tink.nl

Gebruikers over webshop tink.nl

Goede Website, interessante prijzen, goede feedback via de klantenservice, bestelstatus soms wat verwarrend.

*Review aangepast uit eigen beweging na ontvangst van bestelling,

Op zich goed. Tink geeft wel vroegtijdig status Verstuurd aan, terwijl de vervoerder een aantal dagen daarna nog laat weten het pakket nog niet eens in ontvangst te hebben genomen, Dit werkt verwarrend.
Na ontvangst blijkt dat het pakket goed en netjes is verpakt.

* Review aangepast uit eigen beweging na ontvangst van bestelling,

Via chat heb ik contact gehad met Tink. Ik werd zeer vriendelijk te woord gestaan met de mededeling dat ze de verwarrende status qua versturen zouden uitzoeken en me zouden informeren. Later op de dag kreeg ik inderdaad nog een nette mail. Goede en correcte berichtgeving,

Goede prijs/ kwaliteit verhouding. Aankoop info via helpdesk en expert zijn goed toegankelijk en duidelijk.

Levertijd wad conform info (1-3 werkdagen)op de site. Goed verpakt. Via UPS ging ook goed. Levertijd zou wat sneller kunnen.

Vriendelijk servicegericht en deskundig.

Eenvoudig en wat je mag verwachten van een normale webwinkel. Zou nog wat simpeler hebben gekund als je van een andere bestaande inlog gebruik had kunnen maken.

TADO thermostaatknoppen en nest mini kwamen met 2 verschillende bezorgdiensten. Beetje onhandig. Verder prima en snel geleverd.

Super aanbod (/prijs) en alles binnen no-time geleverd, zelfs met een gratis extra Google Nest Mini!

Snel en correct afgeleverd

De website ziet er uitstekend uit en is zeer informatief (Tado product). Het enige, voor mij, grote minpunt is, is dat je hen niet telefonisch kan benaderen voor advies bij je aankoop. Helaas heb ik daardoor een bedrade versie besteld, maar wilde toch de draadloze. Had voorkomen kunnen worden door even snel overleg te hebben.

Het product was goed verpakt en de levering, vanuit Duitsland, werd binnen 3 werkdagen bij mij thuis bezorgt.

Zoals reeds eerder vermeld, ontbreekt de mogelijkheid om even snel telefonisch contact met hen te hebben.

De ervaring begon goed. Ik kon digitaal een afspraak inplannen met een medewerker om meer informatie te krijgen over het product dat ik wilde kopen. Een systeem van Tado. Na dit advies gesprek besloot ik over te gaan tot koop van dit product ter waarde van 430 euro. Binnen een week na aankoop ging de verkoopprijs 70 euro omlaag. Ik kon hierover niet per telefoon in gesprek, maar er werd gelukkig snel gereageerd via mail. ze gaven aan dat ze geen credit bon wilden maken voor het bedrag en dat ik het maar terug moest sturen en opnieuw voor de goedkopere prijs moest bestellen. Ik heb dit dan ook gedaan, maar vind het niet getuigen van een goede service of mee denken met de klant.

Word verzonden met UPS... Heeft weinig service punten. Verwerking van de order duurt nog best wel lang.

niet mee denken met klanten zoals omschreven in algemene beoordeling, niet per telefoon bereikbaar.

Scherpe prijzen. Paar keer wat besteld, oa een Tado set, dat werd snel geleverd, zonder problemen. Op 21 december een Sonos ARC+Sonos Sub 2.0 en 2x Sonose One SL besteld, maar die wordt waarschijlijk pas ergens in maart (!!) geleverd.

Op 21 december een Sonos ARC+Sonos Sub 2.0 en 2x Sonose One SL besteld.

De twee Sonos One SL's werden de volgende dag verzonden. Bij bestellen zag ik al wel dat de Sonos ARC en Sonos Sub 20-25 werkdagen levertijd hadden. Toen die bijna voorbij waren wat heen en weer gemaild, zonder een echt duidelijk antwoord, kreeg ik op 18 januari een mail dat de ARC en Sub 3.0 pas in maart (!!) geleverd gaan worden. Als compensatie kreeg ik een Philips hue White E27 Bluetooth - Ledlamp, maar daar zit ik eigenlijk niet echt op te wachten.

