FOKA Superstore

Gebruikers over webshop FOKA Superstore

Vriendelijk en deskundig advies. Daarna rust gegeven om de informatie te verwerken om daarna een aankoop te doen.

Op de verpakking 5 talen,maar geen nederlands.
ten tweede: in verpakking geen gebruiksaanwijzing over encryptie.
ten derde: website die op verpakking staat, bestaat niet en geeft foutmelding

Uit informatie Foka:
“Bent u niet thuis?
Om uw bestelling in ontvangst te nemen is uw handtekening vereist. Wanneer u niet thuis bent komt de bezorger uw bestelling de volgende dag dan ook nogmaals aanbieden.”

Ik was gisteren de hele dag thuis en de voordeurbel doet het perfect ( Gecontroleerd).
Er lag géén briefje in de bus, er waren géén buren die een pakje hadden ontvangen.
Bij toeval ( bezoek) zagen we tegen de avond dat er bij de planten een pakje aan de zijkant van de voordeur lag.

Er is sprake van een hele snelle levering en prima service. Ook het bestellen ging eenvoudig.

Goed verpakt en snel bezorgd

Bestelling via de chat en de mail gedaan omdat de artikelen niet op voorraad waren. Dit contact was zeer prettig en service gericht. Chapeau! Ik schrijf deze review omdat ik hiermee 5 ipv 2 jaar garantie krijg op mijn bestelling. Ook dit vind ik heel netjes. Dit heeft echter geen invloed gehad op mijn beoordeling, ben gewoon super tevreden!

Artikelen waren uitverkocht en zouden binnen 10 werkdagen geleverd worden. Al na 2 werkdagen kreeg ik bericht dat mijn bestelling verstuurd was. Zeer vlotte afhandeling dus!

Nog geen beroep op hoeven doen maar ben ervan overtuigd dat ook dat dik in orde is!

duidelijke en overzichtelijke website.
Nette goed bereikbare winkel. (parkeerkosten worden bij aankoop vergoed)
Duidelijke uitleg van de verkopers.
De verkopers zijn niet opdringerig.

Fijne service en goed overzichtelijk. Merk bij merk en zo minder gevoel van concurrentie tussen merken

Afgehaald in filiaal te Rotterdam

Duidelijke informatie geen opdringerige sfeer

Een enthousiaste verkoper met kennis van zaken die bereid was te zakken in de prijs toen bleek dat de concurrentie voordeliger was. Wel een punt van kritiek, De aangeschafte Gopro Fusion werkt samen met de GoPro app wat goed werkt maar deze werkt alleen op een iPhone 6 en hoger. ( voor android weet ik dat niet) Dit was mij niet verteld bij aanschaf. Je hebt dus een redelijk moderne telefoon nodig om er mee te kunnen werken. In mijn geval betekende dat dus een telefoon up-grade..

Ik heb het product opgehaald bij de Foka superstore

mbt klachten heb ik hier geen ervaring mee, over de klanten service zie bovenstaande

Ik heb een Pioneer speaker bij FOKA besteld. Het model was bij verschillende shops in de aanbieding, echter gaf FOKA nog extra korting middels een kortingscode in verband met een verbouwing. Bestelling geplaatst en afgerekend. Niet heel veel later heb ik een bestelbevestiging ontvangen waar men in aangaf dat de T&T code via een losse e-mail onderweg zou zijn.

Helaas heb ik 1,5 dag later een annulering ontvangen: de prijs was te laag en mijn geld was terug geboekt. Enige uitleg ontbrak. Per mail heb ik laten weten dat ik dit een vreemde gang van zaken vond, de speaker was immers ook bij andere shops voor eenzelfde prijs beschikbaar, hoezo is de prijs te laag? Enige toelichting was dan ook gewenst.

Vanaf hier komt de ronduit matige klantenservice dan ook naar voren. De medewerkster van FOKA gaf aan dat de prijs veels te laag was en ik als koper dit had kunnen weten. De casus van OTTO is met een copy paste naar mij toegestuurd. Uiteraard heb ik aangegeven dat ik de relevantie van het OTTO verhaal niet kon plaatsen.

- Het product was zonder kortingscode voor eenzelfde prijs verkrijgbaar bij andere shops
- FOKA hanteerde zelfs stapelbundels op de productpagina waardoor het nog voordeliger zou zijn om een speaker aan te schaffen, een voordeel van enkele procenten op de totaalprijs, dat hint op bewuste prijsverlaging.
- FOKA adverteerde zelf overal op de website (en ook productpagina) met verbouwingskorting, hierdoor is het aannemelijk dat de prijs correct is
- Daarnaast was er een unieke kortingscode voor dit product prominent aanwezig op de productpagina.

Helaas reageert men bij FOKA niet inhoudelijk op de mailtjes. Zonder enige reactie of poging tot een oplossing te komen is mijn aankoopbedrag terug gestort. 'Zoals eerder aangegeven zullen wij de speaker niet aan u uitleveren'. En gaan ze de mailconversatie 'bij deze sluiten'.

Het valt mij op dat er ontzettend veel reviews op Tweakers staan tegen beloning over FOKA. Wellicht dat dit voor een tegengeluid kan zorgen en men met een oplossing komt.

