Typhone

Gebruikers over webshop Typhone

Als ik een 0 kon geven had ik dat zeker gedaan.
Bestel nooit bij Typhone!!
Op 5-1-2017 had ik een mobiel besteld,een LG Nexus 5X, op de site staat ,dat wanneer je voor 17:00 besteld, de volgende dag het product in huis is, maar dat was niet het geval.
Op 9-1 heb ik een chat gestart en kreeg ik reactie van Yassin dat ik geduld moest hebben omdat het toestel niet op voorraad was.
Op 13-1 heb ik een E-mail gestuurd om te vragen hoe het zat met mijn bestelling. Ik heb tot heden geen reactie op gehad op die E-mail.
Op 17-1 hebben we gebeld naar Typhone en gelukkig maar even in de wacht gestaan(5minuten) en hebben we de order geannuleerd en is toegezegd dat het geld binnen 10 dagen op mijn rekening zou worden teruggestort. Later die dag kregen we de bevestiging dat de order was geannuleerd.
De 27ste hebben we ruim een uur aan de telefoon gezeten zonder iemand te pakken te krijgen. Omdat er vanaf het moment van bestellen eenzijdig informatie was vanuit ons hebben we aangifte gedaan bij de politie, melding gemaakt via Qshop, Fraudehelpdesk, Vara kassa en de Consumentenbond
Op 2-2-2017 ben ik wederom chat gestart omdat dat de enige vorm van communicatie was. Ik kreeg Yassin weer en die zei dat hij het ging doorzetten ,het geld kon ik elk moment ontvangen.
De volgende dag had ik nog geen geld op mijn rekening gezien en heb ik weer gechat met Yassin, die zei me dat het lag aan de betreffende afdeling en hij er niets meer aan kon doen vanaf zijn plek, behalve doorzetten dan.
Op 6-2 heb ik weer met Yassin gesproken, over waar mijn geld blijft waar ik al ruim drie weken (vanaf 17-1) op wacht. Hij kon mij niet vertellen wanneer het geld werd gestort.
Op de 8ste kregen we pas een reactie van Typhone op een email die we weken geleden verstuurd hadden. Met als reactie dat de mail in behandeling genomen zou worden.
Later op dezelfde dag kreeg ik weer een email, met als mededeling dat het geld op een Usercard was gezet en dat ik die kon gebruiken bij de volgende bestelling. Maar daar had ik niet om gevraagd en ik wil hier ook nooit meer bestellen.
En als laatste kreeg ik antwoord van Qshop. Daar kreeg ik van Pascal te horen dat ik het geld binnen 5 dagen terug zou krijgen. Dank voor jullie inspanning.
Nu, 9 Februari heb ik eindelijk mijn geld terug gekregen. Enige excuses van Typhone waarom het fout is gegaan zijn er niet gekomen.
TIPS:
Indien er problemen zijn, schakel het Qshop keurmerk in waarbij ze zijn aangesloten.
Schrijf ook naar Vara Kassa, deze mensen reageren vrij snel en ik denk als er meer cases zijn dat ze Typhone zullen benaderen.
Doe ook aangifte bij de politie. Zoals Typhone omgaat met zijn klanten ruikt dit naar fraude, want als je niet doorzet kan je naar je geld fluiten.

Een dikke NUL. Als klant zijnde moet je overal achtereen. Enige vorm van communicatie van Typhone is er niet.

Op 5 januari een Nexus 5X besteld voor maar 199 euro. Leek een geweldige aanbieding. Na een maand had ik echter nog geen statusupdate gekregen over de bestelling.
Via de mailformulier heb ik na 2 weken een mail gestuurd, maar deze formulier lijkt helemaal niet te werken (of er wordt niet naar omgekeken).
Toen maar een mail gestuurd naar info@typhone.nl en hierdoor werd er een ticket aangemaakt in hun ticketsysteem. Hier kreeg ik pas op 8 februari reactie op (na wat berichten van mezelf). Toen bleek de telefoon niet meer leverbaar te zijn en zou ik mijn geld terug krijgen. Er werd zelfs naar mijn IBAN nummer gevraagd om het terug te storten.

