Gebruikers over webshop 4Launch
Review toevoegenWat ik zocht via marktplaats gevonden: een gebruikte 20" TFT monitor met 4x3 AR. Via de webshop bleek er een jaar garantie op te zitten. De meerprijs van een paar tientjes zeker waard. Gratis verzenden, top.
VerzendingDe monitor zat in een doos waar er wel 10 in konden. Gelukkig zat er ook veel verpakte lucht in.
Mijn dochter heeft een uur pret gehad om alle bubbels plat te stampen.
Het proces gaat makkelijk. Het product bestellen via de website en hierna kan je het (in mijn geval) makkelijk afhalen in de winkel.
VerzendingAangezien ik het artikel in de winkel ophaalde heb ik alleen de originele verpakking gekregen. Die was voldoende. Overigens krijg je bij een winkelverkoop alleen de PIN-bon, de factuur kan je terugvinden op de website onder je klantnummer.
KlantenserviceHelaas bleek het artikel (een videokaart) niet helemaal lekker te werken. Gelukkig houdt 4Launch een dertig dagen niet goed, geld terug regeling aan. Voor zover prima tevreden.
Aangezien ik een alternatief artikel wilde, dit aangegeven tijdens de RMA procedure. Op de dag van de RMA aanvraag (dag na aankoop) was de meerprijs zes euro. Een dag later antwoord gekregen van 4Launch, omruilen was geen probleem. Nog steeds tevreden.
Wat minder tevreden ben ik over de prijzen die ze een dag later hanteerde. Opeens waren de AMD videokaarten (RX480) stukken duurder geworden. De kaart die ik in eerste instantie heb gekocht 20 euro (bijna 10%) en de vervangende kaart 18 euro. Een beetje vreemd dat de kaarten op de dag dat hun vervanging wordt aangekondigd (RX570 en 580) duurder worden terwijl je het tegenovergestelde zou verwachten, immers wil de leverancier af van oude voorraad en de prijzen bij concurrenten zijn niet gestegen. Een chat met de Service afdeling om verklaring te vragen liep helaas op niets uit. Ik voel me hierover echt bekocht en denk er over na om de kaart in te leveren en de vervanging elders te kopen. Helemaal niet mijn stijl, omdat 4Launch mijn vaste leverancier is.
Aanvulling 20-04-2017:
Na overleg met de klantenservice vandaag de MSI kaart opgehaald bij 4Launch. Weer erg tevreden!
Geachte klant,
Naar aanleiding van uw review hebben wij uw case nader bekeken. Prijzen kunnen continue veranderen door veranderende inkoopprijzen. Wij proberen in deze altijd de goedkoopste prijs te verkrijgen afhankelijk van levertijd en prijs. Wij begrijpen uiteraard dat u hem voor de meest aantrekkelijke prijs wenst en wij hebben u dan ook om deze reden gecontacteerd hierover.
Bestelling op 5 april om 11.00
Op tweakers, op hun website en de bevestigingsemail die ik helaas niet kan toevoegen staat hun voorraad op groen. Op Tweakers staat dus 1-2 dagen op de website staat binnen enkele werkdagen leverbaar.
Goed nieuws, ik bestel de videokaart met als opmerking dat ik dan ook verwacht dat hij binnen enkele dagen geleverd wordt.
6 april: Ik schrijf twee emails eentje s'morgens en eentje aan het begin van de middag, hoe het er mee staat en wanneer ik de kaart kan ophalen.
Ondanks dat de website claimt binnen 4 uur emails te beantwoorden heb ik tot op de dag van vandaag geen antwoord ontvangen.
Omdat de emails niet beantwoord worden ga ik na 1800 eens bellen, dat kost me meteen 0,90 per gesprek, dat is ook niet meer van deze tijd.
Antwoord van de medewerker: "Ze hadden ze al verwacht maar ze zijn onderweg morgen verwachten hij dat ze binnen komen". Inmiddels is de levertijd op de website en tweakers veranderd en opgelopen tot 8 werkdagen. Op mijn vraag hoe dat precies zit antwoord de medewerker dat dit voor nieuwe bestellingen geldt en dat de mijne onderweg is.
7 april einde van de dag hoor ik nog steeds niets van 4launch, ik ga er maar eens langs (4 euro benzine).
