Gebruikers over webshop 4Launch
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenVanuit ervaringen jaren geleden goede herinneringen aan 4Launch. Website is prima, en vereist geen account om te bestellen. 4Launch maakt gebruik van warenhuizen in Duitsland (op de briefkop van de pakbon zul je "Wortman AG" en "terra" aantreffen, en alleen elders in kleine letters 4Launch).
Verzending4Launch adverteert met "Voor 17:00 besteld, morgen in huis". Nu zo te zien (bijna?) alles (gezien andere reacties hieronder) uit warenhuizen in Duitsland komt, is dat natuurlijk bijzonder onwaarschijnlijk. En inderdaad, pakket werd de dag erop pas verzonden, en nog een dag later bij mij.
Had er gewoon eerlijk gestaan dat er een levertijd van twee dagen is, geen probleem, haast had ik niet. Maar dit is gewoon misleiding van je klanten.
AlgemeenBestelling was wel makkelijk te plaatsen. Ze willen je geld zo snel mogelijk van je pallen natuurlijk. Maar er is niks mis met de site.
VerzendingHun next-day delivery is onzin. Ik heb een stoel besteld, en kreeg te horen dat het stoel te groot was voor hun reguliere bezorger...
AlgemeenTwee setjes laptopgeheugen besteld, was op voorraad dus zo snel mogelijk binnengekregen met een nette verzending.
KlantenserviceHelaas ging een van de vier reepjes kapot na een paar dagen. Ik heb chatcontact met support gehad om te vragen hoe lang het zou duren en op welke manier het het snelste afgehandeld zou zijn, aangezien ik het geheugen wel allemaal nodig had. De normale RMA-procedure zou snel genoeg moeten verlopen zodat ik geen extra setje zou hoeven kopen en retourneren. RMA aangevraagd op maandagochtend maar geen bevestiging ontvangen dat 'ie geaccepteerd was. Dinsdagmiddag nog niks, dus gebeld hoe dat zat, en ze waren mijn RMA nog aan het beoordelen, dus daar zou ik op moeten wachten. Een paar minuten later toch de bevestiging gekregen met een verzendlabel. Helaas was het ondertussen al na 4 uur 's middags dus DHL had de pakketjes al opgehaald bij het pakketpunt waar ik het had afgegeven. Dat waren dus al twee dagen vertraging. De bezorging duurde vervolgens ook echt tot het eind van donderdagmiddag, dus effectief konden ze er waarschijnlijk vrijdag pas mee aan de slag. Helaas was het die dag nog niet beoordeeld dus het ging alsnog over het weekend heen. Daarom heb ik maandag weer gechat met support om te kijken wat er voor mogelijkheden waren. Mijn voorstel was om toch een nieuw setje te bestellen en te betalen in afwachting van de RMA, en dat ze dan de RMA zouden crediteren. Na kort overleg kwam het akkoord en kon ik een nieuw setje bestellen en betalen zonder verzendkosten, en ondertussen is de RMA ook al gecrediteerd. Vandaag (dinsdag) heb ik het nieuwe geheugen binnengekregen en kan ik weer verder
Ik heb geen zicht op hoe druk ze het hebben, maar vanuit mijn oogpunt zijn het voor de behandelingssnelheid minpunten, echter voor de service (meedenken) pluspunten.
AlgemeenOmdat ik ontevreden was over de kwaliteit van een product wilde ik het product ruilen. Echte toen bleek dat het ongebruikte product slechts tegen 20% vergoeding geretourneerd kon worden.
EDIT: Uiteindelijk toch opgelost door de klantenservice en product kunnen retourneren zonder kosten.
Klantenservice zegt dat het er vooraf dient gecontroleerd te worden of het product nodig is en of deze naar wens gaat zijn.
EDIT: Uiteindelijk heeft klantenservice aangegeven dat er een misverstand was en het alsnog opgelost.
AlgemeenVerschillende producten besteld omdat het 'op voorraad' zou zijn. Dat is gewoon een leugen. Ik verwacht vandaag de dag dat als je meld dat een product 'op voorraad' is, dat je het de volgende dag in huis hebt. Niet dus. Duurt gewoon een week. Eerste dag hoor je niks, dan een email dat 'door een systeemfout' het product vertraging heeft. Twee dagen later hetzelfde maar dan heet het 'fout van het externe magazijn'. Dat magazijn staat ergens in zuid Duitsland. Als het daar is dan noemen ze het ook 'op voorraad'.
