Gebruikers over webshop Wehkamp
Review toevoegenSlechte webshop; verkeerd product geleverd, moest twee keer betalen en een klantenservice die niet behulpzaam is.
VerzendingHet product zit alleen maar in plastic zakje zonder bescherming.
KlantenserviceEr werd verkeerd product geleverd. Dat kan gebeuren, gewoon verkeerd product uit het schap gehaald.
Na contact werd juiste verstuurd en moest verkeerd artikel terugsturen. Ik had bij de bestelling gelijk betaald. Daarmee zou het opgelost moeten zijn. Ik heb betaald en uiteindelijk het juiste product ontvangen.
Vervolgens kreeg ik alsnog een betalingsverzoek wat niet de bedoeling was. Weer contact opgenomen met klantenservice en ze wilde het betalingsverzoek niet annuleren. Ik moest nog een keer betalen voor een product wat ik al betaald had. Ik heb aangegeven dat ik dat niet wilde en of ze het betalingsverzoek wilde annuleren. Het beste dat ze konden doen was het geld eerst aan mij terugstorten en dan moet ik het daarna alsnog een keer betalen.
Ondertussen heb ik het geld nog niet ontvangen en ontvang ik al onterecht betalingsherinneringen.
Nergens in het hele proces hebben ze hun excuses aangeboden voor de fouten die ze maken en ze weigeren een klantvriendelijke oplossing aan te bieden.
Toevallig waren er aanbiedings dagen waardoor ik bij deze monitor uitkwam.
Bij wehkamp was de monitor het goedkoopste op het moment ( 20€ verschil )
Besteld en volgende dag onbeschadigd binnen gekomen
Hun maken fouten en komen a spraken niet na. Vervolgens is dat mijn probleem .
VerzendingIk had gekozen voor 12 bestellen de zelfde dag leveren
Dit kost een paar euro extra Le ertijd was tussen 1800-21.00 om 21.15 nog geen DHL gezien .contact op genomen met wehkamp.
Nou meneer DHL zegt dat u niet thuis was. Terwijl er to ch echt wel iemand aanwezig was. Ze geloven dus eerder de vervoerder dan hun klanten.
Met veel gezeur die 2 euro terug gekregen dat ik er een vrije avond voor het moeten opnemen boeit ze totaal niet
De adviseurs tonen totaal geen compassie met je ook maken hun fouten. .
Dat vervolgens wordt af gaan als jou probleen..
Wat een drama bedrijf ....
Wat me erg irriteert is dat ze reklame maken met goedkopere prijzen dan anderen maar als je de VERZENDKOSTEN erbij doet je altijd bijna hetzelfde kost terwijl andere geen verzendkosten rekenen dus echt om hoog in de Search engines te komen als goedkoper.
VerzendingProdukt was goed maar had ik overall kunnen kopen . niks mis mee, alleen de verzendkosten zijn belachelijk hoog voor zo'n groot bedrijf.
Je kunt achteraf betalen. Goede assortiment. Doen niet moeilijk bij ruilen. Snelle levering soms binnen de 24uur. Prijs loop gelijk met andere bedrijven.
_Exclusief verzendingskosten is wel erg sumier aangegeven! Dat kan duidelijker!
Op de site staat dat Tv,s en meubelen incl.uitgepakt worden,maar de tv kwam niet verder dan de hal. Dat is voor mij geen bezwaar maar het zou dat wel kunnen zijn!
Laptop besteld, wordt zonder mededeling week vastgehouden om betaling te controleren. (Met wel reclame dat volgende dag geleverd wordt)
Zou tas bij zitten. Ten tijde van bestelling nog leverbaar. Bij levering van de laptop ineens niet meer.. Op deze manier door wehkamp op extra kosten gejaagd.
Verzending duurde lang. Eerst drie keer moeten navragen wat de status van mijn bestelling was voordat ik erachter kwam dat de bestelling een week werd vastgehouden. Vervolgens niet alles geleverd
KlantenserviceBagger. Drie keer moeten vragen voor ik antwoord kreeg op mijn vraag. Na een maand opnieuw moeten bellen voor de tas die bijgeleverd zou worden. Is nog steeds niet geleverd. Geen mededeling dat die niet leverbaar was, dat moest ik zelf na een maand maar navragen.
