Gebruikers over webshop Dustin
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenProduct besteld dat niet op voorraad was tijdens bestelling, paar dagen na bestelling werd de levertijd langer. Telefonisch geannuleerd en super netjes te woord gestaan.
KlantenserviceProduct zelf niet binnen gekregen vanwege annuleren van de order maar wel super netjes te woord gestaan. Per mail ook goed te bereiken.
Echter jammer dat ze niet op zaterdag of zondag bereikbaar zijn ( al is het alleen per mail, zou al voldoende zijn)
AlgemeenEen voeding en een kast bestelt, maar wacht er nog steeds op.
Juist hier besteld omdat de kast op voorraad zou zijn en de voeding met 3-4 dagen beschikbaar zou zijn.
Verwachte verzend datum van de kast zou 7-1 zijn. Dit is inmiddels gewijzigd naar 21-1. Was dus niet op voorraad!?
De voeding is nog erger. Deze wordt nu pas 26-2 verwacht om te verzenden, terwijl ketens die hem eerst niet eens op de site hadden staan hem nu wel binnen hebben.
Het erge is zelfs dat de website nog een hele dag een beschikbaarheid van 3-4 dagen toonde terwijl ik al een mailtje had dat ik nog 2 maanden moest wachten op mijn bestelling.
Gelukkig heb ik een donor kast en voeding kunnen vinden en kan ik wachten, maar hier bestel ik dus nooit meer
AlgemeenZegt plots dat mijn 3060ti order niet betaald is en annuleert deze zonder refund ondanks dat er in mijn bank account gewoon afschrift staat.
VerzendingVerzenddatum wordt eerst per mail "verplaatst", na een week, zie ik plots dat ik opgelicht ben op hun site zonder mail contact
Klantenservice4 uur per weekdag open, in het weekend onbereikbaar. Zeer schimmig bedrijf.
Dit is inderdaad een grove fout, ik ga ervan uit dat dit inmiddels is opgelost? Zo niet neem dan contact met ons op. Dit hoort overduidelijk niet te gebeuren en we gaan hier meteen achteraan. Excuses voor het ongemak en bedankt voor uw review.
AlgemeenHeldere site, makkelijk bestellen, actuele voorraad lijkt te kloppen (ging van 1 naar 0). Product werd snel geleverd.
VerzendingSnel verzonden en goed ingepakt.
KlantenserviceRMA aangevraagd omdat het product niet beviel en kostenloos terug kunnen sturen. Geld werd binnen enkele dagen overgemaakt
AlgemeenPostNL snapte mijn adres niet helemaal, ik ben snel en vriendelijk te woord gestaan door een medewerker en uiteindelijk netjes mijn bestelling ontvangen.
AlgemeenPrima ervaring. Veel slechte reviews hier gezien, ik denk dat dit te maken heeft met voorraad problemen en voorraad beheer, hebben meer winkels hier last van. zorg dus dat je iets bestelt uit voorraad en bij twijfel vraag je het eerst via de mail.
Verzendingprocessor gekocht, was op voorraad, snel verstuurd en snel ontvangen, prijs was ook erg concurrerend.
AlgemeenKort samengevat: 28-11-2020 besteld, 22-12-2020 verzonden, de webshop gaf aan dat het 23 x op voorraad was, maar dit is de voorraad van de leverancier niet de webshop.
2x wat besteld bij DustinHome, de eerste keer heb ik mijn order geannuleerd na een 1 week en een paar dagen (terwijl het volgens hun website "op voorraad" was) en het orderbedrag werd snel weer teruggestort (klantenservice was goed).
De 2e keer heb ik afgelopen zaterdag (28-11-2020) 2 usb sticks besteld (die zeer goed geprijst waren, overigens) die bij hun 23x op voorraad was... niet dus, dit moest worden herbesteld en de datum waarop het weer op voorraad zou zijn is volgende week maandag (7-12-2020), slecht, lieg niet tegen je klanten en wees oprecht over vooraden en levertijden.
DustinHome is niet oprecht over de voorraadstatus en levertijden. Helaas.