VerzendingProducten pas na een week in huis. Net als ik lees in de andere reviews zijn ze goed in het versturen van excuse emails. Dit is gewoon ronduit slecht en riekt naar systematisch foutief liegen naar klanten. Noem iets niet op voorraad als dat ergens in Duitsland ligt en je het dus pas na enkele dagen kunt leveren.
KlantenserviceTwee keer gechat met "Sanne", geloof ik. Die is heel aardig en behulpzaam. Niks mis mee. Hij/zij kan zien wat er aan de hand is. Beloftes over ontvangen email dezelfde dag worden half ingelost, die krijg je dan een dag later pas.
AlgemeenSSD besteld. Stond ''voor 16:00 besteld morgen in huis'', nu was dat geen prio voor mij gelukkig.
VerzendingWas de volgende dag de hele dag druk maar blijkbaar hadden ze mijn pakketje niet op kantoor afgeleverd.
KlantenserviceZie de dag weer hierop volgend dat ze mij blijkbaar al een mail hadden gestuurd met hun excuses dat de levering een dag later komt. Erg netjes, normaliter laat een webshop je compleet in het duister tasten en laten zelfs na weken nog niks van hun horen. (ReplaceDirect looking at you!)
Als ik de reviews zo lees dan hebben ze blijkbaar van hun fouten geleerd.
AlgemeenBestellen en betalen gaat makkelijk en prima. Product zou 'direct leverbaar'zijn. Echter bleek dit een wat ruim begrip..
Ik heb na de bestelling op 16-05 twee keer geïnformeerd of men al wist wanneer het verzonden ging worden.
De eerste teleurstelling die ik te verwerken kreeg was dat ik iets gemist had bij het bestellen, bij 'direct leverbaar' stond namelijk in kleinere letters dat het product waarschijnlijk dinsdag 22-05 bezorgd zou gaan worden. Mijn fout dat ik dit niet gezien heb, maar om er 5 dagen (3 werkdagen) over te doen een product dat 'direct leverbaar' is, te bezorgen, vind ik wat vreemd.
Uiteraard teleurstellend maar ook mijn eigen fout, had ik maar wat beter moeten opletten. Echter, nu, de 21e, heb ik nog altijd geen verzendinformatie of tracking info gekregen. Hierop wederom contact gezocht met de klantenservice waar Mathijs helaas moest vertellen dat er nog geen verzendinformatie binnen was. Uit het eerdere gesprek dat ik met de klantenservice had, bleek al dat het product niet bij 4launch zelf op voorraad is maar bij een leverancier. Mathijs wilde graag navraag gaan doen naar waar de bestelling bleef maar ik heb hem gevraagd de bestelling te annuleren.
Met andere woorden: direct leverbaar is bij deze webshop met een flinke korrel zout te nemen, ze zijn alsnog afhankelijk van externe leverancier(s). Dit gaat zoals ik gemerkt heb, niet altijd vlekkeloos. Dit komt ook overeen met andere reviews die ik nu lees.
Ook als ik kijk op mijn account op de website van 4launch, staat bij mijn bestellingen het product groen gearceerd, de legenda die hier bij staat zegt het volgende:
"Groen: Het product ligt bij ons klaar (op voorraad)."
Dit is dus ronduit onwaar gebleken, het product ligt ergens anders, niet bij 4launch.
Hoewel ik snap dat je als webwinkel wellicht niet alles op voorraad hebt liggen en je toch graag wil verkopen, komt dit slecht over op deze manier. andere webshops komen beloftes na en als zij iets aanmerken als direct leverbaar, is het er vaak binnen 24 uur. Wanneer 4launch duidelijker was geweest over de voorraadstatus en levertermijn, was ik nu blijkt dat de bestelling nog iets later komt, waarschijnlijk niet overgegaan op annulering. Nu heb ik hier echter wel voor gekozen omdat 4launch mij het gevoel geeft dat ik aan het lijntje gehouden ben en ze het voornamelijk te doen is om het binnenhalen van mijn geld, om vervolgens maar af te wachten wanneer het product daadwerkelijk bij de klant terecht komt.
