4Launch

Gebruikers over webshop 4Launch

Via de service desk prima advies gekregen over te bestellen SSD drive. Goede service en snelle levering.

Als je geautomatiseerde mails kan inzetten moet je dat ook zeker doen. Met 7 mails voor een bestelling, tot nog toe koploper van al mijn internetbestellingen
Hulde!!!!! :)

Heeft zeker bijgedragen aan deze review. En omdat ze goedkoop zijn. natuurlijk.

Het bestellen ging makelijk . De betaling was wel.omslachtig omdat je via de mail een link voor de betaling kreeg. De bestelling was de volgende dag optikd binnen

Bestelling plaatsen op de site is gemakkelijk en snel. Het betalen is wat omslachtig naar mijn mening, na bestelling wordt je verwezen naar een email waarin een link voor betaling staat, in plaats van deze direct bij je bestelling te plaatsen. Verder geen klachten.

Had een headset besteld om 22:45. Deze headset kwam de volgende dag keurig per post, hier dus 5 sterren.

De headset was prima in orde, alleen deed deze pijn aan mijn oren en hoofd na ongeveer 15 minuten dragen. Product was verder prima in orde, maar helaas gewoon niet voor mij geschikt. Ik heb een RMA aangevraagd welke binnen 24h door de winkel werd geaccepteerd. Ik heb de headset met alles erop en eraan teruggestuurd via het gratis antwoordnummer. Ik krijg het geld binnen 10 dagen op mijn rekening terug gestort.

Een kleine toevoeging (kan niet meer aanpassen helaas). Geld werd ná tien dagen teruggestort, namelijk na 11 dagen. :)

Voor de eerste keer hier besteld en is goed bevallen. Snelle correcte afhandeling en levertijd conform voorspelling.

4Launch heeft een groot assortiment aan scherp geprijsde producten. Ik heb inmiddels al meerdere bestellingen geplaatst en steeds weer wordt naar volle tevredenheid geleverd. Topwinkel dit!

Snelle levering via PostNL.

Klantenservice is makkelijk bereikbaar, onder andere door middel van een live chat op de website. Een niet voorradig product wisselen voor een vervangend product om de bestelling sneller geleverd te krijgen was via de klantenservice zo gepiept.

Al een aantal keren spullen besteld bij 4Launch en altijd prima voor elkaar. Voorraad op de website klopt en snelle levering ! Je wordt via de email op de hoogte gehouden van het bestel proces tot aan de verzending.

Goed verpakt, het artikel wordt verstuurd in een stevige doos.

De website is prima, maar toen ik eenmaal de bestelling rondhad, kreeg ik geen mail met een status van mijn bestelling. Echter bleek dat er geen mailverkeer mogelijk was naar Hotmail accounts. Verder wel goed opgelost toen ik belde naar de klantenservice.

Goed verpakt en binnen 1 werkdag geleverd.

Werd klantvriendelijk behandeld en samen naar een oplossing gezocht vanwege mailverkeer.

Perfect zoals altijd, geen gedoe snelle levering.
Contact verloopt ook altijd goed.
Meerdere keren prive en zakelijk bestellingen gedaan altijd zonder problemen.

Snelle levering, 10 uur besteld volgende ochtend in huis.

Geen gedoe mocht je iets met RMA hebben.

Snel en simpel bestelproces. Vlotte levering en duidelijke communicatie. Goede en klantvriendelijke afhandeling van retourzending.

Product (monitor) werd verzonden in eigen doos, zonder omverpakking. Nu was die doos van goede kwaliteit, dus dat ging goed. Maar het kan ook anders lopen....

Ik had eerder bij deze zaak een andere monitor besteld, maar deze voldeed niet aan mijn eisen, zo ontdekte ik pas na verzending. Dat was mijn eigen schuld, ik had mijzelf beter moeten informeren. Ik kon de vorige monitor kosteloos (zelfs zonder verzendkosten) retourneren. Netjes.

Het is een standaard procedure. Het proces is duidelijk en verloopt soepel. niets op aan te merken

zeer vlot, proces van verzending wordt per stap gemeld.

