4Launch

Gebruikers over webshop 4Launch

1TB harddisk besteld voor een collega, ter vervanging van een defecte. website is overzichtelijk en goed te navigeren.

Product foutief afgeleverd op afhaalpunt aan de andere kant van Nederland
Contact met helpdesk over afhaalpunt, zou het uitzoeken en iets laten horen.

Week later nog niets gehoord, weer contact, onderzoek was gestart maar nog geen uitsluitsel. Medewerker zou wel intern een mail sturen.

Aangegeven dat het inmiddels lang genoeg geduurd had, verzocht een product correct te versturen en de eerste verzending met TNT te regelen. Kort en bondig: kon niet, ik moest het onderzoek afwachten.
Gevraagd koop te ontbinden: Kon pas als ze het product terug hadden.
Empathie medewerker 0. Toch iets anders dan eerdere ervaringen.

30 dagen na de bestelling is de harddisk gearriveerd en mijn colega wildde hem niet meer terug sturen omdat het lang genoeg geduurd had (PC stond stil zonder harddisk) .. ook gezien de eerdere reactie had ik ook dat risico niet willen lopen.

Geachte klant,

Graag zouden wij met u in contact willen treden, aangezien we te weinig aanknopingspunten hebben om welke bestelling het betreft. Wij willen u vragen contact met ons op te nemen via customersupport@4launch.nl, zodat wij verder kunnen nagaan wat er aan de hand is.

Geachte reviewer,

Gezien wij nog geen reactie van u hebben mogen ontvangen, bestaat het vermoeden dat het mogelijk geen bestelling bij 4Launch is geweest. Mocht dit wel het geval zijn, dan willen u vragen toch met ons contact op te nemen en het bestelnummer door te geven via customersupport@4launch.nl, zodat wij nader naar uw case kunnen kijken. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

4Launch - Customer Support

Duidelijk aanbod van de Seagate Archive HDD 8TB waarbij 4Launch als enige in de pricewatch 5 jaar garantie geeft.

De navigatie op de site gaat moeizaam. Als je zoekt op "xperia" krijg je geen telefoons te zien. Verdere afwerking van de bestelling is goed. Je wordt ingelicht via de Email.

Mijn Sony Xperia Z5c wit smartphone was al een keer bij iemand anders geleverd geweest. Doosje was niet verzegeld, karton binnen in was gescheurd, zwarte vingers op de doos.
Ook lijkt het een Duits toestel/klant te zijn geweest, want ook al had ik hem bij de opstartwizard al op Nederlands gezet, komen er soms nog Duitse termen voorbij.
Volgens de accu-app op 6-11 en 17-11 al eens in gebruik geweest.
Geen idee wat er dus mee is gebeurt en waarom hij terug gestuurd is geworden. Hij doet het vooralsnog goed, maar is toch een negatief gevoel bij een high-end toestel van dik 500 flappen.

Geachte klant,

Het is vervelend te vernemen dat u een toestel heeft ontvangen welke niet in een staat is die u zou mogen verwachten. Graag zouden wij dit dan ook nader met u willen bekijken. U kunt hiervoor contact opnemen met customersupport@4launch.nl of een zogenaamde RMA verkeerd geleverd aan maken via uw account op de website.

4Launch – Customer Support

Geen duidelijke communicatie naar mij toe dat het leveren van de videokaart erg lang ging duren. Ik moest er zelf achteraan gaan om hierachter te komen.

Na een kleine vertraging (videokaart was niet beschikbaar) werd de bestelling direct de volgende dag aangeboden. Super dus!

goede duidelijke en vriendelijk communicatie. VIa de chat nieuwe videokaart besteld, goed advies gekregen. Zeer tevreden met deze winkel!

Wilde een notebook bestellen, gezien ik in het verleden vaker heb besteld bij hen. Voordat ik de bestelling wilde doen wilde ik natuurlijk eerst informatie over het product. De website vind ik prima en overzichtelijk en is een grote verbetering met hoe het hiervoor eruit zag. Tevens vind ik het prettig dat deze goed werkt met mijn iPad. De livechat en whatsapp is erg prettig en werkt snel, hiervoor ook mijn complimenten, hier kunnen andere shops zeker wat van leren!