Echter bleek ik de volgende dag opeens een tegoedbon in mijn mail te hebben met de melding dat er "199 euro op mijn UserCard is gezet die ik kan besteden bij Typhone". Totaal belachelijk, alsof het ze hier al die tijd al om te doen was. Ik wil helemaal niks meer bij Typhone besteden!
Wat het nog wat erger maakt is dat er in de mail over die zogenaamde UserCard helemaal geen informatie verder staat en dat er bij mij account op hun website helemaal niks te vinden in over die 199 euro tegoed waar ik niet om gevraagd heb. Dus zelfs ookal zou ik die willen besteden, lijkt dat helemaal niet mogelijk te zijn.

Update:
Een dag later bleek ik toch het geld op mijn rekening ontvangen te hebben. De UserCard melding was blijkbaar een standaardmelding uit hun systeem waar ze nog aan werken om dit aan te passen.

Reageren pas na ongeveer een maand, na meerdere berichten gestuurd te hebben. De mailformulier doet het helemaal niet,.

Mensen maak niet de zelfde fout als mij en ga voor de goedkope prijs, je krijgt een 2e hands telefoon en als je die terugstuurt heb je na 4 weken nog geen reactie of geld terug!

Telefoon Nexus 5X 32gb gekocht omdat hij hier het goedkoopste was. En dat heb ik geweten! De telefoon was 2e hands. Er zat zand op het scherm en vingerafdrukken, de seal ontbrak. De plastic verpakking zat verkeerd om de telefoon heen, de uitsparing voor de camera zat dus aan de onderkant. Het boekje zat verkeerd in een uitsparing. En de batterij was ongeveer 10 procent toen ik hem kreeg!! Hij gaf direct rood aan terwijl de accu's minimaal halfvol moeten zijn zonder schade.

Ik bellen: stuur maar retour meneer, duurt maar een paar dagen en dan krijg u een nieuwe of u geld terug en verzendkosten. Na 4 weken, 20 e-mailtjes en 15 belletjes later heb ik nog steeds geen geld gezien en niet eens een reactie op mijn retourformulier van 1 kantje lang met opmerkingen/vragen. De telefonistes zijn getraind om dom te zijn, als het een beetje mee zit sorry te zeggen en vooral wacht nog maar even het komt wel klaar. Als je na 3 weken vraagt waarom het zo lang duurt en of ze die mensen niet gewoon op kunnen bellen want hier zit duidelijk wat fout is het antwoord: wat wilt u nou dat ik doe meneer? We communiceren alleen met tickets, we kunnen ze geen bericht sturen of bellen... Terwijl het wel 1 bedrijf is!! Het retour adres zit in Almere. Ze kunnen niet met de computer omgaan, je krijgt soms de gekste berichten, ik zou bijvoorbeeld een abonnement hebben afgesloten bij de telefoon en moest maar vast gaan sparen voor de boetes voor het stopzetten hiervan.

Ik heb ondertussen een ander mobiel gekocht waar ik 20 euro meer voor moest betalen omdat ik het geld niet had om hem eerder(met cashback actie) te kopen.

Ik ga straks aangifte bij de politie doen, ze aanmelden voor tv-kassa, en op alle sites die ik kan vinden dit plaatsen zodat er niet nog meer gedupeerd worden door deze oplichters.

Ps: zeker geen telefoon met abonnement bestellen want dat betaal je gewoon door terwijl zij aan het klungelen zijn, en moet je boetes betalen aan hun en de provider.

De telefonisten zijn bij het bestellen heel behulpzaam, maar zodra zij het geld op hun rekening hebben slaat het weer om en kunnen ze niets voor je doen.

Veel te laat, continue achter aanzitten. Een en al ellende, een aankoop is op deze manier om depressief van te worden.

Super slecht, na betalen is niets meer mogelijk. Pas na 6 dagen antwoord, terwijl op site staat binnen 2 dagen. Of helemaal geen antwoord. Telefoon continue bezet, bellen je vervolgens niet terug als je daarvoor kiest. Ze weten niet waar ze mee bezig zijn, je krijgt de gekste antwoorden over een abbonement dat je helemaal niet hebt afgesloten. Dat je boetes moet betalen aan de provider. Het zijn allemaal allochtone Nederlanders die er werken en dus gebrekkig Nederlands praten, ze kunnen niet met de pc omgaan.

Je kunt ze 20x mailen en 10x bellen, soms mooie beloftes, soms een sorry, ze snappen niet dat het zo lang duurt, maar gaan niets doen. De klant moet vooral niet zo moeilijk doen.

