Door Danijel Dercksen

Asus P750: robuuste smartphone

01-09-2008 • 17:32

24

Multipage-opmaak

Inleiding

Op de Cebit 2008 die begin dit jaar traditiegetrouw in Hannover gehouden werd heeft Asus een geheel nieuwe smartphone-lijn geïntroduceerd waarmee het zich opnieuw op de telefoniemarkt wil positioneren.

De meeste aandacht ging in Hannover uit naar de ZX1 'Lamborghini'-smartphone van de Taiwanese fabrikant, maar dat model is nog steeds niet verschenen. Er zijn aanwijzingen dat de ZX1 helemaal of tijdelijk geschrapt is, samen met de P560- en de M536-toestellen van Asus, omdat een belangrijk onderdeel technisch gezien niet aan de kwaliteitseisen van het bedrijf voldeed.

Hoe het ook zij, Tweakers.net neemt de krachtige P750 onder handen om te kijken of Asus met dit toestel de concurrentie met de reeds gevestigde smartphone-namen aan kan gaan. Het gaat hier om een Windows Mobile 6.0-toestel met 2,6"-scherm, 64MB ram en 4GB opslaggeheugen. De smartphone ondersteunt gsm, hsdpa, gprs en de in Nederland verdwenen edge-netwerktechnologie. Ook is er een gps-ontvanger aanwezig.

Asus P750 full

Specificaties

Asus P750
Processor en besturingssysteem
ProcessorMarvell PXA270 520 MHz
BesturingssysteemWindows Mobile 6.0 Professional
Geheugen
Rom256MB
Ram64MB sdram
Opslaggeheugen4 GB
Afmetingen en gewicht
113mm(l) x 58mm(b) x 18mm (d)
Gewicht130g inclusief batterij
Scherm2,6"tft-lcd, aanraakgevoelig, 240x320 pixels
Netwerken
Hsdpa384kbps upload, 7,2Mbps download
Gsm, gprs,edgeTri-band 900, 1800 en 1900MHz
Besturingsmogelijkheden
Asus Launcher
Aanraakgevoelig scherm
Connectiviteit
Bluetooth 2.0 met edr
Wifi 802.11b/g
Camera
Hoofdcamera3-megapixelcamera met autofocus
VideotelefoniecameraVga, cmos kleurencamera
Overige specificaties
GpsSirfstar III
Mini-usb, usb 2.0
GeluidIngebouwde microfoon, speaker en radio met rds
Accu1300mAh herlaadbare Li-polymeer
Standby-tijdTot 240 uur voor gsm
Spreektijd: Tot 6 uur voor gsm

Eerste indruk

De Asus P750 is de krachtigste smartphone uit de nieuwe lijn van de Taiwanese fabrikant. Het toestel is robuust en ligt lekker in de hand. De telefoon valt op door zijn relatief grote afmetingen, terwijl hij toch opvallend licht aanvoelt. Wat specificaties betreft doet hij niet onder voor concurrenten en Asus wil dan ook met de P750 laten zien dat het een plek verdient op de markt voor smartphones.

De Asus P750 wordt geleverd in een grote verpakking. Dit duidt er vaak op dat het toestel zelf ook wat groter is en dat blijkt dan ook het geval te zijn. Er is nog een andere reden dat de doos van het toestel zo groot is. De P750 heeft namelijk van Asus heel wat accessoires meegekregen. Zo zit er naast de gebruikelijke hoeveelheid kabels en snoeren ook nog een lederen hoes bij om de smartphone in te bewaren en is er ook een houder, inclusief oplader, voor in de auto aanwezig. De houder kan worden vastgezet aan het raam door middel van een zuignap. Overigens is de kwaliteit van de accessoires niet erg hoog. Zo is de hoes van matig materiaal gemaakt en is de houder niet erg stevig. Je hoeft ook weer niet niet bang te zijn dat het toestel van het raam afvalt, maar producenten als Nokia leveren gewoonweg betere kwaliteit houders bij hun toestellen.

Asus P750 2

De P750 zelf is een robuust toestel en doet enigszins denken aan een smartphone die gemaakt is voor uitvoerders die werkzaam zijn in de bouw. Het toestel ligt lekker in de hand en heeft geen storende vormen die vervelend kunnen aanvoelen tijdens het gebruik. Alles is netjes afgewerkt en er is bij de body een mooie combinatie gemaakt van zwart met vleugjes zilver. Het scherm ligt misschien wat diep in de body maar dit is zeker niet storend te noemen.