Omdat mijn review verwijderd was, zal ik deze opnieuw posten met een uitgebreidere omschrijving, want het ik heb een zeer nare ervaring opgedaan met deze winkel. Ze praten en handelen vanuit concepten heb ik het idee, alsof ik met KPN/Ziggo zat te bellen.

De medewerker die ik afgelopen week aan de lijn kreeg, want ik wilde een laptop kopen bij hen kon mij niet normaal tewoord staan voor mijn gevoel. Het was duidelijk te horen dat er geen kennis aanwezig is bij hen, want hij zegt maar wat en ik krijg amper de kans om zelf aan woord te komen. Kortom een agressieve verkoper waar niemand op zit te wachten! ik wil gewoon informatie en geen randzaken die niet relevant zijn voor mij als klant!

Vervolgens vroeg ik waarom er niet gereageerd wordt op mijn e-mail, want er waren inmiddels 4 dagen verstreken. Ik kreeg te horen dat zij een enorme achterstand hebben en kreeg hiervoor niet eens excuses. Ik ben van mening dat ze beter eerlijk kunnen zijn en mij een e-mail hadden kunnen sturen dat ze gewoon achterstand hebben en later zullen reageren i.p.v. dat ik moet gaan bellen/chatten/mailen..

Ik heb voor niks alle moeite gedaan, want de afhandeling is gewoon bagger en heb een slechte ervaring gehad met hen en mij zien ze als klant niet meer terug!

Geachte klant,

Het is vervelend te vernemen dat u zich niet geholpen heeft gevoelt. Het klopt dat wij kort dort onverwachte drukte niet zo snel reageerde als u van ons gewent mag zijn. Vier dagen is in deze echter wel erg uitzonderlijk en zouden dit dan ook graag nader wensen te bekijken. Om deze reden zouden wij u dan ook vriendelijk willen verzoeken contact met ons op te nemen via customersupport@4launch.nl.Hierbij zouden wij ook onze excuses wensen aan te bieden voor onze verlate reactie.

4Launch – Customer Support

In weekend besteld, voor een prima prijs en al inclusief leverkosten. De harddisk was maandag al geleverd en mijn backup draait al. Site van 4Launch was ook duidelijk.

Alles was uitstekend verpakt en de bestelling via postpaketten.nl goed te volgen.

Het bedrijf lijkt niet echt bereikbaar te zijn via e-mail. Het duurt dagenlang voordat je een reactie krijgt op e-mails. Tevens blijken producten niet altijd op voorraad te zijn, anders dan wat de website aangeeft.

Het valt mij op hoe traag er gereageerd wordt op mails. Zo heb ik twee weken geleden een bestelling geplaatst. Toen ik hierover nog niks vernomen had, heb ik een mail gestuurd. Dagen later kreeg ik een mailtje terug dat ze dit gingen navragen, terwijl ik toch eerder een reactie had verwacht. Het mailtje was op zondagavond gestuurd, wat wel weer netjes was. Ik zou maandag of dinsdag weer van ze vernemen. Woensdags had ik nog niks vernomen, en dus weer een mail gestuurd. Later heb ik aangegeven m'n bestelling willen annuleren. Ze hebben hun excuses aangeboden, wat wel netjes is. Het bedrag zou ik teruggestort krijgen op m'n rekening (wat na 5 dagen nog niet gebeurd is, maar het is even afwachten daar de banken nog vrij ouderwets werken).

Geachte klant,

Door onvoorziene omstandigheden waren we niet bij machte om direct op al uw emails te reageren, waarvoor onze oprechte excuses. Dit werd mede veroorzaakt door een griepgolf welke bij ons heeft geheerst. WIj vragen uw begrip in deze.

Onverwachts kregen we ook vanuit onze leverancier te horen dat het product vertraagd was. Wij kunnen ons voorstellen dat dit niet als prettig ervaren wordt. Uw verzoek om uw bestelling te annuleren hebben wij dan ook doorgezet. Naar verwachting kunt u deze week uw aankoopbedrag tegemoet zien.

4Launch - Customer Support

Probleemloze bestelling met levering binnen 24 uur. Produkt goed verpakt. Status bestelling goed te volgen via email.

Bestelling plaatsen was eenvoudig, alleen de levertijd van de CPU werd niet duidelijk aangegeven ma bestelling. Uiteindelijke levertijd kwam wel overeen met voor de bestelling vermelde levertijd.

