Gebruikers over webshop Toolmax
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenToolmax stelt zelf sets van een DeWalt body en willekeurige TSTAK koffer samen, wanneer je een officiële set koopt. Het bijbehorende exemplaar heeft een inlay die bij het apparaat hoort en perfect past, maar bij Toolmax kan je maar zo een koffer krijgen die zo ongeveer past. Rammelt je mooie gereedschap lekker door de koffer. Excuus is leveringsproblemen, maar dit (b)lijkt eerder een voor Toolmax financieel lucratieve actie. Melding gemaakt bij DeWalt zelf, die is ook niet te spreken is over deze praktijken. Afrader!
VerzendingIndien op voorraad goed, niet op voorraad duurt altijd langer dan op de site staat vermeld.
KlantenserviceHeb met veel moeite en na maanden wachten eindelijk de juiste bijbehorende (en bestelde) koffer ontvangen.
AlgemeenIk ben normaal niet zo van het reviews schrijven, maar begin er zo langzamerhand wel m’n buik van vol te krijgen bij toolmax.
Ik heb dinsdag 30 Mei een set van De Walt besteld, reden van bestellen is het kapot raken van m’n oude accu boormachine.
De oude had een klop functie en wilde dat op de nieuwe ook graag hebben hier heb ik dus ook op geselecteerd. Degene die ik uitkoos had dit volgens de website. (Over de volgende dag leveren voor 22:00 besteld laat ik me niet uit, heel de website staat er vol mee maar als je je bestelling bijna af hebt staat er donderdag pas leveren), enfin dit wist ik dus. Donderdag komt het set binnen (accu boormachine en slagtol) echter zonder klop functie.
Ik heb gelijk contact opgenomen en het verhaal uitgelegd ook de jongen aan de telefoon vond het vreemd dat dit zo was omschreven, hij zou wat alternatieven op de mail zetten en een retour label mailen. Rond 17:00 wel de alternatieven maar geen retour label. Ik dacht nog dat dat de volgende dag wel zou komen, dit laatste was dus niet het geval.
Dus wederom maar weer gebeld. Wederom aan de telefoon beloftes dat t geregeld ging worden en er een retour label zou komen, je raad het al helaas zonder resultaat.
Maandag zelf naar een retour aangemaakt op de site en s'avonds zelf op de post gedaan, bovenstaande vergezeld met nog 3 mails tussendoor waar nauwelijks of niet op wordt gereageerd. Wel ben ik terug gebeld dat t vervangende set op voorraad was en als de retour binnen was het snel geregeld zou worden.
Dinsdag, en woensdag maar afgewacht of de retour binnen zou komen en ik bericht zou krijgen.
Vandaag (donderdag) weer gebeld, en ja hoor Toolmax heeft een nieuwe website en een nieuw systeem, er kan dus wederom niks geregeld worden. Retour weten ze niet of hij binnen is. Het geheel komt erg stroperig over bij deze firma.
Er gebeurt niets uit eigen beweging, er moet overal achter aan gebeld worden. Telefonisch reageren ze wel op de mail zeer slecht.
KlantenserviceMail word niet of nauwelijks op gereageerd, telefoon wel. Krijg het gevoel dat je bij de klantenservice aan het lijntje word gehouden.
AlgemeenIk las de vorige (erg negatieve) review en dacht: dat is helemaal niet mijn ervaring. Dus wil ik wel graag wat rechtzetten.
VerzendingTen eerste kreeg ik een keer gewoon geleverd wat ik besteld had, zonder probleem en op tijd. Ten tweede was een keer verkeerd opgesomd wat er in de zending behoorde en toen kreeg ik dus niet alles wat ik verwacht had, maar na een paar mailtjes werd het ontbrekende zonder problemen nagestuurd, hoewel het dus eigenlijk niet bij het pakketje hoorde.
KlantenserviceZie hierboven: het kostte wel enige moeite om de vinger op de zere plek te krijgen, maar toen dat gelukt was werd de 'fout' na napluizen meteen erkend en de 'schade' zonder morren 'hersteld'.
Algemeenzonder klantenservice is een webwinkel waardeloos. Bij een fysieke winkel kan je altijd terecht. Een webwinkel moet enkel zien te reageren op een mail of telefoon van de klant. en zelf dat is hier teveel gevraagd.
Verzendinglevering op tijd zoals voorzien en de track and trace klopt.
KlantenserviceGeen klantenservice, je wordt absoluut niet verder geholpen. meerdere malen gemaild zonder enig reactie te krijgen.
Goedkoper dan de meeste, maar liever 10 euro meer dan 0,0 aan service
AlgemeenKomen levertijden absoluut niet na. Produkt besteld, zou snel leverbaar zijn 3-5 werkdagen staat op de site. Zit nu ruim erover heen. 2x gemailt, ja we weten het ook niet nog geen bericht vd leverancier. 3e keer maar eens gebeld. Zeer onvriendelijk te woord gestaan. Persoon bleef als een robot herhalen bestelnummer , bestelnummer en liet me niet eerst uitpraten met mijn verhaal. Totaal niet meedenkend. Uiteindelijk weet ik nu nog niks. Zou hier absoluut geen 2e keer meer kopen. Gelukkig via creditcard betaald.
