Twaiko

Gebruikers over webshop Twaiko

Nadat ik in een vlaag van verstandsverbijstering bij deze webshop een tamelijk kostbaar product bestelde schrok ik van de reviews. Ik had eerste moeten kijken natuurlijk. Gelijk geannuleerd. Geen telefoon of naam., dus in arren moede binnen het uur per mail geannuleerd. En toen werd het stil. After sales is in ieder geval onder de maat, en niet vergelijkbaar met de grotere bedrijven. Je kan het tevoren weten, maar ja, soms ben je te snel in een opwelling. Voor wie een achterliggende naam en telefoonnummer zoekt, het staat helaas niet in de bedrijfsinfo hier op tweakers, maar wel bij qshops op de url https://www.qshops.org/webshop/view/twaiko. Voor wat het waard is natuurlijk

Zeer langzame levering zonder enige tracking links. RMA nodig gehad die zeer weinig tot geen enkele service bied.

Zeer slechte RMA ervaring om grotere materialen terug te sturen.

Ze hebben onderdelen voor sanitair die ik nergens kind vinden en ook voor een goede prijs. Ze gaven duidelijk aan dat het van de leverancier moest komen en een week later kreeg ik bericht dat het was verzonden, waarna ik het snel had. Reserve onderdelen waarmee ik mijn badkamer toilet van een minder bekend merk kon repareren in korte tijd.

Gaven snel antwoord over het product dat ik zocht en de eventuele levertijd.

20-6-2025 hdd besteld 25-6 nog niet geleverd door de slechtste pakketdienst op deze aarde DPD. Gemeld bij Twaiko vervolgens moest ik een formulier invullen van DPD om een onderzoek in te stellen. Twaiko beseft blijkbaar nog steeds niet dat zij degene zijn die verantwoording dragen voor de juiste afhandeling, ook met verzenden. Toch heb ik het fatsoen genomen om het formulier in te vullen.......was niet goed genoeg. Wederom weer het fatsoen genomen om het formulier goed in te vullen en vervolgens na 5 werkdagen nog niets vernomen. Nu krijg ik de schuld dat het zo lang duurt omdat ik het formulier niet goed ingevuld had op inmiddels 11-7-2025 terwijl een klantenservice verzuimd om zelf actie te ondernemen is voor mij geen klanten(service). Twaiko is van dezelfde kwaliteit als DPD vandaar dat zij blijkbaar graag zaken doen met elkaar. Eerdere reviews van klanten kampen met het zelfde probleem en is Twaiko niet bepaalt mals met hun tegen reactie. Duidelijk niet klantvriendelijk en te lui om hun klanten service te verlenen en vervolgens zelfs de schuld in de schoenen probeert te schuiven. De beoordeling cq review request van Twaiko was eerder binnen dan het betaalde product dus.........Dit draadje word juridisch vervolgt.

20-6-2025 besteld
25-6-2025 zou geleverd moeten zijn, dus niet!!!
11-7-2025 nog steeds aan het lijntje gehouden door Twaiko die totaal geen inspanningen vertoond om klanten echt te helpen. Enige advies is om te wachten....

Als pakket zoek is verwacht Twaiko dat klant een verklaring van vermissing ingaat vullen. Als dit niet correct is krijg klant nog strafwerk ook. Uiteindelijk doet men als klant zaken met Twaiko en niet met de belabberde DPD. Als er problemen zijn met bezorging dient Twaiko deze aan te pakken met DPD en niet de klant. Er word ook helemaal geen actie ondernomen door Twaiko om de klant tevreden te houden en te helpen. Lang verhaal kort : Klant zoekt het maar uit met DPD en Twaiko leunt achterover. Uiteindelijk krijgt de klant de schuld en is DPD in geen velden of wegen te bekennen volgens klantenservice. Zoals hierboven al ruim 3 weken bezig om een hdd van bijna €300 bezorgt te krijgen. Herroepingrecht is ook totaal vreemd bij Twaiko dus rest mij niets anders dan juridisch deze zaak aanhangig te maken.

Ik had voor dezelfde prijs kunnen kopen bij een (wereldwijde) concurrent kunnen kopen, maar toch koos ik voor de winkel Twaiko. Ik ondersteun graag lokale websites en ik snap dat verwachtingen een beetje anders kunnen zijn en wat meer geduld kunnen hebben, maar dit was helaas een groot FIASCO.

