Gebruikers over webshop Dustin Nederland | Zakelijk
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenBij Dustin dacht ik dan eindelijk een Logitech K680 toetsenbord met ANSI-indeling gevonden te hebben. Toen de bestelling binnenkwam bleek het echter om de ISO-variant te gaan die bij heel veel andere webwinkels ook te koop is, voor een stuk betere prijs.
KlantenserviceToen ik mailde om aan te geven dat ik het product graag retour wilde sturen kreeg ik de volgende reactie:
"Helaas kunnen wij uw aanvraag niet zonder meer accepteren.
In de specificaties en de header van het artikel staat duidelijk aangegeven om welk type toetsenbord het gaat.
Bijgaand treft u nog eens de specificaties:
Tevens dienen afbeeldingen op onze webshop slechts ter indicatie en kunnen hier geen rechten aan worden ontleend."
Bedankt Dustin... Beetje jammer dat al die andere webshops wél representatieve afbeeldingen bij hetzelfde product hebben staan. Prima, op papier hebben jullie gelijk maar ik vind dit een ronduit onvriendelijke reactie. Mijn volgende aankoop zal dus ergens anders zijn.
AlgemeenJe zou toch zeggen dat Dustin een betrouwbare zakelijke partij is. Voor de eerste keer hier iets zakelijks besteld. Betreft aanschaf van enkele laptops.
De prijs was prima en er waren er 28 op voorraad dus keuze gemaakt om bij Dustin te bestellen.
Na 2 dagen was de status nog niet veranderd. Heb met ze gebeld en gaven aan dat ze de laptops bij een distributeur hadden besteld waar geen voorraad was. En ze zouden het meteen aanpassen naar eentje die wel voorraad heeft. Ze konden zien dat andere distributeurs gewoon voorraad hadden. Dus ik denk prima, dat komt dan wel goed.
Dag later stond status nog steeds op in behandeling. Dus hebben ze helemaal niks omgezet. Contact gehad met de chat. U heeft gelijk, we gaan dit meteen in orde maken.Niet lang later krijg ik een mail dat de producten opeens niet meer op voorraad zijn en levertijd een maand later is. Zelfs dit kon niet gegarandeerd worden stond in de mail.
Na het lezen van eerdere reviews lijkt dit sterk op misleiden van klanten. Met een leuke aanbieding komen bij een distributeur die geen voorraad. De voorraad op website is waarschijnlijk gewoon de som van voorraden bij alle distributeurs samen.
Dit verwacht je niet van een zakelijke partij.
AlgemeenEerst gebeld om advies. Ik kreeg binnen 30 seconden een medewerker aan de lijn die mij goed heeft geholpen. Bestelling liep vlotjes en volgende dag geleverd. Product was goed verpakt.
AlgemeenSnel geleverd en goed geholpen bij uitzoeken product. Product werk zoals ik zou verwachten. Erg blij mee.
VerzendingVolgende dag levering.
KlantenserviceGoed geholpen met zoeken naar product.
AlgemeenTLDR; voorraadindicatie klopt niet. Het proces rondom bestellingen en backorders lijkt een behoorlijke chaos te zijn.
Het betrof een zakelijke bestelling voor 3 switches. Volgens de website zouden er ook 3 op voorraad zijn. Betaald via iDeal.
De volgende dag bleek dat de bestelling niet was verzonden. De website toonde nog steeds 3 stuks op voorraad. Navraag via de telefoon wees uit dat ze er geen 3, maar waarschijnlijk maar 2 op voorraad hadden.
De persoon aan de telefoon zou het verder uitzoeken, mij mailen wat het verhaal was en, die dag verzenden wat er beschikbaar was.
De website toonde na dat telefoongesprek opeens 2 stuks op voorraad.
Er volgde geen inhoudelijke mail. Wel, de volgende ochtend, een algemene "Wijziging van de bezorgdatum" voor de bestelling, via e-mail. Wederom was er niets verzonden.
Wederom gebeld. De verzending was geblokkeerd, omdat er een probleem zou zijn met de betaling, maar wat er precies mis was wist de persoon aan de telefoon ook niet.
Een check van mijn bankrekening wees uit dat ze zelf ochtend de order hadden terugbetaald. Waarom dat zo was kon de helpdeskmedewerker niet zeggen.
Ik heb de bestelling toen maar geannuleerd en de switches elders besteld.
Klantenservice beloofde te mailen en te zorgen voor verzending van de order of, als dat niet kon, een deel daarvan. Er werd niets verzonden.
