FOKA Superstore

Gebruikers over webshop FOKA Superstore

Foka staat mij bij als een organisatie met zeer goede service. Tijdens de actieperiode van televisies eind januari besloten een, zeer aantrekkelijk gesprijsde, OLED tv te kopen bij Foka. De gehele transactie en afwikkeling, inclusief contact met Foka personeel voor en na aankoop verliep erg goed.

De televisie was helaas niet op voorraad, door Foka gecommuniceerde levertijd van 2 a 3 weken vond ik prima. Echter was de tv er al na 3 dagen, super!!

Ik heb contact gehad met de klantenservice m.b.t. het product en de levertijden. Ik ben goed voorzien van informatie.

Mooie van deze site is dat ze ook showroom modellen aanbieden die fors goedkoper zijn en weinig geleden hebben, het model wat wij hebben gekocht was in totale nieuwstaat met het plastic nog op de randen en geen enkel krasje (zeer goed onderzocht :P)

Verzending was in eerste instantie erg goed, had hem woensdag vroeg om 01:00 besteld, en hij zou in eerste instantie donderdagmiddag geleverd worden. Dit liep helaas anders doordat de vrachtwagen vlak voor hun deur pech had gekregen.

Dit werd verder niet gecommuniceerd en moest ik zelf voor achter na bellen( Zie klantenservice)

Qua verpakking en verzending was alles in orde: tv netjes verpakt zoals hij standaard word verpakt maar niet echt een subtiele verzending, geen stickers/verpakking om de doos dus vrij herkenbaar als TV.

Nadat de levering oorspronkelijk donderdag middag zou komen, heb ik donderdag morgen gebeld met de FOKA klantenservice toen ik in de POSTNL app zag dat de zending nog niet binnen was bij hun sorteer centrum, en de tijd+datum nog als "geschat" stond.

Kreeg toen vrij vlot een medewerkster aan de lijn die me vertelde dat woensdag middag met de verzending de vrachtwagen pech had gekregen en daardoor alle zendingen een dag vertraagd waren. Ik had hier graag een mail van gehad in plaats van dat ik zelf moet gaan bellen over dit soort gevallen.

Toen ik vrijdag middag zag dat nog steeds mijn pakket niet binnen was bij het sorteer centrum heb ik wederom gebeld, dit keer duurde het iets langer maar na 4 minuten toch iemand aan de lijn gekregen, die me bevestigde dat de vrachtwagen was gestrand, zelfs in de buurt van de FOKA-vestiging. Lijkt me niet lastig om dan even een mail te sturen naar de gedupeerden hiervan, want deze man vertelde me dat ze honderden telefoontjes hadden gehad over deze vertraagde pakketjes, had ze dus een hoop gescheeld. Ik weet dat dit misschien betweterig overkomt maar een bedrijf dat niet meedenkt/vooruit denkt staat stil in mijn optiek, en stilstand is achteruitgang.

Verder was deze medewerker erg vriendelijk en behulpzaam, vertelde me dat ik post NL er beter even over kon bellen. Het lag uiteindelijk bij post NL die de pakketten niet goed had verwerkt waarschijnlijk, de zending was woensdag avond laat aangekomen in het sorteercentrum maar mijn pakket was niet goed ingescand oid, vaag verhaal maar dat lag bij post NL.

Medewerker van FOKA vertelde me ook dat mocht ik er niet uit komen met post NL ik meteen FOKA weer moest bellen omdat hun speciale afspraken/connecties hebben met post NL inzake afhandeling van pakketten die vermist zijn etc. dus dit vond ik wel een pluspunt en gaf me vertrouwen dat FOKA achter me stond als klant zijnde.

TL DR: Uiteindelijk Zaterdag het pakket binnen gekregen, had zeker door post NL beter opgepakt moeten worden, maar het was zeer prettig geweest als ook FOKA zelf actie had ondernomen door even te mailen dat doordat de vrachtwagen met pakketten die vlak voor hun deur gestrand was mijn pakket later geleverd zou worden.

