Toolnation

Gebruikers over webshop Toolnation

De reviews van anderen waren al niet mals, maar ik had zonder te kijken een stuk elektrisch tuingereedschap besteld,.. en betaald. 800 euro met iDEAL vloog in een paar seconden de deur uit. Wat dat betreft ging het bestellen en betalen gewoon soepel. Het apparaat was verder nergens in Nederland te koop, en ik was trigger-happy...

Week na de bestelling een slap automatisch(?) mailtje dat de levering waarschijnlijk vertraagd is, dat ik ze vooral niet moet lastig vallen daarover en dat er vanzelf updates per mail komen.

Maar, nergens anders te bestellen en ik kon prima nog wel even zonder het gereedschap. Dus, ondanks de 800euro die niet meer op mijn rekening stond maar geduldig gewacht en mijn tijd met andere dingen gevuld.

Na precies 1 maand vond ik het toch wel lang genoeg geweest en hebben we telefonisch contact op genomen. Deze drempel duurde 1uur en 53 minuten aan wacht en beltijd. Vriendelijk persoon gesproken, maar wel een half antwoord en het bericht dat we alleen via een webformulier op de site de order konden intrekken. Webform ingevuld en verzonden en 2 dagen later een bericht dat het ontvangen was. 3 werkdagen later geld weer netjes teruggestort op mijn rekening.

Natuurlijk weet ik niet of ik wederom een uitzondering ben, en dat alle tevreden klanten geen reviews schrijven,... Maar zoals Toolnation werkt kun je ook voor bank spelen met een koop tussentijds kapitaal.

Ik ben achteraf vooral blij dat ik als particulier besteld heb.

Er valt niets te onderbouwen aan de verzending. Het bestelde goed is nooit geleverd

Wel vriendelijk, maar tijdens het gesprek werd zogenaamd even contact opgenomen met de groothandel. Voelde als onzinverhaal.

Wederom wordt de bestelling niet binnen de beloofde tijd geleverd klantenservice telefonisch onbereikbaar, zelf na ruim een uur wachten. Voor klanten die het betreffende product nu aan willen schaffen staat er direct leverbaar, maar ik krijg, waarschijnlijk omdat ik minder heb betaald dan de huidige prijs, te horen dat het nog wel even kan gaan duren. Oplichters!

Werd niet geleverd zoals afgesproken, wat kan ik er nog meer over zeggen? Geen zaken mee doen.

Geen telefonisch contact mogelijk, per e-mail random reactie. Wat kan ik er nog meer over zeggen?

Review uit eigen beweging.
Bij toolnation een makita heggenschaar gekocht. Pas na bestelling zag ik de negatieve reviews vanwege leveringsproblemen. Ik had er gelukkig geen haast mee dus keek het even aan. Website prima (oogt betrouwbaar daarom niet direct ervaringen gezocht). Prijs concurrerend en bieden extra garantie.
Goede mails over bestelling met factuur. Heggenschaar zou bij 1-3 werkdagen verzonden zijn en was inderdaad binnen 3 dagen met DHL geleverd. Goed verpakt, compleet, nieuw product en werkt super.
Ik snap dat 1 positieve ervaring nog geen zomer maakt maar wilde wel even kwijt dat mijn ervaring dus prima was.

Vlot met DHL en dus binnen beloofde termijn. Ook goed verpakt en nieuw, onbeschadigd artikel.

Na lang twijfelen en al eerder kijkende bij bouwcentra besloten een Skil 1340aa zaagtafel aan te schaffen. Helaas nergens meer in de aanbieding maar bij Toolnation.nl wel. Direct leverbaar (verzonden binnen 1-3 werkdagen) dus besteld rond het middag uur.
6 dagen later een mail: De bestelling is vertraagd...
(Op de website nog gewoon direct leverbaar overigens.)
Bij de vraag wat de verwachte levertijd is krijg je als reactie 'zo spoedig mogelijk'. Je weet wat je voorraad is zou je zeggen maar dat matched schijnbaar niet met de website.

Een week later nog steeds radiostilte, 2 pogingen gedaan om de order geannuleerd te krijgen. Die bevestiging komt vervolgens in het Engels van Toolnation.eu met een gescande tekst waarbij de Nederlandse shop vermeld staat en Toolnation.de als website.
6 dagen later uiteindelijk het geld terug.