Wel zien we veel knoppen en gleufjes aan de zijkanten van het toestel. Zo is er geen afdekking aangebracht voor het geheugenslot waardoor er stof in het toestel kan komen. Bij ons testexemplaar werd geen geheugenkaart meegeleverd, maar we gaan er vanuit dat deze er bij de winkelversie standaard wel bijzit. Aan de rechteronderkant van het toestel treffen we een geheugenslot aan en daarboven zit de cameraknop, gevolgd door een ingebedde reset-knop.

De aan- en uitknop van de P750 is een beetje apart vormgegeven. Het is een schuivertje dat de gebruiker naar boven en naar beneden kan bewegen. Is de knop naar beneden geschoven dan gaat het toestel on hold. Hierbij wordt het licht van het scherm gedimd zodat je het beeld net niet meer kunt zien, terwijl je ook niets kunt intoetsen. De vraag is of deze functie nodig is aangezien je het toestel gewoon in stand-by kunt zetten door één keer de schuiver naar boven te brengen. De functionaliteit is identiek alleen wordt bij stand-by meer energie bespaard omdat het scherm hierbij helemaal uitgezet wordt. Vervolgens is er nog een klepje te bekennen waarachter een externe gps-antenne kan worden aangesloten en aan de linkerkant zit nog een voicedial-knop en een jogdial.

Asus P750 3

Software en toepassingen

Zodra je de Asus aanzet krijg je een helder blauw scherm te zien dat een logo van de fabrikant toont. Het toestel start snel op en is na een paar seconden klaar voor gebruik. Het home-scherm van de P750 oogt in eerste instantie erg druk; de lay-out van de verschillende applicaties en functies is erg onoverzichtelijk. Opvallend is ook dat er veel door Asus zelf geschreven programma's op de achtergrond meedraaien. Gelukkig maken ze het toestel niet trager maar of ze ook allemaal echt nodig zijn betwijfelen we.

Asus P750 screen 1 Asus P750 screen 2

Vanuit het home-scherm kunnen alle applicaties in principe binnen twee klikken benaderd worden, zo lijkt het, maar de lijst van applicaties wordt nog eens vereenvoudigd weergegeven door de Asus Launcher. Dit programma is een soort versimpelde HTC Launcher waarmee alle programma's en instellingen van de P750 nog efficiënter bereikt kunnen worden. Grafisch is het niet hoogstaand en vernieuwend is het zeker niet, maar het is wel doelmatig ingesteld en het werkt prima. Wat voor de Launcher geldt, is op het hele toestel van toepassing: simpel maar solide. Het toestel loopt dan ook niet vast, doet vrijwel direct wat je van hem vraagt en kent bijna geen vertragingen.

Asus P750 screen 5 Asus P750 screen 7

*Applicaties
De applicaties die op de P750 staan zijn bijna allemaal gericht op navigatie en productiviteit. Allereerst zijn er drie gps-programma's die interessant kunnen zijn voor de eindgebruiker. Zo heb je de 'GPS Catcher' waarmee je satellietposities op kunt halen om een snellere fix te krijgen met gps. Daarnaast is er de 'Location Courier' waarmee je de gps-positie van je huidige locatie kunt bepalen.

Asus P750 screen 4 Asus P750 screen 8

Verder is er de 'Travelog' op het toestel aanwezig. Dit is eigenlijk een veredeld geotag-programma waarmee je foto's kunt koppelen aan bepaalde coördinaten. Navigeren met dit programma is niet mogelijk aangezien er geen kaart wordt weergegeven. Dit brengt ons bij het grootste gemis wat betreft applicaties: navigatiesoftware. Het toestel is goed uitgerust voor navigatie en de ingebouwde gps-chip leent zich prima voor 'turn by turn'-navigatie zoals Tomtom of Route 66 biedt. Ook de meegeleverde accessoires duiden erop dat er eigenlijk een navigatieprogramma meegeleverd zou moeten worden, maar dat is jammer genoeg niet gebeurd.

Hardware en netwerk

Zoals gezegd kan de P750 wat specificaties betreft prima meekomen met andere toestellen uit dezelfde productcategorie. Er zijn een paar onderdelen die eruit springen bij dit toestel. Ten eerste is er de gps-chip die gemaakt is door Sirf Star. Deze chips staan erom bekend dat ze erg gevoelig zijn en goed presteren met navigatiesoftware. De Sirf Star 3-chips zouden zelfs net iets gevoeliger zijn dan de Qualcomm-chip die je in veel HTC-toestellen aantreft. Daarnaast is er de Marvell PXA270-processor die geklokt is op een snelheid van 520MHz.