Erg vervelend dat ik zo lang moet wachten op mijn Sonos spullen, ik zag dat er hier en daar wel wat problemen met Sonos waren, maar inmiddels is het bij veel winkels weer gewoon goed leverbaar en wordt het de volgende dag geleverd..

Reactie op mails ongeveer binnen een dag en vooral vriendelijk.

Prima shop en snel geleverd. 1 puntje van aandacht is dat ze een relatief grote doos gebruikte voor een klein pakketje. Had in een brievenbus pakketje gepast.

Alles verliep prima en het was op tijd geleverd.Produkt was goed verpakt en werkte prima.

Prima produkt.

Overzichtelijke site met breed aanbod. Prijzen zijn goed, bestellen en afrekening gaat snel en eenvoudig. Aanrader!

Ondanks de chaos bij de pakketdiensten (jan 2021) keurig op tijd en snel geleverd!

Alles gaat digitaal, van orderbevestiging tot factuur en tracktrace updates. Prima!

Bestelling was snel geplaatst en levering was snel geregeld.
Ik wilde een bestelling annuleren, dat ging niet ondanks dat ik daar de volgende dag al op terug kwam. Dus nu moet ik het zelf retour sturen.
Verder geen enkele op - /aanmerking

Ik heb hier een honeywell thermostaat gekocht tijdens Black Friday. Mooie prijs. Helaas deed 1 van de drie thermostaten het niet. Die is inmiddels onderweg terug naar tink. Voor wat betreft de communicatie wat het wel een behelpen. In de eerste mails kreeg ik wat replies waaruit ik opmaakte dat ze niet begrepen waar ik het over had. Daarna overgeschakeld naar engels. Dat werkte beter (maar nog steeds niet perfect).

Pakket werd niet al te lang na bestellen geleverd. Volgens mij kwam het wel uit Duitsland, dus niet binnen 1 dag geleverd. Dat had men wat mij betreft vooraf wel aan mogen geven.

Zoals al aangegeven. De klantenservice zou beter kunnen kijken naar wat er gekocht is en hoe te helpen. Bij het retour sturen werd ik bijvoorbeeld gevraagd om het serienummer van het te retourneren item toe te sturen. Dat kon ik nergens vinden en dat heb ik ook doorgegeven. Daarna was het goed retour te sturen zonder serienummer. ...inmiddels zit ik midden in een retourproces, ben benieuwd hoe dit af gaat lopen. Kan positief zijn, kan ook negatief zijn..

De kwaliteit van een (web)winkel wordt m.i. bepaald door de verlening van de service. Ik heb bij Tink een set Tado met Smart Thermostaat, bridge en twee thermostaatkranen en een Tado set met vier thermostaatkranen gekocht. De website en het bestelproces verlopen voorspoedig, evenals de bezorging.

Gewoon netjes en correct geleverd.

Bij de installatie, minder dan twee weken na ontvangst blijkt 1 thermostaatkraan niet te werken. Een typisch geval van DOA. Kennelijk komt dit weinig voor bij Tink want ik kon een RMA service nergens op de website vinden, wat natuurlijk ook aan mij kan liggen. Dan maar een e-mail gestuurd en na twee dagen krijg ik een e-mail terug dat ik de gehele set moet terugsturen, ik mocht zelf beslissen welke set ik zou retourneren. Uiteindelijk besloten om de startset te retourneren omdat ik het loshalen van de reeds geplaatste thermostaatkranen niet zag zitten. Na twee dagen kreeg ik het retourformulier gemaild met de mededeling dat het omruilproces of reparatie van de thermostaatkraan twee weken kan gaan duren. Ik laat graag aan de lezer over om hierover een oordeel te vellen. Ik begrijp de logica niet van het terugsturen van het hele pakket in plaats van de defecte kraan.
Ik ben benieuwd hoe lang ik moet wachten op een nieuwe of gerepareerde set of kraan. Vandaar mijn slechte beoordeling van het RMA-proces, niet de vriendelijke toon van e-mails.