Antwoord van de medewerkster: Er is niets binnen en trouwens wij zeggen nooit op onze website of we iets kunnen leveren.
uuuhhhhhhh sorrie heb je je eigen website wel eens bekeken en beweer je nu dat ik sta te liegen? Een beetje verbouwereerd over de onbeschofte behandeling vraag ik om de manager te spreken.
Manager is lang bezig probeert kennelijk de leverancier te pakken te krijgen maar komt terug met "Nee er is inderdaad niets geleverd en de leverancier is nu dicht dus ik laat het je maandag telefonisch meteen weten".
10 april: geen telefoon maar een email:
medewerker MvRvK:
"Wij hebben vernomen vanuit de leverancier dat het product helaas een vertraging heeft opgelopen qua levering.
De verwachte leverdatum vanuit de leverancier staat momenteel op 18-04-2017."
Zucht daar gaan de paas game dagen
18/4: ik heb nog niets gehoord dus stuur maar weer eens een email.
Dit maal krijg ik aan het einde van de dag een email terug:
medewerker HV:
"Helaas hebben onze leveranciers op dit moment de Asus Videokaart nog niet op voorraad. Zij verwachten eind april weer over voorraad te beschikken."
Lees weer dat "verwachten" oftewel we weten het niet en kunnen niets meer beloven, prima had dat dan in het begin toen ik de order plaatste ook niet gedaan. Had op dat moment gewoon op de website gezet dat je geen idee hebt wanneer deze kaart geleverd kan worden ipv klanten te lokken onder valse voorwendselen en groene levertijden.
Ondertussen zijn er andere webwinkels die inmiddels wel kaarten hebben uitgeleverd en zit ik na twee weken met lege handen en kan nog weken zo niet langer wachten.
De klachten zijn dus:
1) 4launch hun logistiek is niet op orde, ze geven leverdata aan op hun website die ze niet kunnen waarmaken en die kennelijk nergens op zijn gebaseerd.
2) Telefonisch liegen ze tegen je want beweren dat de kaarten onderweg zijn en geleverd gaan worden terwijl er dus helemaal niets onderweg is en twee weken later nog niet.
3) in de winkel wordt je nou niet echt vriendelijk behandeld als je een klacht hebt.
4) Slechte communicatie: ze beantwoorden hun emails niet binnen 4 uur en soms zelfs helemaal niet.
Voor mij heeft deze zaak nu dus volledig afgedaan nadat verleden jaar me zoiets soortgelijks met een NAS is overkomen waar ik twee weken op moest wachten ipv een paar werkdagen.
Jammer want ik koop al sinds het begin regelmatig producten bij hun en was over het algemeen wel tevreden, vandaar toch nog de twee sterren. Echter na deze ervaring vind ik ze zo onbetrouwbaar geworden als leverancier dat ik me de ergernis bespaar en bij een winkel bestel die zijn levertijden en beloftes wel nakomt.
Zie boven, klantenservice beanwoord niet altijd de emails en zeker niet binnen de aangegeven 4 uur.
Ze beloven van alles wat ze vervolgens niet waar kunnen maken omdat ze eigenlijk geen idee hebben wanneer de leverancier daadwerkelijk iets op voorraad heeft.
Geachte klant,
Zover wij kunnen nagaan gaat het in deze om bestelling: 1393013. Wij zien dat het in deze om GTX 1080 Ti ROG Strix OC 11GB versie gaat. Dit product hebben wij doorbesteld en hadden wij inderdaad sneller verwacht. Helaas is gebleken dat onze leveranciers dit niet binnen de verwachte termijn konden leveren. Gezien de levertijd meermaals opgeschoven is kunnen onze leveranciers vooralsnog niet leveren. Hierbij is het bij ons niet bekend dat eventuele concullega’s deze videokaart zouden kunnen leveren. Wij betreuren dit uiteraard, maar zijn helaas ook van onze leveranciers afhankelijk in deze en hopen dan ook op uw begrip.
4Launch – Customer Support
Router 2 minuten voor 23:00 besteld. Dezelfde dag ingepakt en verzonden. Kreeg deze de volgende dag geleverd. Top webshop. Ik ga hier vaker shoppen.
VerzendingGoed en beschermd ingepakt. Uitstekend.
KlantenserviceIk heb nog een bericht gestuurd via de online-chat en werd keurig benaderd en behandeld. Antwoord gekregen zelfs na 23:00 uur.
Laptop tas gekocht.
Veel mailtjes ontvangen over de voortgang van de bestelling.