Product betreft een nieuw aangeschafte kleine laptop.
Een gerepareerd product wordt zonder enige toelichting teruggestuurd. Onbekend blijft wat er is gevonden en gedaan. Onbekend blijft zelfs of het product gerepareerd is, of dat het een nieuw product betreft: dat zie je aan de doos, die niet nieuw is.
Op een brief die bij het te repareren product was gestopt en daarna per e-mail naar klantenservice verstuurd om het probleem en mijn klacht en gewenste procedure toe te lichten werd niet ingegaan.
De klantenservice blijkt vanuit het buitenland niet telefonisch te bereiken te zijn.
Al met al heb ik sinds aankoop ruim 2 maanden geen werkend product gehad, zonder dat 4launch enige poging heeft gedaan het ongemak te verzachten met een vervangend product of restitutie van een gedeelte van de aankoopsom.
Het product is in totaal 3 keer door mij teruggestuurd, en na de 2e keer was het meer dan 4 weken weg zonder enig bericht.
Het product bleek direct bij levering niet te functioneren, maar ik kreeg geen nieuw product, zelfs niet toen het na de 2e reparatie nog altijd niet werkte.

Geachte klant,

Wij betreuren dat u defecten heeft ondervonden. Zover wij kunnen nagaan betreft het een Asus Transformer notebook. U gaf aan problemen te hebben met het koppelen van het scherm en het toetsenbord. Wij hebben zover wij kunnen nagaan tweemaal het toetsenbord vervangen en eenmaal het gehele apparaat waarna de klachten nog steeds aan zouden houden. Daar u aangaf dat u een hoesje gebruikte bij de tablet is ons vermoeden dat het defect hier mee te maken had. Gezien de RMA historie is uiteindelijk besloten het aankoopbedrag te crediteren.

Customer Support
4Launch B.V.

Alles in orde, de levertijd van 1 onderdeel bleek niet te kloppen met wat er oorspronkelijk op de website stond maar heb dit na een mailtje kunnen veranderen naar een ander artikel, dit was geen probleem.

Verzending was vlot en goed

GPU was DOA, deze kunnen inleveren en paar dagen later had ik al een nieuwe thuis. Goede service

Via pricewatch kocht ik bij 4Launch een NAS (Synology 414). De website is OK. Prettig is de chatfunctie (ik moest eventjes op mijn beurt wachten) omdat ik een algemene vraag had over mijn account-instellingen. Het bestelproces en de betaling (in mijn geval via Ideal) verliepen allemaal overzichtelijk en geheel automatisch. De verpakking is zondermeer zorgvuldig te noemen: hele grote doos met divers anti-schokmateriaal. De bezorging (via KPN) ging ook goed en was te volgen via track&trace. Al met al verliep alles op rolletjes.

De website is uitstekend en de chat werkt ontzettend goed! heb een printer besteld en per sms een update gekregen. Snel afgehaald vriendelijke medewerkers in de showroom.

Service is uitstekend, medewerkers zijn klantgericht en staan je altijd vriendelijk te woord. Kortom een aanrader!

Ik wilde al enige tijd een goede 2.1 speakerset hebben, deze heb ik bij 4Launch gekocht. Een Logitech (Logitech Speakerset Z623 2.1, 200W (zwart)). Dit heb ik bewust gedaan omdat ik weet dat de garantieafhandeling bij 4Launch met Logitech meer dan goed is.

De bestelling was snel verwerkt, ik kreek meerdere statusupdates netjes via de mail en via SMS.

Prima site, ook fijn dat er een chatservice is... alleen jammer dat je er uiteindelijk niet veel aan hebt, op de meeste vragen hebben ze geen "zicht" want het is allemaal een "automatisch" proces.

Ik heb zeer veel ervaring met deze webshop (zeer veel bestellingen geplaatst in het verleden) en hun service (ook veel gebruik van gemaakt in datzelfde verleden) daarom vind ik dat ik wel een eerlijke beoordeling kan plaatsen.

Producten worden meestal op tijd geleverd. Verpakking is prima. Soms hebben ze een "fout" in hun "automatisch" systeem waardoor je geen bericht krijgt of het product word later afgeleverd. Maar nadat je ze er op wijst komt dit vaak een dag of twee later wel weer goed.