Mathijs heeft mij goed geholpen, begreep mijn klacht en bood meermaals zijn excuses aan. Dit kwam ook oprecht over.
Beste klant,
Wij vernemen dat het om een order voor een PC behuizing gaat. Uiteraard vinden wij het zeer vervelend dat de levering hiervan vertraagd is. Hiervoor nogmaals onze gemeende excuses.
Wij zullen je vanuit onze klantenservice benaderen.
4Launch Klantenservice
AlgemeenNogal onsportief dat 4 launch de volledige verzendkosten berekende terwijl mijn bestelling royaal boven de ‘vrij van verzendkosten’ grens zat. En de enige reden is dat ze een deel van de bestelde artikelen niet konden leveren. Dus na aftrek van 5 euro kreeg ik het teveel betaalde bedrag na een week retour.
KlantenserviceIk denk niet dat ik ooit nog iets bij 4launch ga bestellen.
Beste Klant,
Wij vinden het zeer vervelend te vernemen dat je een bestelling bij ons op deze manier hebt mogen ervaren. Wij horen graag van je om welke bestelling het gaat, zodat wij kunnen kijken wat er precies mis is gegaan.
Wij horen het graag van je!
AlgemeenOp site stond dat bestellingen volgende dag geleverd zou worden, maar hun partner, UPS, kon dit niet waar maken, ook moet je voor track en trace een ups account aanmaken.
AlgemeenAfgelopen week een Dell monitor bij 4launch besteld, op de pagina stond duidelijk “vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis. Direct leverbaar en ruim voorradig”. Omdat ik snel een monitor nodig had, gaf dit de doorslag. Volgende dag levering bleek helaas een wassen neus te zijn.
Om 18.30 besteld en met Ideal betaald, dat door 4launch snel wordt verwerkt. Vervolgens is de status de volgende dag nog steeds “in behandeling”, ondanks de “groene” achtergrondkleur van de bestelling die zou moeten betekenen dat de monitor op voorraad is.
4launch gebeld en ben te woord gestaan door een vriendelijke medewerker die aangaf aan dat de monitor waarschijnlijk(!) dezelfde dag verzonden zou worden, maar in een mail van deze medewerker een paar uur later blijkt de monitor toch pas de volgende dag aan te komen. Hierna geen communicatie meer, niet via de mail of bij het bestelgedeelte op de website, geen Track & Trace ontvangen.
De volgende ochtend staat zonder aankondiging de vervoerder voor de deur. Ik was toevallig thuis, anders had ik de monitor gemist. Geen communicatie dus over de uiteindelijke verzending.
Voor het verzenden een artikel van bijna 400 euro verwacht ik een betere ervaring; andere webwinkels laten zien dat dit prima kan. Maak geen beloftes die je niet na kan komen. Door deze ervaring bestel ik hier niet meer.
Geen communicatie over de verzending, moest zelf erachteraan gaan. Geen track & trace ontvangen en tastte dus in het duister wanneer/of de monitor zou arriveren. Bijzonder vervelend als je ook andere afspraken hebt staan.
KlantenserviceAardige medewerker, maar er wordt helemaal niet ingegaan waarom de verzendbelofte niet kan worden waargemaakt. De klant mag zich aanpassen en is de grip kwijt op de bestelling. Netter was geweest om een annulering aan te bieden. Overigens is de status van mijn bestelling op de website na 4 dagen nog steeds "in behandeling"....
Beste klant,
Bij nadere controle bleek dat er vanwege een storing in het magazijnsysteem de bestelling niet op de avond zelf verwerkt was, maar de volgende dag pas. De tracking bleek hierdoor naar nu blijkt niet automatisch verwerkt te zijn en ook niet per email verzonden, ondanks dat de bestelling weldegelijk verzonden was. Hoe dit heeft kunnen gebeuren zijn we nog aan het uitzoeken.
De status bleef tevens onbedoeld op "in behandeling" staan, terwijl deze de volgende ochtend wel afgeleverd was. Ondertussen is de status gefixt. Wij betreuren de gang van zaken en willen onze oprechte excuses aanbieden voor het ongemak. Desondanks hopen we dat de aankoop toch bevalt.