Overzichtelijk en snel. De lopende kortingsacties zijn duidelijk weergegeven. En betaling op alle gangbare manieren, dus erg fijn shoppen.

Product om elf uur besteld en volgende dag netjes binnengekregen volgens post nl gestelde tijd!

Eerst gebeld met de klantenservice over het product dat ik wilde gaan kopen. Mijn vragen werden professioneel beantwoord.

Snelle levering op de dag die voor mij het beste uitkwam

Zie hierboven

Na 19 jaar CRT breedbeeld TV (jawel) viel mijn oog in het AD op de advertentie van FOKA kortings festival betreffende een fraaie LG OLED TV 55C7V voor een prachtprijs. Gelijk op de FOKA website gekeken en ook alle reviews waren top. Gelijk besteld. Het is mijn 1e platte TV. Ja echt plat, superdun, zeer mooi beeld en makkelijk te bedienen. Ook het bestelproces ging super gemakkelijk en kreeg binnen een uur na bestelling al telefoon van de koeriersdienst Thijse welke dag schikte voor aflevering.

De LG Oled werd keurig de volgende dag door koeriersdienst Thijse geleverd. Vooraf kregg ik netjes email en sms in welk tijdvak de TV geleverd zou worden. Wat een top service en FOKA hartelijk voor deze snelle levering. Voor herhaling vatbaar.

Vriendelijke behandeling in Superstore. Goed advies en na aankoop 1e uur parkeergeld terug. Product was niet voorradig, maar kreeg uitleg wanneer ik het product kon verwachten.

Omdat product niet voorradig was bij aankoop, werd mij verteld dat de levertijd 10 - 14 dagen was. Tot mijn vreugde werd het product al na 4 dagen bezorgd. Een dag van te voren werd ik gebeld om de leverdag af te spreken met de koerier. Dezelfde avond kreeg ik een SMS met ongeveer de verwachte levertijd.

Tijdens een mooie kortingsactie bij FOKA een LG C7V televisie besteld ter vervanging van onze inmiddels 8 jaar oude 42 inch TV (die destijds als erg groot gezien werd :-)). Fantastische upgrade, waarbij ik vooral ook erg tevreden ben over de website van FOKA, het bestel- en betaalproces (geen creditcardtoeslag) en de bezorging.

Hoewel de TV als "uitverkocht" op de website van FOKA stond, werd ik twee dagen later al door koerier Thijse gebeld met de vraag wanneer de TV bezorgd kon worden. De ochtend erna was hij in huis, netjes naar boven gebracht door de chauffeur.

Na bijna een jaar toonde mijn LG OLED TV een defect (dode pixel). Hierop heb ik contact opgenomen met LG via de speciale LG OLED Care hulplijn om eens te informeren hoe hun dode pixel beleid is met betrekking tot OLED TV's.

Binnen een paar minuten werd er al een afspraak voor mij gemaakt met een monteur. Na een bezoek van de monteur is gebleken dat de televisie om economische redenen niet meer gerepareerd kon worden en ik een creditering zou krijgen. Hierop heb ik contact opgenomen met Foka, waar ik de televisie heb aangeschaft.

Ik heb hierop contact opgenomen met Foka die het vanaf hier heeft overgenomen en allemaal super snel en professioneel heeft opgelost.

De verzending ging wederom via een speciale koeriersdienst (Thijse).
Een dag vantevoren werd ik aan de eind van de middag gebeld om een afleverafspraak in te plannen. De eerstvolgende bezorgmogelijkheid was de volgende ochtend al. Hiervan kreeg ik zowel via email, als via sms een bevestiging van met een aflevertijdvak van een kleine 3 uur.

De zeer vriendelijke bezorger heeft de televisie tot in mijn woning gebracht (flat met lift) en was prima op tijd in de geplande tijdvak gekomen.