Bestelling werd toch geleverd, ondank een prijsfout.
Binnen enkele dagen had ik de tas binnen, precies zoals aangegeven.
KlantenserviceWeinig mee te maken gehad. Service om een product met prijsfout te leveren, kan ik enorm waarderen.
Ze hebben een goede prijs in vergelijking met andere aanbieders.
Via Ideal ging dat erg gemakkelijk.
Ook ander opties mogelijk.
De bestelling ging zoals altijd supersnel!
En je wordt goed op de hoogte gehouden.
Niet nodig gehad.
Via Tweakers pricewatch direct gevonden wat ik zocht. Bestelling was makkelijk gedaan en bij iedere statusverandering krijg je direct een mail van 4Launch
VerzendingVoor 23:00 besteld = volgende dag in huis beloofd 4Launch. 4Launch is hun belofte nagekomen. Bestelling kwam vandaag binnen.
Product had een goede prijs en was verder ook makkelijk om de betaling af te handelen.
VerzendingBestelling was goed en veilig verpakt en kwam zonder een beschadiging gewoon de volgende dag aan.
Wijziging van een bestelling via de klantenservice chat vlot en correct doorgevoerd. Ben zeer behulpzaam geholpen. Product ook prima (blijft elektronica, dus weinig verschillend)
KlantenserviceGoed en vriendelijk geholpen.
Het was gemakkelijk bestellen. Een PC met assemblage met OS (Windows). Algemeen: is er een waarborgfonds voor betalingen vooraf? Dit is onduidelijk maar WEL gewenst. U voelt hem al: via afuture dezelfde PC besteld en niet gekregen! Hoe gaan we dit oplossen beste internetshops?
Aanpassing na reactie 4LAunch:
Er wordt keurig door 4Launch gereageerd! (dat was ook mijn ervaring bij het onderdeel klantenservice).
Mijn vraag blijft: hoe wordt mijn vooruitbetaling beschermd tegen de gevolgen van een faillissement? Uitdaging voor deze branche die altijd vooruitbetaling verwacht!
Mooi geleverd via post.nl. Levering netjes aangekondigd door 4launch.
KlantenserviceOp mails wordt keurig geantwoord. Geen verdere ervaring met de klantenservice..
Geachte klant,
Vervelend om te vernemen dat u hinder heeft ondervonden van het omvallen van een van onze concullega’s. 4Launch doet er echter alles aan om een grote speler te worden in de tech markt. Wij zien dan ook nog steeds groei, ondanks de moeilijke markt. Hierbij hebben wij een ongelofelijk sterk moederbedrijf in Infotheek, waardoor wij niet alleen de mogelijkheid hebben om te investeren, maar ook om krachtig in te kopen. Kortom u kunt alleen maar meer verwachten van 4Launch in de nabije toekomst.
4Launch – Customer Support
De betaling verliep zonder problemen. Geld aannemen van klanten is geen probleem voor 4Launch. Ze kunnen prima een week lang meer dan 1000 euro van een klant bewaren zonder een vinger uit te steken.
VerzendingEen week geleden een prijzige monitor besteld met pixelgarantie. Gisteren zelf contact gezocht - het duurde 10 uur voordat ik een reactie kreeg - bleek dat de enige monitor die ze op voorraad hadden pixeldefecten vertoonde. Geen excuus voor het lange wachten - de order is gewoon een week blijven liggen totdat ik ze wakker porde - maar wel of ik even 30 euro bij wilde betalen omdat de monitor inmiddels in prijs gestegen was. Staat natuurlijk haaks op het consumentenrecht, maar dat doet 4Launch zonder blikken of blozen.
KlantenserviceMoeilijk om een duidelijk antwoord te krijgen over de pixelgarantie. Duidelijk een niet goed doordacht concept. Het duurt ook beduidend langer om een reactie te krijgen dan ze op hun website vermelden. Bovendien lijkt de afdeling WhatsApp niet gelieerd te zijn aan de klantenservice via email. Al met al maakt het een rommelige indruk.