Scherp geprijsd en de bestelling is snel geleverd. Helaas is een deel van de bestelling verkeerd geleverd. Nu al anderhalve week en vele mails verder en ondanks meerdere toezeggingen dat het geregeld zou worden is het nog steeds niet opgelost.

Snelle levering.

Er wordt vriendelijk en snel gereageerd op mijn (deels) verkeerd geleverde bestelling. Inmiddels echter anderhalve week en vele mails verder. En ondanks meerdere toezeggingen dat het geregeld zou worden is het nog steeds niet opgelost. Om wanhopig van te worden! De hele handel terugsturen kan ook niet aangezien de producten niet matchen met mijn bestelling!

Op zich loopt alles OK, maar de track and trace via UPS is een ware ramp.

Waardeloos bedrijf.Bestelling gedaan van veel producten. Doos komt binnen. Mist een artikel. Op de pakbon is het artikel wel afgetekend, zogenaamd door 2 controleurs. Inkt en handschrift van beide checks zijn exact hetzelfde.

Probeerde te bellen. Geen telefoonnummer! Wat?? Mailen, dan maar. Ik moest het bewijzen met foto's. Lastig te bewijzen dat je iets niet gehad hebt! Gelukkig was de omdoos helemaal vol en kon het artikel er niet eens bij. Dus foto gemaild.

Vervolgens hoor je niks! Het is nu drie weken later en ik heb nog steeds niets!

Eerste keer dat ik bij Tink iets bestelde (vanwege de lage prijs), maar zoals altijd: goedkoop is duurkoop.. Nooit bestel ik hier nog iets! Ik ga voortaan naar CoolBlue. Daar koop ik al jaren mijn producten en die weten wat service is. Daar betaal ik graag meer voor!

Edit 1: ik heb de waardering iets verhoogd. Omdat ik, na aanleiding van deze review, een bericht van de winkel heb ontvangen en ze daarna het missende artikel hebben toegestuurd. Dus uiteindelijk is alles goed gekomen, maar het hele proces vond ik erg slecht. Bovendien vraag ik me af of het ook goed gekomen was als ik deze review niet geschreven had. Want na het plaatsen van de review werden ze ineens heel vlug.
(Edit 23-12-2020: ik heb de reactie van Tink hieronder gelezen. Zij schrijven dingen die niet kloppen, maar is de moeite niet waard om inhoudelijk te bespreken. Conclusie: uiteindelijk is het goed gekomen, maar ik durf er niets meer te bestellen.)

Artikel miste en was toch 2x afgetekend bij controles op de pakbon. Vervolgens moet ik bewijzen dat ik het niet gehad heb.

Kunt ze niet bellen. Als je mailt, krijg je hooguit eens per week een reactie terug met een zoethoudertje. Er wordt niets ondernomen! Edit: uiteindelijk is het goed goedgekomen na plaatsing van deze review.

Hallo TweakersIsMyName,

We betreuren het ten zeerste dat je bestelling bij ons niet vlot is verlopen.

Je hebt door een logistieke fout een verkeerd pakketje ontvangen. Dit komt natuurlijk ontzettend zelden voor en het spijt ons dat jij dit hebt moeten ondervinden.

Om je zo snel mogelijk verder te helpen, vragen wij inderdaad om een foto van de ontvangen artikels, inclusief de doos en de pakbon op te sturen - natuurlijk niet van de ontbrekende artikels. Op die manier kunnen wij overzicht krijgen van de situatie en bepalen wat er is foutgelopen, wie er aansprakelijk is en hoe we deze het snelst kunnen oplossen met het oog op jouw tevredenheid.

Qua bereikbaarheid zou er eigenlijk geen probleem mogen zijn. Onze gemiddelde antwoordtijd bedraagt minder dan 24 uur, uitzonderlijk iets langer tijdens heel drukke periodes - daar vragen we dan ook om begrip naar onze klanten toe en geven we op het contactformulier alsook in de bevestigingsmail aan dat de reactie iets langer op zich zou kunnen laten wachten. Hoe dan ook kan iedereen steeds op een reactie binnen de 48 uur rekenen tijdens de werkuren. Je kunt vanaf nu ook steeds via de chatfunctie rechtstreeks met ons communiceren tussen 10 en 16 uur.