Mijn laatste twee bestellingen bij Wehkamp zijn allebei beroerd verlopen.
De eerste bestelling was voor twee iPhone SE's. Bij bestelling stond de levertijd op 2-3 werkdagen, toen ik de volgende dag bij 'Mijn Bestellingen' keek stond de levertijd op 3-4 weken, zonder dat ik daarvan op de hoogte gesteld was. Na bellen met de klantenservice bleek dat de nieuwe levertijd klopte.
De tweede bestelling was voor de game Uncharted 4. Ik heb de order via iDeal afgerekend, het bevestigingsscherm gezien, en de site verlaten. Toen ik de volgende dag bij 'Mijn Bestellingen' keek, bleek dat de order nooit doorgevoerd te zijn en zat het product nog in mijn winkelmandje. Gebeld met de klantenservice; daar konden ze mij direct vertellen dat er iets fout gegaan is tussen iDeal en de orderbevestiging, en dat dit meestal binnen 3 uur gecorrigeerd is, maar dat dit bij mijn order niet gebeurd is en ik mijn geld binnen 5 dagen terug zou krijgen. Het lijkt dus een vaker voorkomend probleem.
Een keer een bestelling gedaan voor tuinmeubilair, dit werd netjes naar mijn dakterras getild. Bezorging is dus prima.
KlantenserviceKlantenservice is snel, en heeft alle benodigde informatie, maar kan weinig voor je uithalen. Beide keren was de oplossing 'over een paar dagen heb je je geld terug'.
30 jaar klant bij wehkamp, nog nooit echt een probleem gehad.Vindt persoonlijk wel dat het aanbod wat minder is geworden. Kan me herinneren dat ik er ook ooit een video kaart en pc geheugen kon kopen, wat dat betreft zou wehkamp wel op z'n tellen moeten passen,voor coolblue bijvoorbeeld
VerzendingÉén keer mis gegaan, na ja dat kan als je veel koopt bij Wehkamp
KlantenserviceEnige opmerking ,overigens aan veel webshops en leveranciers, ik hou er niet zo van om benaderd te worden via e-mail met dat 'Veronica toontje' Het 'Je en Jij' vind ik altijd beetje respectloos overkomen...
Binnen 1 minuut was de bestelling geplaatst en op tijd aangekomen dus ik was tevreden
Als je wilt dat je privacy gegevens op straat komt te liggen moet je zaken doen met Wehkamp
VerzendingSnelle levering, goed verpakt.
KlantenserviceJammer genoeg is de beoordeling omtrent klantenservice niet mogelijk met - sterren, dan hadden ze die van mij gekregen.
Op 15 januari 2015 heb ik bij jullie een mobiele telefoon gekocht onder bestelnummer
met bijbehoren klantnummer
Deze telefoon beviel mij niet zo goed, en heb hem daarom verkocht via Marktplaats aan klantnummer met originele aankoopnota erbij.
Tot zo ver niets aan de hand.
Alleen nu komt het, donderdag 31 maart 2016 krijg ik een pakketje thuis gestuurd van de reparatie afdeling van Wehkamp. Terwijl ik helemaal niets ter reparatie aangeboden had. In de doos zat een afleveringsbon waar mijn naam en adres en klantnummer op geprint stond door jullie, en die was door gestreept en veranderd in klantnummer van koper met zijn adres erop. In de doos zat tevens de door mij gekochte telefoon.
Ik snapte hier helemaal niets van. Ik donderdag 31 maart 2016 lange tijd met de helpdesk van Wehkamp gebeld hoe dit nou mogelijk was. Want ook in mijn account op jullie website was mijn e-mail adres veranderd naar een onbekend e-mail adres voor mij. Dit bleek dus het e-mail adres te zijn van koper (ik heb dit ondertussen wel aangepast). Helpdesk snapte er helemaal niets van en ging de vraag doorsturen naar een gespecialiseerde afdeling om dit uit te zoeken. Ik zou zeer snel antwoord hierop krijgen wat er nou aan de hand is. Dit is dus niet gebeurd na een week wachten.