Ze kunnen niets doen, ze communiceren zogenaamd alleen met tickets met hun bedrijf dat de retour doet. Ze kunnen ze niet even e-mailen of bellen waarom ik na 4 weken nog steeds geen teken van leven heb en geen geld terug heb gekregen. Dit is een malafide bedrijf.

Een Nexus 5X besteld. Die bleek niet leverbaar. Daar moest ik echter zelf diverse keren voor bellen. Niemand leek iets te weten. Gemompel over 'ik moet even op de lijst kijken' en 'hij is onderweg naar het distributiecentrum'. Uiteindelijk bleek (na nog een keer bellen) de telefoon niet leverbaar. Ik kreeg een 'sorry' en de toezegging dat ik mijn geld binnen 2 weken terug zou krijgen. Uiteindelijk kreeg ik een mail dat er 199 op een UserCard gezet was. Kennelijk krijg ik geen geld terug maar aan cadeaubon van die tent?!

3 weken na bestelling dus geen telefoon, geen geld, alleen een hoop telefoontikken met Typhone en een cadeaukaart voor een shop waar ik nooit meer iets koop. In de tussentijd staat mijn order op het klantenportaal nog altijd gewoon open.

De interne systemen van Typhone lijken een rommeltje te zijn. Mensen aan de telefoon zijn getraind om sorry te zeggen en verder niets. Geen enkele impuls om van een probleem een positieve ervaring te maken. Ze zeggen allemaal slaafs sorry (en lijken er zelf ook spijt van te hebben bij Typhone te zijn gaan werken).

Bij typhone was de nexus 5x in de aanbieding. De 32 gb variant kostte 199 euro. Dat is een hele scherpe prijs. Op de website stond dat hij in voorraad was.

Op de website staat dat producten die voor 17:00 besteld zijn en op voorraad zijn de volgende dag geleverd worden. De dag erna had ik nog geen telefoon en heb de klantenservice gebeld. Ik kreeg een of ander vaag verhaal waarom het nog niet geleverd was, maar de volgende week zou het geleverd worden. Omdat na 5 dagen de status van de bestelling nog steeds op product is aangevraagd stond heb ik gebeld. De telefoon blijkt niet meer leverbaar en zal ik nooit krijgen. Ik zou nog dezelfde dag terug gebeld worden of het toch nog zou kunnen, maar ik ben niet terug gebeld.

De klantenservice zegt niet te kunnen leveren maar wil ook geen water bij de wijn doen door korting te geven op een ander toestel. Ik kan mijn geld terug krijgen en daar houdt het mee op. De telefoon had ik besteld voor de verjaardag van mijn zoon. Leg maar eens aan je zoon uit dat hij geen telefoon krijgt op zijn verjaardag omdat de verkoper wel verkoopt maar niet levert. Wat een slechte service zeg. Als je op je website hebt staan dat hij in voorraad is moet je gewoon leveren. Als je niet aan je verplichtingen kunt voldoen dan zorg je dat je de klant compenseert, maar daar doen ze dus niet aan bij Typhone. Ik bestel er nooit meer en ik raad iedereen aan om hetzelfde te doen.

Helaas is het niet mogelijk 0 punten te geven, maar wees gewaarschuwd bestel hier nooit iets. De huidige website werkt zeer beperkt en zit vol fouten en functionaliteit die niet werkt.

Ik heb een los toestel besteld en kwam direct na de betaling erachter dat ik een fout had gemaakt (Iphone 6 ipv Iphone 6s besteld). Order is via de site niet te annuleren, contactformulier werkt niet en via social media wordt er niet gereageerd op vragen. Telefonisch is de ondersteuning een drama en zijn ze alleen gespecialiseerd in het afwimpelen van vragen en het doen van loze beloften. Inmiddels ben ik via de mail in contact en krijg ik antwoord van The Phone house helpdesk. Ook hier zijn mensen onkundig en absoluut niet geïnteresseerd in het oplossen van het probleem, zo adviseerde een dame me dat ze het geld direct terug zouden storten zodra het abonnement wat geannuleerd (HALLO - Ik heb geen abonnement !!!) Kansloos, weer 4 dagen wachten op een antwoord.

WEES GEWAARSCHUWD !!!!!! Nooit bestellen !!!!!!! Bedrijven zoals Typhone horen niet meer op het internet thuis en bezorgen de rest een slechte naam.

