Gebruikers over webshop 4Launch
Review toevoegenBlack Friday-aanbieding besteld (het laatste voorradige exemplaar van mechanisch toetsenbord). Duidelijke informatie op de website en netjes statusupdates per mail.
VerzendingVolgens planning de volgende dag bezorgd door PostNL met track&trace. Prima verpakt.
KlantenserviceToetsenbord voldeed helaas toch niet helemaal aan de verwachtingen. Binnen de 30 dagen RMA aangemaakt voor retourzending; deze werd op zaterdag direct behandeld. Twee dagen na terugbezorging bij 4Launch was de RMA afgehandeld en weer drie dagen later stond het geld weer op mijn rekening (ruim binnen de beloofde 10 dagen). Niets op aan te merken.
Dell S2716DG aangeschaft bij 4launch. Alles verliep vlot, website is mooi overzichtelijk en de volgende dag stond de postbode al op de stoep, zoals beloofd. Zeker voor herhaling vatbaar
Product (monitor) was in originele doos verpakt, verder niets er omheen. Opzich geen probleem gezien de monitor zelf in dik piepschuim zit ingepakt.
Ik bestel regelmatig bij 4Launch, simpelweg omdat ik een trouwe klant ben. De website is overzichtelijk, het is ook makkelijk om gerelateerde artikelen toe te voegen in je winkelmand, prijzen zijn concurrerend en de betaalopties zijn prima.
VerzendingDe verpakking waarin 4Launch verzend is altijd prima, het zijn dozen met eigen opdruk wat het uitpakken altijd wat leuker maakt. Er wordt ook altijd gebruik gemaakt van SealdAir (die luchtzakjes) zodat artikelen niet kunnen bewegen in de doos.
Maar waarom dan "maar" 4 sterren.. omdat ik vind dat de order afhandeling bij 4Launch een stuk sneller kan, bestellingen zijn vrijwel nooit de volgende dag geleverd, eigenlijk is dit iets wat wij als consument (ja wij zijn verwend) voortaan als standaard zien. Ook wijzigingen in een bestelling door laten voeren duurt voor mijn gevoel lang, als ik iets 's ochtends laat wijzigen krijg ik over het algemeen 's middags of laat in de middag pas een bevestiging.
De klanten service is prima, ik heb een aantal RMA`s ingezonden en deze werden over het algemeen ook vervangen. Er is één keer een dispuut geweest omdat ik een artikel retour had gezonden wat volgens 4Launch niet defect was. Achteraf bleek dit toch zo te zijn en was alles afgehandeld maar toch dit leverde een vertraging op.
Duidelijke website.
Goed geprijsd.
Ik heb reeds eerder besteld bij 4launch en hierbij steeds goede ervaringen gehad.
Snelle levering en je wordt goed op de hoogte gehouden van de status van je bestelling.
Bestelling van de Steelseries Arctis 5 ging soepel, niets op aan te merken. Daarnaast ben ik via mail op de hoogte gehouden over de status van de bestelling.
VerzendingDe verzending liet wel even op zich wachten, een paar dagen na bestellen kreeg ik bericht dat de leverancier de headset niet eerder kon leveren dan eind april. Afgelopen vrijdag kreeg ik bericht dat mijn bestelling was verzonden en zaterdag was deze al in huis. De verzending is dus vlot gegaan.
Klantenservice4Launch nam contact met mij op toen bleek dat de bestelling wel even op zich liet wachten. De klantenservice raadde mij wel een alternatief product aan. Hier ben ik niet op in gegaan... Maar de service is wat mij betreft uitstekend.
Asus Monitor PG348Q besteld. Was veruit het goedkoopst bij 4Launch.
Het is een prachtige monitor, hij is niet goedkoop maar dan heb je ook wat.
Prima levering, maandag besteld en dinsdagmiddag in huis.
Na een minder verlopen RMA had ik €5,- shoptegoed gekregen van 4Launch. Hier heb ik gebruik van gemaakt bij een nieuwe bestelling, het was mij alleen niet helemaal duidelijk hoe ik dit kon gebruiken omdat het niet simpelweg een kortingscode was zoals je bij andere webwinkels ziet. Via de chat snel antwoord gekregen van een vriendelijke medewerker, de korting bleek handmatig verwerkt te moeten worden en ik kon het beste even wachten met betalen. Anderhalf uur later (op zondagavond!) kreeg ik een mail met de mededeling dat mijn korting verwerkt was en of ik het bedrag handmatig naar 4Launch wilde overmaken. Achteraf bleek dit ook via iDeal gekund te hebben, het overmaken heeft het proces misschien iets vertraagd, maar voor mij was dat geen probleem.
