FOKA Superstore

Gebruikers over webshop FOKA Superstore

Voor mijn verhuurde appartementen koop ik led tv's bij Foka. Vaak de goedkoopste, goede service, goed advies per telefoon en in de winkel en een goede voorraad. Nu hebben ze tijdelijk 5 jaar garantie op artikelen boven de €200. Goede actie!

De meeste producten liggen op voorraad dus kon ik het per direct afhalen.

FOKA heeft aan mij denk ik niet de beste klant gehad de afgelopen maanden maar het serviceniveau bleef zo goed dat ik deze review hoe dan ook wilde schrijven (voor de transparantie: voor 5 jaar garantie wordt gevraagd een review te schrijven) maar dat maakt niets uit voor de eindscore.

Dozen zagen er niet altijd tiptop uit qua conditie maar dat kan ook aan de verzender liggen. Producten waren wel altijd goed verpakt en onbeschadigd.

Waarom een 'uitstekend' score?

Ik heb in 2 maanden 4 tv's teruggestuurd en we kwamen er telkens uit.
1: Sony TV plofte na 3 jaar, 2 maanden met 5 jaar FOKA garantie, we konden hetzelfde model terugkrijgen of een nieuwe met korting uitzoeken
2: Philips 49PUS8503: enkele dode pixels, teruggestuurd
3: Philips TV2: zelfde type, dode pixels, terugtestuurd,
4: Philips TV3: zelfde type, nog meer dode pixels, weer teruggestuurd.

Er ontstond een klein beetje weerstand over het telkens heen en weer sturen van dozen maar dat is na 1 mailtje direct goed opgelost.
5: Philips OLED voor zeer scherpe prijs gehad, ook weer nieuw in maagdelijke doos.

Of het nu een slechte batch nieuwe TV's betrof weet ik niet maar dat heen-en-weer gestuur zal FOKA flink wat marge hebben gekost, en er zit denk ook behoorlijk wat arbeidstijd in al die serviceverlening.
Maar echt: TROS Radars warme douche zou hier niet misstaan.

Voordeel van een keten:
Alles is heel netjes via de Amsterdamse Supertstore van Kamera Express opgelost (die eigenlijk alleen foto/video-apperatuur doet) die winkel verdiende er niets aan maar kreeg wel het meeste werk, de service bleef er uiterst vriendelijk. Verkopers hielpen ook altijd mee op de TV in de auto te leggen.

Ik ben niet zo'n fan van ongefundeerde 'uitstekend' reviews maar als iets gewoon erg goed is dan mag dat ook gezegd worden. Een review van de kwaliteitscontrole van Philips zou zeer negatief zijn daarentegen.

Ik heb een panasonic ultra HD speler gekocht. Deze voldoet aan alle verwachtingen. Foka heeft een goede service en ik ben netjes te woord gestaan.

Product was op tijd

Een aantal vragen over het product zijn goed beantwoord.

Ik was op zoek naar een Heos AMP. Ze hadden een mooie aanbieding van 1 met wat zichtbare lijmresten. Daar had ik geen problemen mee en dus besteld. Het bestelproces verliep prima t/m de betaling.

Voor 23:59 besteld volgende dag geleverd staat er op de site. Maar de volgende dag kwam niks en omdat ik verder ook niks gehoord had, de klantenservice gebeld. He vreemd die had vandaag al geleverd moeten worden krijg je als antwoord, maar ik zie nu dat ie in het scanproces zit. Dus morgen wordt die geleverd. Maar helaas weer geen kreeg ik de volgende ochtend al een email dat i.v.m. verbouwing magazijn konden ze het artikel niet terugvinden en heeft het pakket hierdoor vertraging. Aangezien het om een vaderdagcadeau ging, gevraagd of het mogelijk was om het dan op te halen.

Hier kreeg ik geen antwoord op, maar wel dat er artikel niet meer beschikbaar was. Ze hadden wel een alternatief, maar daarvoor moest ik wel 200 Euro bij betalen. Daar had ik niet zoveel zin in. Dus gezegd dat ik niet op het aanbod inging en graag mijn geld terug wilde. Kreeg vrij vlot de bevestiging dat de order geannuleerd was en zou binnen "enkele" dagen mijn geld terugkrijgen.