Medewerkers zijn niet kundig en doen loze beloftes, komen afspraken niet na nemen geen contact meer op.

Prima verlopen, geen problemen met bestellen. Netjes een bevestiging in de mail. Geen idee waarom men negatief over hen is.

Ik mistte de track&trace maar verder snel geleverd.

Na een belletje prima geholpen ivm track&trace.

The worst experience I have ever had with an online shop. I ordered a case for my mobile phone 5 months ago. After a week I got an email that this item is not available in their shop anymore and that they would give me a refund in 10 business days time. It never happened. I messaged them after a month to see what's the case and they kept telling me that they forwarded my request to the financial department. This happened 3 or 4 times ("we will refund you in 10 business days and after that time I was contacting them again). Since it seemed too hard for them to refund my money I told them I could buy a product from their website instead for that money. They seemed happy about it, so I ordered a USB stick. After messaging back and forth with them for a month, I got a confirmation that my item has been shipped to the warehouse so I must be receiving it in 4 or 5 days! It's been 3 weeks now and I still haven't received anything at all...Worst. Experience. Ever.

I never received nothing. Not the initial item that I ordered, not my money back and not the second product that I picked instead.

They kept telling me my request has been forwarded but they never provided a proof that they did and they never gave me a specific date about when something will happen. Their replies were vague like: "I'm sorry to make another promise, but you will get your refund back as soon as possible", "they have sent your item to the warehouse, so you must be receiving this in 3 or 4 days!" etc...

Jaren een tevreden klant van typhone geweest. Maar zoals het nu daar gaat ben ik daar geen klant meer.

De web site is snel en duidelijk. Ik kan makkelijk mijn bestelling plaatsen.

Op 9-9 een bestelling geplaatst voor een verlenging. Na 6 weken niks gehoord te hebben toch maar eens gebeld. Na 45 min in de wacht beloven ze dat het die week in orde zou komen.
Na een week nog niks, weer bellen en 30 min in de wacht. Beloven ze het zelfde, deze week maken we het in orde.
Weer een week later we zitten dan al in November, nog steeds niks. Weer maar eens bellen en na 60 min krijg ik toch nog iemand aan de lijn. En deze keer zouden ze het naar een andere afdeling sturen zo dat het sneller zou worden afgehandeld.
Weer een week later en nog steeds geen bericht van typhone. Weer bellen deze keer 20 min in de wacht. Nu hebben ze een storing en kunnen ze geen orders verwerken, dit zou volgens de medewerker al sinds september spelen.
En dit konden ze mij niet eerder vertellen omdat ze het zelf ook niet wisten.
Dan wil ik graag mijn bestelling annuleren, zeggen ze doodleuk dat ik dat niet kan omdat je dat binnen 14 dagen moet doen. Ik moet ze dan gaan uitleggen dat die 14 dagen pas ingaan na een levering en omdat ze nog niks hebben geleverd ik niks met die 14 dagen te maken heb. Maar dat gaat er niet in bij de medewerker.

Na ruim 2 maanden wachten ben ik dus nog niks opgeschoten bij Typhone.

Ze zijn telefonisch slecht bereikbaar. De medewerkers beloven veel maar komen die beloftes niet na.

Ik schrijf zelden een review, maar wilde het nu toch doen. Net als in andere reviews ben ik ook al jaren tevreden klant bij Typhone. De service was altijd goed. Vandaar dat ik ook deze keer hier weer heb besteld omdat ze de goedkoopste waren. Op vrijdag stond het product als ruim voorradig beschreven op de website van Typhone, in de Pricewatch verwacht binnen 3 dagen. Ik ben uitgegaan van de website van Typhone en heb vóór 17.00u besteld en betaald zodat ik hem de volgende dag zeker weten zou ontvangen met PostNL. Belangrijk want ik had hem dringend nodig.