Wat er wel gebeurd is, is het volgende. Woensdag 6 april 2016 werd ik gebeld door koper met de vraag of ik een mobiele telefoon ontvangen had van Wehkamp want hij had hem ter reparatie aangeboden. Hierop zei ik tegen hem ja die heb ik donderdag 31 maart 2016 mogen ontvangen. Ik heb hier Wehkamp al over gebeld en dit zou door gespeeld worden naar een andere afdeling en ik zou hier spoedig over terug gebeld/ gemaild worden, wat dus niet gebeurd is.
Koper zei tegen mij dat hij met Wehkamp contact opgenomen had met de vraag waar de telefoon bleef. Hierop heeft de heer koper zomaar van Wehkamp (van medewerker van de afdeling Custom Care) mijn complete adres gegevens en telefoonnummer gekregen en werd hem gezegd hier is hij naar toegestuurd. Neem maar contact met hem om en regel maar dat de telefoon bij koper komt.
Dit is uiteraard nooit de bedoeling dat jullie zomaar mijn adres gegevens en telefoonnummer geven aan andere mensen . Dit is zelfs volgens de wet bescherming privacy gegevens verboden !!!!!!!
Daarnaast is het bij wet verboden dat jullie zomaar gegevens gaan aanpassen in mijn account zonder mijn toestemming vooraf !!!!!!!!!
Wehkamp kan niet alles leveren, maar als zij het kunnen leveren, dan bestel ik het hier; ook als het meer kost. Hier wordt de klant als een koning behandeld.
VerzendingZe zijn niet de goedkoopste maar als het gaat om service dan is Wehkamp echt een aanrader. Dacht dat de Humax kapot was, werd opgehaald kwam weer terug met een briefje wat ik fout deed (ER WERDEN GEEN KOSTEN BEREKEND) De UD5007 werkt prima en levering is ook perfect.
Ik had de LG 55UF695V besteld bij Platte TV. 4 firma's waaronder Wehkamp boden deze aan voor 899,- euro. Helaas bleek de TV achteraf niet te leveren en Plattetv heeft het uitstekend opgelost. Betaling binnen een dag retour en een mooi aanbod. Toch nog even gekeken bij Wehkamp, plotseling de prijs verhoogd naar 964 euro (op tweakers zelfs naar 994,- euro, 2 dagen later 30 euro kortingsbon tv's via de mail. Zo kan ik ook korting geven.
Een wasmachine uitgekozen en besteld via de website. Dit deel gaat goed, prijs goed, bezorging snel.
Maar tijdens bezorging bleek dat ze de oude wasmachine niet mee kan nemen vanwege "vrachwagen zit vol". Vraag me af hoe dat kan, maar oke, wehkamp bellen.
Wehkamp klantenservice verwijst mij naar de 0900 nummer van dynalogic, die belt mij een dag later (oude wasmachine staat steeds in de voortuin!!!), dat ze kunnen langskomen om die te vervoeren 3 dag later. En natuurlijk moet ik thuis blijven sinds er is een handtekening vereist.
Oke dan. Maar op de dag van de weghalen moest ik nog de 0900 nummer bellen om de actuele bezorgtijd te kunnen leren.
Al dit kost mij uren van telefonisch gesprekken, emailen en twitteren. 100% van de fout van wehkamp.
Zie boven. De voldoen de gelooftes niet, en wehkamp klantenservice verwijst naar dynalogic, terwijl dynalogic bezorgers verwijzen naar wehkamp klantenservice.
KlantenserviceZie boven. Wehkamp klantenservice verwijst naar dynalogic, terwijl dynalogic bezorgers verwijzen naar wehkamp klantenservice. Ik vind het verstrekken van 0900 nummer voor betalende klanten ook ongelooflijk.
Heb een 5-poorts gigabit switch gekocht om thuis wat ethernet kabeltjes aan te sluiten. Volgende dag bij afleverpunt bezorgd, dag later opgehaald. Nergens problemen!