Asus P750 4

*Processor
De Marvell PXA270-processor vinden we ook terug in de eerdere geteste HP iPaq 614. Net als bij dat toestel zorgt de PXA270 ervoor dat de P750 snel aanvoelt. Ook voor multimediataken is de P750 goed te gebruiken. Om dit te testen hebben we wederom een xvid-video met een videostream van 432kbps, een stereo audiostream van 96kbps en een resolutie van 320x180 pixels afgespeeld. Het afspelen verloopt vloeiend, hetgeen voor een groot deel te danken is aan de processor. Opvallend is wel dat er relatief weinig geheugen aanwezig is vergeleken met andere smartphones. De huidige toestellen kennen minimaal 128MB ram en sommige bevatten zelfs al 192MB ram of meer. Het tekort aan geheugen merk je vooral bij het afspelen van bijvoorbeeld Windows Media-bestanden. Dit verloopt niet soepel en het streamen van video over wifi gaat vaak goed maar soms ook net niet.

Asus P750 5

*GPS
De gps-chip op de P750 is zoals gezegd van Sirf Star. Het was opvallend om te zien dat de gps-ontvanger binnenshuis al vaak een fix had, terwijl een iPhone 3G en een HTC P3600 hier geen enkele satelliet konden waarnemen. Ook de nauwkeurigheid van de ontvanger is goed. Er is een gemiddelde afwijking van rond de 10 meter en vaak zelfs minder. Voor een navigatieapparaat is dat erg nauwkeurig en hier valt dus prima mee te navigeren. Tomtom Mobile 6 herkent de interne ontvanger zonder problemen en kan er goed mee overweg: wederom is de fix snel en goed. Dit komt waarschijnlijk mede door het meegeleverde 'Assisted GPS'-programma die de posities van de satellieten één keer in de drie dagen download en deze opslaat voor een snelle fix.

*Netwerken
Tegenwoordig beschikt bijna elke smartphone over hsdpa-connectiviteit en wifi en bij de P750 is dit niet anders. De P750 kan categorie 10 aan van gprs en categorie 6 van hsdpa waarmee de maximale snelheid 3,6Mbps down en 460kbps up bedraagt. Verder is ondersteuning voor wifi b- en g-netwerken aanwezig. Ontvangers die met n-netwerken overweg kunnen zijn nog weinig te vinden bij smartphones. De P750 schakelt tussen gsm en umts/hsdpa omdat de telecomaanbieders in Nederland nog geen volledige dekking met hun umts-netwerken bieden. In de telefooninstellingen is aan te geven met welk netwerk je wilt verbinden. Standaard staat het toestel op 'automatisch' ingesteld. Het toestel zoekt eerst naar een umts-netwerk. Indien umts niet beschikbaar is verbindt de telefoon met het gsm-netwerk.

Standaard maakt het apparaat geen verbinding met hsdpa-netwerken totdat je echt internet gaat gebruiken, dit doet hij de accu te sparen. Het veranderen van de netwerkinstellingen gaat gemakkelijk. Op het toestel zit een programma dat automatisch de juiste netwerkgegevens instelt. De instellingen zijn zowel voor internet als mms en worden normaal gesproken geactiveerd zodra je het toestel de eerste keer aanzet; bij de P750 mist deze functionaliteit echter zodat je dit handmatig of via een externe cab moet toevoegen.

*Camera
De 3-megapixelcamera van de P750 is niet van de hoogste kwaliteit. De buiten geschoten foto's zijn prima maar foto's die binnen zijn genomen op macroniveau laten een rare vervorming zien. Dit is bijvoorbeeld goed te zien aan de boven- en onderkant bij de foto van de iPhone. Ook is bij de foto van de Nokia de kleurweergave verre van optimaal. De buitenfoto is daarentegen wel van goede kwaliteit en mooi helder. De kleuren komen allemaal redelijk overeen met die van de werkelijkheid en de eerder geconstateerde vervorming is niet of nauwelijks aanwezig.

Asus P750 Camera 1 Asus P750 Camera 2 Asus P750 Camera 3

De benchmarks

*Benchmarks
We hebben de P750 onderworpen aan dezelfde benchmarkapplicatie die we bij eerdere reviews gebruikten. De Samsung i780 en de HTC Touch Diamond presteerden erg goed bij de voorgaande series, maar misschien lukt het de smartphone van Asus om de Samsung van de troon te stoten. We hebben opnieuw getest met SPB Benchmark, al is deze tool eigenlijk geschreven voor Windows Mobile 2003 en 5. Veel tests werken echter ook op Windows Mobile 6. Het nadeel is wel dat WM5-toestellen beter zullen presteren doordat de benchmarkapplicatie beter overweg kan met het filesystem en programma's van dat besturingssysteem en dat de software threads kan aanroepen die in Windows Mobile 6 gewijzigd zijn. Op GoT loopt een topic over deze benchtool waarin ook de nodige resultaten staan.