Kijk ik later op de dag op de site is het artikel weer gewoon voorradig (nu ook nog steeds). Dus mail ik de klantenservice met de vraag of het alsnog geleverd kan worden. Daar krijg ik geen antwoord op, maar wel dat het aankoopbedrag binnen 1-2 werkdagen op mijn rekening zou staan. Dit duurde ook iets langer, want uiteindelijk na 5 werkdagen staat het geld weer op mijn rekening.

Ze lokken je met een aanbieding, die vervolgens toevallig net even niet leverbaar is (mogelijk was de prijs toch iets te laag en liep het ineens te goed?). Als je ernaar vraagt zeggen ze dat het artikel niet meer binnen zal komen. Om vervolgens een week later hetzelfde artikel ineens toch weer in overvloed te hebben tegen een veel hogere prijs.

De klantenservice haalt het niet om binnen de (door henzelf gestelde 24 uur) antwoord te geven. En ze verschuilen zich telkens achter het feit dat ze onderdeel zijn van Kamera Express.

Ik heb een Sony FE 24 GM gekocht, die nagenoeg nergens in Europa leverbaar is/was, snelle levering, snelle service bij vragen en een uitstekende prijs. Ik was wat bang dat zo'n dure lens per post geen goed idee was, maar het werd uitstekend verpakt,

Naar aanleiding van het OLED topic op Tweakers en eerdere ervaringen met Foka / Kamera Express heb ik hier mijn nieuwe OLED televisie besteld. Na wat heen en weer mailen waar ik steeds een snel antwoord op kreeg. Heb ik de TV besteld waar ik later de dag een afspraak maakte met de transporteur en de tv de volgende dag al in huis had!

Verzenden was snel geregeld. De dag van aankoop gebeld voor een afspraak voor bezorgen wat al de volgende dag mogelijk was. Bezorger kwam ook netjes op de afgesproken tijd. Hij was wel alleen waardoor ik moest helpen met de zware door naar binnen tillen. Ik vraag me af hoe dat gegaan was als mijn vriendin bijvoorbeeld thuis was en ik niet.

Snel mail contact over en weer. Toen ik de klantenservice nodig had voor de factuur wel 15 minuten in de wacht gestaan.

Na het lezen van positieve reviews ervoor gekozen om bij FOKA te bestellen. Ik heb een LG OLED TV besteld en ben hem de volgende gaan ophalen. Personeel was erg vriendelijk en behulpzaam.
Ze boden ook nog een HDMI kabel aan voor 50 Euro naar mijn mening iets te duur.

In de markt voor een nieuwe OLED tv schreef ik een aantal winkels aan met de vraag wat hun beste prijs was. FOKA reageerde direct en met een scherpe prijs en was het voor mij niet moeilijk het product bij hun aan te schaffen. FOKA / Kamera-Express kende ik al i.v.m. eerdere aankopen en de service was altijd prima geweest. Er wordt altijd snel gereageerd op vragen. De levering was snel en we zijn blij met onze nieuwe LG OLED tv!

FOKA had nog een oled staan welke ik graag wilde hebben. was op voorraad, vlotte communicatie via telefoon en email, volgende dag in huis. top!

Verzending via afspraak met kourier. top!

Ik heb bij Kamera Express Rotterdam Centrum een Marantz SR6013 receiver gekocht, niet alleen omdat zij op internet de goedkoopste zijn (€945), maar ook omdat ik mijn 5-jaar oude Denon AVRX-2100WBKE2 kon inruilen voor €150! Vaak is het probleem dat je graag iets nieuws wilt kopen, maar wat doe je met je, nog goed werkende, oude apparaat.
Omdat ik al eerder bij Kamera Express wat heb gekocht, ook mijn oude Denon, wist ik dat zij voor oude apparaten een betere prijs bieden dan dat je op Marktplaats kunt krijgen. Voorwaarde is wel dat je naar de winkel moet om te laten zien dat je oude apparaat nog werkt. Voor televisies komen ze voor een bedrag van ca. €70 aan huis om te kijken of de tv nog werkt en dan brengen ze tegelijk de nieuwe mee.
Ook de kennis van de medewerkers is top wanneer je advies wilt hebben over de apparaten en welke kabels je nodig hebt.
Al met al een super service voor een concurrerende prijs!