Aanpassing #1: Een goed voorbeeld is dat deze hele week de verwachte "voorraaddatum" op volgende week maandag stond terwijl er op de website wordt geadverteerd met " 3-4 dagen" (levertijd?), dus dit had minstens "7 dagen" moeten zijn.
Aanpassing #2: Ik zie dat de "3-4 dagen" is veranderd naar "Verwacht in de winkel: 8-12-2020" en "X op voorraad" naar "X over", en ook " Omdat de fabrikant het product niet op voorraad heeft, kunnen we geen leverdatum aangeven. We verzenden het product, zodra deze op voorraad is.".
Aanpassing #4: Sinds 16-12-2020 is de verwachtte datum waarop het voorraad is veranderd naar 29-12-2020.
Aanpassing #5: 22-12-2020 verzonden
Geen problemen gehad met de klantenservice, bij de eerste bestelling die ik gecancelled had werd het orderbedrag snel teruggestort.
Aanpassing #3: De klantenservice heeft mij laten weten dat het nog even kan duren (14 december of later) i.v.m. te veel vraag en te weinig aanbod (door een Tweakers nieuwsartikel/review, en op dat moment een scherpe prijs) en vertraagde levertijden van leveranciers (o.a. Samsung). Begrijpelijk.
AlgemeenBij het bestellen van een Logitech C270 zouden er nog enkele op voorraad zijn. Kort daarna werd al vermeld dat ze niet (meer) op voorraad waren. De verwachte leverdatum zou toch nog in december zijn. Echter, bij navraag bij de klantenservice bleek dat het nog zeker 4 maanden zou duren voordat de webcam geleverd kon worden. Daarom maar de order geannuleerd. Dit werd heel netjes geregeld, maar de informatie over beschikbaarheid zou vooraf een stuk duidelijker mogen.
VerzendingSlechte informatie over levertijden. Ook op de orderpagina stond gewoon 1-12 als verwachtte datum, terwijl men bij de klantenservice zo kon vertellen dat dit nooit zou lukken.
KlantenserviceDe klantenservice heeft netjes de order geannuleerd. Hier is dan ook niets op aan te merken.
AlgemeenSuper Klantenservice bij Dustin Home! Mijn bestelde logitech headset ging stuk na 5 maanden (de aux jack brak af). Toen ik contact probeerde op te zoeken met Logitech ging dit erg moeizaam en werd ik van het kastje op de muur gestuurd. Van het maken van youtube video's van de schade tot 3x al je gegevens moeten doorgeven, en uiteindelijk werd ik niet geholpen. Dustin Home pakte mijn probleem meteen op en heeft mij razendsnel een nieuwe headset toegestuurd. Ik vond dit voor Dustin Home vervelend, omdat zij nu het wanbeleid van Logitech moesten oplossen. Echter verzekerde Youri van Dustin Home mij dat dit niet een kwestie voor mij was, maar tussen Dustin Home en Logitech.
AlgemeenIk had een Logitech C922 Pro besteld. Doordat er vanwege het vele thuiswerken veel vraag is werd de levertijd een ruime 2 maanden. Uiteindelijk de order geannuleerd.
KlantenserviceDoordat er vanwege het vele thuiswerken veel vraag is werd de levertijd een ruime 2 maanden. Ik heb eerst 4 weken gewacht om te kijken of deze wellicht nog positief zou veranderen maar toen dit niet gebeurde gebeld om de order te annuleren. Dit was geen enkele probleem en snel geregeld. Ik werd vriendelijk en behulpzaam te woord gestaan. Ik ben dan ook zeer tevreden met de service.
AlgemeenDeze webwinkel geselecteerd op basis van voorraad melding. Artikel zou de volgende dag (11-11-2020) op voorraad zijn. Ik ontving vervolgens de volgende dag een mail met wijziging van de verzenddatum. De verzenddatum was veranderd in 4-1-2021. Dat is bijna twee maanden later. Op de website staat bij het artikel nog steeds vermeld dat hij de volgende dag op voorraad is.
Onbetrouwbaar dus.
De klantenservice is snel bereikbaar. En ook op mail reageren ze snel.