Netjes verpakt in stevige doos. Op de bodem stevig noppenfolie en daarnaast met luchtkussens uitgevuld.

Bevestigingsmail van de bestelling was niet ontvangen, volgens de klantenservice door een probleem met servers van microsoft. Na verandering in een gmail adres geen problemen meer gehad. Daarnaast is door de medewerker een missende voucher aan de bestelling toegevoegd. Vriendelijk geholpen door de telefonische klantenservice, jammer dat er € 0,90 kosten aan verbonden zijn. Het is voor mij een pre dat de klantenservice ook in het Engels bereikbaar is.

Het bestel proces ging prima, niets op aan te merken. Tevens een redelijk overzichtelijke Website

Voor 23:00 besteld, helaas twee dagen later dan beloofd binnen gekregen

Had een vraag bij mijn order gesteld, kreeg hierop te horen dat ze het uit zouden zoeken, daarna niets meer van vernomen

Geachte klant,

Het is vervelend te vernemen dat op uw navraag geen terugkoppeling is geweest, waarvoor onze welgemeende excuses. Gezien wij geen directe aanknopingspunten hebben aangaande uw bestelling, willen wij u vragen contact met ons op te nemen via customersupport@4launch.nl. Op deze manier hopen we te kunnen nagaan wat er mis is gegaan.

4Launch - Customer Support

Bestelling plaatsen ging prima. Site is voldoende duidelijk. Gebruik van iDeal werkte zoal verwacht. OK dus.

Spullen werden de volgende dag keurig afgeleverd.

Al vaak hier besteld altijd netjes op tijd bezorgd, wel vaak wat duurder dan andere webshops, maar ze bezorgen dan hetzelfde product op dezelfde dag, website is makkelijk en clean. Rondom een goede webshop.

Altijd binnen aangegeven verzendtijd

Een keer wat extra informatie opgevraagd, hoefde niet al te lang te wachten.

Heb al enkele bestellingen gehad via 4Launch met steeds een professionele afhandeling als resultaat. Ook de chat is een enorm toegevoegde waarde waar ik snel en vriendelijk antwoord kreeg op mijn vragen.
Dus, als "buitenlander" (Belchie) apprecieer ik deze winkel enorm!
Rock On 4Launch!

UPDATE: 4Launch heeft contact genomen om deze zaak goed te maken. Review wordt verder aangepast op moment dat belofte nagekomen word.

Op moment dat je problemen/RMA hebt, dan merk je pas dat er niks meer van de service overblijft.

Ervaring:
Op 16-10-2015 een "Asus Gaming Notebook GL552VW-CN108T 15.6", 6700HQ, 1TB+" aangeschaft t.w.v. €999,-. gezamen met een Sharkoon Muis FireGlider (zwart-rood) en Steelseries Muismat QcK Mini.

Op 17-10-2015 defect aangeleverd. Gele strepen op scherm en textures zijn zodanig slecht dat woorden niet leesbaar zijn. Meteen gebeld om hierover te informeren.

26-10-2015 van huis naar 4launch gereden (200km) op aanraden van telefonisch gesprek om product zo goed mogelijk aan te leveren voor RMA.

Vervolgens.... Tot 5-11-2015 geen nieuws, totdat ik besloot om te bellen en bekijken wat de situatie is. Werd mij telefonisch beloofd dat ze er z.s.m achterna zouden gaan gezien de haast.

Vervolgens.... Tot 16-11-2015 weer niks gehoord, totdat ik weer besloot om te bellen. Werd mij meegedeelt dat product niet meer beschikbaar is en dat ze in 2016 pas product kunnen vervangen....

Vervolgens op 16-11-2015 per mail contact met hun opgenomen betreffende restitutie / alternatief product. Wordt mij verteld dat ik een laptop mag uitzoeken van zelfde prijs-klasse (welke allemaal een flinke downgrade zijn t.o.v. bestelde laptop) en dat ik anders moet bijbetalen voor een duurder product.

Nu nog bezig met berichten heen en weer, maar het is al duidelijk dat ze totaal geen begrip willen tonen voor de situatie en dat ze geen goede oplossing willen aanbieden. Leuk, al dat rand-apparatuur zonder laptop. Zal ik dan maar gaan voor een Intel Core i7 5700HQ / NVIDIA GeForce GT 940M 2 GB GDDR3 i.p.v Intel Core i7 6700HQ / NVIDIA GeForce GT 960M????