Ik kreeg maar geen verzendinformatie dus heb dezelfde dag nog telefonisch contact gezocht of het product al was verzonden. Vreemd genoeg kon de klantenservice mij dit niet vertellen. Ik moest maar even contact opnemen met AMP. Een andere koeriersdienst waar ze gebruik van maken, alleen was dit volgens hun website alleen voor abonnementen. Ik had een los toestel besteld en losse hardware wordt geleverd door PostNL.
Hoe dan ook, AMP gebeld en ze zeiden dat er niks was binnen gekomen, dus dat het zaterdag zou komen kon ik wel vergeten. Zaterdag nog geen verzendinformatie ontvangen, dus maandag kon ik ook wel vergeten.
Toen ik andere reviews ging lezen werd ik hier niet vrolijk van. Dus heb zondag gelijk een mail gestuurd naar klacht@typhone.nl met de vraag of mijn product uberhaupt wel op voorraad was en wanneer ik hem zou ontvangen. Maandag kreeg ik bericht terug en is hij meteen verzonden. PostNL (ja inderdaad PostNL en dus geen AMP) bevestigd dat ik hem dinsdagmiddag (vanmiddag dus) ontvang, de bezorger is onderweg.

Al met al lijkt het dus goed af te lopen. Dit neemt niet weg dat het allemaal wel een stuk beter kan bij Typhone. Ik kan mij niet herinneren dat dit voorheen ook zo ging, het lijkt wel of er iets verandert is binnen hun bedrijfsvoering.

- Waarom adverteren met een 24-uurs levering als je dit niet nakomt?
- Waarom weet de telefonische klantenservice niet of het product de deur al uit is?
- Waarom weten ze niet met welk postbedrijf het word verzonden?

Ik denk dat ze snel de klachtenregen op internet eens door moeten nemen en oplossen anders verwacht ik geen lang leven meer voor Typhone, wat jammer zou zijn.

Het is bij mij gelukkig goed gekomen, daarom deze review om aan te geven dat het toch ook goed kan komen, maar bij heel veel gaat/ging het niet goed.

Of ik hier voorlopig weer ga bestellen weet ik niet, maar als je je product de volgende dag nodig hebt zou ik het niet doen. En als je al contact met ze wilt hebben stuur dan een mail naar klacht@typhone.nl, hier wordt soms sneller op gereageerd door een kundig persoon dan dat je een onwetend iemand aan de lijn krijgt.

Edit: O ja en wat ook een beetje flauw is, is dat ze op hun website alleen de positieve reviews laten zien. Wees gewoon eerlijk en op recht Typhone en biedt goede service!

De levering was niet op tijd, ze beloven 24-uurs levering, mits voor 17.00u besteld en voorradig, maar dit wordt niet nageleefd. In deze tijd erg slordig.

De telefonische klantenservice is waardeloos en onwetend. Beter contact via de mail.

Zijn niet eerlijk over voorraden. Je moet wel direct betalen. En dan als je hoort dat het product er niet is, moet je 14 dgn wachten op je geld. En ze verschuilen zich dan eerst volkomen onterecht achter hun AV. Het bedrijf kan het zelf niet sneller terug betalen, hoor je vervolgens een dag later, organisatorisch probleempje.

De mensen aan de telefoon weten niet waar ze over praten en leidinggevenden laten zich niet zien en horen. Waardeloos en onbetrouwbaar.

Zeggen allemaal wat anders en ze zitten gewoon hun tijd uit. Je wordt mevrouwtje genoemd. Ontzettend onbeschoft

Bestelling gedaan van een powerbank, ging gewoon goed, zoals je van een webwinkel kunt verwachten.

Aflevering was binnen een dag of 2, niets mis mee. Product voldeed ook aan de verwachtingen

Welke klantenservice, ze reageren gewoon niet.De gekochte powerbank is na misschien 5 keer gebruiken gewoon helemaal op (laadt mijn telefoon nog met 3% bij). 5 keer gemailed, wordt gewoon genegeerd. Bellen kom je eindeloos in de wacht te staan. Nu gaat het om een ding van 3 tientjes maar ik kan me niet voorstellen dat de service beter is als het om een telefoon van 700 euro zou gaan.

Vroeger goede ervaringen mee gehad maar nu is het drama.

Vanaf dag 1 al een waardeloze drama,

Mijn oude tmobile abbo. verlengt naar een vodafone abbo. met nummerbehoud, ik wou hier een htc 10 grey bij.
De sim kaart was er binnen 2 dagen, maar tot mijn grote verbazing ontving ik alleen een sim kaart.
Gelijk gebeld met de klantenservice; "ja meneer, de htc 10 toestellen die wij op voorraad hadden waren ALLEMAAL defect, die hebben we dus terug moeten sturen naar de fabrikant. Het gaat dus wel even duren voordat uw toestel weer op voorraad is.

