Gebruikers over webshop 4Launch
Review toevoegenIk bestel met regelmaat mijn spullen bij 4Launch omdat ze meestal als één van de goedkoopste zijn en daarnaast ook snelle en in mijn geval goede support aanbieden.
VerzendingVerzendingen gaan altijd via PostNL en komen doorgaans altijd op tijd of zelfs eerder aan. Ik heb één keer gehad dat de pakketdienst een uur later was dan vermeld, dit werd netjes gemeld door de bezorger dat het druk was op de regio of distributiecentrum.
KlantenserviceEen voorbeeld, ik had SSD schijven gekocht, maar omdat mijn computer is gebouwd door een ander bedrijf waren er geen schroeven reserve aanwezig om deze SSD schijven vast te zetten.
Met 4Lauch contact gehad en kon direct naar de winkel komen om 8 schroeven te halen en anders zouden ze deze ook verzenden gratis. (Winkel zit overigens op 20km afstand van mijn woning, dit is dus goed te doen.)
Duidelijke site, concurrerende prijzen. Regelmatig op de hoogte van status van de bestelling. Goede klantenservice.
KlantenserviceVrijdag vlak voor 22.00 muis besteld. Even niet opgelet tijdens het bestelproces en per ongeluk mijn oude adres als afleveradres opgegeven. Klantenservice gebeld, vrijwel direct iemand aan de lijn die het adres heeft aangepast. Helemaal super!
Via de Pricewatch kwam ik gelijk op de juiste pagina bij 4launch uit en bestellen ging gemakkelijk. Als bestaande klant was alles snel bekend en de betaling via iDeal ging prima. Per email word je op de hoogte gebracht van de verloop van je bestelling en je krijgt ook al een RMA formulier meegestuurd mocht je die onverhoopt nodig hebben.
Verzending's Avonds om 9 uur besteld en om kwart voor 11 dezelfde avond krijg ik het bericht dat mijn bestelling verstuurd was, met daarbij de PostNL track-en-trace code. De postbode kwam mooi op tijd en dus ging geheel naar verwachting.
Ik heb mijn Macbook Pro 13'' (mid 2009) voorzien van een SSD en 8GB RAM van 4Launch. Het bestelproces is bijzonder gemakkelijk en inzichtelijk, je wordt goed op de hoogte gehouden over de status van de bestelling en door middel van de track-en-trace code ben je ook goed op de hoogte van het tijdstip van aflevering.
Voor 100 euro heb ik mijn 7 jaar oude MacBook Pro weer helemaal up to date gemaakt, 4Launch heeft aan mij dus een hele tevreden klant.
Snel en inzichtelijk, tot nu toe zijn alle bestellingen binnen een dag geleverd.
Bestelling voor geheel systeem geplaatst. Gekozen en betaald er extra voor dat 4Launch deze in elkaar zet en test. Alleen even moeten wachten op de CPU en GFX card, maar was bekend dat die vanuit leverancier moesten komen. Van te voren ook met ze gemaild of de door mij gekozen onderdelen een goed werkend systeem opleverde. Verzending NVT omdat ik zelf opgehaald heb.
KlantenserviceHelaas na in gebruik name (na games en andere zaken geïnstalleerd te hebben) bleek dat bij meerdere games BSOD's opkwamen (attempted to write to read only memory, pagefault in non paged area). Vreemd gezien er bij de betaalde assemblage door 4Launch ook het geheugen getest zou worden. Echter bij een eigen memtest86 kwamen halverwege de eerst pas al 100 errors op. Dus op dezelfde dag van ophalen (22 aug) RMA aangevraagd en dag erna ingeleverd aldaar (woon een goede 5 minuten rijden van de shop). Omdat het dus een defect bij levering is, hield ik de RMA wel goed in de gaten. De dag daarna stond erin dat hetzelfde geheugen niet voorradig was en bij leverancier besteld was, dar nu de klapper dat dat een 6-10 werkdagen(!) met de melding "Indien de levertijd langer is dan de verwachte levertijd nemen wij contact met u op." Dus zou wel eens dat ik een nieuw systeem dat ik niet eens 3 uur gebruikt had al een week weg zou kunnen zijn, van die passive houding was ik niet zo gediend. Daar gelijk op met ze gebeld voor een snellere oplossing, tezamen met de goede medewerker voor ander wel voorradig geheugen gekozen. Dat is vervolgens wel een volle dag getest en dan ok bevonden en op 25 aug weer opgehaald. Voor nu geen issues maar het liet me wel even een wrange smaak na om te betalen dat het getest wordt en dan alsnog een defecte levering is.
