Gebruikers over webshop FOKA Superstore
Review toevoegenLeuke aanbiedingen en stuk voor stuk zeer scherp geprijsd, zeer overzichtelijke webshop en een veilige betalingsomgeving. Zeer vertrouwd allemaal.
Verzending's-Avonds (vrijdag) besteld en de volgende dag (zaterdag) rond 13.00 uur geleverd. Echt super snel.
De website is overzichtelijk. Ik kon het product makkelijk vinden. Betaling zou prima kunnen zijn als ik niet voor achteraf betalen had gekozen. Doordat ik dat wel had gekozen, moest ik 24 uur wachten op verificatie. Dit stond tijdens het betaalproces niet duidelijk genoeg (of helemaal niet) vermeld.
VerzendingVerzending was prima geregeld. Stevig ingepakt.
KlantenserviceMooie aanbieding gezien, maar helaas een DOA gekregen. Kan altijd gebeuren. Omruilen was geen probleem, maar wel veel werk. Retouraanvraag moet eerst goedgekeurd worden (handmatig waarschijnlijk) wat enkele uren duurde. Retourformulier printen en met de hand invullen, adres met RMA code zelf noteren op pakket. Zelf portokosten betalen die ik niet teruggekregen heb.
Verder zonder problemen een vervangend product gekregen in de winkel (was toevallig in de buurt). Heel prettig geholpen door een medewerker.
Helaas voldeed het vervangende product niet aan de verwachtingen en kon ik de hele procedure nog eens doen. Heb van de 2e retour nog geen bericht van terugbetaling ontvangen.
Retouren bij Coolbleu en Bol gaat vele malen makkelijker. Contact bij Foka is wel persoonlijker en dat is erg prettig. Daarom een voldoende.
goede overzichtelijke site. ook na de bestelling goede en duidelijke info ontvangen mbt tot de order
Verzendingop zaterdag avond besteld en maandag geleverd
Een statief besteld waarbij de kop niet gedraaid kan worden. Teruggebracht naar de winkel. Daar bijzonder onbeschoft te woord gestaan door {-persoonsgegevens verwijderd-}.
Ik kon alleen een tegoedbon krijgen. Aangegeven dat volgens de Wet koop op afstand dat niet klopt, en ik mijn geld graag terug wil hebben. Hij geeft aan van niet en vind dat ik Foka de kans moet geven een ander product te bieden. Dat wil ik niet. Vervolgens ben ik een wijsneus die alleen even de spullen besteld heeft voor een weekendje om ze daarna weer terug te brengen. Ik geloofde mijn oren niet.
Laatste keer dat ik iets van Foka besteld heb. Agressief en totaal niet service-gericht personeel.
EDIT: Ik werd naar aanleiding van mijn review nog wel gebeld door de bedrijfsleider. Die heeft nog wel geprobeerd om een oplossing te vinden (lees cadeaubon aan te bieden) en gaf aan dat de desbetreffende medewerker erop aangesproken zou worden. Heb de bon niet aangenomen, maar wel mijn cijfer wat verhoogd. Deze gang van zaken zal meer uitzondering dan regel zijn geweest gezien alle andere positieve reviews.
Overzichtelijke site met alles wat een fotografe maar kan wensen. Buiten een scherpe prijs ook nog eens korting op een bundel.
VerzendingBestelde 's avonds rond 11 uur, levering de volgende dag
KlantenserviceAchteraf had ik nog wat vragen, werden op zondag per mail direct beantwoord!
Alles is makkelijk en snel te vinden. Bestellen en afrekenen was heel gemakkelijk. Goede uitgebreide informatie op de site ook.
VerzendingProduct was verpakt in bruin papier, verder in fabrieksdoos alleen maar die lijkt sterk genoeg om de verzending aan te kunnen. Geleverd binnen de genoemde 24 uur: netjes!
KlantenserviceVooraf nog even gebeld voor wat extra informatie en zeer vriendelijk te woord gestaan.
Erg goede winkel. Er wordt goed meegedacht en als er onverhoopt toch problemen zijn, doet men er echt alles aan om het zo goed mogelijk op te lossen.
Een paar jaar geleden een onkyo surround set gekocht waar leveringsproblemen mee waren. Dat is uiteindelijk perfect opgelost. Vorige week een nieuwe Philips UHD TV gekocht en deze (op aanraden van hen) voor get zelfde geld kunnen opwaarderen naar een beter model door een dag extra te wachten. Echt een topwinkel!!
Precies op tijd geleverd en volgens afspraak. Niets op af te dingen.