Gelijk gevraagd of ik het dan kon annuleren (ik dacht dan bestel ik het wel ergens waar ze het wel op voorraad hebben), maar nee annuleren dat kon al niet meer en ik zat er al aan vast. Volgens hem heeft typhone dan 4 weken de tijd om het toestel te leveren vanaf het moment dat je nieuwe contract ingaat. (Nieuwe contract was dus toen nog niet ingegaan en er klopte van geen kant iets van)

Afijn, Ik heb vervolgens 2 weken gewacht en maar weer opnieuw contact opgenomen aangezien typhone helemaal niets van zich liet horen en ik nog steeds geen toestel heb ontvangen. Nu veranderd het verhaal ineens, Volgens deze medewerker hadden ze de htc 10 nog nooit op voorraad gehad en kwamen ze VOLGENDE WEEK binnen. Dit "volgende week is die er" heb ik daarna wekelijks aangehoord voor 4-5 weken lang.

Oftewel onzin. Ze weten waarschijnlijk de levertijd niet en proberen toch maar om de consument aan het lijntje te houden.

Ik heb dus vervolgens zelf maar contact met HTC opgenomen om dit allemaal te bevestigen en desondanks dat hun niet zomaar de lever data vrij geven kon de medewerker van HTC mij wel heel duidelijk verzekeren dat er geen leverproblemen waren geweest met de HTC 10. (dit wil alsnog niet uitsluiten dat dat niet zo is natuurlijk)

Vervolgens ook contact opgenomen met Vodafone in de hoop dat die iets voor mij konden betekenen maar nee helaas, Typhone heeft vanaf het moment dat je nieuwe contract ingaat 4 weken de tijd om het toestel te leveren, als ze dat niet doen kun je het "toestel gedeelte" van je abbonemt schrappen. (vervolgens zit je wel nog 2 jaar vast aan vodafone, zonder toestel kosten )

afijn nu zijn we 7 weken verder sinds ik het heb besteld, 3 weken sinds mijn contract is ingegaan (heb het nieuwe vodafone sim kaartje maar in een tijdelijk toestel moeten doen) dit houd dus ook in dat ik al TOESTELKOSTEN aan het betalen ben bij vodafone, voor een toestel wat niet eens geleverd kan worden volgens typhone.

Wat mij overigens opviel is dat ze dus wel de htc 10 Silver en gold ruim op voorraad hebben maar mij vervolgens niet vragen of ik misschien dan hetzelfde toestel in een andere kleur zou willen? Aangezien ik al zolang op een toestel wacht....

Waardeloos bedrijf, echt waardeloos.
Bovendien als je ze wil bellen moet je minimaal 30 minuten wachten aan de lijn (als je geluk hebt).
En als je ze vervolgens dan toch aan de lijn hebt schiet je er alsnog helemaal niks mee op, want de medewerkers liegen gewoon week na week over verscheidene dingen.

Ik wacht nog een week, en dan zal ik de exit procedure starten, heb aan de telefoon al moeten dreigen met een advocaat omdat ik volgens hun nou eenmaal al vast zit aan dit contract, kort nadat ik dit zei kon ik wel merken dat ze ineens een stuk serieuzer werden aan de telefoon.

Niet, het product word gewoon helemaal niet verzonden naar de consument. En daar boven op staat er nu al 7 weken lang een levertijd van 3 werkdagen bij het product op de website.

De klantenservice weet van 3x niks, Het enige wat ze hebben is een lijstje waar waarschijnlijk op staat: LEVERTIJD TOESTEL; VOLGENDE WEEK. En dit papiertje laten ze vervolgens week na week hangen naast hun beeldscherm.

Heb zelden ergens zo'n incompetente klantenservice gezien.

Na betaling van product is het niet mogelijk om contract te downloaden. Wel krijg ik gewoon een bevestiging via e-mail Omdat ik toevallig toch tijd over heb bel ik toch maar even. Nu blijkt dat het bestelde toestel niet leverbaar en "krijg ik mijn geld terug binnen 10 werkdagen"

Excuses heb je niet veel aan maar toch beter dan niets.

