Gebruikers over webshop 4Launch
Review toevoegenVerschrikkelijk, aangegeven op de site dat mijn RAM binnen 1-5 dagen geleverd zou worden, vervolgens werd dat 6-14 zonder mededeling en daarna onbepaalde tijd. Toen geswitcht naar ander merk waar ik bij moest betalen en toch wachten ze met verzenden tot het geld is overgemaakt. Zelfs na betaling nog 4 dagen moeten wachten, in totaal dus 4 weken op mijn RAM gewacht. Wat een verschrikkelijke klantenservice.
Geachte klant,
Het is vervelend te vernemen dat uw bestelling langer heeft geduurd dan in eerste instantie aangegeven en dat er niet tijdig gecommuniceerd zou zijn over eventuele afwijkende levertijden. Dit is uiteraard niet de bedoeling en ons streven is klanten zo tijdig en accuraat mogelijk te informeren. Hierbij zou een bestelling direct verzonden moeten worden nadat deze betaald en compleet is. Graag zouden wij uw case nader bekijken om na te gaan hoe dit heeft kunnen gebeuren. Wij zouden u dan ook vriendelijk willen verzoeken contact op te nemen via customersupport@4launch.nl.
4Launch B.V.
Ik kan alleen maar zeggen dat ze prima service hebben en doen wat ze beloven... compliment !
VerzendingAls er staat dat het product op voorraad is dan heb je het de volgende dag in huis en je krijgt een Track en Trace nummer voor het volgen van het pakket welke zeer goed verpakt is.
KlantenserviceIk had de verkeerde telefoon besteld wat ik pas zag toen ik de doos al open had gemaakt en heb toen de klantenservice gebeld (kan gratis met live chat) en gevraagd wat ik moest doen. Deze man vertelde mij dat de doos openen geen enkel probleem was en hij heeft toen ook gelijk de RMA in orde gemaakt waarvan ik een bevestigingsmail kreeg dat ik het pakket gratis met antwoordnummer kon terugsturen.
Na het versturen kreeg ik het bericht dat het pakket was aangekomen en dat het bedrag na uiterlijk 10 dagen gerestitueerd zou worden. Toen heb ik nogmaals de telefoon besteld die ik wilde hebben en zag daarna tot mijn stomme verbazing dat ik wederom de verkeerde had besteld hoe stom kan je zijn
Toen heb ik inplaats van te bellen de chatfunctie gebruikt welke op de site wordt aangeboden en nog geen tien tellen daarna kreeg ik iemand aan de chat. Nadat ik mijn vergissing aan hem had duidelijk gemaakt schreef hij dat hij gelijk mijn bestelling zou veranderen in het juiste bestelnummer en dat ik een mail kreeg waarin stond dat deze telefoon wel wat duurder was en dat het pakket pas verstuurd zou worden als ik het resterende bedrag naar hun zou overmaken wat ik toen ook gelijk heb gedaan.
De volgende dag kreeg ik het bericht dat het geld onvangen was en dat het pakket ook al verzonden was en goed verpakt de volgende dag geleverd is :-)
De hele gang van zaken werd ondanks mijn domme fouten allemaal zonder commentaar netjes met mailing afgehandeld, Pluimpje voor 4Launch !
Samsung Evo SSD in de aanbieding gekocht, mooie prijs en prima product. Bezorging was snel en elke bestelstatus werd netjes via mail verstuurd.
Zoals altijd bij 4Launch, super levering.
Alle statusveranderingen direct via mail en goede verpakking.
Zo weer!
Had een e-reader in een actie besteld, er stonden er toen nog 5 voorradig. Na een week heb ik er zelf achteraan gemaild, product stond toen op bestelling bij de leverancier. Kreeg toen pas te horen dat de e-reader tijdelijk in het assortiment zat en nu niet meer geleverd kon worden. Heb toen mijn geld terug gevraagd wat ook meer dan 5 werkdagen heeft geduurd. In 1 woord: waardeloos
Update - Ben gecontacteerd om toch nog de e-reader geleverd te krijgen uit coulance. Nette oplossing van het bedrijf.
