Gebruikers over webshop 4Launch
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenGechat met een medewerker over eventuele aankoop van een laptop. Medewerker is vriendelijk maar komt met een alternatieve laptop die niet de gevraagde specs had. De selectiesite voor laptops van 4launch is niet gebruikersvriendelijk (te weinig selectiemogelijkheden). Verder wel een fijne winkel, zeer goede service en zeer tijdige levering bij al mijn vorige bestellingen.
Klantenservicevriendelijke chatsessie maar inhoudelijk te beperkte informatie.
AlgemeenDe website ziet er goed uit, makkelijk om een product te vinden /zoeken.
Ik heb al een paar keer hier een product besteld, en deze hebben ze meestal wel op voorraad.En ze zijn ook bijna altijd goedkoper dan andere webshops.
De levering was snel s avonds om 22,00 uur besteld de volgende dag in huis.
Het product zit goed verpakt in een doos met luchtkussens.
AlgemeenIk ben het al gewend van ze van order tot levering een uitstekende service, ook nu weer een snelle levering, keurig verzorgd.
VerzendingMijn twee NAS HD's keurig verpakt in luchtkussen:-)
AlgemeenOp donderdag besteld en vrijdag geleverd. Keurig verpakt. Hebben gedaan wat was beloofd. In 1 woord: Prima
AlgemeenBlijkbaar heeft dit bedrijf vroeger service geleverd maar daar is nu niets meer van over. Ze willen graag verkopen, doen of ze advies geven over compatibiliteit etc, maar als zich dan een probleem voordoet is service verlenen geen onderdeel van hun product, oftewel zoek het zelf maar uit. Eindeloos vaak gebeld, oplossingen voorgesteld, allemaal niet mogelijk, follow up beloofd; nooit gekregen. Waardeloos !!
VerzendingOp zich werd het op tijd geleverd, maar de componenten zouden compatibel zijn, was niet het geval. Was makkelijk op te lossen (BIOS update) maar 4launch wilde niet meewerken.
KlantenserviceEindeloos vaak gebeld, zou antwoord per email krijgen, nooit ontvangen. Zou worden terug gebeld, nooit gebeurt. Oplossingen voorgelegd, konden ze niet doen.....
Geachte klant,
Het is vervelend te vernemen dat u problemen ondervindt met het bestelde. Het vermoeden is dat u losse componenten besteld heeft welke na zelfassemblage niet lijkt te werken. Aangezien we geen directe aanknopingspunten hebben, willen wij u vragen contact met ons op te nemen via customersupport@4launch.nl met referentie van uw bestelling, zodat we nader naar uw case kunnen kijken. Ook heel vervelend dat er geen follow up lijkt te zijn, waarvoor onze excuses.
4Launch - Customer Support
AlgemeenVaker bij deze winkel spullen besteld vanwege de scherpe prijs alsook overzichtelijke website. Communicatie in de regel zeer helder en snel
VerzendingDe laatste maal een kraken x52 besteld die toch in een iets te grote doos geleverd werd (misschien wat onnodig ook qua verpakkingsmateriaal)
AlgemeenOm 22:45 een product bestelt wat er de volgende dag zou moeten zijn (voor 23:00 besteld, morgen in huis). Vervolgens op de dag van levering contact opgenomen omdat ik nog geen verzendbevestiging had ontvangen, en kreeg de volgende smoes als reactie:
"gisteren hebben wij een systematisch stroring bevonden. Waarvoor onze oprechte excuses. We gaan vandaag alle klanten op de hoogte houden die gisteren besteld hebben, bij deze bent u eerder die contact met ons opneemt."
Voor 23:00 besteld is kennelijk over 2 dagen in huis in plaats volgende dag in huis.
KlantenserviceKlantenservice reageert met een smoes. Indien er echt een storing was geweest dan was het gangbaar geweest om alle getroffen klanten zo snel mogelijk uit eigen beweging op de hoogte te stellen, en ik zie niet in hoe dit meer dan 2 uur zou moeten gaan kosten.
AlgemeenUnfortunately that was the last time I've ordered something with a pickup in Eindhoven local store.
They claim now that they are a pure web store and you need to pay 5 euro for every order.
A good motivation to fire some stuff from the store.
No more pickup in local store. That's a real shame.
AlgemeenZondag een laptop besteld, dinsdag als beloofd geleverd. Duidelijke updates over de e-mail over betaling, verzending en aflevering.
VerzendingDe laptop was goed verpakt in luchtzakjes, geen ruimte voor beweging/kans op beschadiging tijdens transport.
AlgemeenEen HP7000 headset besteld me hoge korting. Was de volgende dag verzonden. Geen enkele probleem met mijn bestelling. Zeker een betrouwbare online winkel.
VerzendingGoed verpakt en binnen 24 uur met track nummer verzonden.
Algemeenkeurig en netjes geleverd het product was niet op voorraad maar dit werd netjes aangegeven 7 dagen later geleverd maar dat wis ik aan de voorraad status
AlgemeenSinds de overname behoorlijk bezuinigd op service. Ik heb een Laptop die de upgrade naar Windows 10 niet heeft overleefd - zit vast in een boot loop. Eerst belt de service medewerker me op met het verhaal dat de laptop niet onder de garantie valt, terwijl ik extra garantie heb bijgekocht. 3 jaar carry in.