Al met al een drama, onbetrouwbaar. Loop er met de grootst mogelijke boog omheen.

Reacties zijn relatief vlot maar inhoudelijk niets zeggend. Vragen over levertijden van je order worden niet serieus beantwoord.

Ik schrijf nooit reviews maar deze webshop is zo teleurstellend dat ik aan ieder afraad hier te bestellen. Tot drie keer toe iets besteld dat ruim buiten de verwachte levertijd werd geleverd. Bij de laatste bestelling was een Bosch cirkelzaag "direct leverbaar". Omdat wij een klus hadden ingepland met dit artikel moesten we het die week binnen hebben. Maar het kwam niet, ook niet na telefonisch contact (gebrekkig Engels sprekend iemand).

Toen direct een alternatief gezocht en gevonden voor aanzienlijk goedkoper (€75 vs €125 bij Toolnation) en direct de volgende dag geleverd. Dus we verzochten Toolnation de bestelling te annuleren want er was nog steeds niets verzonden.

Reactie: Nee, doen we niet want "zakelijke bestelling", "valt onder zakelijke wetgeving". Ze denken niet mee in een oplossing en hebben nog steeds niet geleverd.

Levert niet volgens de verwachte levertijd en denk niet mee in een oplossing voor bijvoorbeeld deellevering

Ronduit onbeschoft en niet meedenkend met de klant. Verwijst naar de regelgeving voor zakelijke klanten.

Zeer teleurgesteld in Toolnation – Geen retour voor zakelijke klanten

Op 9 februari bestelden we een machine bij Toolnation voor geplande werkzaamheden. Na drie werkdagen was er nog steeds geen verzendbevestiging, waardoor we het apparaat bij THS Tools bestelden, dat binnen twee dagen leverde en een prima klantenservice bood.

Toen de bestelling van Toolnation uiteindelijk te laat arriveerde, wilden we deze retourneren. Tot onze verbazing weigert Toolnation retouren van zakelijke klanten, onder verwijzing naar wetgeving. Geen enkele andere webshop, zoals Fixami, doet hier moeilijk over.

Ik raad Toolnation sterk af voor zakelijke aankopen. Kies voor een leverancier die wel klantvriendelijk is.

Je hoort er 3 werkdagen niets van en er komt geen antwoord van hun support

Droge email dat ze geen retours aanvaarden met verwijzing naar nederlandse wetgeving inzake niet particuliere retours

Verschrikkelijk! Koop hier niet. Slechte klantenservice en doen niet wat ze beloven! Ze liegen en bedriegen. Klantenservice doet niets om klanten te helpen.

Leveren duurt maand ipv beloofde 3 dagen! Product is stuk bij aankomst. Koop ontbonden

Liegen en bedriegen. Geen afspraak mee te maken. Volgens de een is het product op voorraad en de ander beweerd dat het er niet is.

Bestel hier aub niet! Bespaar je de hoofdpijn. Je bestelling word niet op tijd verstuurd en contact is onmogelijk. Maakt niet uit welke vorm van contact. Bestel er niet je bent gewaarschuwd!

Ter aanvulling ze wachten totdat het op voorraad is en dan sturen ze het alsnog op terwijl je allang geannuleerd hebt. Daarna word er doodleuk contact gezocht met de boodschap retourverzendkosten is aan jou. Dit trucje word telkens weer toegepast. En jij zit weken maanden te wachten. Je besteld het elders en dan krijg je het alsnog toegestuurd met kosten en dergelijke hoofdpijn.

Er zijn tientallen duizenden vergelijkbare reviews kijk ook op trustpilot/google/trustedshops. Laat het niet gebeuren, gebeurt het toch zoek contact op met alle merken (makita dewalt bosch festool hikoki milwaukee) waarvan ze dealer zijn en breng ze op de hoogte van hun enorm slechte werk dit geeft die merken natuurljjk schade en daarom moeten ze weten wat toolnation doet! Samen zijn we sterker.

Leveren niet en zijn onbeschofty aan de telefoon als je ze aanspreekt op het niet leveren na verschillende belletjes.