Ik heb een NZXT HUE+ besteld bij 4launch. Deze ledstrip bleek niet helemaal te werken. Er bleek een defecte led te zitten in één van de strips. Deze heb ik vervolgens opgestuurd voor RMA.
Vervolgens ontving ik een andere. Ik ging er vanuit dat dit een nieuw product zou zijn. Dit bleek echter niet zo te zijn. Het product wat ik opgestuurd kreeg was al reeds een keer gebruikt. De plakstrips van de ledstrips waren al gebruikt. Daarom dit product direct ook weer retour gestuurd en geld terug geëist.
Edit: Reactie van de winkelier voegt weinig toe aan deze review. Blijf het toch raar vinden dat ze een 2ehands product verzenden naar iemand die een nieuw product koopt.
Product retour gestuurd en geld teruggekregen. (Ik had geen vertrouwen in om nog een vervangend product te ontvangen)
Geachte klant,
Zoals we kunnen nagaan betreft het hierbij een RMA die op 3 april aangemeld was. Deze was binnen enkele dagen afgehandeld na ontvangst van het defecte product met een vervangend product. Wij betreuren dat dit niet geheel in dien staat was zoals u die verwacht had. Mede om die reden hadden we u middels een tweede RMA de mogelijkheid geboden om deze aan ons te retourneren. Ook was het mogelijk geweest deze te laten vervangen. U heeft ervoor gekozen om het product binnen 30 dagen na aankoop te retourneren. Na ontvangst van het product heeft u snel daarna het aankoopbedrag gerestitueerd gekregen. Op deze wijze menen wij uw case correct te hebben afgehandeld.
4Launch - Customer Support
Doen wat ze beloven, houden je op de hoogte waar ze zijn met je bestelling en netjes track&trace.
4Launch komt vaak als goedkoopste uit in de Pricewatch. De verzending was zeer snel, vrijdag besteld, maandag binnen. De manier van verpakken vind ik uitermate goed. Het product is rondom volledig beschermd, waarbij de meeste winkels maar één zijde beschermen. De chat is ook erg handig voor kleine, korte vragen.
Je verwacht snelle levering, heldere communicatie, een product in goede staat en een scherpe prijs. Dat biedt 4Launch.
VerzendingLevering volgende dag, goed verpakt
KlantenserviceKlantenservice is wat mij betreft rekening houden met de ervaring van een klant. Die was zoals het hoort. Hopelijk niet nodig om in de toekomst contact te hebben over de bestelling, maar de andere reviews en de communicatie zorgt voor vertrouwen.
Website is wat rommelig maar voldoet. Voor de rest heeft 4launch alles prima voor elkaar.
Een mooie site met veel aanbod en vaak de schepste prijs. Zo hebben ze ook af en toe prijsvragen en is het mailverkeer heel prettig. Ze delen elke stap van de bestelling met je, en mocht je naar de winkel willen in Eindhoven, dan is ook daar de ervaring zeer goed. Goed bereikbaar, korte wachttijden en altijd vriendelijk personeel.
VerzendingElke stap van de verzending, van order tot aflevering, wordt via de mail bijgehouden. Alles is netjes verpakt en wordt zelfs nog tot 23:00 's avonds verzonden. Dat kan bijna niet beter!
KlantenserviceZelfs 's avonds om 21:45 kreeg ik nog iemand te pakken via de Live Chat functie op de website. Hele vriendelijke, behulpzame man heeft mij te hulp gestaan. Deze functie was klasse 2 jaar geleden, en nou nog steeds. Als je ze belt krijg je een even vriendelijke en hulpzame medewerker aan de lijn. Helemaal fantastisch!
Super snelle bezorging! Mijn pakketje werd een uur na mijn bestellen al naar PostNL gebracht, en de volgende ochtend had ik hem binnen. Het product is ook erg goed verpakt. En dat tegen lagere prijzen dan bij andere winkels.
Mooie overzichtelijke site met veel aanbod. Alles vanaf het kiezen van het product tot betaling was duidelijk en dik in orde!
VerzendingVerzenden duurde iets wat lang, verder geen problemen.
KlantenserviceDe klantenservice is super, 4launch verdient een dikke 10 als het om de RMA gaat, dank je wel 4 Launch, deze winkel raad ook ik absoluut aan!