VerzendingPrima, gratis verzonden met PostNL met alleen huisadres en handtekening en dat voor een relatief goedkoop product. Uitstekend verpakt met luchtzakjes.
service was goed, bestelling verliep soepen en had het product de volgende dag in huis. niets op aan te merken.
site, bestellen, betalen, verzenden.. helemaal prima
klachtafhandeling: ruk, waardeloos, non responsive, traag. ondanks dat ik er heel veel geld uit heb gegeven is de laatste ervaring zo slecht dat ik er niet meer zal kopen.
Na een aantal goed gelopen bestellingen en leveringen kocht ik op 1 juni 1 stuks Fibaro Rolluikschakelaar FGRM-222 Z-Wave. Omdat dit goed liep, kocht ik er 12 dagen later nog twee stuks. Ik heb er dus drie gekocht, waar er eentje van stuk ging. Ook aanmelden in het zwave netwerk ging niet meer, batterij vervangen, helaas defect. Andere twee werken nog altijd prima.
De feiten:
1 jun 2016 aanschaf schakelaar ordernr 1558912
22 jan 2017 defect geconstateerd, melding gemaakt via website
22 jan 2017 RMA aanvraag ontvangen, nummer 0130221
23 jan 2017 RMA aanvraag geaccepteerd onder garantie
23 jan 2017 schakelaar opgestuurd naar 4Launch
24 jan 2017 schakelaar ontvangen door 4Launch
27 jan 2017 4launch meldt dat de schakelaar doorgezet is voor nadere beoordeling. dit duurt 2 tot 4(!!!) weken(!!!) meldt 4Launch
30 jan 2017 opmerking gestuurd naar 4launch dat ik niet content ben met 2 tot 5 weken na verzenden naar 4launch zonder rolluik schakelaar zit
30 jan 2017 antwoord van 4launch 'we doen ons uiterste best'
26 feb 2017 klacht gestuurd via de website van 4launch dat ik ALTIJD nog niet mijn schakelaar terug heb EN ik heb niks vernomen van ze
16 maa 2017 nul, niks van 4Launch vernomen, geen statusupdates enz
Het is dus nu bijna ACHT weken dat ik zonder schakelaar zit, mijn rolluiken op 'half zeven' hangen en
* dat 4launch liegt dat het tussen de 2 en 4 weken zal duren voor ik een nieuwe heb
* 4launch NIET met status updates komt
* 4launch NIET reageert op mijn klacht van 26 februari
Ik ben erg ontevreden over de klantenservice van 4launch.
RMA nummer 0130221.
Geachte klant,
Naar aanleiding van uw verhaal hebben wij uw case verder uitgezocht. Wij zien dat deze inderdaad langer heeft gelopen dan gebruikelijk. Uw RMA heeft om onduidelijke redenen langer gelopen dan verwacht. Om deze reden zullen wij dit dan ook verder intern uitzoeken en willen onze excuses aanbieden voor het langere verloop. Momenteel is uw product vervangen en naar u verzonden.
4Launch - Customer Support
Een 27 inch 4K monitor voor een topprijs weten te bemachtigen, helaas was deze bij aankomst beschadigd. Via RMA had ik na een week weer netjes een nu wel nette monitor thuis staan. Uitstekend opgelost dus.
KlantenserviceTijdens de RMA afhandeling zou de communicatie nog iets beter kunnen over de vervolgstappen (ik werd pas geinformeerd nadat de vervangende monitor al onderweg was).
Ik heb verschillende bestellingen kunnen plaatsen zonder problemen te hebben ondervonden. De klantenservice is prima.
Ik heb tot nu toe meerdere computer onderdelen zoals een moederbord,een 2K Gsync 144HZ monitor bij 4Launch gekocht en ik moet zeggen altijd netjes op tijd werd het bezorgd.De prijzen van de artikelen zijn ook heel redelijk en je kan ze ook bellen voor raad en advies.Toppie vind ik het hoor.
VerzendingAltijd op tijd.Na de bestelling een trck&7trace code zodat je je bestelling kan volgen
KlantenserviceIk had een probleem met het moederbord en belde ze op.Ze hebben me netjes geholpen.
Goedkoop, snel, en ik werd goed op de hoogte gehouden zeker voor herhaling vatbaar.
Heb nu al meerdere dingen bij 4launch bestelt en ben zeer tevreden over de snelheid en de service waarmee deze zijn bezorgd. Geen klachten gewoon goed.