Het apparaat was op voorraad volgens hun website. Helaas was de prijs die ik betaalde hoger dan de prijs die op hun website stond. Toen ik naar mijn bestelling ging, zag ik niet alleen de prijs die ik had betaald, maar ook dat het apparaat in backorder was bij een leverancier en dat het 10+ dagen kon duren. Ik wilde mijn aankoop annuleren omdat het nog niet verzonden was, de prijs niet klopte en ik wilde duidelijk weten wat In Stock echt betekende. Terugbetaling en annulering konden worden gedaan volgens hun richtlijnen, dus geen probleem dacht ik. Enkele dagen later kreeg ik een antwoord dat dit niet mogelijk was omdat het al in het verzendproces zat en een uur later ontving ik een e-mail dat het apparaat werd verwerkt voor verzending.

Het trieste is dat ik een extra apparaat van hen zou hebben gekocht en een terugkerende klant zou zijn, maar deze ervaring verliep niet zoals gepland.

Ik hoop dat kopers zich ervan bewust zijn dat dit bedrijf niet achter je staat als er iets mis is. Kijk ook naar andere negatieve beoordelingen, want je ziet een patroon van een waardeloze klantenservice die niet aan de normen/wetten voldoet. Ik weet dat dit geen wereldwijd bedrijf is, maar respectvol zijn en je klanten begrijpen is een groot voordeel ten opzichte van deze wereldwijde concurrenten.

Item was in stock en ging dus binnen 3 dagen verzonden worden, echter klopte dit niet. Het item was niet in stock en ze wachten op levering bij hun leverancier die 10+ kon duiren.

De algemene voorwaarden zijn duidelijk en waren voor mij de doorslag om toch een Nederlands bedrijf mijn geld te geven ipv een grote speler. Maar misbruik van hun eigen geschreven regels en niet nakomen van wettelijke voorzieningen en korte en onbeleefde klantenservice, kan ik niet anders dan dit waardeloos te geven.

Geachte klant,

Graag vernemen we van u het bestelnummer zodat we dit voor u na kunnen kijken?
Het is ons niet geheel duidelijk waarover dit gaat.

Twaiko klantenservice

Ik heb twee artikelen besteld, een daarvan is door mij foutief besteld.
Ze weigeren een dit artikel terug te nemen en reageren niet op mijn laatste email.
Op de hoofdpagina staat prominent "30 dagen recht op retour", zonder dat daarbij speciale voorwaarden worden vermeld.
Los hiervan, ook al had dit niet op de website gestaan, heb ik wettelijk recht op retour (ik ben zzp-er en de aankoop wordt niet voor zakelijke doeleinden gebruikt).

Ze reageren niet op mijn laatste email (en zijn telefonisch niet bereikbaar).

je besteld iets als nieuw en krijgt een open box product aan.

bij mij bleek er een defect ontstaan te zijn in het product door de manier waarop deze was ingepakt. retour geweigerd wegens mechanisch defect.

De beste prijs in de markt, levering duurde even maar daar was Twaiko ook helder over. Communicatie duidelijk en niet te overdadig zoals we tegenwoordig elders wel zien.

Op tijd verstuurd, geleverd in de standaard-monitorverpakking, die prima is. Geen dode pixels oid.

Bestelling geplaatst van redelijke grote waarde bij een webshop waar ik niet eerder van gehoord heb. Levertijd was ik huiverig over, maar deze werd behaald.

levertijd behaald. Ik ben erg te spreken over DPD trouwens, beter dan PostNL, DHL en GLS. Tijdaanduiding is vrij accuraat en je kunt het zelfs live volgen. Leveranciers die DPD gebruiken, scoren bij mij een een pluspunt

De levertijd dat aangeduid werd, was 3-9 werkdagen. Aanvankelijk een beetje huiverig over, want meestal betekent dit "niet leverbaar" tussen de regels door. De klantenservice reageerde snel op mijn vraag hierover.

Erg teleurstellende retourervaring!
Wat een vervelende ervaring heb ik gehad met mijn recente aankoop van een vrijstaande wasmachine. Het apparaat paste helaas niet in mijn keuken, maar tot mijn grote verbazing moest ik de retourkosten zelf dragen. Dit betekende dat ik de helft van het aankoopbedrag kwijt was om het artikel terug te sturen!

Alsof dat nog niet erg genoeg was, moest het pakket ook verzekerd worden, omdat elk risico tijdens de verzending voor mijn rekening zou zijn. Ik heb eerder soortgelijke artikelen gekocht via platforms zoals Amazon, Bol.com of Temu, waar gratis retourneren zonder gedoe de standaard is.

Deze ervaring heeft me geleerd om in het vervolg alleen nog maar via deze betrouwbare platforms te bestellen. Ik raad iedereen aan hetzelfde te doen om dit soort onnodige kosten en frustraties te voorkomen.