KlantenserviceEen probleem met de levering van een Onkyo geweest. De leverdatum van de site kon niet waargemaakt worden. Dit is opgelost door voor het zelfde geld een betere kit te leveren. Probleemloos.
De site werkte prima, bestselling ging vlot. Toen er bij het betalen ( door mijn fout) iets verkeerd ging, even contact opgenomen. Werd snel opgenomen en snel opgelost.
KlantenserviceHad deze TV eigenlijk bij plattetvdiscounter besteld, maar hun levertijden bleken niet helemaal in lijn te zijn met de realiteit. Toen kreeg ik een prijs allert dat de tv bij Foka ook nog eens een stukje goedkoper was. Direct gebeld, en de TV zou inderdaad de volgende dag geleverd kunnen worden.
Direct besteld, en binnen een paar uur de melding dat de zending klaar stond om te verzenden.
De verzending loopt via PostnL. De winkel heeft daar misschien niet direct invloed op maar het is jammer dat de verwachte bezorgtijd eerst tussen 08:30 en 13:30 is en dan weer 08:30 en 21:30. Dit is zo een aantal keer gewisseld.
Rond 13:00 de tv in huis, gewoon in de winkel verpakking geleverd door 2 bezorgers.
Vrijdagmiddag rond 15 uur online een nieuwe tv besteld. De site zag er goed uit, maar heb niet echt verder gekeken dan de tv zelf en het betalingsscherm. Het betalingsscherm zat allemaal goed in elkaar en allemaal op één pagina.
VerzendingDe verzending werd geregeld door een externe leveranchier, namelijk Electronic Logistics. In de mail stond dat zij dan ook een afleverafspraak zouden maken per telefoon. Maandag even voor 17 uur kreeg ik eindelijk dat telefoontje. Had gehoopt dat ie er die dag al zou zijn, maar ja, dat is dan niet anders. Dinsdag zou ik de tv in huis hebben. Tenminste, dat zou moeten. Ik zou dinsdagmorgen een e-mail krijgen met het tijdsstip wanneer de tv bij mij aangeboden zou worden. Dinsdag rond na het middaguur nog niks ontvangen, dus probeerde ik zelf te bellen (Electronic Logistics) Ik kreeg ze niet te pakken dus probeerde het 2 uur later weer. De eerste keer hoorde ik na 2x overgaan een klik. Ik werd dus weggedrukt (opgenomen en meteen neergelegd, zoals dat bij Cisco telefoons te horen is). Ik probeerde meteen nog een keer te bellen maar ik kreeg niemand aan de lijn. Toen Foka maar gebeld en toen gaf ik aan dat ik niks had ontvangen en ook 17:30 uur niet meer aanwezig zou zijn. Die man zei dat als ik ze niet te pakken kreeg, hij ze dan ook niet te pakken zou krijgen. Ik vroeg of hij het niet toch even zou kunnen proberen, maar ik kreeg een beetje een onduidelijk antwoord terug. Om 17:00 uur wilde ik vertrekken en probeerde toen nog maar eens Electronic Logistics te bereiken. Dit keer namen ze op en toen hoorde ik dat mijn zending voor die dag was geannulleerd omdat ik niet op dat tijdstip aanwezig kon zijn (dat was niet de bedoeling, de buren hadden het kunnen opvangen of misschien konden ze wel iets eerder komen) Toen moest ik een nieuwe afspraak maken, maar hij kon geen tijden aangeven (op de site staat dat ze vaste routes rijden, dan weet je wel ongeveer wanneer je bij iemand kan zijn lijkt mij..) Lekker handig, want ik moet op deze manier de hele dag thuisblijven om het pakket aan te nemen. De afspraak verzet naar woensdag. Ze zeiden weer een mail te sturen, echter de volgende dag weer geen mail. Ik had aangegeven de levering graag voor 14:00 uur te ontvangen. Ook al konden ze geen tijd aangeven, had de man aan de telefoon toch het er als opmerking bijgezet. Ik belde weer naar het bedrijf, omdat ik geen mail had ontvangen. Hij begreep dat ik het vervelend vond en zou mijn telefoonnummer doorgeven aan de bezorger. Die zou mij een half uur van te voren bellen, maar dat zou wel na 16:00 uur worden. Half 6 werd ik keurig gebeld door de vriendelijke bezorger dat hij eraan kwam. Een half uur later kwam de man de televisie brengen. Hij was uitmuntend vriendelijk en daarom een extra ster.
KlantenserviceDe klantenservice is goed, maar niet uitstekend. Je krijgt direct iemand aan de lijn en wordt doorverbonden naar de juiste afdeling als diegene die je aan de lijn hebt je niet kan helpen. Ik had gehoopt dat ze even meer met mij zouden overleggen over de levering i.p.v. meteen te annuleren.