KlantenserviceHuman robots achter de telefoon zonder empathie. Helpdesk wil niet luisteren en komt niet met oplossingen. U moet nog maar even wachten....
AlgemeenAccu klopboormachine besteld. Spijtig genoeg even problemen ondervonden via de online betaling (Belfius bank) enkel met mijn bank is er een fout in het systeem waardoor je betaling niet vlot verloopt. Via visa betaling geen enkel probleem nadien alles perfect geholpen geweest.
VerzendingPerfect verpakt en op tijd zoals gepland!
KlantenserviceHad een probleem met de betaling. Het geld ging van mijn rekening maar de bestelling was niet afgerond. Na de klantendienst tweemaal te bellen is alles perfect afgerond! Hopelijk lossen ze dit op zodat alles vlot verloopt vanaf de eerste keer.
AlgemeenInvalzaag bestelt bij Toolmax zeer scherpe aanbieding met 2 geleider rails. Al vaker bij Toolmax besteld zeer snelle levering en goed verpakt. email update van status prima in orde.
VerzendingBestelling was in 3 pakketten verstuurt prima verpakt
snelle levering, bij de bestelling kun je aangeven om zelfs een avond levering te doen zonder meerprijs
email updates ook prima geregeld zelfs per pakket te traceren,
AlgemeenGoed:
Prijzen, bestelproces, levering, fysieke winkel
Niet goed:
De website kan beter. Sorteren en filteren kan niet zinvol. Je moet van tevoren exact weten welke uitvoering je wilt hebben, want de website geeft niet duidelijk aan wat de verschillen zijn. Het zou helpen als er bovenaan de productpagina een paar regels staan over welke accu's / doos / functies / etc. bij welke uitvoering horen. Verder zal het de overzichtelijkheid ten goede komen, als verschillende uitvoeringen van hetzelfde product niet als individuele producten worden getoond.
Snelle levering op aangeven datum.
Binnen een etmaal vier mailtjes (waarvan drie van PostNL) met informatie waar het pakket is, is wellicht wat veel.
AlgemeenDe bestelde slagboormachine was slechts 130 euro geprijst met een verouderde afbeelding. De Bluetooth module connectivity was niet afgebeeld. Wel had ik deze erbij genomen. Volgende dag geleverd: volgens de specs en connectivity. Het bestelde product was bij Amazon in een nacht 32 euro duurder geworden. Toolmax was nog steeds hetzelfde. Uitstekend gedaan.
VerzendingSnel om 22:00 besteld volgende dag geleverd, met de grappige koerier Red me Pakketje. Nette communicatie over levering helemaal Top.
KlantenserviceDeze niet nodig gehad.
AlgemeenRuim aanbod, prima webprijzen.
Productomschrijving is warrig; soms in voltekst, soms in aparte velden, andere eenheden... On-site productvergelijking werkt daardoor niet fantastisch. Daar staat tegenover dat de productomschrijving in mijn ervaring uitgebreider is dan bij sommige andere webwinkels (Fixami,...). Ook filteren in objectcategorieën is in deze webshop meer gericht mogelijk dan bij concurrenten (!).
Tweemaal besteld vanuit België, voorjaar 2020.
Een vraag over retour werd vriendelijk en snel beantwoord.
AlgemeenMakkelijk en snel een makita accur boormachine kunnen bestellen voor een hele competitieve prijs. de gebruikelijke betaal opties welke je van een webwinkel mag verwachten en geen account nodig.
Enigszins twijfelde ik met het bestellen door de slechte reviews op tweakers. Vooral de reviews dat de producten al oud waren voordat deze bij de consumenten thuis bezorgd werden. (erg lang in het magazijn gelegen) Maar de producten zijn nog geen 3 maand oud (productie datum) dus dat viel mee reuze mee.
Ik heb geen ervaring met de klantenservice omdat bij mijn bestelling alles tip top in orde was.
De website claimt voor 22:00 besteld de volgende dag in huis. Mijn bestelling gedaan 21:55 en de volgende dag is mijn bestelling netjes bezorgd met Post nl. Dus geen negatieve opmerkingen.
AlgemeenTreurig wat betreft levering en eerlijkheid.
2 bestellingen gedaan:
1e keer besteld(2017) alles goed, op voorraad en direct verstuurd.
2e keer(2020), volgens de website zou het zaagblad snel leverbaar zijn 2-4 werkdagen.
Inmiddels is de bestelling van 3 Mei nog steeds niet gearriveerd, het is nu 27 Mei...
Tussendoor vraag gesteld (13Mei) wat betreft schatting echte levertijd. Ik had ze uitgelegd dat als dit zaagblad niet binnenkort komt (heb hem nu nodig) dat ik hem wel bij de Hornbach ophaal (3 op voorraad en goedkoper) ... Nee meneer hij komt waarschijnlijk vrijdag 15Mei...
