Gebruikers over webshop Galaxus
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenEen smartwatch bij Galaxus besteld, deze was helaas kwijtgeraakt (DHL) en kwam uiteindelijk een maand later aan. Galaxus is lastig te bereiken en alles duurt enorm lang (ook de service). Het bandje van de smartwatch was later (binnen garantie) defect. Galaxus weigert een nieuw bandje los te verzenden. Het horloge moet in zijn geheel terug naar Duitsland voor 'onderzoek' naar het defecte bandje.
VerzendingHorloge was kwijtgeraakt bij DHL. Galaxus ging onderzoeken dit kon weken duren. In de tussentijd niet bereid om een vervangend horloge te sturen.
Let wel, dit was een horloge van 80 euro.
Geautomatiseerd, veel chatbots, veel standaard scripts. Geen enkel begrip voor persoonlijke situaties.
AlgemeenOver het algemeen een prima ervaring. Eenvoudig besteld, duidelijke voorwaarden en snel geleverd zonder problemen. Product was ook prima verpakt
VerzendingHet product werd snel geleverd zonder problemen. Product was ook prima verpakt
AlgemeenEen bestelling voor een SSD geplaatst. Ondertussen een andere bestelling afgezegd omdat deze bij Galaxus een stuk goedkoper was. Betaald en het geld afgeschreven. Twee dagen later wordt de bestelling zonder opgaaf van reden geannuleerd.
KlantenserviceVervolgens last contact te krijgen met de klantenservice. Uiteindelijk een mail dat het product niet meer op voorraad is bij de leverancier.
Misschien is het dan een idee om er gaan 5000 aan te bieden op je website?
AlgemeenIk had bij bij Galaxus een Razer Kraken Kitty Pro Zwart headset gekocht.
Op zondag 16 juni besteld en het zou rond 25 juni geleverd worden. Dat werd uiteindelijk 20 juni. Prima.
Helaas kan side-tone (je hoort je eigen stem door de koptelefoon) enkel op de PC uitgezet worden en niet op de PS5.
Daarom retour aangevraagd. Dat ging heel vlot en de headset kon 21 juni gratis retour met PostNL en DHL. Op 28 juni stond het aankoopbedrag weer op m’n rekening.
Goed verpakt. Verzending gaat niet binnen 24u, maar je krijgt keurig T&T en uiteindelijk was de zending binnen 5 dagen na bestellen en 5 dagen eerder dan aangegeven.
KlantenserviceUitstekende retourvoorwaarden en afhandeling. Ik kon op de site niet mijn bankrekening invullen voor restitutie (gaf error op de site), maar het bedrag werd gewoon op de rekening gestort waarmee de koop gedaan was.
AlgemeenIk had een Ryzen 5 PRO 4350GE processor besteld maar helaas bleek hiervan een aantal pinnetjes gebogen. Het aanmelden van een retour is snel gedaan en je krijgt ook netjes een verzendlabel.
Meestal duurt het verwerken van een retour even, zeker gezien de shop in Duitsland zit (transporttijd e.d.) maar dit ging heel erg vlot en kreeg snel een nieuwe CPU toegestuurd.
Al met al een zeer prettige ervaring.
De CPU was goed verpakt zover ik kon beoordelen al was de tweede zending net iets beter verpakt.
KlantenserviceNa het ontvangen van de defecte CPU werd snel een nieuwe opgestuurd, ook het aanmelden van het issue ging vlekkeloos.
AlgemeenBestelling geannuleerd zonder reden. Geld gelukkig wel terug. Niet netjes om niks te laten horen
AlgemeenIk had een waterkoeler besteld waarvan ik na een dag erachter kwam dat die niet zou passen. De koeler was nog niet verzonden en kon dus geannuleerd worden. Het proces om te annuleren en om het geld teruggestort te krijgen (de volgende dag al!) was soepel en snel!
Ik zou er weer bestellen alleen al daarom
Het annulerings proces was super simpel en ik had mijn geld de volgende dag al terug
AlgemeenSatel alarm besteld via galaxus.nl omdat zij het konden leveren.
Satel producten zijn buiten polen zeer moeilijk te verkrijgen.
Het is een poolse fabrikant van alarm producten, en ik wilden liever niet via een poolse online winkel bestellen.
Product was niet op voorraad dat stond er duidelijk bij.
Aangegeven levertijd was correct vermeld.
Bestellen gaat makkelijk en tussendoor geen onnodige mailtjes.
Wat me erg teleurstelde was de zeer slechte omverpakking die galaxus heeft gedaan.
Kleine doos in grote omdoos zonder enige bescherming.
Omdoos kwam dan ook gescheurd aan.
Het gaat hier wel om elektronica!
Of het alarm een defect heeft kan ik pas later controleren omdat deze nog niet aangesloten is.
Update zal volgen als blijkt dat er leveringsschade is.
Alarm vandaag getest. Werkt volledig :-)
AlgemeenEen AMD EPYC CPU bij Galaxus gekocht.