Een voorbeeld van een hele slechte webshop

Simpel: leveren niet wat is besteld. Na bellen ook niet. Bellen met ze duurt een half uur., standaard 9e in de rij met een half uur wachttijd

Toezeggingen niet nakomen. Grote bek als je ze aanspreekt op het niet nakommen van hun leveringsverplichting

Bestelling geplaatst, gekozen voor artikelen die allemaal 'direct leverbaar' waren. Namelijk een schuurmachine en vier pakjes schuurpapier.
Bestellen ging heel eenvoudig.

Na 9 dagen kon ik twee pakjes schuurpapier ophalen in de pakketautomaat.
De rest van de levering volgde bijna een maand na bestelling.

In de tussentijd werd ik niet op de hoogte gehouden. Bij telefonische navraag waarbij ik in totaal 132 minuten met de klantenservice heb gebeld, zijn allemaal loze beloftes gedaan: het is vandaag verstuurd, nee het wordt morgen verstuurd, het komt volgende week binnen, het komt deze week binnen, u hebt het dit weekend in huis, we versturen het echt morgen, ik weet niet waarom het nog niet is verstuurd maar ga er achteraan.
Het lijkt of ik steeds iemand anders aan de lijn kreeg. De medewerkers zijn allemaal vriendelijk maar niemand kon me uitleggen waarom 'direct leverbaar' niet klopt. Ik had een paar dagen vrij genomen om het schilderwerk af te krijgen voordat het koud en nat wordt. Dat is niet gelukt.

Zoals al veelvuldig geschreven, wordt er niet op tijd geleverd.
Veel producten zijn helemaal niet op voorraad, dus die 1, 2 of 3 dagen....pure leugens!
Annuleren niet mogelijk, want na betalen krijg het binnen een fractie van een seconde de status in magazijn. Laat dat nou net de reden zijn dat je niet kunt annuleren!!!

Op Trustpilot geven ze reactie dat ze mij als klant niet kennen, ondanks verificatie met ordernummer. Tjonge, wat een oplichtersbedrijf! Te slecht voor woorden.

En trots dat ze zijn die Raymond en Daniel Gelders. Gewoon niks anders dan broers list en bedrog!!!

Ver wegblijven van dit waardeloze bedrijf !!!

Ze leveren weken later dan wat beloofd wordt. Alle levertijden op de website is een leugen

Ga gerust bellen, daar wordt je door de meest arrogante druiloor het bos ingestuurd.
Dat zo'n achterlijk bedrijf met zulke slechte medewerkers nog bestaat zeg !

BESTEL HIET NIET (Levertijden kloppen niet en geen retouren)

Deze webshop accepteert geen retouren voor zakelijke aankopen. Hoewel dit technisch gezien volgens de wet mag, is het wel zeer ongebruikelijk. Bij andere webshops, groot of klein, heb ik dit nog nooit meegemaakt. Klantenservice wilde mij ook niet helpen. Houd hier rekening mee bij het doen van aankopen. Verder was kwam de levering VEEL later dan aangegeven op de website.

Klantenservice laat was ook alles behalve vriendelijk

Twee producten besteld die beide veel later dan aangegeven verzonden werden (zogenaamd op voorraad)

Geen retouren voor zakelijke klanten ongeopende producten en erg onvriendelijke communicatie

Levertijden zijn indicatieve levertijden. Dat wil zoveel zeggen dat als er 1-3 werkdagen staat en het na 40+ dagen nog niet geleverd is men nog de handen in onschuld wast dat men daar ook "afhankelijk is van hun leverancier"

Bestel er maar niet, je wacht tot sint juttemis tot je het eventueel binnenkrijgt.

Eerlijk is eerlijk, wat er binnendruppelde was keurig verpakt, de mail wordt beantwoord en ze zijn daadwerkelijk bereikbaar. Maar je kunt je klus niet afmaken met de helft van het gereedschap toch?

Te laat maar goed verpakt in een nette doos, met keurige lever informatie

25 minuten wachten tot je iemand te spreken krijgt, die je ook niet kan helpen.

Hij was wel vriendelijk, dat moet ik nageven.