Wel jammer dat het meerdere werkdagen duurt voordat ik mijn geld weer terug heb.
Hartelijk dank voor uw review.
In principe is de datum welke online weergegeven staat, een automatische datum vanuit de leveranciers. Wanneer verwachten zij de goederen binnen vanuit fabrikanten, wanneer kunnen ze verzenden, etcetera.
Helaas leven wij in een rare tijd waar er logistiek veel vreemde en onverwachte dingen gebeuren; leveranciers die niet de gevraagde aantallen kunnen leveren, fabrikanten die op het laatste moment dienen te verschuiven met hun verzendingen, etc. Dit zijn helaas dingen die wij op een laatste moment doorgespeeld krijgen omdat geen enkele partij dit eerder weet; onze oprechte excuses dat u hier de dupe van bent geweest.
Wanneer een datum zo'n 2 maanden later wordt ingezet, is het zeer aannemelijk dat een levering eerder zal plaatsvinden; leveranciers zien dit als een 'fictieve' leverdatum. Echter, dit is een momentopname; geen enkele partij weet in zo'n situatie de daadwerkelijke leverdatum al.
AlgemeenHet plaatsen van de order, de betaling, enz. enz ging goed. Maar, de bestelde producten zijn nog niet geleverd.
Verzending19 oktober een bestelling geplaats. De levering zou volgens de website max 4 dagen duren... vandaag een email ontvangen met de mededeling dat 1 van de 2 bestelde producten pas 20 oktober op voorraad verwacht wordt. Als ik dit eerder had geweten was ik zelf naar een winkel hier in de beurt geweest... erg slecht! Tot nu toe heb ik elke dag een email met de status van de bestelling ontvangen, maar daar heb ik niets aan.
Hartelijk dank voor uw recensie.
Het betreurt ons ten zeerste dat u uw bestelling niet tijdig heeft kunnen ontvangen. We krijgen deze dagen, zoals u gemerkt heeft, helaas meerdere foutieve leverdata binnen vanuit leveranciers, omdat zij zelf simpelweg niet (of niet de juiste aantallen) binnen krijgen vanuit fabrikanten.
Het spijt ons oprecht dat u daar de dupe van geweest bent.
AlgemeenEen bestelling gedaan bij Dustinhome. Het artikel was niet op voorraad maar, zou wel binnen een aantal weken kunnen worden geleverd.
Na bijna een half jaar te hebben gewacht heb ik de bestelling geannuleerd.
Het product via het merk zelf besteld en binnen een week (vanuit Hongkong) in huis.
Tip voor de aanstaande koper: Uit mijn persoonlijke ervaringen zal ik hier in de toekomst niets meer bestellen.
Contact gehad met de klantenservice. Grammaticaal teleurstellend. Hierdoor moest ik meerdere malen de zin over lezen om te begrijpen wat er nou werd bedoeld. Dit was in meerdere e-mails het geval.
Er wordt niet gezocht naar een alternatief of oplossing wanneer het niet leverbaar is. Er wordt verwezen naar de leveranciers en leverproblemen. (Tip: verkoop het product niet als je het niet kan leveren)
Het mooie van de klantenservice is dat zij vlot (binnen een half uur) reageren.
Hartelijk dank voor deze oprechte review.
Het spijt ons ten zeerste dat u, na deze ervaring, dit gevoel aan Dustin overhoudt. Een goede klantervaring is voor ons de hoogste prioriteit en het betreurt ons dat wij u niet aan uw gewenste product konden helpen. We leven helaas in een tijd waar bepaalde producten simpelweg niet in grote aantallen binnen kunnen komen waar de zendingen vanuit het buitenland vooralsnog beperkt worden. Dit is zowel een probleem voor ons, als het gros van de webwinkels in Europa. Hoe dan ook zijn wij blij voor u, over het feit dat u uw gewenste webcam al heeft kunnen bemachtigen.
Wij proberen dagelijks achter leveranciers aan te gaan om meer informatie in te winnen over de leveringen van moeilijk te leveren producten, echter blijkt dat door de crisissituatie vaak nog lastig. Nogmaals onze excuses voor dit ongemak.