VerzendingHelaas was de ontvangende winkel slechts vanaf 10u 's ochtends tot 18u 's avonds geopend, wat voor een student/werkend persoon krappe tijden zijn, maar was nog net op tijd bij de winkel. Snel pakketje gekregen verder!
Tl;dr Een bestelling was dead on arrival, teruggestuurd en vervolgens is het pakketje kwijt gemaakt door de DHL. Hierna ik de totale incompetentie van de klantenservice van de Wehkamp heb mee mogen maken.
Precies een maand geleden bestelde ik een apparaat bij de Wehkamp. Toen ik de doos open maakte merkte ik dat deze rammelde en kapot was. Gelijk een retour aanvraag gedaan en een afspraak gemaakt op de website van de Wehkamp met de DHL dat ze het product op komen halen.
De DHL kwam echter op het afgesproken dagdeel niet, dus na overleg met de klantenservice heb ik de retour zending bij een servicepoint afgegeven (die avond stonden ze wel ineens voor de deur).
Na enkele dagen had ik nog geen ontvangstbevestiging gekregen van de Wehkamp, dus zocht ik weer contact met de klantenservice met de vraag "Wilt u me een bevestiging geven dat mijn pakketje, wat ik ter reparatie opgestuurd heb, is aangekomen". Deze werd beantwoord met "Een reparatie kan tot 21 dagen duren. Ik verzoek u deze periode af te wachten" (begrijpend lezen is moeilijk). Hierop dacht ik, goed, we wachten af.
Ongeveer anderhalve week verder kreeg ik een aanmaning in mijn mailbox. Ik had ervoor gekozen na ontvangst te betalen (meer per ongeluk omdat ik te snel doorklikte bij het bestellen). Hierover heb ik contact gezocht met de klantenservice aangezien ik het een beetje vreemd vind om aanmaningen te sturen terwijl de klant nog niet eens een werkend product in handen heeft. Ik werd terug gebeld door een dame die met conflict vermijdende gesprekstechnieken het probleem ging 'oplossen' .
De oplossing van deze dame was dat ze nog een order in mijn naam plaatste (had ik niet om gevraagd). Een werkend product viel op mijn mat de volgende dag, maar ik was de Wehkamp nu geld voor twee producten verschuldigd. Omdat ik nu een product had besloot ik een order te betalen en dacht zo vriendelijk te zijn de klantenservice in te lichten dat naar mijn visie de koop voltooid was en ik al te veel tijd had besteed aan het fixen van mijn eigen order (op dit punt had ik al 6-7 mails gestuurd om te vragen of ze mijn pakketje terug hadden gekregen en hoe het nu verder moest).
De klantenservice was het hier niet mee eens en ik een halve dreigmail terug dat ' de ene order de andere niet kan inwisselen' (?) en ik gewoon moest betalen. Voor de order die kwijt was moest ik een formulier invullen en dan gingen ze het in behandeling nemen. Aangezien ik geen zin had in een registratie als wanbetaler ben ik meegegaan in de bureaucratie van de wehkamp. Dus formulier ingevuld, bedrag van order 1 terug gestort gekregen op mijn rekening waarna ik order twee ging betalen.
Kortom, als je product in een keer goed geleverd wordt zal het wel een prima bedrijf zijn. Als het echter 'ingewikkelder' wordt lukt het de klantenservice toch slecht om begrijpend te lezen, plaatsen ze orders voor je zonder toestemming en ben je veel tijd kwijt om te zorgen dat je een werkend product krijgt
Pakketje kwijtraken kan gebeuren. De afhandeling door de klantenservice was echter drama
KlantenserviceZie mijn opstel betreft de klantenservice. Ik ben met name zeer ontevreden over de standaard mails die je terug krijgt waaruit blijkt dat je vraag half gelezen wordt.
Overzichtelijke website, makkelijk te bestellen. Ik heb hier een preorder geplaatst voor Life is Strange Limited Edition.
VerzendingProduct is nooit op releasedag verzonden. De levertijd was veranderd naar 2-3 dagen. Dit bleef een week zo staan. Ik moest maar zelf contact opnemen met de klantenservice. Zij vertelde mij dat het product langer dan drie weken als levertijd had. Preorder dus voor niks geplaatst.
