Gebruikers over webshop 4Launch
Review toevoegenTrage en onduidelijke RMA nadat men het verkeerde product verzonden had. Bovendien heb ik bij retour aangegeven een ander product (het in eerste instantie bestelde) te willen ontvangen, maar in plaats daarvan kreeg ik zonder uitleg een creditfactuur. Al met al twee weken verder en nu moet ik het alsnog elders bestellen.
VerzendingGoed verpakt en op tijd verzonden, maar helaas niet het juiste product.
KlantenserviceTrage afhandeling van retourzending en zeer beperkte communicatie tijdens het proces. Excuses voor "een mogelijke foutieve levering", een "ogenschijnlijk verkeerd product" -- alsof ik me daarin zou kunnen vergissen. Eerste reactie pas na 4 dagen.
Geachte klant,
Aangezien we geen directe aanknopingspunten hebben om welke case het betreft, willen wij u vragen contact met ons op te nemen via customersupport@4launch.nl, zodat wij kunnen nagaan wat er precies gebeurd is. Vervelend te vernemen dat het anders gelopen is dan u verwacht had. Graag treden wij in contact met u.
4Launch - Customer Support
Hier een QNAP NAS-behuizing besteld, omschrijving en voorraad duidelijk en correct. Proces verliep zonder problemen, niets op aan te merken.
VerzendingIk had in de opmerkingen aangegeven dat ik een dag niet thuis was, dus dat ze beter een dag konden wachten met versturen. Dit is helaas niet opgepikt, er werd meteen verstuurd. Verder alles prima.
Wou bij 4Launch een videokaart bestellen omdat deze hier het goedkoopste aangeboden werd, toen ik een account had gemaakt zou er een activatielink naar mijn mail zijn gestuurd, nooit een mail ontvangen, ook niet in de spam-box, dus toen maar bij een andere webwinkel besteld.
Geachte klant,
Het is vervelend te vernemen dat u problemen ondervindt met het activeren van uw account. Graag willen wij u vragen om contact met ons op te nemen via customersupport@4launch.nl, zodat wij mogelijk kunnen nagaan waarom u geen mail heeft mogen ontvangen met een activatielink. Normaliter gebeurt het wel vaker dat onze automatisch gegeneerde status emails door een mailfilter gezien kan worden als "ongewenst" of als "spam", echter zou dit dan via een spambox afgevangen behoren te worden. Waarom u niet heeft kunnen activeren is vooralsnog voor ons ook een raadsel. Excuses voor enig ongemak.
4Launch - Customer Support
Ik heb 20 oktober een voeding besteld bij 4Launch omdat ze een van de goedkoopste waren en ze konden hem binnen 24 uur verzenden (voor 23:00 besteld, morgen in huis).
De voeding die ik besteld had is: Cooler Master Voeding B400 V2 400W. Hij werkt tot op de dag vandaag prima.
Ik zal zeker vaker bij 4Launch bestellen, iets wat ik in het verleden ook gedaan heb!
Kort samengevat: 4Launch is een aanrader, ik heb nog nooit problemen met deze winkel gehad. Dus ik kan alleen maar positief zijn.
Zoals hierboven beschreven:
Ze konden hem binnen 24 uur verzenden (voor 23:00 besteld, morgen in huis).
Deze belofte hebben ze ook waargemaakt, de volgende dag had ik een pakketje van 4Launch ontvangen. In de tussentijd werd ik goed op de hoogte gehouden via status meldingen via de email. Het pakket was goed verpakt en kwam netjes aan.
Prima site en helder bestelproces, alleen wil ik liever geen account aanmaken bij een winkel (al die accounts..). 4Launch biedt niet de mogelijkheid om zonder account te bestellen, daarom geen vijf sterren (of ik heb dat niet kunnen vinden).
Product was volgens webshop op voorraad. Vervolgens heb ik 11 dagen moeten wachten op de levering! Het tel. nummer voor de klantenservice is erg duur (0900). Gelukkig is WhatsApp contact mogelijk. Op webshop staat hier "Antwoord in enkele minuten". Maar in werkelijkheid zijn ze erg traag met reageren en wordt er soms helemaal niet gereageerd.
VerzendingTe laat en kreeg via WhatsApp verkeerde informatie door dat het product echt morgen verzonden zou worden, echter gebeurde dit vervolgens niet.
KlantenserviceZoals je hierboven kunt lezen duur, traag, geeft verkeerde informatie. Dus waardeloos. Ik bestel hier nooit meer!