De service is goed bereikbaar maar uiteindelijk kan je er niet veel van verwachten, behalve standaard antwoorden zoals: "Hier heb ik geen zicht in want dit is een automatisch proces". Ze zijn wellicht het eerste bedrijf dat een volledig actieve AI in dienst heeft.

Ruilen (via het antwoordnummer) duurt ongeveer 2 weken. In het verleden kon ik nog wel eens direct ruilen aan de afhaalbalie, maar of dit nu nog zo is durf ik niet te zeggen. Terugbetaling bij een RMA of een restbedrag dat over is bij een ruil krijg je ook pas terug tot precies (of net een dag voor) aan de wettelijk gestelde termijn van 14 dagen. Dus al met al is de service slecht vergeleken met andere grote webshops, die zijn toch sneller in de afhandeling van zaken, daarnaast houden andere shops je ook beter op de hoogte en weten tevens beter antwoord te geven op eventuele vragen.

Al met al is 4Launch zeker geen extreem slechte webshop (met name als je niet met de klantenservice te maken hebt), ik zou er ook gewoon weer een bestelling plaatsen.

Maar meer dan een voldoende kan ik ze ook niet geven over het algemeen, gezien de meerdere punten waarin ze toch minder scoren dan de rest.

Geachte klant,

Het is vervelend te vernemen dat uw omruiling enige tijd heeft geduurd. Wij proberen binnen onze mogelijkheden altijd zo snel mogelijk een omruiling af te handelen. Hierbij is het nog steeds mogelijk om producten bij ons aan te leveren bij onze servicebalie. Indien het product aan de retourvoorwaarden voldoet is het doorgaans mogelijk het product direct om te ruilen. Gezien wij onze klanten graag zo snel mogelijk wensen te helpen zouden wij graag uw case nader willen bekijken en zouden u dan ook vriendelijk willen verzoeken contact met ons op te nemen via customersupport@4launch.nl.

Customer Support
4Launch B.V.

Goede winkel. Product was direct leverbaar, besteld via de website en direct bericht dat het klaar lag om op te halen. Product uur later opgehaald, prima. Website mag wel een keer mobielvriendelijk gemaakt worden.

Meerdere bestellingen bij 4Launch gedaan in de afgelopen jaren en altijd actuele voorraad indicatie en snelle verzending tegen scherpe prijs.

Nog nooit een bestelling later ontvangen dan vooraf gemeld werd. Vandaag besteld morgen in huis is zeker te verwachten.

Na ruim 2 jaar had mijn i5 processor het plots begeven. Processors zijn natuurlijk een gevoelig onderwerp als het op garantie aankomt (het is lastig te beoordelen of iemand normaal gebruik heeft gemaakt en of er mee aan het overklokken is gegaan..). Nu ben ik geen overklokker maar toch had ik verwacht dat er mogelijk moeilijk gedaan kon worden over hoe mijn processor ineens er mee ophield. Tegendeel bleek waar te zijn, na ruim 2 jaar stevig gebruik (gamen) is de processor met een RMA teruggestuurd en nu een week later heb ik een splinternieuwe CPU op de post gekregen, geen discussie of vragen gehad. TOP service noem ik dat!

Snelle levering en daarnaast is ook de bestelstatus netjes bijgehouden gedurende het bestel/ bezorg proces.

7 schijven gekocht. Uitstekende website, tijdig verstuurd en meer dan uitstekend verpakt. Inormatie op de website 100% correct, inclusief de levertijd.

De schijven zaten afzonderlijk al in schuim, ook de verpakking daaromheen uitstekend in orde, geen enkele mogelijkheid tot bewegen met rondom bubbelfolie van een kwaliteit die ik nog nooit gezien heb, leuk spul!

Een tip gegeven om geen rood/groen te gebruiken voor de voorraadstatus, maar ook met symbolen (kleurenblind inderdaad). Kwam een leuke mailwisseling uit naar voren. 't Staat er ook in tekst, dus het lukt zo ook wel. Meer dan uitstekende prijs/prestatie in mijn ogen.

Scorekaart voor 4Launch