Bestelling makkelijk kunnen plaatsen via hun site. De TV stond overzichtelijk op de site en er was genoeg informatie beschikbaar.
VerzendingDe TV stond binnen enkele minuten klaar in de winkel, en heb hem toen daar betaald en meegenomen.
Klantenservice3 dagen na betaling en afhalen zie ik opeens een prijsverlaging van 100 euro op de TV die ik zojuist had aangeschaft. Na een kort belletje meteen vriendelijke medewerker werd er verteld dat dit verschil van 100 euro teruggestort zou worden. Ondanks dat ze dit niet verplicht waren, gaat Foka net dat beetje verder om hun klant tevreden te stellen. Dat noem ik TOP service!!!
Foka's website is overzichtelijk, de bestelling verliep duidelijk en zonder onnodige 'bureaucratie' of verplichte aanmeldingen.
VerzendingZoals vermeld werd het pakket de volgende middag netjes afgeleverd. Eventueel nadeel is dat 't product in fabrieksverpakking wordt bezorgd, zoals anderen reeds melden. Een tweede doos biedt naast wat extra bescherming ook wat discretie, maar dat hoeft niet voor iedereen een punt te zijn.
Had snel wat Hirschmann stekkers nodig. Bij Google uitgekomen bij Foka. Deze besteld om 23:40 en 's ochtends om 8:30 al geleverd!
VerzendingHele snelle levering.
Bestelling proberen plaatsen. Tijdens bestelling zijn plots 2 artikelen niet beschikbaar. Heel jammer want was een goeie prijs. Daarna toch het laatste artikel proberen bestellen maar telkens een weigering van mijn betaling...
Bestelling geplaatst op een zondag tijdens de 10% kortingsactie. Dit maakte de toch al aantrekkelijke prijzen voor mij nog aantrekkelijker om mijn bestelling op dat moment te plaatsen.
Overzichtelijke duidelijke website.
Op zondag besteld. 's avonds de e-mails met de track en trace codes gehad.
PostNL geeft dan een verwaachte tijd dat het zal worden afgeleverd. Vlak voor die tijd verstreek was dat verwachte aflevermoment door PostNL aangepast naar een paar uur later. Dit zou een klein minpuntje zijn voor PostNL en niet voor de winkel.
Maar het werd netjes zoals verwacht op maandag afgeleverd.
Verzending vind plaats in de standaard fabrieksdozen. Geen probleem want in de fabriek hebben ze al goed nagedacht over hoe het product het best te vervoeren is. Dat aan de doos zichtbaar is wat erin zit zou je een klein punt van kunnen maken, maar heb ik zelf geen probleem mee.
Zeer goede website waar de technische specificaties tenminste kloppen!
Foka heeft een geweldige service als je iets vraagt heb je meestal dezelfde dag al antwoord, advies is eerlijk en oprecht. Technische kennis is aanwezig en komt bij het juiste persoon terecht dus geen gebakken lucht verhaaltje.
Levering was snel, had tijdens het afrekenen direct een vraag gesteld daar kreeg ik binnen 1uur al antwoord op wel eens waar dat mijn vraag naar de juiste persoon was gestuurd. Maar je wordt als klant zeer serieus genomen. En de volgende morgen had ik inderdaad al antwoord!
Als klant vind ik dit fijn, zonder stress kunnen kopen. Mocht het niet goed zijn dan kun je gewoon iets anders uitzoeken zonder al te veel gepeupel.
Berichtje gestuurd, binnen 12uur antwoord.
Gelukkig zijn ze er nog, winkels waar de klant oprecht wordt behandeld.
Foka is een van de laatste der Mohikanen, Een winkel die oprecht goede service heeft.
Eerst via de site de TV gereserveerd,werkt goed. In de winkel nog even wat vergeleken en prijs onderhandeld.
Groot assortiment en je word keurig geholpen. Soms moet je in de winkel wel even wachten voordat je geholpen word. Let ook op, het blijven verkopers en ze proberen dus ook echt te verkopen, ze verkopen geen prutzooi, maar vaak wel iets (dat proberen ze in ieder geval).
KlantenserviceHad een defecte lens, langs geweest in de winkel. Daar is hij getest en foutief bevonden. Kreeg direct een vervangende lens mee, zonder gedoe. Prima service zoals het hoort.
Prima prijs vs. kwaliteit; snelle levering, goede webwinkel, veel keuze en zeer aantrekkelijke prijzen. Zag wat negatieve recenties; slaan he-le-maal nergens op!
VerzendingVolgende dag in huis
KlantenserviceGeen reden tot klagen