De reactie hieronder geeft nogmaals aan dat 4Launch niet de hand in eigen boezem steekt, en een vertekend beeld geeft van de waarheid. Ik kocht een monitor voor de actieprijs van 969 euro + pixelgarantie 80 euro. Er was er maar 1 op voorraad. Na aankoop veranderde de voorraadindicator naar 0. Een paar dagen later, toen men blijkbaar had geconstateerd dat deze monitor pixeldefecten had, werd dezelfde monitor weer te koop aangeboden - echter voor 999 euro (met vastgestelde pixeldefecten!). Ik dacht dat 4Launch al een andere monitor had besteld, en wachtte geduldig af. Na 6 dagen mailde ik 's ochtends met de vraag wanneer ik de monitor kon verwachten. Daar is toen niet op gereageerd. Vervolgens stuurde ik 8 uur later nog een appje ter herinnering. Daar werd 3 uur later pas op gereageerd met de boodschap dat het exemplaar blijkbaar een pixeldefect had. Maar dat wist 4Launch al minstens drie dagen eerder, toen de enige monitor die zij op voorraad hadden weer te koop werd aangeboden op de website. Als beloning voor het lange wachten mocht ik ook nog eens 30 euro bijbetalen, want het betrof een 'actieproduct' (wat 4Launch er niet van heeft weerhouden om diezelfde monitor opnieuw aan te bieden op hun site met geconstateerde pixeldefecten en een meerprijs van 30 euro - blijkbaar zit er een houdbaarheidsdatum op de term actieproduct). En dat is niet conform het consumentenrecht. Hoe betrouwbaar is 4Launch voor consumenten als de prijs tussen betaling en levering nog omhoog gaat? En hoe zit dat als de prijs ineens zou zakken? Dat mes snijdt aan twee kanten. Waarom nou dit hele betoog? Omdat 4Launch een fout heeft gemaakt, en het op de klant afwentelt zonder ook maar excuses aan te bieden. En dat vind ik onacceptabel in een wereld waar er voor jou 15 andere concurrenten te vinden zijn die hetzelfde product aanbieden.
Ps. De actievoorraad was EEN STUK VOORDELIGER maar u kon het scherm tegen EEN KLEINE MEERPRIJS krijgen - het gaat hier om dezelfde bewuste 30 euro - geeft al aan hoe de spindoctors van 4Launch de werkelijkheid schetsen. Het gaat goed, totdat het fout gaat. Daar moet je als potentiële klant bij 4Launch rekening mee houden. En dan laten ze je in de kou staan. Andere aanbieders (ik mag helaas geen namen noemen) leveren een veel betere service voor hetzelfde bedrag.
Geachte klant,
Zover wij kunnen nagaan gaat het in deze om bestelling: 1391573. Wij zien dat u hier een scherm met pixel garantie heeft besteld. Bij onze pixel garantie controleren wij schermen handmatig op defecten en afhankelijk van drukte bij onze technische dienst kan dit enige vertraging opleveren bij het bestellen. Gezien wij op het moment van uw bestelling slechts 1 stuk op voorraad hadden van een speciale actievoorraad was het niet direct mogelijk om meer schermen te testen.
Gezien deze speciale actievoorraad een stuk voordeliger was dan nieuw bestelde voorraad was het voor ons niet mogelijk deze voor eenzelfde prijs aan te bieden. Om deze reden is u gevraagd of u wenste dat wij vooralsnog extra schermen zouden controleren, tegen een kleine meerprijs om het verschil in inkoopsprijs te dekken, een mogelijk alternatief scherm wenste of uw geld retour. U heeft toen aangegeven dat u de bestelling wenste te annuleren en dit is dan ook direct doorgezet, waarbij het geld doorgaans binnen 1 tot 3 werkdagen op uw rekening staat.
4Launch – Customer Support
Bestelling plaatsen verloopt eenvoudig. Eveneens het contact met een medewerker via chat. Van het hele orderproces wordt je keurig op de hoogte gehouden! Ook belangrijk is, dat weergegeven voorraad correct is, Aanrader!
VerzendingZaterdag besteld, maandag in huis.
1 van de goedkoopste winkels waar ik de S7 Edge kon bestellen, 16:00 besteld, volgende dag al binnen. Ook mijn garantieaanvraag uitstekend behandeld.
KlantenserviceEnkele vragen voor mijn S7 Edge RMA aanvraag(roze streep op scherm) via whatsapp, snelle reactie (binnen een minuut, meerdere keren).
Zoals altijd weer een snelle levering via 4Launch.
Netjes ingepakt met voldoende beschermingsmaterialen.
In de middag besteld en volgende dag al in huis!