Ik wil jullie hierbij graag waarschuwen voor dit bedrijf. Mijn voornaamste reden hiervoor is dat ze voor zakelijke klanten geen retouren of herroeping accepteren. HIERDOOR KAN JE NIETS RETOURSTUREN EN GELD TERUGKRIJGEN!!
Dit is ook terug te vinden op de website.

Hier de tekst die ik in de mail ontvangen heb:
“Volgens de Nederlandse wet- en regelgeving hoeven wij retouraanvragen voor zakelijke aankopen helaas niet te accepteren. Voor zakelijke klanten geldt géén herroepingsrecht of wettelijke bedenktijd. Uw retouraanvraag wordt daarom niet door ons in behandeling genomen.

Meer informatie vindt u hier: https://www.toolnation.nl/ruilen-en-retouren

De levertijden niet realistisch. Een levertijd van 1 tot 3 dagen betekend dat het niet op voorraad is en het van de leverancier moet komen. Die 1 tot 3 dagen zijn dan nooit te redden en mijn ervaring is dat de levertijd dan ruim over de week heen gaat. Lullig als je iets nodig hebt voor een klus.. Lees AUB ook andere ervaringen van anderen, hieruit blijkt dat mijn ervaring (in de drukke decembermaand) niet opzich staat en dat het door velen wordt gedeeld.

De klantenservice reageert op zich snel maar met een beroerde boodschap. Zelfs een product wat ongeopend in verpakking zit wordt niet retour genomen.. duidelijk dat ze slecht het wettelijk minimum willen doen en totaal niet klantgericht zijn.

Toch maar eens tegenwicht bieden aan de negatieve reviews hier. Vorige week een Bosch GKS 85 cirklezaag besteld. Meerdere redenen om voor Toolnation te kiezen: ze hebben een vaste winkel en zijn daarmee niet enkel een dozen schuiver (Dirks Machines in Beek), ze zijn vaak de goedkoopste en in mijn geval ook, geen enkele partij heeft deze cirkelzaag op voorraad, voor half geld een zaagliniaal erbij en extra garantie.

Op woensdag besteld. levertijd zou 1 tot 3 werkdagen zijn. En feitelijk hebben ze daar ook aan voldaan, wanneer levertijd wordt beschouwd als het moment dat de machine wordt overgedragen aan de vervoerder.

Het enige wat ik dan wel het aan te merken is dat ik tot nog toe enkel de zaag geleverd heb gekregen, maar de liniaal nog niet. Via het webformulier navraag gedaan, en het blijkt inderdaad te kloppen. Zoiets wil je gewoon op voorhand weten. Bij mijn account zie ook wel gedeeltelijke verzending en dan is het met 2 items ook wel weer duidelijk.

Dit was overigens mijn vierde bestelling bij hun in 3 jaar tijd. Als je geen spoed hebt, of het komt bij andere leveranciers ook rechtstreeks van de fabrikant, is het een prima partij.

De zaag zit in een kunststof koffer die op zijn beurt weer in een knalgroene overdoos zat, met een stukje papier er naast tegen schuiven. Doos was onbeschadigd, dus complimenten voor DHL.

Liniaal nog niet ontvangen.

Wegens maar een deel van de levering ontvangen te hebben, het webformulier ingevuld. Wat een beetje jammer is, is dat je wel een melding krijgt dat het bericht is verstuurd, maar je krijgt geen kopie van het bericht.

Desalniettemin de volgende dag al een reactie, dus binnen de twee dagen die ze zelf rekenen.

Ik had een set accu gereedschap bij hun besteld welke direct leverbaar zou zijn. Na wachten heb ik zelf het initiatief genomen om te vragen wat de status is. Toen kreeg ik te horen dat het product niet leverbaar was.

Bij het voorstel om dan een ander product te kiezen werd deze suggestie eerst volledig genegeerd en vervolgens werd mijn order geannuleerd zonder overleg. Pas nadat ik al de credit nota had gekregen kwam pas antwoord op mijn vraag en dat die artikelen ook niet leverbaar zouden zijn (stonden tevens ook als leverbaar op de website).

Het lijkt alsof ze helemaal niks op voorraad hebben of de voorraad status op de website niet klopt. Dit zou mijn eerste bestelling bij Toolnation zijn geweest, maar dankzij de klantenservice ook tevens de laatste.