Toen dat voorbij was kwam het er op neer dat het een probleem van Microsoft is. Terwijl ik vroeger precies een zelfde probleem had (upgrade van windows 7 naar 8.) en toen nam 4Launch de laptop zonder vragen aan voor RMA, zetten ze Windows 8 erop met updates en klaar. Nu heb ik een laptop met garantie die het niet doet en 4Launch wil hem niet repareren.
Ik heb geen toegang tot de Windows licentie key en die heb ik nodig om Windows 8 te downloaden zodat ik die op een disc kan zetten en het OS opnieuw te installeren. En inderdaad - 4Launch wil me niet helpen om me aan die key te komen. "Daarvoor moet u contact opnemen met Microsoft". Volgens mij heb ik gewoon betaald voor de licentie maar dat zal wel aan mij liggen. Ik koop in ieder geval nooit meer iets bij 4Launch. Vroeger was het écht een super fijne tent!
Vroeger kon je daar iets afleveren, nu moet alles met de post. Dit kost een paar dagen verzendtijd terwijl ik er 10 minuten fietsen vanaf woon. Ze nemen wel de verzendkosten op zich maar verzekerde verzending moet je zelf betalen. Bij een wat duurdere laptop kost je dat dus 10 euro - die wil je niet via de reguliere pakketdienst van PostNL sturen i.v.m. smijten.
KlantenserviceZe bellen je in ieder geval persoonlijk op om je af te winpelen, geen mail of doodzwijgen. Ik weet niet of de medewerker die belde mee zocht naar een oplossing of naar een excuus om de RMA niet aan te nemen, dus daar vel ik geen oordeel over. De binnenkomer van 'er is geen garantie' is voor mij persoonlijk geen goed signaal in ieder geval.
AlgemeenIk ben al vanaf het begin klant bij 4Launch toen ze nog in de garagebox in de Rapenland buurt in Eindhoven begonnen zijn. Vaak voor 4Launch gekozen, omdat ik het in Eindhoven kon afhalen en ik de jonge onderneming interessant vond. Nu sinds +/- eind juli 2017 verzenden ze enkel nog. Daarvoor en afgelopen week (dus 2x) de ervaring gehad dat er een verkeerd product gestuurd is, en de service daarna uiterst teleurstellend is.
Men wil eerst wachten tot het verkeerde product middels RMA retour gekomen is. Je moet dan ook wachten op hun eigen achterstand in het verwerken van de RMAs. Ze zijn dan dus niet service gericht door de fout naar de klant toe goed te maken door direct het juiste product te bestellen en naar de klant te sturen. Kortom er wordt dus niet met de klant meegedacht om hun eigen fout weer een beetje goed te maken, er zijn geen coulances en bij fouten bieden ze geen oplossing buiten de geijkte paden om.
Er jammer. Nu het een postorder is, is het voordeel voor 4Launch weg en kan ik naar elke andere aanbieder waar de service wellicht wel hoger in het vaandel staat.
Nu 2x de ervaring dat het verkeerde product gestuurd is. De service daarna is uiterst teleurstellend daar niet met de klant meegedacht wordt, of om een super snelle oplossing te bieden (bijv. per koerier/spoed juiste product alsnog toesturen).
Bovendien wordt je als klant nog eens benadeelt door hun eigen proces dat je eerst de juiste afwikkeling van de RMA moet afwachten, en op de backlog bij RMA proces. En dat allemaal door hun eigen fout, waarvan ze blijkbaar ook niet geleerd hebben, doordat het nu al 2x is gebeurd. Toeval? Nee natuurlijk niet, bij een LEAN proces komt exact dezelfde fout niet nog eens voor.
Vriendelijk, doch denken niet met de klant mee en bieden vanuit hunzelf geen snelle oplossing hun eigen fout goed te maken. Blijven vasthouden aan de standaard procedures en bieden geen goede snelle oplossing.
AlgemeenDoor positieve ervaringen eerder met 4launch leek het me een goed idee om hier een nieuwe Apple Pencil en wat DDR2 geheugen te bestellen. Via de website snel genoeg te vinden en alles was op voorraad ("Direct leverbaar!"). Betaling gaat wat omslachtig omdat je je bestelling plaatst en daarna moet je nog betalen. Ook al kies voor je iDEAL en betaal je direct, er kan een (aanzienlijk) tijdsverschil zitten tussen het tijdstip van bestellen en tijdstip van betalen. Waar andere winkels gelijk laten zien op hun website dat de betaling binnen is moet je bij 4launch wachten op bevestiging van betaling via e-mail.