Beste,
Wat vervelend dat u zo'n slechte ervaring heeft met Dustin. Zou u een mail kunnen sturen met uw ordernummer naar klachten@dustin.com, dan zal ik voor u kijken naar een passende oplossing. Excuses voor het ongemak.
Dustin
AlgemeenProduct beschikbaar op website en op tweakers.
Besteld, krijg een bevestiging met leverdatum (13-2). Niet verder gekeken, je gaat er vanuit dat het goed is. Echter later komt er een mail (naar centrale inkoop) dat ze geen idee hebben wat de klant wilt. (hun woorden)
Blijkt dat ze (via orde systeem) de bestelling niet compleet binnen hebben gehad. Maar kunnen wel voor een lege bestelling een levertijd bepalen?
Vervolgens blijkt dat product (dat op hun website & tweakers als leverbaar staat) niet leverbaar is.
Gewoon waardeloos.
Nadat gevraagd product niet leverbaar was, bleek een alternatief dat beschikbaar stond op website ook niet leverbaar te zijn. Dit word allemaal afgeschoven op 'schaarste' en hun leveranciers, dit excuus is na zoveel jaar wel op. De meeste andere leveranciers hebben ondertussen dit op orde en kunnen juiste voorraden opgeven.
Vervolgens word een alternatief aangeboden dat niet identiek is en heeft extra componenten nodig om geschikt te maken. Dit is significant duurder en als 'cherry on top' de officieel ondersteunde modules verkopen ze niet eens.
Beste,
Wat vervelend dat u zo'n slechte ervaring heeft met Dustin. Zou u een mail kunnen sturen met uw klantgegevens naar klachten@dustin.com, dan zal ik voor u kijken naar een passende oplossing. Excuses voor het ongemak.
Dustin
AlgemeenNette service en weer goede zaken gedaan bij deze shop.
Goede verpakking en vlot contact zoals het hoort.
Afspraken worden netjes nagekomen.
Goede verpakking en vlot contact zoals het hoort.
Afspraken worden netjes nagekomen.
AlgemeenUpdate: Het Zweedse recht was een vergissing. Dustin heeft dit inmiddels aangepast, daarmee is ons bezwaar weggenomen en blijven we gewoon zaken doen. De ervaringen met Centralpoint zijn altijd goed geweest.
Oorspronkelijke tekst:
Centralpoint was altijd heel goed. Het is nu over gegaan in Dustin. Als zakelijke klant kun je met Dustin alleen zaken doen onder Zweeds recht, ondanks dat ze zich voordoen als Nederlandse webshop. dat betekent o.a. dat als je ooit een conflict hebt dat je dan naar de Zweedse rechter moet en dat de zaak in het Zweeds gevoerd wordt en dat je een Zweedse advocaat nodig hebt. Bijzonder onpraktisch en waarschijnlijk heel duur. Voor ons reden om afscheid te nemen van dit bedrijf en een andere leverancier te zoeken.
Bedankt voor het doorgeven van deze fout. Dit stond fout op onze website, het is aangepast. Wij doen zaken onder Nederlands recht, u zou dus niet naar de Zweedse, maar naar de Nederlandse rechter hoeven. Het staat inmiddels ook op onze website op deze manier. Onder nummer 7 'Geschillen' staat dit aangegeven. Hierbij de link: https://www.dustin.nl/winkelen-bij-dustin/accountvoorwaarden.
AlgemeenSinds halverwege augustus, 2 maanden na lancering van product ingeschreven voor voorraad herinnering bij Dustin zakelijk vanwege de melding " Verwachte voorraad datum:Levertijd onbekend:: " So far so good. Even wachten tot deze weer op voorraad is zou je denken. In de melding die je ontvangt staat "echter is dit product tijdelijk uitverkocht of nog niet verkrijgbaar" . Ook daar valt mee te leveren mits binnen korte termijn beschikbaar. Het product is elders wel gewoon verkrijgbaar dus dat is wel enigszins merkwaardig en er komt blijkbaar geen voorraad binnen. Strategie? Daarnaast hanteert Dustin naast de zakelijke site nog een site en die is voor consumenten. Hetzelfde product (overigens ook daar niet beschikbaar) wordt daar voor een veel hogere prijs aangeboden. Het totale prijsverschil bedraagt in totaal 126.75 euro. Zakelijk aangeboden voor 625.15 en op de consumentensite voor 749.90 Let op. Beiden inclusief BTW!!!. Lijkt erop dat deze zaak zijn boekhouding niet op orde heeft of de consument niet belangrijk vindt.