Waar ik normaal gesproken altijd met de winkel contact zou leggen bij garantie-aanspraken (immers zijn zij hiervoor verantwoordelijk), is het eerste contact gegaan via LG zelf (LG OLED Care hulplijn). Die hebben uiteindelijk een monteur van CE-Repair langsgestuurd om de televisie (proberen) te repararen. Wanneer ik dit initiele contact via Foka zou hebben gedaan, dan zouden zij ook iemand van CE-Repair langs hebben gestuurd, dus uiteindelijk maakt het weinig tot niets uit.

Nadat ik van LG te horen heb gekregen dat de televisie niet gereparereerd kon worden, heb ik Foka hiervan op de hoogte gesteld. Eerst heb ik de winkel gebeld om te melden dat ik te horen heb gekregen van CE-Repair en LG dat de televisie gecrediteerd zou worden. Aangezien Foka natuurlijk nog geen reparatiedossier van mij had in hun systeem werd mij geadviseerd om even de mail van CE-Repair\LG door te mailen naar de reparatie-afdeling van Foka (\Kamera-Express).

De volgende dag kreeg ik al een belletje van Foka. Er werd even kort gevraagd hoe en wat en ten slotte kreeg ik het voorstel om een opvolger van de televisie te ontvangen. Hiermee akkoord gegaan en Foka zou dan contact opnemen met LG om het af te handelen.

Tot mijn verbazing werd ik de dag dáárop al gebeld door de koeriersdienst met de mededeling dat ze de een zending hadden voor mij en graag een afspraak wouden inplannen. Gezien de website van Foka geen voorraad aangaf van het desbetreffende model, was ik zeer verrast met deze snelle levering!

Vandaag de televisie ontvangen. Nog even contact opgenomen met de klantenservice via de telefoon omtrent de factuur\garantie. Na een paar seconden in de wacht te hebben gestaan, werd ik vriendelijk te woord gestaan. Gevraagd of ik een nieuwe factuur en vernieuwde garantie zou krijgen, en dit was inderdaad het geval. Er werd direct voor mij gekeken of er al een nieuwe factuur aangemaakt was en deze werd direct na het telefoongesprek opgestuurd via email.

Iets meer dan 10 jaar geleden voor het eerst in contact gekomen met Foka. Het blijft een unieke winkel met vakkundig personeel in de winkel die verstand hebben over de producten. Servicegericht en (zeer) scherpe prijzen, het kan gewoon.

Fijn bedrijf, makkelijk bestellen en leuke acties. Ook vaak een fijne extra die er bij zit

Op tijd geleverd, helaas heeft het belletje een half uur vantevoren weinig nut als men er na 10 minuten is

Prima klantenservice

Deskundige en vriendelijke medewerkers die met je meedenken. Mooi compleet aanbod ook. Misschien goed om wat vaker iets te organiseren als een lezing, workshop of gewoon iets gezelligs. Om de klanten nog meer aan Foka te binden.

Ik was zelf naar de winkel gegaan omdat ik dat prettiger vind. Dus van verzending was geen sprake, maar wel van levering.

Vorige week binnengelopen, tv gekocht en gelijk meegenomen. Op internet voldoende ingelezen, verkoper hielp met inladen van de tv, prima geholpen!

Ik had een receiver op het oog die plotseling niet meer op voorraad was. Na contact te hebben gehad met de klantenservice gaven ze zelf aan dat ik maar nog even moest wachten met bestellen, over 2 dagen kwam er namelijk een goede aanbieding aan waardoor ik een nog beter versie zou kunnen bestellen voor een betere prijs. Erg fijn dat ze ook helpen om jou aan een zo goed mogelijk deal te helpen.

Binnen 1 dag geleverd.