direct de volgende dag geleverd

zie eerder

Op vr 22 feb een TV besteld. Op ma gebeld waar hij bleef. Zou dezelfde avond gebeld worden door de koerier, maar niet gebeld. Order diezelfde avond nog gecanceld. Na veel heen en weer mailen uiteindelijk pas op 14 maart mijn geld terug gekregen. Deze mensen liegen schaamteloos. Ik raad je aan er nooit wat te kopen.

Deze mensen liegen. Ze zeggen dat je gebeld gaat worden door de koerier, terwijl ze weten dat dat niet gaat gebeuren. Als je je geld terug wil, zeggen ze dat de TV eerst terug moet komen van de koerier. Wel als de koerier hem had, had hij mij wel gebeld om hem af te leveren, right ? Dan zeggen ze dat ze je geld gaan terugstorten, maar dat duurt ook weer een paar dagen, terwijl dat dezelfde dag zou kunnen. Kortom, ik bestel hier nooit meer iets.

Per mail geïnformeerd naar de prijzen voor verschillende 65 inch OLED TV's. Uiteindelijk gekozen voor een LG OLED65C8 vanwege de aantrekkelijke prijs en 5 jaar garantie.

Per mail de betaallink gekregen en dezelfde avond nog een telefoontje van de bezorgdienst voor het afleveren. Kon zelf een dag kiezen en kreeg een indicatie voor het tijdstip van afleveren.

Laatst een LG OLED55C8 gekocht. Vriendelijk tewoord gestaan over de mail en zeer snelle levering.

Kon zelf de bezorgdag plannen. Kon meteen de dag erna geleverd worden.

Erg vriendelijk te woord gestaan.

Zeer frustrerende webshop, bij elke nieuwe pagina moet ik opnieuw cookies accepteren die na 3x wel irritant word. Daarna zag ik een tv die afgeprijsd was maar toen ik helemaal naar beneden ging scrollen staat het in kleine letters dat het om een andere model kan gaan, (Franse model).

Zelfde probleem met kamera express.

Via Tweakers een Samsung TV gekocht. Snel geleverd en werkt prima.
Maar volgens de website zou het gaan om een UE43NU7190 maar er werd een UE43NU7192 geleverd. Volgens mij is dat een buitenlands model. Is verder geen probleem maar ik neem aan dat Foka dat bewust doet en dat is beslist niet netjes.

Snelle levering, meteen de volgende dag.

Omdat ik enkele jaren geleden bij deze winkel een Denon Blue-Ray speler had gekocht en daar zeer tevreden over de afhandeling was heb ik nu een Denon AVR-receiver bij hun gekocht. Daarbij had deze ook nog de laagste prijs.
Direct een bevestiging mail en een paar uur later een mail dat het verzonden was.
De volgende dag geleverd, geweldig.

Bezorgd door PostNL, Hier komt altijd dezelfde man aan de deur, perfect.

Aangenaam verrast door de communicatie en snelheid van levering. Onmiddellijk betaallink ontvangen alsook de nodige uitleg tegen een heel scherpe prijs.

Vrijdagmiddag betaling gedaan van LG Oled 65E8PLA, onmiddellijk telefoontje gehad voor levering van koeriersdienst.
Zaterdag werd de TV geleverd op de zesde verdieping, zonder enige schade.
Levering naar België.

Alle lof voor deze service!

Snelle betaallink gekregen en goede opvolging, alsook snel na de betaling telefoontje voor de levering ontvangen.

Geweldig; op een vrijdagavond laat bestellen, en de volgende dag het product al in huis. Goede communicatie.

Na lezen van positieve reviews ervoor gekozen om bij FOKA te bestellen. Ik heb voor een scherpe prijs OLED TV besteld en nog geen 30 minuten na IDeal betaling al in de winkel opgehaald. Personeel was erg vriendelijk en behulpzaam.

Scorekaart voor FOKA Superstore