KlantenserviceJe wordt niet op de hoogte gehouden van je preorder. Je moet een week na releasedate zelf maar contact opnemen en je krijgt dan te horen dat de game een levertijd heeft van langer dan 3 weken. Langer dan 3 weken kan dus ook 3 maanden zijn of 3 jaar. Erg slecht dit. De game is geannuleerd.
Kijk dus uit met preorders plaatsen. Je moet het bij deze webshop niet op de releasedag verwachten maar na 3 weken, of langer!
Bestelling snel geleverd, de volgende ochtend half 10 al in huis. Geen ervaring met klantenservice. De prijs die wordt aangegeven is laag, maar de verzendkosten worden pas aan het eind erbij gevoegd.
Product (netwerkswitch) is besteld door een kennis als cadeautje. Zij heeft geen problemen gehad voor wat betreft bestelling.
VerzendingIk praat hier over de verzending van het exemplaar dat ik als vervangend product heb gehad. Het product zat los in een papieren zak. De zak was beschadigd en zat met twee nietjes dicht. In de doos van het product zat een gat alsof het ergens op een scherpe punt gevallen of gedrukt is. Het product was niet beschadigd door toedoen van de verzending. Ik hoop alleen dat ze niet al hun producten op deze manier verzenden.
KlantenserviceNadat ik mijn eerste product als cadeautje gekregen had van een kennis van mij, heb ik zelf het product aangemeld als zijnde defect. Hierna kreeg ik een mailtje met een nummer waarin stond dat ik het aan moest melden via 'mijn wehkamp'. Teruggemaild dat het ging om een cadeautje en ik geen toegang had tot de omgeving waarin het product besteld was omdat het ging om een cadeautje, vriendelijk gevraagd of het product alsnog in behandeling genomen kon worden. Hierop kreeg ik antwoord dat dit mogelijk was. Het product werd aangemeld als retourzending en het product zou de volgende dag 's avond opgehaald worden.
Het product is opgehaald en tot zo ver ging het goed.
In mijn oorspronkelijke mailtje had ik een link naar een youtubefilmpje (van LinusTechTips) gezet waarin een soortgelijk probleem voorkwam. Wehkamp gaf aan het youtubefilmpje niet af te kunnen spelen.
Later kreeg ik een mailtje met daarin de melding dat ze niet alle gegevens hadden om mijn product in behandeling te nemen. Het ging om de klantgegevens die in mijn oorspronkelijke melding stonden. Nadat ik deze gegevens gekopieerd had uit de oorspronkelijke mail en nogmaals had toegestuurd kreeg ik opnieuw de melding dat mijn product bij mij thuis afgehaald zou gaan worden. Hier vervolgens op gereageerd dat er iets mis ging en dat ze even met alle medewerkers om de tafel moesten gaan zitten die contact met mij hadden gehad (bijna voor elk mailtje een ander persoon 4 in totaal op dit moment) om dit uit te zoeken en goed op te lossen.
In de mail met de tweede aanmelding van retourzending stond ook een link waar ik het proces zou kunnen volgen, deze link stopte bij een 404 fout, jammer.
De dag er na kwam de bezorger keurig langs om het pakket op te halen, dus hem hebben we met lege handen weer teruggestuurd.
Daarna heb ik een week niets gehoord en heb ik maar eens gevraagd wat de status was. Na twee dagen kreeg ik antwoord met de melding dat het apparaat niet te repareren is en dat er een nieuw product toegestuurd wordt. Nadat ik dit product heb getest bleek het exact dezelfde fout te hebben. Ik ga morgen weer contact opnemen om te vragen hoe nu verder te handelen.
Op 28 december 2015 nieuwe tv besteld, is nooit geleverd. in samenspraak geannuleerd, Wehkamp wil pas geld terug geven als ze de tv terug hebben. Die nooit bij ons is afgeleverd. Deze is bij Dynalogic blijven hangen.
VerzendingIs bij Dynalogic blijven hangen, storing, sorteerfout en dan weten ze niet meer hoe en wat wanneer te leveren.
