mogelijkheid meer om deze speciale editie te bemachtigen en ik kan vervolgens op mijn geld wachten. U zult begrijpen dat dit de laatste keer is geweest dat ik ooit een bestelling heb gedaan bij Intertoys en deze winkel met geen mogelijkheid meer betreed.

mijn mond valt open van verbazing en mijn tanden worden zichtbaar van woede.

Op 3 november Call of Duty MW3 Elite Edition voor de PS3 gepreordered, release datum 8-11-2011. Komen ze op 7-11-2011 om 16:55 aanzetten met een mailtje dat ze hem niet kunnen leveren. Wat een naaistreek. De klantenservice gaat om 17:00 dicht dus dat kan geen toeval zijn maar pure opzet. Bovendien hadden ze dit best eerder kunnen melden, aangezien andere leden op het forum berichtten dat ze een verzendbevestiging afgelopen Zaterdag hebben ontvangen. Dus waarom komen ze er nu pas mee aanzetten, nu vrijwel alle shops de Hardened Editie niet meer kunnen leveren!?

Intertoys denkt het probleem op te kunnen lossen door gewoon de normale versie door je strot heen te duwen het verschil terug te betalen, maar zo werkt het niet. Als ik de normale versie had gewild, had ik die wel in eerste instantie gekocht!

Voor mij nooit meer Intertoys als het op pre-orders aankomt. Wat een incompetente bende faalhazen daar. Als je niet eens een stock order limit/voorraad limiet op je webshop kunt plaatsen, dan moet je je echt achter de oren krabben als winkelketen, want zelfs de meest basale webshopsoftware beschikt daarover. Je weet hoeveel producten je binnenkrijgt en dus ook hoeveel je er kunt verkopen.

Bedankt voor niks, ofja voor een grote teleurstelling!

Met veel moeite een Smart Trike weten te bestellen voor mijn zoontje. Op zich is de site van Intertoys goed navigeerbaar en overzichtelijk. Waarom dan toch een slechte beoordeling? Omdat ik, na het aanmaken van een account en het selecteren van de betaalmethode acceptgiro telkens de mededeling kreeg dat bij het aanmaken van de account een veld niet goed zou zijn ingevuld. Het betreffende veld werd echter niet weergegeven. Uiteindelijk zat ik in een eindeloze loop. Een andere account aangemaakt en precies hetzelfde probleem. Uiteindelijk ging het bestellen wel goed na vooruitbetaling via iDeal.

Via email werd ik op de hoogte gehouden van het verloop van mijn bestelling. Een orderbevestiging direct na het bestellen en later op de dag een verzendmelding, helaas zonder track/trace-nummer.
Intertoys biedt de service "voor 13 uur besteld, volgende dag in huis". Dat werd waargemaakt: ik bestelde op donderdag voor 13 uur, vrijdag werd het artikel door TNT bezorgd. Toen werd mij ook duidelijk wat Intertoys in haar artikelomschrijving bedoeld met de zin "Let op: dit artikel wordt in de originele verpakking uitgeleverd." Dat houdt dus in dat er geen buitendoos of pakpapier om de artikelverpakking wordt gedaan, maar slechts wat plakband op de hoeken van de doos ter versteviging.

Scorekaart voor Intertoys