Ik kreeg een impuls om zondagmiddag een NAS aan te kopen en kwam bij 4Launch uit. Volgens de website waren er voldoende op voorraad en nog mooier, het zou maandag al geleverd gaan worden. Het bestelproces via de website ging vlekkeloos en werd via updates per email goed op de hoogte gehouden van de status.
VerzendingDe levering kwam prima op tijd. Netjes verpakt met voldoende bescherming om de hardware te beschermen. Prima in orde dus!
Pas op, dit bedrijf liegt je voor RMA van meer dan 3 maanden
Producten kwijt, leugens, administratie fouten en stress om een GPU te ruilen, deze firma kan beter zijn deuren sluiten.
Ik zal een compleet verhaal zetten onder Klantenservice, lees dit en zet deze winkel daarna op je Black list !
4launch zend zijn hardware in dozen met hun naam erop, lekker slim zo weet iedereen dat er iets duurs in zit !
Het product word onderin gelegd en daar bovenop verpakkings materiaal, of ander om waardoor je net zogoed geen verpakkings materiaal er in kan stoppen als de doos valt krijgt het product nog de klap.
MSI 970 gaming en HD RMA gedaan op 23-11-2016 van de harddisk kreeg ik een 1 dag later een mail is naar de fabrikant, na week kreeg ik mail dat er een pakket onderweg was, dit was de HD.
Hoorde niets over de GPU, dus gebeld over me GPU deze was kapot getest verder geen info,
Week later nogmaals gebeld zelfde verhaal, 4launch weet niet waar hij is.
Week later nogmaals contact, nu is de kaart zonder melding naar fabrikant gestuurd, dus ik stel oplossing voor, maar dat kan niet moet wachten op fabrikant 2 weken minimaal.
1.5 week later pakket verstuurd zonder overleg. 24-12-2017
27-12-2017 Post.nl raakt het pakket kwijt, ik meld dit bij 4launch die starten een onderzoek max 3 dagen.
2-1-2017 later 4launch zegt onderzoek duurt langer dan verwacht
Post.nl gebeld er loopt geen onderzoek!
7-1-2017 4launch geeft aan er loopt absolute wel een onderzoek
Post.nl zegt absolute niet.
Ik stuur een klacht 11-1-2017 geen reactie
18-1-2017 Neem ik contact met 4launch op ze zijn wakker en sturen direct een vervangende kaart op.
21-1-2017 De doos heeft een snee er in en de kaart is defect ! (Waarschijnlijk RMA van andere klant dus opnieuw RMA bij 4launch.
22-1-2017 post.nl bied excuses aan over de fouten en ik hoor dat 4launch pas op 19-1-2017 een onderzoek is gestart, ze hebben me dus weken voor gelogen daar over.
Weer geen reactie vanuit 4launch behalve ontvangen, na week bel ik zelf maar weer ze kunnen defect niet vinden, en dat terwijl ik een duidelijke omschrijving heb gestuurd van hoe te testen. Dus extra informatie en een foto's van defect.
Week later ligt hij opeens bij msi voor reparatie, hier ben ik het niet mee eens 4launch stuurt mij een defect product en vervangen dat niet direct voor nieuwe, maar moet wachten op een reparatie zeker na vorige gedoe.
Krijg mail van 4 launch dat ik nu 2 videokaarten heb, want post.nl geeft aan dat op 8-2-2017 de eerste zending is afgeleverd.
Nog meer leugens, post.nl weet van niets over dit afleveren.
Daarnaast is de nieuwe kaart ook al RMA dus ik heb geen GPU van 4launch, gaat lekker in de administratie bij 4launch.
16-2-2017 Klacht nr 2 Defect uit de doos hoort gewoon direct vervangen te worden. Geen reactie
Op 21-2-2017 bel ik de laatste keer voor ik juridische stappen ga ondernemen , nu word er direct een nieuwe opgestuurd, maar excuse van de leidinggevende voor al deze ellende blijft uit. En een vergoeding voor de vele kosten die ik heb gemaakt ook.
Meer dan 3 maanden
Ps: de klantenservice medewerkers heb ik verder geen klachten over die hebben heel erg hun best gedaan. Jammer genoeg dat al hun goede pogingen door management afgewezen werden.
Ps: Geen reactie tot op hede van 4launch, en nogsteeds geen factuur voor mijn nieuwe kaart !
Ik heb in de laatste 2 weken al 2x gemaild en 2x gebeld om een factuur, vandaag kreeg ik antwoord per mail:
Middels deze mail willen we u informeren over de navraag die wij voor u hebben uitgezet. Hieruit is gebleken dat wij in RMA 130078 de kaart voor u kosteloos hebben omgeruild, waardoor er geen nieuwe factuur is aangemaakt. Om deze reden kunnen wij u helaas niet voorzien van factuur voor de MSI Videokaart GeForce GTX 1060 Gaming X 6GB. De factuur die u reeds heeft ontvangen voor de Armor variant van deze videokaart in RMA 127671 is degene die u kan gebruiken.