Geachte klant,
Zoals we kunnen nagaan betreft het een bestelling van losse componenten, waarbij het geheugen uiteindelijk langer op zich heeft laten wachten. Ten tijde van de bestelling was het geheugen niet bij ons voorradig, maar zou deze wel voorradig zijn bij onze leverancier. Echter bleek die informatie achteraf niet te kloppen. Hierdoor heeft de levering van uw bestelling langer geduurd, waarvoor onze oprechte excuses. Met de informatie die we hadden, hadden wij u getracht zo goed mogelijk hierover te informeren. In dergelijke situaties zijn wij ook mede afhankelijk van derden. Neemt niet weg dat de levering langer op zich heeft laten wachten, dan ook wij gewend zijn bij onze leveranciers. Nogmaals onze excuses voor enig ongemak. Naast telefonisch en via whatsapp kunt u ons overigens ook via chat bereiken.
4Launch - Customer Support
Processor gezocht en snel gevonden tegen een goede prijs. Website werk naar behoren en product besteld en betaald.
VerzendingBericht ontvangen dat product op voorraad was en direct verwerkt voor aflevering. De volgende morgen was het al in huis, keurig verpakt.
Vandaag de RMA van 4launch nodig gehad, en ik deel even mijn ervaring.
Ik had een GPU gekocht (EVGA 1070 FTW) en ik was niet meer tevreden met deze aankoop na het fiasco met oververhitting van geheugenchips, wat laatst in het nieuws was geweest.
Deze viel nog binnen de 30 dagen retourrecht, hier dus gebruik van gemaakt.
Ik wou m ruilen voor een andere GPU (Gigabyte 1070 G1 Gaming), dit was geen probleem, was alleen niet op voorraad, dus het zou even kunnen duren.
Ik had geluk, dezelfde avond een mailtje dat er een levering binnen was gekomen, en dat ook mijn RMA goed was gekeurd. ik kon mn nieuwe kaart dus gelijk de volgende dag al ophalen, top!
De kaart was geloof ik ook een euro duurder dan mijn ingeleverde model, ik hoefde dit ook niet af te rekenen, terwijl ik in de rma had getyped dat ik het verschil wel betaal als dat er mocht zijn.
Ti's maar een euro, maar ik ken zaken waar ze zelf nog over een cent beginnen te makkeren.
Ik heb zelden zo'n snelle en goede service mee gemaakt, ik kom hier zeker terug!
Ik heb de kaart zelf opgehaald, dus eigenlijk niets aan te merken, maar bij thuiskomt bleek er toch iets aan de hand, de binnendoos van de GPU is gedeukt in 1 hoek (was van buiten niet te zien).
Erg vreemd, aangezien er omheen ook maar een dun laagje karton zit, en deze was onbeschadigd). Gelukkig zit er bij de Gigabyte erg veel foam/schuim om de GPU, en aan de kaart zelf was geen zichtbare schade te zien.
Net een testje gedaan met 3Dmark, en ik zie niets vreemds, hij doet het dus naar behoren.
Maar waar dit nu gebeurt is dat is onduidelijk, of dit bij 4launch is gebeurt of met het transport naar hun toe, of in de fabriek van gigabyte? het laatste lijkt me het meest logisch, aangezien het kartonnetje eromheen in goede staat was.
En als het in de fabriek gebeurt is dan hoeft het ook niet persé te betekenen dat de GPU al in de doos zat toen de "schade" hieraan ontstond.
Maargoed, alleen maar lof over 4launch!
Zie algemene toelichting
Site vond ik wat ouderwets, wel erg scherpe prijzen. Ik heb hier een 1070 videokaart gekocht, deze werd keurig verpakt geleverd. Het mooie van 4Launch is voor 23:00 besteld? morgen in huis! Ook werd er via de mail goed gecommuniceerd wat er met mijn bestelling op het moment gebeurde.
VerzendingVoor 23:00 besteld, morgen in huis! en dit was ook netjes het geval.
Duidelijk systeem omtrent hoeveel dagen het product ongeveer zal kosten voordat het geleverd wordt. Prima prijzen.
Het enige puntje waar ik misschien wat verbetering zou willen zien is de duidelijkheid van de site (qua product indeling etc.).
Sinds ik met 4launch in aanraking ben gekomen, bestel ik mijn producten nergens anders meer. Zelfs al zouden ze bij 4launch duurder zijn, kies ik nog voor de geweldige klantenservice>een paar euro's besparen.
Ik vind de klantenservice echt heel erg goed. De chatservice op de site bevalt me heel erg goed + is vaak te bereiken. Heb met 4launch kunnen chatten op hun site om 23:00u in de avond, waarbij ik ook nog geholpen werd door een kundige medewerker.
Prettige website, prima prijzen. De case fan waar ik naar op zoek was hadden ze op voorraad.
VerzendingDe case fan die ik had besteld was keurig ingepakt in een kartonnen doosje met stevig bubbel plastic. Ik had mijn bestelling laat in de avond gedaan en werd keurig via de mail op de hoogte gehouden met betrekking tot de voortgang van mijn bestelling. De bestelling is op tijd geleverd.