Al sinds het eerste abonnement (+/-14 jaar) bestel ik mijn gsm's en abonnementen via Typhone. Dit jaar wilde ik de overstap maken naar een andere provider en met de €40,- spaartegoed via de nieuwsbrieven was dit een mooie aanbieding. Helaas kreeg ik een ander contract dan hetgeen ik had aangevraagd. (minder minuten, meer kosten)
Een mail gestuurd naar Typhone waar na een week nog geen reactie op kwam. (zeggen binnen 2 werkdagen te reageren)
Telefonisch contact opgenomen waarbij de wachttijd aan de telefoon 25 min was. De aanpassing werd toegepast, maar helaas geen bevestiging hiervan. Na nog een week is het abonnement nog steeds niet in behandeling genomen en op moment van schrijven hang ik alweer 47 minuten in de wacht. Ik wil mijn aanvraag annuleren en rechtstreeks bij de provider bestellen. Jammer van die €40,-!

*edit: Uiteindelijk na 58 min (!) iemand aan de lijn gekregen. Niet bepaald vriendelijk. Geen excuses of reden voor de lange wachttijd of het niet in behandeling nemen van mijn aanvraag. Nu afwachten of annulering goed doorgekomen is.

Abonnement wordt niet in behandeling genomen, laat staan dat er een simkaart werd bezorgd.

Op mail geen antwoord, via de telefoon hang je zeer lang (25+ min) in de wacht. Daarna moet je meerdere keren dezelfde vraag stellen om het antwoord hierop te krijgen.

Een paar weken terug een Lumia 640 besteld met een hele mooie korting. Door deze korting zou ik al bijna 5 steren hebben gegeven ware het niet dat er toch een kleine hapering in het proces zat.

Ietsjes minder, want het product bleek niet op voorraad terwijl dit wel aangegeven was op de site.

In eerste instantie foute informatie ontvangen omtrent de levertijd. Een van de volgende medewerkers heeft de hele conversatie nog eens doorgelopen (complimenten! van het ook echt eens lezen van wat een klant echt schrijft) en het keurig opgelost door het toestel in een andere kleur (welke wel op voorraad was) toe te zenden. Binnen een paar uur na dat mailtje alsnog vestuurd. Door het feit dat ik geen haast had met de bestelling toch een goede ervaring.

De getoonde informatie klopt niet. Ik heb een lumia 640 besteld welke in overproductie is en toch, met een verwachte levertijd van 3 dagen, zit ik inmiddels al 24 dagen te wachten en heb nog steeds geen duidelijke reactie ontvangen over wanneer ik mijn telefoon mag verwachten. Ik heb zelf achter een antwoord aan moeten gaan.
Tot aan de betaling lijkt alles dus goed.. Maar als er betaald is kan ineens niet aan de levertijd voldaan worden.

Levering heeft, nu 26 dagen na bestelling, nog niet plaatsgevonden. Levering stond gepland voor 21 mei. (3 dagen na bestelling. nu al 24 dagen)

Klantenservice kan geen duidelijk antwoord geven. Op mijn vraag wanneer de telefoon geleverd zou worden kreeg ik een vaag antwoord dat hij verwacht wordt in de tweede week van juni met excuses. Dit geeft mij net zo veel vertrouwen als de verwachte levertijd van 3 dagen die duidelijk niet nagekomen kan worden. Vergeleken met de levertijd kreeg ik supersnel antwoord! Het heeft maar 5 dagen geduurd tot ik antwoord op mijn email had.

Bestelling is razendsnel te plaatsen via hun site. Echter persoonlijk contact
was noodzakelijk, ik heb ook een NANOSIM ipv mijn eigen MICROSIM nodig.
Dat verliep vlotjes, met 3 x de vraag, komt er ook een NANOSIM mee?
Jawel meneer geen zorgen.

Niet op voorraad, in dit geval een Huawei P9 Lite black. Geen probleem, werd
een paar dagen later geleverd, Echter ZONDER de benodigde NANOSIM.
Na bellen en chatten is die NANOSIM de volgende dag geleverd.
Echter deze bleek defect te zijn, weer bellen en chatten.
Vodafone krijgt de schuld, met wie heb ik het contract afgesloten>

Klantnummer 0234572 Ordernummer 115065515 Huawei p9 lite inclusief Vodafone verlenging besteld, met het nadrukkelijke verzoek hier een Naked Sim bij te leveren. a. Zat niet bij de levering, is nageleverd, dag later. b. Geleverde sim is door vodafone niet te activeren, defect. c. Typhone schuift alle verantwoording af op Vodafone, contract met Typhone. d. Nu 3 dagen bezig mn Huawei online te krijgen, nog steeds niet. e. Dit waren m'n laatste producten aangeschaft bij Typhone, na zeker 6 jaar klant met 2 personen. f. Laat dit een les zijn voor toekomstige kopers, het is droevig gesteld met Typhone, het is 2016, g. Neem het callcenter niets kwalijk, zijn immers slaven van Typhone, doen hun best.