VerzendingIk had specifiek twee producten besteld die "Direct Leverbaar" waren en ik plaatste mijn bestelling aan het einde van de middag, circa half vijf. Direct betaald per iDEAL en om half 8 (!) krijg ik per e-mail als statusbevestiging door dat de betaling door was gekomen. Maar in plaats van dat ik de volgende dag de bestelling ontving, kreeg ik de volgende dag vroeg in de middag doodleuk een mailtje dat de status van mijn bestelling was veranderd in "Verzonden", dus een dag later dan aangegeven op de website. Geen verklaring waarom het een dag is blijven liggen of vooraf een e-mailtje dat het helaas niet gelukt is om alles nog op tijd te versturen. Het is natuurlijk geen doodzonde maar de volgende keer denk ik niet gelijk aan 4launch als ik zeker weten iets de volgende dag wil hebben.
AlgemeenZaterdag besteld, dinsdag in huis. Goed ingepakt, en verzonden met PostNL (beter dan DPD en anderen naar mijn mening).
AlgemeenBestelproces prima op orde. Heel duidelijk.
Een "refurbished" monitor gekocht, in de "Approved Selection Standard"reeks. Dat betekent dat je zou moeten kunnen zien dat de monitor niet helemaal nieuw meer is maar heel erg mooi, en geen defecten, dode pixels, of wat al niet.
Item kwam redelijk goed verpakt in keurige staat binnen, perfect er uit ziend, heel fraai. Het kleinste miniveegje aan de achterkant, verder echt als nieuw. Dus hoe het nog netter kan (er is nog een klasse boven!), wow.
Keurige e-mails om mij op de hoogte te houden van de bestelling.
Op zondag besteld, dinsdag verstsuurd, dat viel me tegen qua snelheid maar kwam me wel beter uit ;-)
Monitorvoet niet ondersteund in de doos, deze bungelde los aan de monitor, en had een lelijke opdoffer kunnen krijgen omdat 'ie wat weinig marge had aan de zijkant, en kon bewegen. Gelukkig was dat niet gebeurd.
AlgemeenB350 Gigabyte gaming 3 moederbord gekocht, blijkt de doos lichte schade te hebben, het boekje heeft kreukels en de accecoires liggen random 'gegooid' in de doos. Ik zal 4Launch hier op de hoogte stellen, maar ik ben op zijn zachts gezegd niet blij hiermee - helemaal omdat er '7 dagen levering' staat maar dit niet waar is (zaterdag besteld, pas dinsdag thuis).
Tel daarbij op dat ik eigenlijk extra betaald heb om het eerder te ontvangen (de bord was goedkoper elders)..en het dan toch pas dinsdag ontvang en je begrijpt dat ik totaal niet blij ben.
GEEN 7 dagen levering! Nee, gewoon de dinsdag ontvangen ipv zondag (of tenminste maandag).
AlgemeenGoede prijs, snelle verzending. Je krijgt veel statusupdates. Eerst haalde ik het altijd op in de winkel maar tegenwoordig wordt het spul meestal gratis verzonden dus dat is vaker nog handiger.
AlgemeenDe informatie op de website over beschikbaarheid en levertijd van het produkt was correct. (Voor mij belangrijk want bij een andere aanbieder heb ik mijn bestelling geannuleerd omdat er niet geleverd werd, terwijl er voldoende beschikbaarheid werd aangegeven.) Verder werden mijn vragen aan 4Launch via chat snel en afdoende beantwoord. De bestelling is verder snel en correct afgehandeld.
VerzendingDe bestelling is binnen 24 uur en in goede orde aangekomen. Het product was veilig verpakt.
AlgemeenVandaag een nieuw scherm ontvangen. Dit is de 2e keer dat ik bij deze winkel een scherm bestel en ook gelijk de 2e keer dat het scherm al gebruikt is. De verzegeling van de doos is verbroken en de kabels zijn duidelijk al eerder gebruikt. De doos zelf heeft zijn beste tijd ook al wel gehad. Het scherm zelf heeft vingerafdrukken en er zit stof op de voet. Het scherm lijkt verder wel goed te werken en ik laat het er dan ook maar bij zitten omdat ik geen zin heb het product op mijn eigen kosten terug te gaan sturen.
Ik snap dat winkels door de WKOA producten terug krijgen, maar blijkbaar verkoopt deze winkel alles gewoon net zo makkelijk weer door en doet maar weinig moeite om alles weer netjes in te pakken als het naar de volgende klant gaat.
Als ik betaal voor een nieuw scherm zou het zo fijn zijn als ik ook een nieuw scherm ontvang en niet een scherm dat al bij minimaal 1 andere klant is geweest. Je betaald de volle prijs en krijgt een gebruikt product. Als ik weer iets nodig heb zal ik voortaan maar naar een andere winkel gaan als ik 2x een scherm bestel en 2x een 2e hands product krijg.
Verzending was goed en snel. Binnen 24 uur geleverd.
Geachte klant,
Het is vervelend te vernemen dat u een scherm in een dergelijke staat heeft ontvangen. Dit is uiteraard niet de bedoeling en het is dan ook te betreuren dat dit al tweemaal eerder bij u gebeurd is. Hierbij kan er altijd kosteloos geretourneerd worden bij 4Launch via ons antwoordnummer. Graag zouden wij dan ook met u in contact treden hierover. Gezien wij uw case niet hebben kunnen achterhalen zouden wij u willen verzoeken contact met ons op te nemen via customersupport@4launch.nl.
4Launch – Customer Support