Het duurde een week voordat het aangekochte artikel werd opgestuurd. Elders zou ik het in twee dagen ontvangen hebben.

Het werd allerlei onredelijke voorwaardes gesteld om de koper onmogelijk te maken de aankoop te retourneren! Wat een oplichters!!!

Beste Farshad,

Tot onze grote verbazing lezen wij in uw beoordeling dat u niet op de hoogte zou zijn over ons retour beleid en de daar bij behorende voorwaarden. Voor de beeldvorming; deze informatie kunt u overal op onze website terugvinden, in de algemene voorwaarde lezen, die tevens tijdens het bestelproces worden vermeld.

Dat u klaarblijkelijk achteraf pas de voorwaarden gaat lezen en ons hiervan de schuld geeft verbaasd ons des te meer, waardoor u in wezen niet onze webshop met 1 ster beoordeeld, maar uzelf.

Twaiko klantenservice

Ik heb een nieuwe XPG Gammix S70 8TB M2 SSD besteld by Twaiko.eu en die is snel aangekomen.
Echter, het lijkt op een gebruikt product want het doosje was al eerder geopend voor aankomst.
En nu blijkt de SSD ook niet te werken want de SSD wordt niet herkend.

Verzending is in orde. Ik had het gisteren besteld, en het is vandaag aangekomen

Twee TV's besteld, niet meteen de volgende dag bezorgd, ook al was er op tijd besteld. Voor de rest is het prettig geweest en goed bevonden.

één dag te laat, ook al was er o tijd besteld.

Email gestuurd over waarom er niet op dezelfde dag was verstuurd, en kreeg netjes een email terug met de verklaring dat de transportuer al geweest was.

Een externe SSD gekocht, terwijl ik wacht op aflevering ie er een prijsdaling. Ik krijg de SD voor de goedkopere prijs en ik krijg ook geld terug binnen een paar dagen.

SSD is verpakt in een bubblw envelop en pas door de brievenbus .

Email wordt snel beantwoord en je wordt vriendelijk geholpne door medewerker.

Ik heb bij Twaiko een nieuwe router besteld na een alert van de pricewatch. Mogelijk was er iets mis bij de verkoper want de prijs werd gauw weer naar boven bijgesteld. Wegens eerdere ervaringen met andere webshops was ik toen toch een beetje bang dat de bestelling geannuleerd zou worden.
Gelukkig gebeurde dat niet. De router werd snel verzonden en was goed ingepakt. Niks meer dan lof voor Twaiko.

De verzending was snel en het product goed verpakt en onbeschadigd

Zeer scherpe prijs voor een monitor. Via tweakers kwam ik deze verkoper tegen met voldoende sterren. Pas na mijn bestelling ging ik wat verder kijken/lezen en begon ik me wat zorgen te maken of het allemaal wel goed zou komen. Artikel is binnen de aangegeven tijd geleverd en was prima in orde. Doos had schade dus was nog even spannend maar artikel was niets mis mee. Niet de snelste, wel de beste prijs.

Geen box in box. Is risico op schade van de doos van de monitor.

Interessante prijs die het leveren van de router compenseerde. Levering zou 4 - 8 werkdagen duren, maar gelukkig bleef het bij 4.
Top bezorging en goede prijs

levering ging via dpd en was prima. Originele verpakkingsdoos was verpakt in een grotere blanco doos.

Bij deze winkel een plafondlamp besteld begin December. Uiteindelijk kwam de lamp pas in Januari. Twaiko meermaals gecontacteerd en ik kreeg altijd vriendelijk reactie van de customer service desk, die schoven het op de leverancier af. Daarbij vraag ik me wel af waar die leverancier dan zit (lamp was van Signify). De doos was bij aankomst niet verzegeld. Afijn, de lamp ziet er goed uit en hij doet het.

Het product kwam ruim na de standaard levertijd en de zegels waren verbroken.

Altijd goed en vriendelijk te woord gestaan, al twijfel ik een beetje aan de verklaring van de vertraging.

Na wat reviews te hebben gelezen heb ik de gok gewaagd en alles was naar behoren.

Verzending is binnen de verwachte tijd geleverd (2-6 werkdagen) met een track en trace code

Levering zoals beloofd snel antwoord op een vraag door de klantenservice top levering zoals beloofd

Goed verpakt door samsung

Had een premium voeding (AORUS p1200w) bestelt. Uiteindelijk wel netjes door DHL bezorgt, maaaar....

wat had het toch lang geduurd, voordat het verzonden was.

Verzending duurde zonder tegenbericht bijna 2 en een halve week.
Als het geen feestdagen waren zou ik denken dat ik opgelicht was.

Scorekaart voor Twaiko

Qshops