Ik had een gigabyte g1 geforce gtx 1070 besteld bij 4Launch en kreeg deze binnen een dag al binnen. De doos waarin deze verpakt was zat nog in een verzenddoos met daarin elk hoekje opgevuld met plastic luchtzakjes waardoor de videokaart geen kant op kon. Zeer zorgvuldig en goed verpakt dus!
Ook na de bestelling via de website werd ik goed geïnformeerd via email over de status hiervan, perfecte service.
Binnen een dag bij mij thuis afgeleverd, uitstekend!
KlantenserviceNa het sturen van een mailtje, binnen een uur al bericht terug.
Mooie duidelijke site, heel duidelijk waar en hoe het staat met het product dat besteld is.
VerzendingDe verzending is netjes op tijd. Eerder dan op de site stond.
KlantenserviceVriendelijke en snelle klantenservice. Een vraag gesteld over de chat op de site, na 2 minuten mijn antwoord gekregen. netjes snel.
Al eerder wat besteld. Had een nieuw toetsenbord nodig en wilde het type wat ze niet op voorraad hadden. Hield rekening met een lange levertijd, maar was er al binnen een paar dagen.
VerzendingGoed verpakt.
Prima Webshop, zoals altijd overzichtelijk, duidelijk en goed geprijst. Jammer alleen dat er extra kosten worden gerekend voor het betalen met een creditcard, maar dat is het niet waard om 4 sterren te geven.
VerzendingSnelle verzending en kosteloos!
Mijn bestelling op een donderdag geplaatst, het betreft een nieuwe Samsung S7 edge dit is vlot en snel verlopen. De zelfde middag een email ontvangen dat de order in behandeling is genomen en later weer een email met de mededeling dat de bestelling is verzonden. Op vrijdagmiddag is deze geleverd. Tot zo verloopt alles maar behoren.
Na het openen van de doos met hierin de S7 edge werd ik verrast te zien dat het EAN nummer niet overeen komt met het EAN nummer dat op de 4claunch site bij deS7 edge staat aangegeven.
Ik had voor de S7 edge met EAN 8806088279626 gekozen om dat dit nummer overeen komt met het EAN nummer om in aanmerking te komen voor de Samsung actie waarbij je een Samsung Gear VR t.w.v. € 99,99 kan krijgen.
LET OP, er wordt een mobieletelefoon met een ander EAN Nummer geleverd en met dit nummer kan je geen gratis Samsung Gear VR aanvragen!!!
Bij telefonische navraag werd mij verteld dat 4launch niet deelneemt aan de Samsung actie. Maar waarom zij mobieletelefoons leveren met een ander EAN nummer dan op de site staat aangegeven heb ik geen bevredigend antwoord gekregen. En er is geen S7 edge bij 4launch te koop met een EAN Nummer om in aanmerking te komen voor een gratis VR bril. Hier moest ik het mee doen, ik ben dan ook zeer teleur gesteld in firma 4launch.
Verzending snel en de mobieltjes arriveerde de volgende dag. Doosjes van de mobieltjes Aztec in een grotere doos met voldoende bescherming.
Levering kauris op tijd
KlantenserviceZie totale omschrijving, dan wordt wel duidelijk dat ik helaas teleur gesteld ben in de firma 4launch
Geachte klant,
Zoals u in deze zelf vermeld zijn wij helaas niet geselecteerd door Samsung om aan dergelijke acties mee te doen. Hierbij zullen al onze toestellen ongeacht EAN nummer niet in aanmerking komen voor dergelijke acties. Hierbij hebben wij dit voor alle duidelijk ook expliciet bij het product vermeld om verwarring te voorkomen. Uiteraard begrijpen wij dat u graag van de actie wenst te maken. U kunt desgewenst het product kosteloos aan ons retourneren binnen 30 dagen naar aanschaf.
4Launch – Customer Support
Prima service, goed op de hoogte gehouden van de bestelling. Volgende dag geleverd. Scherp geprijsd.
VerzendingVerzending was snel, maar had graag nog verpakkingsmateriaal om de doos van de monitor heen gezien.
Scherpe prijs in vergelijking met zijn concurrenten en zeer snel geleverd namelijk 's avonds besteld en de volgende ochtend al in huis, kan niet beter. Top!
Verzending's avonds besteld en de volgende ochtend al in huis, kan niet beter.