Voor aanschaf kreeg ik goede uitleg en advies, waardoor ik makkelijk een keuze kon maken. Vriendelijke support en snelle verzending. Zoals altijd erg netjes.
VerzendingVerzending was binnen 24h!
KlantenserviceGoede support en product informatie.
Naar aanleiding van de recente Tweakers abonnee actie een Toshiba Canvio Basic 2TB besteld bij 4Launch. In mijn haast om de hardeschijf te bestellen (kortingsactie, OP = OP), had ik niet goed op de instructie gelet die Tweakers gaf. Daardoor is de bestelling zonder de actiekorting bij 4Launch terecht gekomen. Heb er meteen achteraan gemaild om dit te corrigeren en hoewel de bestelling al bijna afgehandeld was (!!), kon het nog en beloofden ze het te veel betaalde bedrag zo snel mogelijk terug te storten. Wat een fijne service!
4Launch en Tweakers, bedankt voor de actie!
Keurig, niets op aan te merken. Ik kreeg na verzending een track en trace code. De bezorgtijd werd goed aangegeven op de website van PostNL. Pakje kwam op tijd aan en het artikel was stevig verpakt in een kleine doos opgevuld met luchtkussens.
KlantenserviceTop! Door een fout van mezelf werd de korting niet meegenomen in de bestelling. Dit is door 4Launch snel gecorrigeerd. Alles is naar tevredenheid verlopen.
Site (design) is een beetje 2010. Process feedback is netjes.
Vier sterren vanwege uitgebreid (naar mijn mening) registratie.
Snel. Zo als beloofd.
Moest wel registreren om te bestellen, maar dat was zo gepiept. Betaling verliep ook vlot. Werd zeer consequent op de hoogte gehouden van elke stap in de verwerking van mijn bestelling. Het product zelf was goed luchtig verpakt.
VerzendingZaterdagavond laat besteld (na 23:00), maandagavond om 18:45 verzonden (en de factuur ontvangen), dinsdagochtend geleverd (in centrum Den Haag op prinsjesdag!)
Voorraadartikel besteld ruim voor 23.00 uur, ging ervan uit dat op dezelfde dag verzonden zou worden conform belofte op website.
---
Klantenservice brutaal, leugenachtig en totaal ongeinteresseerd. De beste manier om klanten kwijt te raken.
Niet op tijd geleverd. Zou pas volgende dag verstuurd zijn ondanks toegezegde verzending op dezelfde dag.
Geachte heer Julsing,
Zover wij kunnen nagaan was ten tijde van bestelling niet voorradig bij 4Launch. Het product was echter wel goed leverbaar door onze leverancier, zoals ten tijde van bestelling de productpagina vermeld stond. Om deze reden was het betreffende product doorbesteld en aan uw bestelling gekoppeld. Wij hebben deze de volgende dag bij ons binnen gekregen. Ten tijde van uw contact op die dag stond het product klaar voor verzending naar u, echter is op uw verzoek de bestelling geannuleerd.
4Launch B.V.
Bestelling was snel en eenvoudig afgehandeld. Ik moest wel een account aanmaken wat ik persoonlijk niet wil ALS ik de keuze had. anders dan dat heb ik niks om op aan te merken. ook kan ik de factuur niet vinden.???
Verzendingzaterdag besteld, maandag email gekregen dat het verzonden is. dinsdag ontvangen volgens schema.
4Launch heeft een goede site met lage prijzen. Daarnaast leveren ze zeer snel en hebben ze een ruim assortiment. Echter de klantenservice is op zijn zachts gezegd: matig.
KlantenserviceDe klantenservice van 4Launch verdient geen schoonheidsprijs wat betreft RMA. Na ruim een maand en vele mailtjes, verzoeken en zelfs een publiek Facebookbericht heb ik wat ik wilde namelijk: creditering. Wanneer een product DOA is verwacht ik direct creditering of omruilen. 4Launch stelde reparatie voor. Door de jaren heen heb ik bij 4Launch voor enkele duizenden euro's besteed, maar door dit gedoe heb ik nu mijn heil gevonden bij Azerty.