Inmiddels al ruim een maand verder, terwijl ik uitgelegd had dat het een cadeau was voor me vriendin op 17-10-2015. Zal ik wachten tot 2016 of een andere laptop uitzoeken? Wie kan er meekijken??

Product is zodanig geleverd dat er defecten zijn aan scherm

Geen begrip voor situatie. Bieden geen oplossing. Buitengewoon onredelijk. Zie toelichting

Geachte heer Ruiyang,

Wij hebben naar aanleiding van uw RMA en de correspondentie daaromtrent telefonisch contact met u opgenomen. In deze hebben wij u een passende oplossing geboden. U heeft in het telefoongesprek aangegeven akkoord te zijn met de voorgestelde oplossing. U kunt het vervangende artikel wat voor u is doorbesteld dan ook spoedig bij u verwachten.

4Launch - Customer Support

Prijzen zijn uitstekend naar mijn mening en de website is vernieuwd en werkt super met mijn iPad. De WhatsApp en de livechat functie werken ook uitstekend, helaas blijft hier enkel bij..

Service is in 1 woord compleet waardeloos! ik vroeg via de livechat om hulp en kreeg deze niet, omdat de medewerker mij niet snapte werd de chat beëindigd en ben ik dus gekikt uit de chat zag ik staan.

Ik vind dit ontzettend onprofessioneel gedrag en zie dat zij dit een normale gang van zaken vinden want meer mensen klagen hierover in andere reviews als je googled naar hun. Ik wilde een verklaring hiervoor maar die kreeg ik niet de volgende dag en moet het maar lekker zelf uitzoeken. In het verleden regelmatig spullen gekocht bij 4launch, maar zal dit ook nooit meer doen. Voor hun 20 andere!

Ze moeten professionele medewerkers neerzetten want de zogenaamde service die zij bieden is waardeloos en hoop dat de directeur van het bedrijf dit ook ziet en hun op zijn minst aanpreekt!

Geachte klant,

Allereerst onze oprechte excuses hoe u bent behandeld op de chat. Dit wordt door ons niet getolereerd en hiervoor zullen wij ook de noodzakelijke maatregelen treffen. Betreffende medewerker hebben wij hierop ondertussen aangesproken. Graag treden wij nog met u in contact en willen wij u vragen contact met ons op te nemen via customersupport@4launch.nl.

4Launch - Customer Support

4Launch is een bedrijf dat, in mijn optiek, de afgelopen jaren behoorlijk is veranderd en niet altijd in het voordeel van de klant. De communicatie met de klant verloopt niet helder en is niet consistent. Dit vind ik een kwalijke zaak wanneer het gaat om computersystemen van een paar duizend euro.

---

Ik besloot om de spullen zelf op te halen (woon zelf in de regio dus net zo makkelijk). Geen oordeel hier.

Ik besloot de support van 4launch te mailen om te checken dat alle componenten met elkaar werken. De support zegt dat ze 't niet weten en dat ik de fabrikant van het moederbord moet hebben. Tot zo ver een duidelijk en eerlijk antwoord.
Wanneer ik een offerte opvraag voor de bestelling krijg ik een standaard mail zonder bijlage en dus zonder offerte. In die standaard mail staat wél dat alle componenten compatibel zijn(!) terwijl de support zei dat ze het niet weten.

Het is maar goed dat ik verder onderzoek ben gaan doen (fabrikanten en andere winkels mailen) anders was ik voor €1000,- het schip ik gegaan. Bestelling aangepast en bij de concurrent besteld (die wél duidelijk communiceert).

Het ging om een systeem van een paar duizend euro, dikke pech voor ze. Erg ontevreden over het gebrek van professionaliteit en consistentie. Vroegâh was dat beduidend beter geregeld.

Oh, en toen ik belde werd tot twee maal toe de verbinding verbroken terwijl ik in de wacht stond. Leuke Reggae muziek tot die wegviel en er daarna niemand aan de lijn kwam.