AlgemeenKlantenservice is vriendelijk maar dat heeft niet veel zin als de "leverbaarheid" van producten op de website niet klopt.
Bedankt voor uw reactie.
Het doet ons goed dat u onze klantenservice als vriendelijk ondervonden heeft, echter spijt het ons dat de levertijd niet klopte. In wezen is de weergegeven leverdatum niets meer, niets minder dan de datum die onze leverancier aan ons doorgeeft. Op hun beurt is dit een datum die de fabrikant aan hen doorgeeft, echter ervaren wij deze dagen meer dat er leverdata zijn die simpelweg niet waar kunnen worden gemaakt. Dit resulteert in latere leverdata; onze oprechte excuses hiervoor.
AlgemeenNiks besteld, zie opmerking klantenservice. Advies voor potentiële klanten: is het niet op voorraad; koop het niet hier.
(Ik lees bij veel reacties van dustinhome de verwijzing naar Corona. Mijn “vaste” shops hebben daar geen last van...)
Gevraagd wat de beschikbaarheid van een bepaald artikel is, welke niet op voorraad maar wel bestelbaar is. Hier kwam vrij snel een reactie op :-)
“Op dit moment biedt geen enkele van onze leveranciers dit product aan. Er is op dit moment ook nog geen uitzicht op wanneer zij het product weer voorradig krijgen. Het product is en blijft bestelbaar, echter is het op dit moment onzeker wanneer de voorraad weer beschikbaar komt; dit kan variëren van een paar weken tot maanden lang.”
Disclaimer: artikel is bij meerdere winkels direct leverbaar!
Oftewel; ze laten je zaken bestellen waarvan ze niet weten of ze het kunnen uitleveren. Voor mij voldoende aanleiding om hier niet te bestellen, ondanks en misschien ook wel omdat ze dat zelf aangeven.
—- Op reactie van Dustin.
Jullie kunnen wijzen naar andere shops en aannames doen of mij berichten van kort door de bocht te zijn. Jullie kunnen ook naar het proces kijken en het zien als een verbeter kans.
Ik vroeg de beschikbaarheid precies om te voorkomen dat ik eenzelfde teleurstelling had zoals vele reviews hieronder. Leverproblemen, of zelfs nooit kunnen leveren.
Dat Corona impact heeft moge duidelijk zijn, dat jullie daar naar wijzen ipv aan te passen aan de situatie is volledig aan Dustin zelf. Nogmaals; de onvoldoende voor leverbetrouwbaarheid is een trend, doe er wat aan en overtuig ons toch dat we klant willen zijn.
Het stelt ons ten zeerste teleur dat u een recensie zoals dit kan schrijven, aan de hand van een e-mailtje waarin u de beschikbaarheid vraagt. Dit komt erg kort door de bocht over op ons, desondanks u, op een enkele e-mail na, geen enkele verdere ervaring heeft.
Het is nou eenmaal een feit dat wij in een rare tijd leven wat betreft leveringen en dit is te wijten aan Corona; niet alleen wij van Dustin, maar het gros van Nederlandse, al niet Europese bedrijven, lijdt hieronder. U lijkt hier met uw bericht erg makkelijk over te denken.
Het kan zijn dat uw 'vaste' shops mogelijk nog een voorraad hebben/hadden liggen of het product op een minder gebruikelijke manier inkopen. Wat hier de reden van is of wat zij hiermee gedaan hebben, is natuurlijk aan henzelf.
Het laatste wat wij zouden doen, is oneerlijk zijn of liegen tegen onze klant. Het spijt ons daarom dat u ons als negatief bestempeld, aan de hand van een kort bericht.
AlgemeenHet proces tot en met de betaling verliep vlot en gemakkelijk. Zo stond er bijvoorbeeld ruim voldoende informatie over het product dat ik wilde bestellen.
VerzendingDe levering kon helaas voor mij niet op tijd plaatsvinden, waardoor ik mijn order heb moeten annuleren.