Het enigste wat ik aan te merken heb is dat men ze wel telefonisch kan bereiken maar daar voor moet betalen per minuut (90 ct. per gesprek)
VerzendingHet was er precies op de datum zoals aangegeven, goed verpakt en via een perfecte link die mij per E-mail toegezonden was kon ik de bestel status volgen.
Ook in de online factuur kan men als men inlogt het verzend verloop volgen d.m.v. de kleuren op die regel waar het bedrag is genoteerd.
Ik heb bij 4Launsch een Western Digital Harddisk 3.5" Black FZWX 6 TB 7200rpm aangeschaft en wist niet hoe ik of dat het wel überhaupt op mijn PC geïnstalleerd kon worden.
Via een E-mail heb ik contact gezocht met een technieker en al een paar dagen kreeg ik een uitgebreide uitleg hoe dat moest en dat het wel mogelijk was.
N.B. Als men de schijf voor de eerste keer (dit kan en werkt alleen op een 64-bit versie) in Windows installeert dan kies nooit MBR maar GPT GUID Partition Table)
Anders is alles wat groter is dan 2 TB niet meer te partitioneren.
Verder werkt het GPT precies hetzelfde als dat het met een kleinere HDD tot 2 TB met MBR was geinitialiseert en gepartitioneert.
Mocht het toch fout zijn gegaan ga dan Start-Computer en klik met rechtermuis button naar Computer-beheer (als Administrator) en klikt dan Schijfbeheer aan.
kies rechtsboven voor help en typ MBR of GPT in dan ziet men meteen wat te doen.
Ik heb al aardig wat bestellingen bij 4Launch gedaan en het is altijd naar wens verlopen, deze keer ook weer. De website en het bestelproces is helemaal duidelijk. Voorraad indicatie klopt ook.
VerzendingBestelling was geleverd op de aangegeven datum en goed verpakt.
Prima webwinkel. Overzichtelijke website en duidelijke communicatie. Bij iedere stap wordt er een mailtje verzonden. Hoewel dit als storend kan worden ervaren, is het erg transparant. De "look and feel" van de website kan gedateerd over komen, maar ik heb er zelf geen problemen mee.
VerzendingIk heb meerdere keren wat besteld bij 4Launch. Iedere keer was het product prima ingepakt. Bij het bestellen van een HDD had ik aangegeven dat ik het fijn zou vinden als het product extra beschermd ingepakt werd. Dit is uiteraard keurig gedaan. 4Launch gebruikt dozen met hun logo er op gedrukt. De doos wordt - naast het product uiteraard - opgevuld met een soort zakjes met lucht. Deze doen hun werk prima.
Ik heb niet vaak te maken gehad met de klantenservice van 4Launch. Mijn laatste ervaring was een jaar of twee terug.
Mijn S3 kwam steeds in een bootloop terecht. Ik had dit aangegeven bij 4Launch en ik heb het product terug gestuurd. 4Launch heeft het product op zijn beurt doorgestuurd naar Samsung. Dit heeft meerdere weken geduurd. Hier kan 4Launch natuurlijk niet veel op doen. 4Launch heeft mijn mailtjes met het verzoek voor een update van de status steeds netjes beantwoord. Verder niet veel op aan te merken.
Duidelijk bestel en betalingsproces. Scherpe prijsstelling. Goed op de hoogte gehouden van de voortgang van het leveringsproces.
VerzendingSnelle verzending zoals aangegeven op de website. Produkt keurig verpakt waardoor kans op beschadiging minimaal is.
Vandaag een HP Procurve 1410-8p switch besteld en 3x CAT6 1m UTP van Belkin als uitbreiding voor het thuisnetwerk. Om 1100u besteld en om 1300u een berichtje dat alles klaar lag voor het ophalen. Prima geregeld! Service in de winkel is prima. Wederom alles vlekkenloos. Thanks!
Ik had afgelopen week via de chat contact gezocht met 4Launch omdat zij redelijk hoog staan aangeschreven van het hebben van een groot assortiment aan verschillende hardware componenten. Maar dhr. T. van RMA moet leren communiceren.