Heb hier intern geheugen gekocht (4Gb) voor mijn laptop.
Grote keuze voor de scherpste prijs.
Bezorging zoals toegezegd en keurig verpakt.
Goede prijzen, slechte service. Dat is het motto van dit bedrijf genaamd 4launch, wat al een rare naam is. Dit blijkt ook maar weer uit de geboden service. Niet voor niets zulke lage prijzen.
KlantenserviceEr is geen enkele vorm van communicatie met dit bedrijf. Ze komen hun afspraken niet na. Mijn dochter heeft ze benaderd, maar ze reageren gewoon niet op de e-mails. Er staat binnen 4 uur een reactie, waarom komen jullie de afspraak niet na. Ik wacht al 4 dagen. Vervolgens heb ik ze gebeld en hoor ik dat ze achterstand hebben. Doe er dan ook wat aan zou ik zeggen! de geboden service per telefoon vind ik onder de maat en hier heb ik nog 90 eurocent voor moeten betalen omdat zij hun afspraak niet nakomen. De medewerker was ook nog kort door de bocht. Ik koop hier nooit meer iets.
Geachte klant,
Het is vervelend te vernemen dat de communicatie met u niet goed is verlopen, waarvoor onze oprechte excuses. Wij willen u vragen contact met ons op te nemen via customersupport@4launch.nl, zodat wij nader naar uw case kunnen kijken.
4Launch - Customer Support
Op de site stond een cisco 2960x WS-C2960X-24TD-L switch, voor een hele scherpe prijs. Besteld en zou binnen een paar dagen geleverd kunnen worden. Het heeft uiteindelijk 9 weken geduurd voordat het binnen kwam.
VerzendingNa herhaaldelijk contact naar de helpdesk bleef het antwoord: Hij komt eraan. Na 4 weken vertellen ze mij dat ik mijn geld terug kan krijgen. Daar ging ik niet mee akkoord. Uiteindelijk toch geleverd. Verzending zelf was goed.
KlantenserviceVriendelijk dat wel maar het artikel bleef in de winkel op 24 uurs levering staan.
Geachte klant,
Zoals wij kunnen nagaan waren er leveringsproblemen met het product bij onze leverancier. Wij hebben inmiddels vernomen dat de bewuste Cisco Switch begin/medio volgende week leverbaar is. Onze excuses voor enig ongemak.
4Launch - Customer Support.
Duidelijk bestel en betaal proces. Meteen duidelijke e-mail ontvangen waarin werd bevestigt dat de betaling was ontvangen en dat de bestelling werd verwerkt. Daarna nog een mail ontvangen met de bevestiging dat het pakket was verzonden en de track & trace code van Postnl.
VerzendingDe voor 23:00 uur bestelt morgen in huis service is super handig vooral wanneer je de producten snel nodig hebt.
KlantenserviceAangezien ik bij andere webshops wel eens het probleem gehad dat terwijl ik voor de gegeven tijd had bestelt het product niet de volgende dag geleverd werd. Daarom heb ik omdat ik de onderdelen van mijn vorige bestelling snel nodig had nog even snel contact opgenomen met de klantenservice (via whatsapp) om zeker te weten dat alles op tijd zou aankomen. Ik werd goed en snel geholpen en alles was op tijd binnen.
Kaart was snel nadat die uit was op voorraad bij ze, en tegelijk als best geprijste optie ook.
VerzendingZoals beloofd, vandaag besteld morgen in huis.
KlantenserviceWaardeloos als beoordeling is nog een te groot compliment voor dit bedrijf. Je hebt bedrijven met goede klachtenservice, met slechte klachtenservice en je hebt 4Launch wat gewoon slim is en je totaal negeert, hopend dat je alles vergeet en het overwaait.
Nu het verhaal (wat nog lopende is, aangezien 4Launch bijna 40 dagen in negeermodus zit en nergens op reageert)
Mijn EVGA 970 FTW begon na zo'n 15 maanden raar te doen, gekke kleuren in beeld, crashes en toen deed die niks meer, je kon niet opstarten en alles bleef hangen op no-signal error. Ik had getest en het was de videokaart, met een 970 van een vriend van me was het probleem gelijk weg.
Dus ik de kaart in zijn originele doos gestopt en opgestuurd naar 4launch. Bij aankomst bij 4Launch heeft de kaart er 5 dagen gezetten en kreeg ik mailtje dat zij er naar hebben gekeken en het gingen doorsturen naar EVGA voor onderzoek.