Mijn antwoord is als volgt: Kosteloos omruilen moet ook in de boekhouding verwerkt worden, alles wat je in boekt moet je uit boeken.
Daarnaast is een 0 euro factuur maken een paar min werk.
MSI accepteert geen bon voor een armor editie als garantiebewijs voor gaming editie dat heb ik met de vorige al geprobeerd.
En niemand gaat een videokaart kopen met een bon van een andere kaart, dat snapt u denk ik ook wel.
Ik snap ook niet waar jullie mee bezig zijn, Eerst 3 maanden over een RMA doen.
Ik heb al twee klachten ingediend en stond op het punt juridische stappen te ondernemen.
En na dat alles gaan jullie door met dit gedrag is er geen einde aan jullie leugens en onprofessionele houding.
Los dit op!
Morgen zie ik of een mail waar een 0 euro factuur in zit of wanneer ik deze ga krijgen.
Geachte klant,
Wij betreuren hoe uw case is verlopen en kunnen beamen dat de opvolging en de communicatie beter had gekund en gemoeten. Hiervoor willen wij onze oprechte excuses aanbieden. Bij uw eerste RMA was de videokaart vervangen, echter was deze naar het nu aanziet niet bij u aangekomen. De communicatie met PostNL was niet geheel vlekkeloos geweest, waarbij wij uiteindelijk te horen hebben gekregen dat deze wel afgeleverd zou zijn. Hierdoor was dan ook enige verwarring ontstaan. Bij de tweede RMA was een vervangende videokaart doorbesteld bij onze leverancier. Het bevreemdt ons dan ook dat deze niet nieuw zou zijn en direct problemen gaf bij u. Bij de derde RMA had deze versneld afgehandeld kunnen worden gezien de hele historie. Uiteindelijk is alsnog een nieuwe videokaart afgestuurd. Desondanks hopen we dat deze kaart wel functioneert. Inzake deze case zullen wij u nog persoonlijk benaderen. Nogmaals onze excuses voor enig ongemak.
4Launch - Customer Support
Prima bestelproces en correcte voorraadindicatie. Oppassen met betalen met credit card. Dit kan de levertijd nadelig beïnvloeden.
VerzendingWanneer het product op voorraad is en je betaalt met iDeal dan is de verzending lekker vlot.
KlantenserviceZoals zovelen hier op Tweakers liet de klantenservice nog heel veel te wensen over. Contract, retour, terugbetalen. Alles gaat traag bij 4Launch. Geef eens wat meer aandacht aan de klantenservice!
De klantenservice reageert erg traag (langste geval was bijna een week!). Ook wordt er over je vraag heen gelezen wanneer dit in het voordeel van 4Launch is. Waarna je dus weer een mail moet sturen met dezelfde vraag en het service proces alsmaar blijft vertragen.
Er werd voor mij geen passende oplossing gekozen. 4Launch heeft liever dat je een product van 900 euro terugstuurt dan dat ze je 15 euro compenseren. Principe kwestie? Op deze manier ben ik niet geholpen en doe je je bedrijf ook geen plezier.
Geachte klant,
Het is vervelend te vernemen dat u deze ervaring heeft en uw vragen niet of onvoldoende beantwoord zijn. Gezien we geen directe aanknopingspunten hebben om welke bestelling het gaat, willen wij u vragen contact met ons op te nemen via customersupport@4launch.nl. Graag treden wij in contact met u om nader naar uw case te kunnen kijken en wat we voor u kunnen betekenen. Onze excuses voor enig ongemak.
4Launch - Customer Support
Inmiddels twee access points en een ram setje besteld bij 4Launch. Tot op heden is het zeer goed bevallen. Een prima functionerende website met een overzichtelijke en moderne layout. De producten waren allemaal de volgende dag in huis, en de support chat is een goed communicatie middel.
VerzendingTrack and trace dezelfde avond in de mail. Product de volgende dag in huis. Gewoon top!
KlantenserviceDe chat doet prima zijn werk.
eerste bestelling snel en goed geleverd, helaas moest ik het ruilen maar ook dat liep vlekkeloos
Ik bestel hier vaker
Bestelling was snel geplaatst en daarna gevraagd over de levertijd en snel en duidelijk antwoord gekregen.
VerzendingGoed en duidelijk overzicht van de producten. Levertijd kan wat duidelijker aangegeven worden met hoe lang het ongeveer duurt