KlantenserviceIk had afgelopen week via de chat contact gezocht met 4Launch omdat zij redelijk hoog staan aangeschreven van het hebben van een groot assortiment aan verschillende hardware componenten.
Via de chat heb ik bewust gekozen voor de afdeling RMA omdat zij vaak veel meer technische kennis hebben van wat meer geavanceerdere hardware samenstelling.
Hierbij kreeg ik dhr. T. via de chat, dus netjes mijn vraag gesteld dat ik op zoek was naar hardwareconfiguraties voor een server, maar ik had mijn vraag nog niet eens uitgetypt en ik kreeg al meteen als antwoord dat ik contact moest opnemen met de zakelijke afdeling. Hij heeft niet eens mijn vraag volledig gelezen en ik kreeg per direct een automatisch gegenereerde copy paste antwoord.
Als antwoord daarop zei ik tegen dhr. T. dat ik bewust voor RMA heb gekozen omdat zij vaak meer technische kennis hebben, maar hij wilde niet lezen of was gewoon stoned aan het werk, weer nota bene hetzelfde antwoord met verwijzing naar zakelijke afdeling.
Dhr. T. vroeg niet eens waar de server voor bedoeld was, wat ik zelf al had uitgezocht en had niet eens een voorstel gedaan met CPU/RAM/Moederbord, maar gewoon weer bot afwijzen.
Ik vroeg daarna aan dhr. T. of ik aan de servicebalie kon komen want daar word ik wel goed geholpen als ik wat meer gevorderde vragen heb, maar ook op deze vraag reageerde hij afschuivend en niet meedenkend.
Dit vind ik nou heel spijtig om te moeten schrijven want ik heb eerder goede ervaringen gehad met 4Launch, alleen dhr. T. van de afdeling RMA moeten ze maar eens op cursus sturen wat klantbeleving is. Hij komt echt over als een arrogant persoon die niet wil denken in oplossingen maar in hoe die zo snel mogelijk van klanten af kan komen om zo min mogelijk werk te verzetten.
Ik hoop dat dhr. T. en zijn manager deze review zullen lezen en beseffen dat je op deze manier alleen mensen tegen je jaagt, maar als dat het doel is van 4Launch (en van Guido) dan hebben ze dat goed voor elkaar gekregen. Afschuwelijk persoon die dhr. T. van RMA afdeling!
Geachte klant,
Het is vervelend te vernemen dat u zich niet geholpen heeft gevoeld via onze chat. Zover wij kunnen nagaan had u enkele specifieke vragen betreffende servers. Gezien voor servers specifieke kennis is vereist en deze vaak voor specifieke doeleinden gebruikt worden, had onze collega aangegeven dat u zich het beste kon richten tot onze zakelijke afdeling, omdat deze gespecialiseerd is in hardware en software voor zakelijk gebruik en uw vragen dan ook in goede orde behoort te kunnen beantwoorden.
Wij begrijpen echter dat onze collega beter had kunnen reageren en dieper op uw vraagstelling had kunnen ingaan. Wij zullen dit dan ook intern opnemen en willen onze excuses aanbieden indien de indruk gewekt is tot onbereidwilligheid om met u mee te denken in het samenstellen van een server. Wij vragen uw begrip in deze.
4Launch B.V.
Ik heb op 4 september een dxRacer Maximum Game stoel besteld via 4launch.
de site van 4launch is vrij rommelig maar je kunt vinden wat je wil vinden.
Stoel gevonden en meteen besteld, direct daarna een mail gekregen met een bevestiging en status van de bestelling. Je word heel fijn op de hoogte gehouden over status van de bestelling via email.
Ik heb de stoel rond 9 uur 's avonds besteld en ik had em de volgende dag direct in huis. en goed verpakt.
al met al zeer tevreden over 4 launch
Niet altijd de goedkoopste maar zeker wel een snelle en correcte afhandeling van je bestelling. ook word alles altijd netjes en stevig verpakt. erg tevreden over de service
Verzendingmeestal vandaag besteld morgen in huis, top!