AlgemeenZakelijke aankoop. Makkelijk en fijn contact met je eigen accountmanager. Meedenken en snel schakelen voor een oplossing. Kortom, helemaal goed.
VerzendingVerzending was helder met de juiste levertijd. Producten waren op tijd binnen.
AlgemeenWAARSCHUWING! De modus operandi is de laagste prijs tonen van verschillende leveranciers en de voorraad bij elkaar op tellen. Dus in werkelijkheid is er mogelijk NIET de getoonde voorraad voor de getoonde prijs. Reactie: "Andere leverancier met voorraad kost meer, wilt u bijbetalen?"
VerzendingProduct is op voorraad volgens de website, maar dat is niet waar: het is de voorraad bij verschillende leveranciers, die niet voor de getoonde prijs op de website leveren. Dus de belofte op de website van binnen 1 of 2 werkdagen verzonden bij voorraad is in de praktijk niet waar.
KlantenserviceDe telefoon wordt niet opgenomen en de chat via de website lijkt volkomen nep, want "gemiddelde wachttijd van 2 minuten", maar totaal geen reactie.
Via WhatsApp wel reactie binnen hun kantoortijden: 12-16.
Daar vriendelijk en redelijk snel geholpen bij het opvragen van de daadwerkelijke verzendstatus en vervolgens het annuleren van de bestelling.
Helaas kunnen ze niet de reservering op mijn creditcard annuleren voordat de distributeur de bestelling heeft geannuleerd: "U doet zaken met een reseller en dan werken de processen net even wat anders. We moeten het op deze manier doen. Dit kan helaas niet anders. Alles is terug te lezen in onze algemene voorwaarden."
Update:
5 werkdagen later: reservering op creditcard is idd toch doorgezet, terwijl de bestelling daarvoor al geannuleerd is. Wat een slechte service! Geld is nog niet terug.
Update2:
10 werkdagen later: nog steeds geen geld terug...
"Kunt u mij nog een keer het rekeningnummer sturen?"
& "Dat komt omdat dit door mijn collega die net begonnen is bij ons vergeten is door te zetten naar onze afdeling terugbetaling."
Ik heb het idee dat ik aan het lijntje gehouden wordt.
P.S. Ik zal deze review blijven bijwerken totdat ik mijn geld heb terug ontvangen.
P.P.S. Als het geld niet binnen 30 dagen terug is kan ik gebruikmaken van de "Geld terug service" van mijn creditcard. Dit kan tot 120 dagen na aankoop als er niet geleverd is.
Ik kan mijn review niet meer aanpassen: op 8 september heb ik mijn geld van de geannuleerde bestelling eindelijk terug gekregen. Dat is 8 dagen na het _3e_ verzoek mijn geld terug te geven.
Nooit meer.
AlgemeenSnel gevonden, persoonlijke gegevens makkelijk in te vullen, betaling ging ook heel gemakkelijk en de levering ging heel snel.
VerzendingWas snel en op tijd geleverd.
AlgemeenOp 25-01-2022 3x een Unifi U6-PRO besteld tegen een goede prijs op dat moment. Ondanks dat de website aangaf dat er direct geleverd kan worden is de order nooit geleverd, 6 maanden na bestelling. Op dit moment staat de levertijd op 1 dag nota bene.....
In die 6 maanden is er geen communicatie over vertraging geweest anders dan op eigen initiatief.
Vorige week een mail ontvangen waarin gevraagd wordt of ik akkoord ben met 35% prijsverhoging waarna ik de order heb geannuleerd.
Voorheen had ik goede ervaringen met Centralpoint, sinds januari 2022 lijkt er de klad in te komen gezien ook andere reviews...
De order is nooit geleverd na 6 maanden in behandeling geweest te zijn.
KlantenserviceEr wordt tijdig gereageerd op vragen, initiatief moet echter vanuit de klant komen. Een oplossing is niet geboden.
Terugbetaling duurde 8 dagen nadat de order geannuleerd was.
AlgemeenZeer slechte communicatie en veel te traag met het terugbetalen. Houden mijn geld nu al 8 dagen vast.
KlantenserviceAan de telefoon doen ze hun best maar kunnen op geen enkele wijze een oplossing bieden.
AlgemeenMonitor aangeschaft via de website. Vervolgens volledige radiostilte, kreeg alleen een bevestigingsmail. Hij was (gering) op voorraad, maar na 1 week nog steeds niets vernomen. Vervolgens zelf contact opgenomen en de monitor kon niet geleverd worden voor deze prijs. Daarna nog een paar keer zelf contact op moeten nemen voor de terugbetaling die aardig lang duurde.