Voor mijn systeem (momenteel draaiend in een Cooler Master HAF-X) was ik op zoek naar een kleine(re) kast die ik ook op mijn bureau zou kunnen zetten. Samen met iemand van de klantenservice heb ik mijn systeem doorgenomen en gekeken wat de mogelijkheden waren. Top Service!
VerzendingIedere verzending vanuit 4Launch is prima verpakt zodat het product niet kan beschadigen. De levering van de kast is nog niet geleverd, maar ik bestel meer bij deze webwinkel en nog nooit is iets te laat geleverd.
Edit 02-04-2017: Ook deze zending is op tijden en prima verpakt afgeleverd.
Over de klantenservice niets meer dan lof. Snelle reactie via whatsapp, mail en de chatfunctie.
Ik heb een product besteld een Intel PCI-e AC 7260 Mini WiFi + Bluetooth kaartje.
Niet de volgende dag geleverd ondanks dat het vak groen was. maar een dag later. Op dit punt valt dus wel iets te verbeteren.
Na de bestelling las ik later dat er nogal wat problemen waren met het bestelde product . Ik heb volgende dag de winkel opgebeld en vroeg of ik de gok zou wagen. U kunt hem gewoon terug sturen mocht het niet werken.
Ik heb het kaartje vanmiddag geïnstalleerd en het werkt gelukkig goed.
Goede service
Een dag later dan verwacht.
KlantenserviceIk werd goed te woord gestaan moet alleen 90 cent + de telefoonkosten +/- 5 cent betalen ik ben voorstander van een normaal kosteloos telefoonnummer.
heb hier all een paar keer iets besteld. de levering was snel en het product was goed ingepakt. wel heb ik een keer een telefoon gehad waar een defect in zat maar dat lag aan de telefoon zelf en niet aan 4launch. ik heb de telefoon op mogen sturen en heb de telefoon binnen een maand terug gekregen terwijl het product ook nog langs de fabrikant is gegaan dus dat is voor mij al een groot pluspunt. verder hebben ze aardige mensen werken bij de klantenservice en wordt je altijd goed geholpen. ook zijn ze 7 dagen per week te bereiken. wat mij betreft is het een top webshop!!!
Verzendingde producten die ik besteld heb zijn allemaal de dag na de bestelling geleverd. zelfs de producten die van de reparatie afkomen zijn de volgende dag al in huis. echt een groot pluspunt.
Klantenserviceik heb een keer een telefoon gehad waar een defect in zat maar dat lag aan de telefoon zelf en niet aan 4launch. ik heb de telefoon op mogen sturen en heb de telefoon binnen een maand terug gekregen terwijl het product ook nog langs de fabrikant is gegaan dus dat is voor mij al een groot pluspunt. verder hebben ze aardige mensen werken bij de klantenservice en wordt je altijd goed geholpen. ook zijn ze 7 dagen per week te bereiken. wat mij betreft is het een top webshop!!!
Goede ervaring gehad. Alles is gegaan zoals het hoort. Het was makkelijk te betalen, de juiste prijzen werden getoond.
VerzendingPostNL tracking code meegekregen, ik wist hoelaat de zending geleverd zou worden.
Some of the best prices, perfect service, delivery on time, support after delivery was also perfect. People are friendly and funny (even in English). No complaints.
Verzending5 *
Klantenservice5 *, great friendly people, available at all times (even in English).
Wilde graag de MSI Z270 Gaming pro carbon moederbord bestellen. Aangezien mijn favoriete webshop op de fles was gegaan (Afuture) moest ik op zoek naar een nieuw slachtoffer om mijn hardware te bestellen.
aangezien 4launch goed uit de score kwam daar gaan kijken, helaas was dit moederbord niet op voorraad volgens de webshop. Ik via chat navraag gedaan bij 4launch, en tot 2 x toe in die chat de bevestiging gehad, voor 23:00 besteld heb jij morgen dit moederbord in huis. Helaas bleek dat dus niet correct en werd het zaterdag pas geleverd. Dat vind ik toch wel een behoorlijke fout. Medewerkers waren vriendelijk, zowel via chat als via telefoon, en ze begrepen mijn probleem ook wel, en kreeg ook de optie om het te annuleren, dus daar verder geen klachten over. netjes verpakt, en snelle updates via email.
goed verpakt in ruime doos die voorzien was van veel beschermings middelen.
Klantenservicevia chat tot 2x toe te horen gekregen dat product voor 23:00 besteld de volgende dag geleverd zou worden, dit werd 4 dagen later.