Ik ben hier pissig over, vandaar deze review, het is nog niet opgelost.

Update 11-06-2016

Nieuwe SIM kaart vofafone binnen. Gelijk gebeld, activatie online niet
mogelijk. Blijkt dat Typhone blunders gemaakt heeft in de doorvoering
van de eerste (achteraf geleverde) SIM. e.e.a. moet nu opnieuw allemaal
verwijderd, ingevoerd en gereset worden, Dit neemt minimaal 24 tot 48
uur in beslag, Nog steeds geen Huawei in gebruik dus. Dank Typone.

Update 12-06-2016 02:00
Bericht van Vodafone, het is voor elkaar, alles werkt!

Update 13-06-2016

Belletje Typhone, excuses voor bovenstaande en compensatie in de vorm van terugbetaling eveneens besteld hoesje
a € 19,95. Netjes Typhone, complimenten!

Update 25-06-2017

Niets ontvangen van Typhone, geen hoesje, geen terugbetaling.
Ook mijn opgebouwde tegoed bij Typhone is verlaagd met € 19,95.
Het leek goed te gaan, maar weer een falen van dit bedrijf.
Mooie verhalen aan de telefoon, maar nakomen, NOT !!

Update 29-06
Story gaat gewoon verder Typhone.
Mail van Typhone, hoesje is onderweg via PostNL, of ik wel
even € 5,90 inklaring of rembours kosten wil betalen.
NIET, pakket wordt geweigerd, zijn ze helemaal belazerd daar!!

Update 15-07-2016
Hoesje is helaas wel aangepakt, € 5,90 porto. De € 19,95
compensatie is nooit ontvangen. Duur hoesje, Typhone
is voor mij wel gedaan nu, 6 jaar klant met 2 personen.
Wordt uiteraard breed uitgedragen dit verhaal.

Einde review Typhone, pas op met deze prutsers!!

Rest mij nog te melden dat mirror views op de Typhone site
willekeurig zijn, en dus afwijken van de statistieken.

En als toegift, zojuist geplaatst.

30 Augustus, het spaartegoed via de Typhone site is met € 20,- omlaag
gegaan. Links of rechtsom wordt je opgelicht door deze lui.
Nooit weer Typhone!!

Het is nu 29 Oktober 2016.
Er is compensatie gegeven in de vorm van een JBL bluetooth speaker.
Echter m'n geld is verdwenen in de bodemloze put die Typhone heet.
Ik ben er klaar mee, voor mij NOOIT meer Typhone.
Niet lullen maar poetsen is geen gezegde bij dit bedrijf.

Plaatsen overigens alleen goeie recensies op hun site......

Thyphone helpdesk kan bestelling niet aanpassen: cancelt bestelling, geld pas over 10 dagen terug te verwachten...

iPhone bestled voor mijn dochter, contract afgelopen bij haar huidige provider, nieuwe telefoon besteld bij Typhone met abbo bij dezelfde provider (dus met nummerbehoud)
Dat had ik niet juist ingevuld, had verlenging moeten kiezen ipv nieuw contract. Kan me niet herinneren die keuze gehad te hebben, maar hoop daar met de klantenservice een mouw aan te passen.... Niet dus, bestelling geannulleerd, geld komt waarschijnlijk in een dag of 10 terug. 2 keer belachelijk wat mij betreft.

Op eerste gezicht interessant. IPhone 5S 16 GB Zilver gezien op Tweakers Pricewatch voor €299. De goedkoopste dus doorklikken en wil bestellen. Op de site van Typhone staat echter een prijs van €319. Lijkt vast een misverstand en gebeld met de klantenservice. Wordt resoluut gemeld dat dit echt €319 is en dat Tweakers dit niet aangepast heeft. Volgens mij moet leverancier dit zelf doen.

Niet besteld omdat werkelijke prijs €20 euro hoger is dan in Pricewatch.

Zoals in omschrijving aangegeven hoe dat verloopt. Had uit andere beoordelingen ook eigenlijk beter moeten weten.
Doe jezelf een lol en klik door bij de volgende in rij..

Scorekaart voor Typhone