Dit bedrijf is net als Redshell en MaxICT: vaak net de laagste prijs, maar 0 communicatie en alle voorraden zijn gelogen.
Loop met een grote boog om dit bedrijf heen. De reviews hieronder melden allemaal gelijke klachten.
Niet proactief, je moet overal zelf achteraan bellen en krijgt wisselende antwoorden.
AlgemeenMega slecht bedrijf. Bestelling gedaan alleen de prijs is hoger geworden dus hebben ze de order geannuleerd. Waardeloos!
AlgemeenIets besteld, 1 dag leveringstijd, inmiddels al bijna week verder, maar geen status update niks. Contact krijgen met klanten service is onmogelijk, heb 4u aan de telefoon gehangen, maar krijg niemand aan de lijn, elke andere mogelijke manier van contacteren op de site ook geprobeerd, maar helaas 0,0 reactie. Lijkt net of er niemand werkt. Je word zelfs blijer van de belastingdienst dan Dustin. Waardeloos.
VerzendingLevertijd van 1 dag is een leugen. Klopt helemaal niks van.
KlantenserviceHeb 4 uur aan de telefoon gezeten, niemand kunnen bereiken.
Zowel live chat , whatsapp , twitter en email word niet op gereageerd. Alsof er letterlijk niemand bij het bedrijf werkt. Waardeloos.
AlgemeenMijn monitor is het aan het begeven. Dus vandaag maar eens op zoek naar een vervanging. Mooie Acer aanbieding gevonden bij dustin/centralpoint. Besteld en betaald, waren er nog 8 op voorraad. Nu staat er dat de order is geannuleerd in mijn account. geen mailtje of telefoontje gehad, geen reen waarom hij geannuleerd is.
Ik zag dat ze meerdere Acer monitoren in de aanbieding hadden dus leek me dat ze even een paar goede aanbiedingen hadden met dit merk.
Gewoon pure misleiding dit. Als ze alsnog leveren wil ik de review nog wel aanpassen. Nu maar hopen dat ze snel mijn geld terugstorten.Voor mij in ieder geval nooit meer dustin/centralpoint.
Nooit verzonden, geannuleerd zonder overleg of bericht. Het systeem annuleert de order vanwege een reden die niet met je gedeeld wordt.
KlantenserviceGeen contact opgenomen met me over de annulering, toevallig zelf ontdekt in mijn account toen ik ging kijken of hij al verzonden was. Product staat ook gewoon nog steeds te koop op voorraad tegen dezelfde prijs, 10 uur na de annulering. De automatische communicatie die je per mail krijg is ook verwarrend met dustin en centralpoint door elkaar gebruikt. Het is duidelijk dat niemand daar de standaard mail templates nog heeft aangepast sinds de overname..
Edit: 2 dagen later: contact proberen op te nemen telefonisch, niemand neemt op.. chatknop werkt niet, dan maar mail. Gelukkig een reactie binnen enkele uren met de smoes dat er een verkeerde koppeling was met hun leverancier en de prijs niet klopte. Binnen 5 dagen moet ik het geld terugkrijgen. Ook in deze communicatie wordt dustin en centralpoint door elkaar gebruik. Het bandje op de telefooncentrale speelt om de 10 seconde dezelfde boodschap af.
Dit moet dan één van de groote zakelijke IT leveranciers voorstellen.. hun eigen zaakjes totaal niet op orde op elk gebied. Nooit meer dustin voor mij.
AlgemeenAcer Nitro monitor bij ze besteld, rond de 60% korting. Zonder bericht is de bestelling geannuleerd.
Een aantal andere monitoren is vergelijkbaar afgeprijsd bij ze. Lijkt toch wel op een bewuste lok-actie.
Product is niet geleverd en geen bericht over de annulering.
AlgemeenIk bestel een product op voorraad, krijg na 5 dagen de melding:
Product is wel op voorraad maar de prijs is inmiddels hoger of ik het dubbele wil betalen.
Ik zeg vriendelijk, nee want ik heb een order gedaan voor een prijs.
Zoals ik al in eerdere reviews heb gelezen is dit een soort dropshipping bedrijf.
Betaal liever wat meer dan krijg je het product ook, nu nog maar hopen dat ze het geld terug gaan storten.
Geen overleg of gesprek mogelijk, gewoon een melding dit is het verhaal succes ermee.
Klantenservice zou ik het dus niet willen noemen.