Interessant geprijsde artikelen in een duidelijke overzichtelijke webshop, zodat een keuze te maken niet meer zo moeilijk was.

netjes op de afgesproken tijd

Via de chat krijg je snel antwoord op je vragen, en men is flexibel genoeg om met je mee te denken.

Werd dezelfde middag nog gebeld voor de levering van mijn LG OLED55C8PLA! Werken met een koeriersdienst dus positief.

Mooie onkyo Tx8270 besteld. Het duurde even voordat hij geleverd werd, maar door de scherpe prijs het wachten waard.

Duidelijke website, duidelijke prijzen, snelle verzending.

Enige (voor mij kleine) minpuntjes: een andere TV ontvangen dan ik besteld had én een dag later ontvangen dan beloofd.

Geen 5 sterren. De TV werd een dag later afgestuurd (dus ook een dag later ontvangen). Dus niet wat ze op hun website beloven 'Op werkdagen voor 23:59 besteld, de volgende dag in huis!' Nu zat er de dag van Hemelvaart tussen, maar via chat werd me ook meegedeeld dat hij een dag eerder bezorgd zou kunnen worden dan uiteindelijk is gebeurd.

Chat was meteen beschikbaar voor een aantal vragen van mijn kant. Duidelijk en netjes 'te woord gestaan'.

Heldere communicatie via chat en email. Snelle reactie. Goede prijzen. Ook dank aan tips van dit forum. Aanrader. Top.

Levering was sneller dan verwacht.

Snelle reacties via de chat en mail.

Foka (c.q. Kamera Express) is een winkel die ik altijd meeneem in mijn prijsvergelijk. En komen relatief vaak als meest interessante uit de bus. Ook nu weer voor een Harman Kardon HKTS 9. Levering is perfect en vlot, ruime besteltijd (tot 23.59 uur) voor levering volgende dag. Concurrent met dezelfde prijs voor de set was tot max. 18.00 uur mogelijk bij bestellen, wat op dat moment met 30 minuten was verstreken en niet meer mogelijk om mee te gaan voor volgende dag levering.
Puntje waar ik nog wel enigszins tegenaan hik bij Foka is de kosten bij een (eventuele) retourzending.....dat kennen veel concurrenten niet (meer).
Verrassend was wel dat er een (extra) voucher was bijgesloten bij de zending voor gratis toegang tot een online Basiscursus Macrofotografie (t.w. van 69,00)....en er was al een actie voor 2 gratis toegangskaarten voor de FotoFair!! Dat zijn de krenten in de pap die je het gevoel geven dat je als klant koning bent!
Door dit extraatje wordt het genoemde minpuntje gecompenseerd, voor mij althans, en komt het dan toch uit op een 10!

Zoals aangegeven ruime (normale) tijd om te bestellen voor levering volgende dag.

Op een verstuurd Whatsapp bericht heel vlot reactie terug.

Pioneer speaker besteld met kortingscode. Aankoop werd geannuleerd met de volgende mededeling: " Vanwege een kennelijke vergissing in de verkoopprijs van de Pioneer speaker MRX-3 hebben wij uw order geannuleerd ". Schande FoKa

Ik ben erg goed geholpen in de winkel. Er loopt deakundig personeel rond die ook eerlijk advies geeft.

Ik heb vaak gemaild met Foka en ik kreeg vrij snel een reactie van ze.

Foka is een fenomeen in foto- en videoland. Ondanks de opkomst van internet weet dit bedrijf zich, mede door de samenwerking met Kamera Express, te handhaven. Logisch, want er wordt nog steeds prima advies in de winkel gegeven zoals dat altijd het geval was.
Ook nu, bij de aanschaf van mijn Panasonic GX8, ben ik weer uitgebreid en prima geadviseerd.
Goed advies krijgen en daarbij ook een concurrerende prijs is een mooie combinatie!
Oh ja, de beloning is extra garantie maar de review is oprecht.

Aangezien ik ook een Canon 70D heb, moest ik wel wennen aan mijn nieuwe GX8. Dat gaat echter best snel. En wat een prestaties levert die compact camera, samen met de 14-140mm lens.
Hoewel de GX9 er al is blijft dit een aanrader.

Het bestellen via de website van FOKA verliep prima. Verrassend was dat online bestelde artikelen via Kamera Express geleverd worden. Levereing was echter wel op het afgesproken tijdstip.

Via Tweakers deze prachtige Oled65C8 besteld voor een zeer scherpe prijs bij Foka. Zeer snel en behulpzaam personeel. Keurig op de hoogte gehouden van bezorging via Thijse die de tv binnen een week bezorgde ondanks deze niet op voorraad was.

Keurig, netjes en snel geleverd door Thijse.

LG Oled 65C* hier gekocht na zoektocht hier op tweakers. Fijn topic hierover en met de LG 500 euro cashback actie prima prijs.

Levering binnen 1 week, ondanks tijdelijk niet op voorraad op site tijdens bestellen.

LG Oled 65C* hier gekocht. Deal gemaakt via de telefoon. Communicatie via telefoon en mail verliep prompt. Erg netjes te woord gestaan.

Scorekaart voor FOKA Superstore