4Launch BV
Customer Support
AlgemeenErg slechte ervaring. Er staat met grote letters "voor 16:00 besteld, morgen in huis" ging om een gewoon stripje geheugen. Was gewoon op voorraad etc.
om 1 uur smorgens besteld en betaald met Ideal. Geld was er meteen van af. En verder de hele dag niks meer van gehoord. Geen status updates van de bestelling, niks. Word de week erna pas geleverd.
Niks geen snelle levering. Werd ook niet vermeld dat het verstuurd was, of onderweg was. Pas na het contact opnemen met de servicedesk kreeg ik de mail dat het pakketje verstuurd was. En vanuit Duitsland, naar Nederland. +4 werkdagen. De "voor 16:00 besteld, morgen in huis" ja ja.
KlantenserviceStandaard "ja, kunnen we niks aan doen"
Mocht je iets nodig hebben met spoed, dan raad ik deze webshop af. Levertijden zijn niet betrouwbaar.
Beste klant,
Zoals we kunnen nagaan was de bestelling dezelfde dag nog verzonden vanuit het magazijn. Echter is tijdens het sorteringsproces bij de vervoerder iets fout gegaan. Tezamen met de drukte tijdens de feestdagen (Goede Vrijdag en Pasen) heeft de levering hierdoor vertraging opgelopen en kon deze pas de eerstvolgende werkdag aangeboden worden. Wij vragen uw begrip in deze, daar wij in dit soort situaties ook mede van de vervoerder afhankelijk zijn. Bij nadere controle bleek overigens de tracking niet automatisch verzonden te zijn, terwijl het pakket weldegelijk verwerkt en verzonden was. Dit wordt nog nader uitgezocht. Onze welgemeende excuses voor het ongemak.
4Launch BV
Customer Support
AlgemeenVaak mooie koopjes te vinden op 4launch. Bij mijn bestelling geen problemen ondervonden. Bedrijf kan zichzelf verbeteren door meer klantgericht te handelen, merkte dat medewerkers zelf al goed wisten wat er beter kon betreft bezorging etc.. Helaas wordt dit nog niet goed opgepakt door het management.
VerzendingVeel spookverhalen over DPD gelezen, gelukkig ging bij mij de levering wel netjes. Toch denk ik dat 4launch er eens over na moet denken een andere partner te zoeken, aangezien het erg jammer is dat er nu geen optie is tot levering bij ophaalpunt TPG/AH, ook is er alleen levering doordeweeks. Waar ik zelf 40 uur werk en mijn buren doorgaans druk zijn was het lastig om product in ontvangst te nemen.
KlantenserviceVia chat netjes te woord gestaan bij aanvullende vragen. Zelf geen grote problemen gehad bij levering dus durf niet te zeggen of dit ook het geval is wanneer zaken minder soepel lopen.
AlgemeenOp zich een prima site die duidelijk is en waar bestellingen goed uit te voeren zijn.
De zoek optie werkt echter niet perfect.
Ik kwam binnen via de link op Tweakers en kon de HTC U Ultra dus prima vinden.
Maar als ik in het zoekveld "HTC U Ultra" invulde kon hij hem niet vinden, terwijl dat toch de naam is. Alleen als ik "U Ultra" intikte kon hij hem vinden, raar.
Daar kan dus nog wat verbeterd worden.
Maar verder een prima site.
Op zich was de verpakking uitstekend, voldoende vulmateriaal, en levering binnen 24 uur.
Jammer dat de verzend status op de dag van verzending niet aangepast werd.
Telefoon was op voorraad en 's morgens besteld, en betaald via iDeal.
Helaas bleef de status als maar "in behandeling" staan.
Pas om 9:15 de volgende ochtend, de dag van aflevering, kreeg ik een mail met de tracking code.
Je blijft dus lang in het ongewisse of de levering ook wel binnen de beloofde 24 uur komt.
Voor de bestelling even de chat gebruikt, dat werkte prima en snel.
Echter op mijn Whatsapp over de verzendstatus de volgende ochtend heb ik nooit een reactie ontvangen.