De klantenservice denkt niet met je mee en geeft geen antwoord op de vragen die je stelt.

Ik schrijf nooit online reviews, maar deze shop heeft mij zo slecht behandeld dat ik andere er voor wil waarschuwen.

Ik kreeg beschadigde producten van ze geleverd, ze doen er daarna alles aan om je te weerhouden om te laten retourneren (zoek voor de grap maar eens het retouradres op hun site). Als ik duur gereedschap bestel is het toch niet gek dat ik daar van alles onbeschadigd wil hebben…

Dan komt nog de grootste grap, na veelste veel emails eindelijk een retouradres en ik de spullen terug gestuurd in een stevigere doos (zodat ze niet nog meer beschadigen), gaan ze mij 60 euro in rekening brengen omdat hun toolnation doos er niet meer omheen zit, 60 euro voor een kartonnen doos…?!

Absolute scammers en vermijden als de pest!

Producten beschadigd geleverd en daarna af doen als “ach transport schade”, misschien pakken jullie de producten dan niet genoeg in? Wat een slecht bedrijf…

Een en al ellende, nog nooit zoveel moeite moeten doen om iets te “mogen” retourneren en daarna nog kosten in rekening brengen terwijl zij zelf beschadigde dingen leveren. Nog nooit zo’n slechte service ervaren.

Levertijden dramatisch. Op de website staat dat alles direct leverbaar of 2 tot 5 werkdagen levertijd beschikbaar is echter is dit niet het geval. We hebben een gevulde gereedschapskoffer en nog wat andere klein gereedschap besteld op 18 januari 2023 en die volgens de website 2 tot 5 dagen levertijd zou moeten hebben.

Het klein gereedschap hebben we inmiddels ontvangen maar niet binnen 2 tot 5 dagen maar eerder 2 tot 5 weken.

Op dit moment (06-03-2023) is de gereedschapskoffer nog steeds niet geleverd en volgens de mail die we van toolnation kregen is de verwachting dat het nog 3 weken gaat duren maar dit is een verwachting en geen vaste datum.

Jammer dat de website niet goed aangeeft wat de levertijden zijn waardoor je als klant eigenlijk verleidt wordt in het kopen bij dit bedrijf terwijl ze de levertijden nooit kunnen garanderen. De prijzen zijn wel oké maar als je iets snel nodig hebt zou ik toch ergens anders bestellen.

Voor ons is dit de laatste keer dat wij bij dit bedrijf bestellen omdat ze gewoon niet te vertrouwen zijn qua levertijden.

Slecht, viel me echt tegen. Ik begrijp ook niet dat dit bedrijf zo een hoge score heeft?? Heb een zaag besteld, op voorraad volgens de website, ik heb betaald en vervolgens gaat mijn bestelling "in behandeling" na 3 dagen mail gestuurd en gevraagd hoe dat zat...de fabriek had hem nog niet geleverd (was op voorraad) . Ik noem dit boeren bedrog....kansloos. Ik heb ook direct mijn bestelling gecanceld. Zal mij benieuwen hoelang het duurt voordat ik mijn geld terug heb.....

Duidelijk gevalletje eens en nooit weer.
Webshop heeft een ruim aanbod en scherpe prijzen maar de levertijdindicatie is enkel om klanten te trekken. Ik heb iets besteld dat 'direct leverbaar was', uiteindelijk na 3 weken bestelling in huis. Tussentijds is de levertijdindicatie op de site aangepast naar '1-5 werkdagen' wat dus ze dus ook bij lange na niet halen.

Direct leverbaar maar je moet er wel 3 weken op wachten. Set in deellevering geleverd waardoor eenvoudig annuleren ook niet zomaar mogelijk is.
Bestelling verder wel fatsoenlijk verpakt.

Lastig contact te krijgen met de klantenservice. Door sommige acties merk je dat ze de berichten gelezen hebben en er blijkbaar iets mee proberen te doen, maar daadwerkelijk antwoord krijg je niet.
Mocht de dame in kwestie tijd hebben gevonden om te antwoorden dan krijg je ook wel een fatsoenlijk bericht. Helaas slecht 1 maal gebeurd.

Scorekaart voor Toolnation