We verontschuldigen ons nogmaals voor het ongemak en willen je op het hart drukken dat we ernaar streven om iedereen zo spoedig mogelijk verder te helpen.

Vriendelijke groetjes
Jouw tink-team

Betaling ging wat warrig maar kwam uiteindelijk goed. na een paar keer proberen ging het wel goed.

Heb een Tado set gekocht bij Tink. 1 radiotorknop is niet goed( reserve knop). Nu moet ik een hele set van 4 radiatorknoppen retourzenden. Er komt geen oplossing voor het wisselen vanuit tink, dit gaat ongeveer 2 weken duren volgens hun.. Ik heb de knoppen aan iemand geven die het had nodig had. Lijkt me makkelijk om 1 knop te wisselen daar ook enkele knoppen in een verpakking bestaand.

Je kunt ook meedenken met een klant en je proberen te verplaatsen in het probleem van de klant.

Waardeloos.
Product bestellen gaat prima, rest van de service is waardeloos. Naast smart home producten kunnen ze beter investeren in smart medewerkers en smart vervoerders.

verzending gaat rechtstreeks vanuit de fabriek (denk ik) in Duitsland. Ze maken gebruik van UPS, die in Nederland te klein is voor vervoer naar consumenten.
Wanneer je onverhoopt niet thuis bent (je kan je agenda niet vrij maken als je niet weet wanneer iets bezorgd wordt), dan weet je totaal niet waar je product terecht komt. In mijn geval bij een afhaalpunt aan de andere kant van de stad, en dat afhaalpunt is bij een consument. En die consument heeft ook nog een leven en is dus niet altijd aanwezig. Gevolg: ik kan never nooit meer aan mijn product komen. Tink, maak gebruik van normale vervoerders in Nederland of verkoop gewoon niet aan Nederlandse klanten. Dit werkt niet!

Het zou een dag of 5 duren voor het product verzonden zou worden, niet erg op zich. Helaas kreeg ik al dezelfde dag een UPS track&trace code, die daarna dagen niet veranderde. Wel kreeg ik de vraag om hier een review te plaatsen. Dus na een aantal dagen maar aan Tink gevraagd of e.e.a. wel goed ging. Helaas kreeg ik een sarcastisch mailtje waarin ze vertelden dat ik maar geduld moest hebben, dat ik binnen enkele dagen een T&T code zou krijgen. Die ik dus al dagen in mijn mailbox had. Tink heeft duidelijk zijn zaakjes niet op orde!
Ik zit nu nog steeds op mijn bestelling te wachten, hopelijk komt Tink met een oplossing, bijv het herzenden van het product.

Makkelijk bestelling plaatsen, overzichtelijk proces. Gewoon prima in orde. Wilde uiteindelijk een deel annuleren. Tijdige respons klantenservice en netjes afgehandeld

Voor het eerst wat besteld bij tink en had meteen een slechte ervaring.
Had op 30 november op een maandagmiddag een bestelling geplaatst. Website is niet voorzien van een voorraadindicatie noch een levertijd. Ik had de indruk dat alles wat op hun site staat gewoon op voorraad is.
Kreeg vervolgens op 1 november in de middag een verzendlabel in de mail van UPS. Paar minuten later gevolgd met een e-mail met een factuurdatum van 30 november.
Op woensdagmiddag 2 november kreeg ik een statusupdate dat de order vertraagd is en dat ze op een levering wachten uit het buitenland. Verwachte leverweek(!) of in hun woorden; "de week van 14 december".

Vanmiddag om 16:00 een mail gekregen of ik een beoordeling wil geven op tweakers. Dus bij deze.

Samengevat:

• Voorraadindicatie niet aanwezig.
  • Vermoedelijk geen eigen magazijn voorraad. (waarschijnlijk Manufacturer Storage and Direct Shipping.)
  • Geautomatiseerde mails in verkeerde volgorde (waarschijnlijk omdat het een Duits bedrijf is en ze niet Nederlands machtig zijn)

Scorekaart voor tink.nl