Dus sturen ze op 19 Mei de restjes als deelzending, zonder zaagblad.
Weer een email gestuurd 25 Mei met vraag wat de status is.
Er word geeneens moeite genomen om mij te antwoorden.
Nu weet ik dat er altijd leverings problemen kunnen zijn, maar wees daar gewoon eerlijk over. Als ik dit had geweten had ik direct de bestelling gecancelled, dus ze hebben het voor elkaar ik betaal voor iets dat een maand nodig heeft om te versturen en ook nog duurder is!
Update 30 Mei, nog steeds geen reactie van Toolmax.nl
Ik denk dat ze te druk bezig zijn met positieve reviews te plaatsen ipv echt problemen aan te pakken
Update 4 Juni,
Geen bericht gekregen van Toolmax, dan maar het onderdeel van de bestelling geannuleerd. Volgende dag werd geantwoord dat de annulering verwerkt word... Dus ondanks de corona drukte zijn er wel mensen die het algemene emailadres in de gaten houden! En wat blijkt ze boeken niet de exacte kosten van het onderdeel terug maar 5 euro minder!
Bedriegers, leugenaars een bedrijf dat je een maand laat wachten en je ook nog eens 5 euro aftroggeld onder het mom van verzendkosten of iets dergelijks (ik heb geen uitleg gekregen en ga het ook niet meer vragen, ik krijg toch geen antwoord)
WALGELIJK, het gaat me niet om het geld maar de manier waarop...
NOOIT MEER HIER BESTELLEN.
Treurig wat betreft levering en eerlijkheid.
2 bestellingen gedaan:
1e keer besteld(2017) alles goed, op voorraad en direct verstuurd.
Dus sturen ze op 19 Mei de restjes als deelzending, zonder zaagblad.
Weer een email gestuurd 25 Mei met vraag wat de status is.
Er word geeneens moeite genomen om mij te antwoorden.
Update 30 Mei, nog steeds geen reactie van Toolmax.nl
Update 4 Juni,
WALGELIJK, het gaat me niet om het geld maar de manier waarop...
NOOIT MEER HIER BESTELLEN.
AlgemeenNIEUW???, ..... bij levering al 1 jaar en 6 maand oud. Op 20/01/2020 deze accu boormachine besteld. Vlugge levering op 22/01/2020. Datum op de machine is 07/2018 ?????????????????????????????? Dus al 1 jaar en 6 maand oud ?????????????????????????? Geleverd door Maxstore BE / Toolmax.nl. Zelfde adres. Dit bedrijf is "Actief sinds: 19 november 2018". Dus de machine is zelf ouder dan de activiteit van het bedrijf. Review gegeven op hun site. Wegewimpeld dat het normaal is dat materiaal zolang in magazijn kan liggen.
Verzendingvlug geleverd voor een machine van 1 jaar en 6 maand oud
KlantenserviceGeen service voor een machine van 1 jaar en 6 maand oud
AlgemeenIk geef eigenlijk nooit beoordelingen op internet maar deze webwinkel verdient het. Nee, ik krijg er niets voor terug maar wil eens een positief geluid over een webshop laten horen.
Ik zocht opbergboxen voor weinig geld. Toolmax was de goedkoopste. Ondanks niet op voorraad binnen een paar dagen in huis maar helaas kwam er 1 met een defect deksel. Foto's gemaakt, email naar de klantenservice en binnen 15 minuten antwoord met een kosteloze oplossing.
Ik zag vandaag dat ze ook op Tweakers te reviewen zijn en dat er nog niks stond. Is dat omdat er geen klachten zijn en positieve ervaringen niet gedeeld worden?
Snelle leverering ondanks niet op voorraad.
KlantenserviceWelke webshop komt binnen 15 minuten met een positieve reactie op een leveringsklacht? Ik heb t nog nooit meegemaakt. Misschien omdat het op Sinterklaasdag was? Keurige oplossing van het probleem, vervanging snel geregeld en geleverd. Chapeau!
AlgemeenBestelling online ging makkelijk, werd op de hoogt gehouden van voortgang. Helaas na 2/3mnd kreeg de werk tas (bs.r20pb) las van een defecte wielas. (in de garantie tijd) melding van gemaakt. Duidelijke uitleg gekregen hoe te retourneren, ben keurig op de hoogte gehouden van de voortgang en men heeft het prefect opgelost.
Verzendingwerd op de hoogt gehouden van voortgang.
KlantenserviceHelaas na 2/3mnd kreeg de werk tas (bs.r20pb) las van een defecte wielas. (in de garantie tijd) melding van gemaakt. Duidelijke uitleg gekregen hoe te retourneren, ben keurig op de hoogte gehouden van de voortgang en men heeft het prefect opgelost.
AlgemeenEen uitstekend werkende klopboor/schroef machine en alle onderdelen van de set werden meegeleverd. De levering was op tijd en zeer snel, had de volgende dag mijn bestelling al binnen.
Verzendingvoor 22:00 uur besteld en de volgende dag al binnen! zeer snelle levering.