Zo'n 2-3 weken later kreeg ik mailtje van 4Launch met wat foto's dat er een probleem is, dat de serienummers van de doos en de videokaart niet overeen komen, en of ik de goede kaart wil opsturen. Toen wist ik niet of ik moest lachen of huilen.
Dus ik stuur hun mailtje terug dat er maar 1 doos en 1 kaart is en dat zij die hebben, er kan niks meer opgestuurd worden. Of 4Launch heeft de boel verwisseld, of EVGA klantenservice of de kaart en doos hebben niet ge-matcht bij de aanschaf al. Niemand controleert de serienummers dus deed ik ook niet, alles werkte prima en dat was het belangrijkste
Toen was het 28 dagen stil, totaal geen gehoor van 4Launch, geen vragen, klachten, opmerkingen, helemaal niks van hun kant af, 0% mee denken of aan de issue werken.
Toen heb ik het via hun chat aangekaart wat er allemaal gaande was ( gesprek is opgenomen met screenrecorder, mochten ze achteraf gaan slim doen en zeggen dat ik uit me nek lul ), daar werd me weer verteld dat ze de zaak aan het bespreken zijn.
10 dagen later ga ik weer naar hun chat ( en weer opgenomen ) met de zelfde vraag, of ik een contactpersoon kan krijgen want dit duurt te lang allemaal. Je kan het wel raden, die is er niet maar als die er is zal die contact opnemen met mij.
Weer paar dagen later, nog steeds 4Launch in negeermodus, hun onzichtbare contactpersoon is nog steeds onzichtbaar of zijn beltegoed/mailtegoed is op.
Dus nu ben ik op het punt beland dat de hele zaak maar in het openbaar gaat, Ik begin hier, volgende stappen gaan via me DAS rechtsbijstand en thuiswinkel klachtenformulier. Ik heb niet met ze geknikkerd om me zoo te laten behandelen.
Als ze überhaupt een teken van leven of mee denken gaven was het al iets, communiceren en samen denken en werken aan oplossing. Maar nee, dit bedrijf wilt alleen de lusten ( veel en snel verkoop ) maar geen lasten ( garantie issues ). Te schandalig voor woorden gewoon.
Dit is het verhaal voor nu, mocht er een oplossing komen en/of hoe de zaak verder loopt dan zal ik het verder hier-boven aanvullen. Na 40 dagen genegeerd en geduldig te zijn ga ik nu in de aanval.
Geachte klant,
Het is vervelend te vernemen dat uw case met uw EVGA 970 FTW moeizaam is gelopen tot dusverre. Het is ook spijtig te horen dat u lange tijd niets vernomen heeft. Wij zullen nader naar uw case kijken en op korte termijn bij u hierop terugkomen. Uw case wordt verder door Customer Support opgepakt. Onze excuses voor enig ongemak.
4Launch - Customer Support
Het plaatsen van een bestelling in de winkelmand ging makkelijk, echter de registratie nieuwe klant en betaling kon beter. Gedurende deze 2 processen verliepen de stappen namelijk geregeld niet vlekkeloos. En was het op eerste oog niet duidelijk wat er fout ingevoerd was of welke knop gedrukt moest worden.
Wellicht was ik te gehaast, maar het kan intuïtiever.
Zoals gezegd had ik snel een nieuwe item nodig, aangezien het zondag avond was en ik deze item ofwel iPhone graag maandag binnen wilde hebben.
De bezorging was dan ook OPenTOP! Super snelle levering en dat van zondag op maandag!
4Launch is een super winkel. Ze hebben altijd een lage prijs en snelle service. Zeker een aanrader.
VerzendingAltijd alles netjes en goed verpakt ontvangen. Geen enkel probleem en het is altijd op tijd geleverd.
KlantenserviceEr is als een van de weinige winkels een support chat bij 4Launch! Ik heb zeer veel bij 4Launch besteld en ben altijd netjes te woord gestaan en als er een probleem was (als die er al was) is het altijd snel opgelost.
Snelle levering
Goed verpakt
Gratis een extra jaar garantie (3 jaar i.p.v. de wettelijke 2 jaar).
Bij telefonisch contact altijd vriendelijk en bereidt te helpen.
Product was open, dit bleek door interne controle van het product.
Verzendverpakking was nog goed geseald.
Kennis van zaken, en indien nodig kan het product gratis ter onderzoek worden aangeboden.
Ik ben al flink aantal jaren klant bij 4Launch en bestelde op vrijdag om 16:30 een Klikaanklikuit startset. Deze was het voordeligst bij deze zaak en werd ook nog gratis verzonden, ondanks het aanschafbedrag van slechts 20 euro. Via diverse mails werd ik goed op de hoogte gehouden van statusveranderingen en de volgende dag om 9:30 werd het pakket al bezorgd. Mijn bestelling was trouwens uitstekend verpakt!