Geachte klant,

Ons bevreemdt het dat u zo doorverwezen bent naar de fabrikant en willen dan ook graag met u in contact treden. Het vermoeden is dat u naar aanleiding van uw offerte aanvraag een automatisch gegenereerde email heeft ontvangen. Wat betreft het verbreken van de verbinding, is dit vooralsnog voor ons ook niet geheel duidelijk. Wij willen u vragen in contact met ons te treden via customersupport@4launch.nl, zodat wij kunnen nagaan hoe het precies is gelopen. Onze excuses voor enig ongemak.

4Launch - Customers Support

Maandag avond om half 7 in de avond een bestelling gedaan. Voor mijn broer heb ik een GeForce GTX970 OC besteld. Ik bestel regelmatig bij 4launch en heb hier geen klachten over. Altijd als ik in de pricewatch zoek, staat 4launch redelijk bovenaan qua goedkope prijs, of in ieder geval in de top5. Als een product een paar euro meer is bestel ik het toch bij 4launch, dat is tenminste vertrouwd. ik heb nog nooit een shopreview achter gelaten. Dit keer wel. Ze zijn het waard.

Netjes de dag erna geleverd, en ook verpakt in een flinke doos om beschadigingen te voorkomen.

Ik heb hier onlangs een Samsung 4K monitor gekocht. Echter bij het eerste gebruik was de monitor toch niet zo goed als ik had verwacht. Ik heb toen contact opgenomen met 4Launch en met zeer goede service heb ik de monitor kunnen retourneren en mijn geld snel terug gehad.

Levering was binnen 24 uur, maar de monitor was helaas niet dubbel verpakt.

Vriendelijk personeel, snelle reacties en gewoon goed geholpen!

Heb voor de eerste keer iets besteld bij deze shop. Je moet je verplicht registreren en ze vragen relatief veel van je. Eenmalig een aankoop doen zou ook gewoon mogelijk moeten zijn. Voornaam, geslacht en telefoonnummer zijn allemaal verplicht.

Geachte Klant,

Bedankt voor uw feedback over 4Launch. Wij begrijpen dat u graag zo snel en gemakkelijk mogelijk uw bestelling bij 4Launch wenst te plaatsen. 4Launch vraagt u echter te registreren met de daar bijbehorende informatie om onze service te kunnen garanderen. Zo hoeft u bijvoorbeeld geen aankoopbonnen te bewaren en houden wij u compleet op de hoogte van uw bestelling via uw account. Hierbij kunnen wij u ook direct contacteren mocht er iets zijn met uw bestelling. Natuurlijk streven wij er naar om de winkel ervaring bij 4Launch zo prettig mogelijk te maken en wij zullen uw feedback dan ook intern meenemen.

4Launch - Customer Support

Webshop is duidelijk en overzichtelijk en een bestelling is snel geplaatst.
De prijzen zijn goed al zijn er andere webshops waar de prijzen lager liggen.

PostNL bezorgde mijn order pas om 17.45 uur, maar daar kan 4Launch Shop niets aan doen. Verder uitstekend en netjes verpakt.

De communicatie is echt waardeloos. Een dag voor mijn order een mail gestuurd naar 4Launch met een vraag en die werd in eerste instantie niet beantwoord. Daarna nog 1 keer een mail gestuurd en ook geen reactie; pas de derde keer werd de moeite genomen om mijn mail te beantwoorden.

Uiteindelijk een muis en toetsenbord besteld en tijdens de bestelling ook een vraag gesteld, maar totaal geen reactie op gekregen.

De muis en toetsenbord zijn werkelijk fantastisch, dus daar ligt het niet aan, maar verder vind ik de communicatie met dit bedrijf 100 X niets en een volgende bestelling zal toch wel bij een andere webshop plaats vinden waar men wel weet hoe te communiceren.

Geachte klant,

Allereerst onze oprechte excuses dat uw emails niet direct beantwoord waren. Door onvoorziene drukte waren wij niet bij machte om alle emails meteen te beantwoorden. Onze intentie is om dezelfde dag te reageren, echter is dit in uw geval niet gelukt. Voor een snelle reactie en voor korte vragen is het handigst om ons via de chat te benaderen op onze webshop. Zoals we begrijpen is het product dag na bestelling in goede orde bij u aangekomen. Nogmaals onze excuses voor enig ongemak.

Scorekaart voor 4Launch