KlantenserviceDe klantenservice was uitstekend, werd zeer snel te woord gestaan en deskundig geholpen. Het bedrijf gaf ook aan dat levertijden lastig in te schatten waren, door onzekerheid bij verschillende leveranciers.
De positieve ervaring met de klantenservice is voor mij reden om in het vervolg wederom een bestelling bij Dustin te plaatsen, ondanks dat de levertijd dit keer niet naar wens verliep.
Vriendelijk bedankt voor uw review, dit stellen wij ten zeerste op prijs!
We leven helaas in een rare tijd wat betreft leveringen en het betreurt ons dat wij uw bestelde product niet op tijd konden leveren. Wij hebben daarom natuurlijk alle begrip voor uw keuze de bestelling te annuleren.
Desondanks nogmaals bedankt, wij hopen u in de toekomst weer van dienst te mogen zijn!
AlgemeenHet betalingsproces was zoals verwacht. Niets bijzonders, maar ze laten je wel betalen voor producten die ze niet op voorraad hebben.
VerzendingOp de website stond niet dat het product niet op voorraad was. Maar na 1 dag gaven ze aan dat ze het product niet op voorraad hadden en nam de levertijd met minstens een week toe.
Hartelijk dank voor uw review.
Wanneer wij een product niet voorradig hebben maar nog wel binnen komt of bij onze leveranciers bestelbaar is, zal deze bestelbaar blijven; in veel van dit soort gevallen kan levering snel plaats vinden.
Wanneer wij een product niet voorradig hebben en er een wachttijd op zit (Mits deze al bekend is), staat dit op de website vermeld. Mocht het niet duidelijk zijn geweest dat uw bestelde product niet voorradig was op het moment van bestellen, dan willen wij daar onze excuses voor aanbieden; er wordt gewerkt aan een nog transparantere weergave van beschikbare voorraad.
Desondanks, nogmaals bedankt voor uw bericht. Wij hopen u in de toekomst van dienst te mogen zijn.
AlgemeenAfwijkend bestelproces, levertijdindicatie die niet klopt (verzending de volgende dag blijkt drie weken). Was niet bekend met deze shop en zal er ook nooit meer iets bestellen.
KlantenserviceKlantenservice heeft vrij snel een reactie gestuurd. Order zullen ze annuleren en geld storten ze binnen een paar dagen terug. Helaas voor mij niet voldoende om nog een keer deze shop te proberen. Wellicht was er een alternatieve printer wel leverbaar op korte termijn (meedenken met je klant) of een korting voor de volgende bestelling (klantbinding). Voldoende afhandeling maar ze hebben aan mij geen klant gewonnen.
Hartelijk dank voor uw review.
U heeft hier gelijk in; het is helaas zo gebleken dat er een systeemfout plaats heeft gevonden in de doorkoppeling naar ons systeem vanuit de leverancier. Er is een voorraad weergegeven welke helaas niet meer vrij was; deze fout wordt op dit moment gecorrigeerd.
Dit betreurt ons, onze oprechte excuses voor dit ongemak.