Foka via Email benaderd voor levering Sony TV 65 A1. Zeer snelle reaktie en een heel mooie prijs. Prijsdiscussie op het OLED forum alhier, heb ik gebruikt als referentie in de mail.
Na prijsaceptatie kreeg ik per mail een IDEAL link. Na bevestiging van betaling een mail met "de vervoerder belt om afspraak voor levering te maken"
Gekozen voor versturen vanwege afstand en gemak. Afspraak met vervoerder via SMS en Email. Leverdatum kon vrij gekozen worden. Afspraak werd perfect nagekomen. Vervoeder was duidelijk ingespeeld op vervoer van TV's. Verpakking was zonder sporen van vervoerschade en nog nooit open geweest.
TV productie datum was dec 2017. Foka geeft 5 jaar garantie.
De Sony 65 A1 OLED geeft een heel mooi plaatje. Zelfs Ziggo beeld was prima (Dart op RTL 7). Zelfs op korte kijkafstanden. Netlix 4 K is adembenemend. Geluid is prima. Stemmen zijn glashelder.
Verschil met oude Sony 60 inch van 2014 is gewoon heel groot. Een echte upgrade.

Snelle levering, product in goede staat ontvangen. Goede prijs. Bij andere (eerdere gekochte producten) goede afwikkeling garantie.

Keurige en snelle levering conform belofte website.

Had de TV 55c7v op een andere site goedkoper gezien vervolgens, gebeld met foka om na te gaan of ze mee gingen met de prijs . Moest contact opnemen via de mail voor een prijsaanbod. Tot mijn verbazing kreeg ik de tv nog goedkoper dan waar ik deze voor had gezien met garantie. Zoiets nog nooit mee gemaakt.

De TV al de volgende dag ontvangen maar iets minder was dat de tv tussen 11:15 en 14:00 uur geleverd zou worden maar helaas werd het 16:30

Ben altijd terughoudend geweest met het kopen via internet, maar ben hier zeer goed geholpen, zeer vriendelijke mensen en snelle response.
Ik kan foka iedereen aanraden, geweldig.

Website overzichtelijk en mijn product (jamo subwoofer) snel gevonden. Bestellen ging vlot en volgende dag binnen afgesproken tijd geleverd. Super tevreden.

Zoals gezegd, volgende dag binnen de afgesproken tijd bezorgd.

Aardige verkoper, nam de tijd. Druk maar snel geholpen. Positieve sfeer. Overzichtelijk en netjes opgesteld.

Snel geholpen ook al was het aardig druk. Vriendelijke man die me hielp met grote tv naar auto brengen

Via de support een paar vragen gesteld. Telkens een reply binnen een aantal minuten. Daarom direct besloten om daar een bestelling te plaatsen. Zeer tevreden met de service aldaar!

Rond 17:30u besteld en de volgende dag om 14:00u de spullen in huis.

De site is overzichtelijk, en alle benodigde informatie is snel te vinden. Het product was in de aanbieding voor een mooie prijs, en werd zoals beloofd de volgende dag al geleverd.

Zoals beloofd vond de levering de volgende dag plaats. Er was wel enige verwarring: in de bevestigingsmail van de bestelling stond dat ik gebeld zou worden voor een bezorgafspraak, in de mail die ik kreeg toen het pakket daadwerkelijk verzonden was stond dat ik zelf moest bellen. Dat was een 0900 nummer van 40 cent/minuut. Ik werd wel snel te woord gestaan en het pakket werd netjes de volgende dag bezorgd

Gisteren langs https://www.foka.nl/ geweest en de laatste 65C7 meegekregen :*) Prima showroom met een hoop modellen en de medewerkers waren echt uitstekend in het geven van informatie en het onderhanden voor 'tweakers' prijzen. Ook de 5 jaar garantie is mooi meegenomen. Kortom, uitstekende winkel.

Hulp in de winkel was uitstekend, samen met de 5 jaar garantie dus een prima service.

Scorekaart voor FOKA Superstore