KlantenserviceKlantenservice is gewoon waardeloos. Wehkamp geeft aan dat ze iedere annulering als een retour behandelen en dat is juridisch niet correct.
Hierop hebben wij contact gezocht met o.a. de consumentenbond en consuwijzer.
Beide partijen gaven heel duidelijk aan, dat Wehkamp onze annulering onjuist behandeld. Wehkamp mag pas over een retour spreken als een bestelling daadwerkelijk bij ons is afgeleverd en op ons verzoek weer opgehaald moest worden. Daar is in ons geval geen sprake van, bestelling is immers nooit bij ons afgeleverd.
Verder gaven ze aan dat Wehkamp de vooruitbetaling (onze ideal betaling) binnen 14 dagen terug moest storten, vanaf de dag van annulering, dus vanaf donderdag 31 december 2015 en niet zoals Wehkamp zegt, dat ze eerst willen wachten tot ze de LG tv terug hebben van hun koerierdienst Dynalogic. Voor hetzelfde geld is Dynalogic de LG tv kwijt of is die zwaar beschadigd. Ook dan is het probleem voor Wehkamp en niet voor ons.
Overigens is het best wel gek dat een bestelling binnen een dag, in ons geval zelfs binnen 4 uur bij Dynalogic is, maar volgens wehkamp’s eigen zeggen duurt het tot 14 dagen voordat ze de LG tv terug hebben, erg vreemd. Maar wederom niet ons probleem.
Mijn zoontje wilde van zijn gespaarde zakgeld een Lego Technic set kopen. Die heb ik voor hem bij Wehkamp besteld en vooraf betaald. Werd de volgende dag netjes afgeleverd. Althans dat dacht ik. Bleek iets heel anders in de doos te zitten. Klantenservice gebeld. Afgesproken dat alles teruggestuurd zou worden en bestelling geannuleerd. Werd het toch weer opnieuw geleverd. Weer teruggezonden. Nu wachten op terugbetaling. Klantenservice geeft aan dat ik nog maar een een tijdje geduld moet hebben en over anderhalve week terug kan bellen.
VerzendingEerste keer werd verkeerde product geleverd. Dat viel meteen op en direct tegen (DHL) bezorger gezegd en hem gevraagd of hij misschien niet de verkeerde doos afgegeven had. Volgens hem moesten we niet bij hem zijn en de doos zelf maar naar een DHL ophaalpunt brengen......
KlantenserviceNadat een totaal verkeerd product geleverd werd, de klantenservice gebeld. Afgesproken dat de bestelling geannuleerd zou worden en dat ik zelf de spullen weer naar een DHL punt zou brengen. (gesprekken worden overigens opgenomen zodat afspraak duidelijk zou moeten zijn) Het product staat in MijnWehkamp nog steeds als gewoon afgeleverd.
Ik heb deze afspraak per mail aan de klantenservice ook nog bevestigd en tevens een foto van de verpakking en het verkeerde product toegevoegd, alsook een scan van het afgiftebewijs van het terugsturen. Geen enkele reactie op ontvangen.
Vervolgens wordt tegen de afspraak in het product nogmaals geleverd. Nu maar direct bij de bezorger geweigerd. Product is retour en staat in MijnWehkamp ook als retour.
Omdat het eerste product nog steeds als afgeleverd staat, ik geen reactie krijg op mijn mail en ook geen betaling terugontvangen heb, vandaag maar weer de klantenservice gebeld. Na ruim 20 min in de wacht eindelijk iemand aan de lijn. Deze dame kon niets vertellen over het foutief geleverde product en de retour daarvan. Zij wist van niets. Ze vertelde me alleen dat ik maar geduld moest moet hebben want het was met de feestdagen erg druk geweest. Ik moest maar gewoon afwachten en over een anderhalve week nog maar eens terugbellen.
(Intussen de Lego set via Bol.com besteld (waar je gewoon achteraf betaalt en dit soort gezeur over restitutie dus niet hebt) en de volgende dag netjes in huis. Het was daar toevallig die dag ook nog eens in de aanbieding en 25 euro goedkoper!)