De verkeerde werd geleverd, wat uiteindelijk een fout in hun product-registratiesysteem betrof.
Helaas kon Galaxus de gevraagde CPU niet leveren, maar er werdt absoluut niet moeilijk gedaan over het terugstorten van geld. Al met al een erg positieve ervaring ondanks dat ik mijn CPU niet kon krijgen.
Niets mis mee. Veilig verpakt, snel bezorg en onbeschadigd. Bezorgd via DHL, binnen de standaarddoos verpakt in schuim en bubbel-plastic.
KlantenserviceHet product wat ik besteld had was verkeerd geleverd.
Hierover heb ik contact met de support afdeling gehad.
Het product stond foutief geregistreerd in hun productsysteem, waardoor het niet de juiste CPU betrof.
AlgemeenIk had een headset op het oog, de audeze maxwell. De prijs was 25% lager dan bij concurrenten. Vanwege beperkte reviews van de webshop lang getwijfeld met bestellen, ook omdat het een bedrag van ruim 300 euro betrof. Gisteren de gok gewaagd en vandaag is alles netjes binnengekomen. Website stond 2 dagen levertijd vermeld maar werd in praktijk 1 dag. Voor anderen die wellicht ook twijfelen bij deze webshop, geeft deze review misschien wat geruststelling.
VerzendingEerder bezorgd dan aangegeven. Prima verpakt zonder te veel poespas
AlgemeenZoals te lezen is bij andere reviews was ik nogal huiverig om hier te bestellen. Het ging voor mij niet om een wereldbedrag en heb daarom toch op gegokt (het was namelijk een behoorlijke aanbieding)
Na een melding vanuit Tweakers van een prijs verlaging/aanbieding voor een Nintendo switch spel (ongv 38% van €60 naar €37) was ik door andere reviews bang dat ze het product niet zouden opsturen, of dat deze plots uitverkocht zou zijn.
Niks was minder waar. 9 apr 2024 om 10:00 besteld en deze was di 9 apr, 13:45 verzonden.
Voor verdere status-updates moet je wel op de website zelf kijken. Daarnaast merk je wel dat sommige onderdelen nog niet helemaal correct vertaald zijn uit het Duits, maar dit leverde verder geen hinder op.
Duidelijke nette website voor de rest!
De levering is goed verlopen, Ik kreeg ook netjes een mail met de T&T. Je hebt het niet de volgende dag in huis maar dat was te verwachten. (Aangezien het een Duitse webshop is van origine, kwam het product ook uit Duitsland)
Product besteld op 9 apr 2024 om 10:00 en deze was geleverd om 11 apr 2024 19:00.
AlgemeenDe mobiele ontvangst is hier thuis is niet goed. Daarom gebruiken we nog steeds een vaste telefoon. Ik was op zoek naar een telefoonbeantwoorder voor deze telefoon en kocht een gigaset om aan te sluiten bij onze huidige handset. Dit bleek niet verenigbaar. De beantwoorder moest het basisstation worden, en deze staat in de meterkast, vanwege de bekabeling.
Uiteindelijk bleek onze provider ook gewoon voicemail te bieden.
Hele apparaat terug en vergoed zonder vragen
Het product was mooi stevig verpakt en werd op tijd bezorgd, al was het niet de volgende dag.
Terugzenden ging misschien nog wel makkelijker met het handig geprinte retouretiket.
AlgemeenNaar aanleiding van andere reviews toch een beetje mijn twijfels of ik wel bij dit bedrijf moest bestellen. Ze hadden de monitor die ik op het oog had als eerste op voorraad dus toch maar besloten hier te bestellen. Gezien de reviews niet altijd even positief zijn bij dit bedrijf wil ik graag mijn review delen dat juist wél alles naar behoren is gegaan.
VerzendingDe levertijd stond netjes vermeld op de website tussen 8 en 12 maart en de zending is op 7 maart ontvangen.
KlantenserviceDe monitor die ik had besteld werd een week later tegen een lagere prijs aangeboden. Ik had hier een mailtje over gestuurd of ze mij het verschil tussen de betaalde prijs en de nieuwe prijs wilden overmaken en toen werd dit meteen geregeld zonder gezeur. Dus ook qua service zeer tevreden
AlgemeenPro: Dustin heb ik gevonden via Tweakers Pricelist, de prijs was ok. Ik heb het apparaat besteld op maandag, betaling verricht op dezelfde dag. Het apparaat is verzonden op dezelfde maandag en werd dinsdag daarop door PostNL bij mij bezorgd. Het apparaat was goed verpakt met pakbon. Het apparaat functioneert prima, geen problemen.