AlgemeenVia de Pricewatch voor het eerst een bestelling geplaatst bij 4Launch (één product, wat op voorraad zou zijn). De bestelling en betaling verliepen zonder problemen, maar de verzending had een stuk sneller gemogen.
VerzendingNa op zondag een bestelling geplaatst en betaald te hebben, heeft het tot donderdag geduurd voordat het pakket werd verstuurd. Ik had toch wel verwacht dat het niet later dan dinsdag zou zijn verzonden, zeker gezien het artikel volgens de website in voorraad was (en in de Pricewatch ook een 24/5 icoontje werd getoond). Het product was wel goed ingepakt.
Beste klant,
Het is vervelend te vernemen dat je bestelling enige vertraging heeft opgelopen. Graag treden wij in contact met je. We willen je vragen contact met ons op te nemen via customersupport@4launch.nl en je bestelnummer door te geven, zodat wij kunnen nagaan wat er fout is gegaan. Onze excuses voor enig ongemak.
4Launch - Customer Support
AlgemeenSamenvatting:
Dinsdag:
Switch thuis kapot, een nieuwe besteld bij 4launch die op voorraad is. In verband met thuiswerken en een bekabeld ontwikkelingspc (C++ software ontwikkeling) wilde ik hem perse daags erna hebben.
Woensdag:
Geen track en trace ontvangen, via de chat met 4Launch de belofte gekregen dat ik deze ochtend een track en trace zou ontvangen via een extern magazijn.
's middags via de chat aangegeven dat ze geen track en trace hebben gestuurd, en de vraag waar deze blijft. Er wordt mij medegedeeld dat er een dag vertraging is opgelopen.
Donderdag:
Geen track en trace ontvangen, weer op de chat en ik krijg zowaar een track en trace gestuurd. Maar wat blijkt? Afleveradres staat op het filiaal van 4Launch zelf. Toen was ik er klaar mee en de bestelling geannuleerd.
Ik krijg een bevestiging dat de bestelling geannuleerd is en mijn geld binnen 5 werkdagen terug krijg. Inmiddels heb ik bij een ander bedrijf een switch besteld.
Maar 's middags krijg ik plots een mailtje dat de bestelling onderweg is met de track en trace waar als afleveradres 4Launch zelf staat.
Ik snap er niets meer van en schrijf een negatieve review.
Vrijdag:
Ik word gebeld door 4Launch met excuses en 4Launch was bereidt om direct de switch bij mij persoonlijk komen af te leveren. Aangezien ik al ergens anders besteld heb was dit niet nodig.
Maar wel erg lovenswaardig dat na de fouten die gemaakt zijn, ze zelfs bereidt zijn om in de auto te stappen en persoonlijk de switch af te leveren. Dat levert pluspunten op voor 4Launch.
Waar gewerkt worden, worden fouten gemaakt. Het gaat erom hoe je deze oplost en dat heeft 4Launch correct gedaan.
Verzending heeft niet plaatsgevonden, bestelling is geannuleerd en ergens anders besteld.
KlantenserviceKlantenservice is erg vriendelijk.
AlgemeenRond 8 uur in de avond de bestelling geplaatst, de volgende dag werd het product net na de middag al geleverd, super snel!
VerzendingDPD kwam het pakket afleveren netjes onbeschadigd en vriendelijke afhandeling aan de deur.
AlgemeenVijf sterren voor 4Launch, altijd goede productkwaliteit en snelle levering. Blijf goed werk doen en je zult me heel lang als klant hebben
Snelle levering
KlantenserviceGeweldige klantenservice!
AlgemeenAlles was gemakkelijk te vinden, heb niet lang ergens naar gezocht. Heb geen moeilijkheden of onduidelijkheden meegemaakt.
VerzendingVriendelijk en werkend ontvangen
KlantenserviceVriendelijk en behulpzaam
AlgemeenAl vaker iets besteld bij deze zaak, heb nog nooit contact op hoeven nemen met de klantenservice aangezien alles goed geregeld is en de levering snel
AlgemeenIk was op een Super Smash toernooi, gesponsord door 4launch. Er stond onder andere een PC opgebouwd via 4launch, beviel me zeer goed, zowel qua prestaties als design! In 't verleden besteld via 4launch, en dat zal in de toekomst zo blijven!