Algemeen̶D̶e̶ ̶p̶r̶i̶j̶s̶ ̶w̶a̶a̶r̶ ̶z̶e̶ ̶m̶e̶e̶ ̶a̶d̶v̶e̶r̶t̶e̶r̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶n̶i̶e̶t̶ ̶d̶e̶ ̶c̶o̶n̶s̶u̶m̶e̶n̶t̶e̶n̶p̶r̶i̶j̶s̶!̶
̶k̶i̶j̶k̶ ̶b̶v̶ ̶[̶u̶r̶l̶=̶h̶t̶t̶p̶s̶:̶/̶/̶t̶w̶e̶a̶k̶e̶r̶s̶.̶n̶e̶t̶/̶p̶r̶i̶c̶e̶w̶a̶t̶c̶h̶/̶1̶5̶0̶8̶3̶4̶2̶/̶i̶n̶t̶e̶l̶-̶n̶u̶c̶-̶1̶0̶-̶p̶e̶r̶f̶o̶r̶m̶a̶n̶c̶e̶-̶n̶u̶c̶1̶0̶i̶3̶f̶n̶k̶.̶h̶t̶m̶l̶]̶h̶t̶t̶p̶s̶:̶/̶/̶t̶w̶e̶a̶k̶e̶r̶s̶.̶n̶e̶t̶/̶p̶r̶i̶c̶.̶.̶.̶r̶f̶o̶r̶m̶a̶n̶c̶e̶-̶n̶u̶c̶1̶0̶i̶3̶f̶n̶k̶.̶h̶t̶m̶l̶[̶/̶u̶r̶l̶]̶
̶g̶a̶ ̶j̶e̶ ̶o̶p̶ ̶d̶e̶ ̶s̶i̶t̶e̶ ̶k̶i̶j̶k̶e̶n̶ ̶a̶l̶s̶ ̶p̶a̶r̶t̶i̶c̶u̶l̶i̶e̶r̶ ̶z̶i̶e̶ ̶j̶e̶ ̶e̶e̶n̶ ̶h̶e̶e̶l̶ ̶a̶n̶d̶e̶r̶ ̶b̶e̶d̶r̶a̶g̶.̶
Na mijn melding is dit snel aangepast, top reactie!
Bedankt voor uw review.
Dat er een andere prijs benoemd werd, is om het feit dat er in eerste instantie een pricing-error doorgevoerd was vanuit de leverancier; een foutieve prijs is benoemd (Dit is duidelijk te zien wanneer de prijzen worden vergeleken met andere prijzen online), echter is dit zeer kort hierna alweer gecorrigeerd. Het feit dat een andere bron deze prijs voor een bepaalde tijd nog weergeeft (Hier hebben wij geen invloed op) en u dit oplichting noemt, betreurt ons ten zeerste. Onze oprechte excuses dat dit zo op u over is gekomen.
AlgemeenBeetje wisselende ervaringen hier. Sommige orders probleemloos, maar recent vielen me wat zaken op.
Ik heb best begrip voor tijdelijke problemen met voorraadinformatie als het druk is. Wanneer op de site echter dagenlang "X stuks over" bij een product blijft staan terwijl je na betaling "voorraad verwacht per (datum)" ziet, dan komt dat vreemd over. Hoewel het nog binnen de 'vertragingen door huidige situatie' lijkt te vallen wekt de formulering van de meldingen de indruk dat ze wel weten of er voorraad is maar dat niet correct op de site melden.
Wat ik ook opmerkelijk vond is dat je bij het aanmaken van het (verplichte) account wel kunt aangeven of je wel/geen nieuwsbrief wilt ontvangen, maar dat nergens wordt gemeld dat je op de achtergrond ongeacht je nieuwsbrief-keuze altijd voor een catalogus en gepersonaliseerde aanbiedingen wordt aangemeld. Bijna dankbaar voor die tegenstrijdige voorraadinformatie, anders was ik niet verder in m'n account gaan rondklikken en had ik dit niet gevonden.
Denk dat m'n punt is dat beide zaken de indruk wekken van het (al dan niet bewust) 'doseren' van informatie richting klanten, wat niet echt lekker overkomt.
Vriendelijk bedankt voor uw bestellingen en natuurlijk ook voor uw review.
Helaas gebeuren er deze dagen veel onwennige dingen wat betreft voorraden, leveringen, leverdata, etc.
In enkele gevallen hebben wij voorraad liggen bij een partner/distributiecentrum. In het geval wij een bestelling ontvangen van een van deze producten, horen deze direct geleverd te kunnen worden. Door de huidige crisissituatie kan dit helaas wel eens verkeerd gaan; of het nou een vertraging in de verzending is, of een voorraadverschil wat niet op tijd en correct door wordt gegeven. Dit betreurt ons ten zeerste, u heeft hier natuurlijk gelijk in en dit is voor ons een punt van overleg en verbetering.
Wat betreft uw tweede punt willen wij onze excuses aanbieden; wij willen deze indruk niet bij u opwekken en zullen dit natuurlijk ook meenemen in de aankomende overleggen.
Desondanks, nogmaals bedankt en wij hopen tot in de toekomst.