Contra: De betaalbevestiging moest ik expliciet opvragen via de website.Dustin lijkt sterk verbonden met de Zweedse Klarna Bank zoals blijkt uit diverse naamgeving op de Dustin-website. Als default betaalmethode staat ook Klarna geselecteerd. Mijn iDEAL-betaling (dat was gelukkig mogelijk) verliep ook via Klarna. Ik vind het onprettig dat een bank een dergeljke grote invloed lijkt te hebben op de verkooporganisatie Dustin. Daarom twijfel ik of ik een volgende keer voor Dustin zal kiezen; en betaal liever een paar euro meer voor een anderre leverancier.
AlgemeenValse beloftes over levertijden. Geen communicatie over veranderingen. Je moet er zelf achter komen door op de site te kijken. En dan ook nog glashard beweren dat het op een dinsdag weg gaat, maar de transporteur rapporteert het toch echt als opgehaald op woensdag. Go figure.
Allemaal de schuld gevend aan het feit dat het bij hun leverancier wordt verzonden? het zal wel. jammer. Volgende keer betaal ik wel extra voor een partij die eerlijk is. Wachten vind ik niet erg. Tevergeefs een zending in de gaten houden wel.
Ik heb het pakket nog niet ontvangen, maar de verzending is traag en er is geen eerlijke communicatie over de status. Verzend datum blijft veranderen en ze logen over de daadwerkelijke verzending, getuige de pickup info van DHL.
KlantenserviceJe moet er zelf achteraan. Prima dat een order vertraagd raakt, dat kan, zeker als je blijkbaar alles door je eigen leverancier laat verzenden. Neigt naar dropshipping praktijken. Maar de levertijden aanpassen en niet laten weten aan de klant tot deze er zelf naar vraagt kan echt niet. Hier stroomt geen bloed uit, maar zo lastig is het niet meer om betrouwbare levertijden te geven. Zelfs Ome Ali kan het tegenwoordig.
AlgemeenDoor de waarschuwingen hier heb ik met creditcard betaald voor een NM790 M2 2280 PCIe Gen4x4 NVMe SSD. Deze heb ik keurig op tijd bezorgd thuis gekregen. Maar een bedrijf leer je pas echt kennen als er iets mis gaat. En die ervaring heb ik dus niet.
VerzendingIk had opgegeven dat ik het niet erg zou vinden als het spul later ontvangen zou worden. Ik kreeg het toch op gemelde tijd binnen.
AlgemeenDe website is een beetje vaag, met nederlandse en engelse termen door elkaar.
Weinig info te vinden over hoe te retourneren of te annuleren.
Maar ze waren ruim de goedkoopste met de Oneplus buds Z2 (€77. Daarna de goedkoopste €101 en bol.com zelfs €111)
Toch met enige twijfel besteld vanwege de slechte reviews.
Lerering was precies in de aangegeven periode en levering met DHL zodat te volgens was waar het pakket was.
Aangegeven: 16 - 21 december. Geleverd 19 dec.
AlgemeenVermijd dit bedrijf met man en macht
Telefoonnummer voor klantenservice is een duitse +49, maar zodra je het opgeeft en zegt ik wil een refund, kunnen ze je niet helpen
Die department is Duits of Oostenrijks (ligt eraan wie je spreekt, heb 4 man aan de lijn gehad), en ze kunnen alleen Duitsland of Oostenrijk orders helpen.
Maar er is geen nummer voor Nederland....
sprakeloos onbeschoft aan de telefoon ook nog, toen ik vroeg of hij een klantenservice training heeft gehad omdat ik versteld was hoe hij tegen me bleef praten voor de 3de keer, zei die dat ik maar mocht leren hoe met mensen om te gaan wow.
Oh P.S.
Reden dat ik ze moest bellen: https://uk.targus.com/pro...ondary-monitor-dm4240seuz
Dit product op de fabrikant website geeft netjes aan met grote rode letters dat dit product heel specifiek is, maar op galaxus website is dat niet het geval. Ik heb nog nooit monitoren gezien waarbij de voeding afgekapt is tot 1 verplicht product van 390 euro...
Zelf uitgevonden met 1 simpele google want het enige wat zij deden was een email sturen naar de fabrikant met meerdere werkdagen wachttijd.
DHL heeft ook nog handtekning vervalst en pakket gewoon aan het begin van mn flat gezet.
Heb DHL gecontacteerd maar zeiden dat ik met de winkel moest bellen om dit te melden, Ik kom er niet eens aan toe om dat te doen met deze stand van zaken.
Bedrijf is onbereikbaar, laat je bellen naar buitenland maar in de bedrijfsstructuur kunnen ze je niet helpen (zie korte toelichting bovenaan)
AlgemeenZe hebben een mooie black friday korting, om na aankoop te melden dat het product niet op voorraad is. Op de website staat nog steeds dat ze er 5 op voorraad hebben. Lekker makkelijk. Zo loop ik ook de korting mis.
AlgemeenHet product was goed geprijsd, maar na een dag of 4 kwam de mededeling per e-mail dat het toch niet op voorraad was bij de leverancier. Jammer! Hopelijk hebben ze een paar dagen plezier gehad van mijn geld en krijg ik het snel teruggestort.