We hebben de tests uitgevoerd met verschillende toestellen, te weten de Asus P750, Samsung i780, HTC Touch Diamond en de HTC Tytn 2. Tijdens de test hebben we vooral de nadruk gelegd op de cpu-index, de graphics-index, de filesystem-index en tot slot de overall performance van de apparaten.

Allereerst bespreken we de cpu-index van alle genoemde apparaten. Voorheen was de Samsung i780 heer en meester op dit onderdeel en wederom weet Samsung een erg sterk resultaat neer te zetten ten opzichte van de Asus P750 en de andere toestellen. De P750 komt wel op een mooie tweede plaats, maar het verschil met de nummers drie en vier is vele malen kleiner dan het verschil met de nummer één. We wisten al dat de Samsung i780 goed zou gaan presteren ten opzichte van de rest omdat hij een nieuw type Samsung-processor heeft die klokt op 624MHz. Opvallend is dat de P750 beter presteert dan de Diamond die een toch wat snellere cpu heeft en ook over meer ram beschikt. De software van de Diamond belast de cpu echter zwaar en dat komt bij de resultaten naar voren. De P750 kent dit probleem niet of nauwelijks en het apparaat scoort dan ook goed bij deze test.

Asus P750 SPB 1

Hierna zijn we gaan kijken naar de graphics-index. We hadden al aangestipt de P750 wel mee kon komen op het grafische vlak, maar dat deze ging stotteren bij sommige videostreams. De benchmark laat dan ook zien dat de Asus P750 zijn Samsung- en HTC-concurrenten voor zich moet dulden.

Asus P750 SPB 2

Hierna nemen we een kijkje naar de file system-index. Dit onderdeel is interessant omdat zowel het geheugen als de cpu gelijktijdig getest worden. De HTC Diamond presteerde bij dit onderdeel erg goed, maar we hebben een nieuwe winnaar in de vorm van de P750. Dit is opvallend omdat de smartphone van Asus zowel een tragere cpu heeft als minder ram. De verklaring moet gezocht worden bij het besturingssysteem en de meegeleverde software. Onduidelijk is echter waarom de Samsung een slechte score neerzet. Zowel de cpu als het geheugen van de Samsung zijn op papier superieur.

Asus P750 SPB 3

Tot slot proberen we een algemeen beeld van alle toestellen te krijgen met behulp van de index. Opvallend is dat de Asus hier als grote winnaar uit de bus komt. Hieruit kunnen we concluderen dat de Asus P750 een erg snelle smartphone is. Op het grafische vlak is de P750 geen hoogvlieger, maar het apparaat compenseert dit met zijn overige eigenschappen.

Asus P750 SPB 4

Conclusie

De Asus P750 is een toestel dat het niet van zijn uiterlijk moet hebben maar vooral van zijn prestaties. De P750 is duidelijk het werkpaard van de smartphone-lijn van de Taiwanese producent. Het toestel is erg stevig en ligt goed in de hand. De knoppen van het toetsenbord zijn groot en prima te gebruiken. Al wint de body van het toestel geen schoonheidsprijs, er is wel gekozen voor stevig materiaal. De Asus P750 lijkt ontwikkeld voor mensen die veel in de weer zijn met hun toestel en deze wel eens laten vallen. De P750 is voor deze doelgroep in ieder geval uitermate geschikt.

Wel is het zonde dat er geen volwaardige navigatie is meegeleverd. Ook een teaser van navigatiesoftware konden wij nergens bespeuren en dat is raar omdat de P750 wel helemaal toegespitst is op navigatie. Zo zit er een uiterst gevoelige gps-chip van Sirfstar in en zijn er talloze accessoires meegeleverd om de P750 in de auto te kunnen gebruiken. Deze accessoires zijn overigens van matige kwaliteit en lijken niet bepaald duurzaam, terwijl de P750 wel een solide indruk geeft.

De software van de P750 is goed te noemen. Het is prettig dat de software niet of nauwelijks invloed heeft op de prestaties, waar andere telefoons daar we last van hebben. Wel moet gezegd worden dat de hoeveelheid software aan de karige kant is. Zo zitten er ongeveer zeven programma's op van Asus zelf en is de rest allemaal onderdeel van Windows Mobile. De essentiële applicaties zijn echter wel aanwezig.

Grafisch gezien is de software niet indrukwekkend en al helemaal niet vernieuwend. Het homescherm oogt wat druk en we kregen dan ook de indruk dat Asus te veel informatie op één scherm kwijt wilde. De Asus Launcher werkt naar behoren en via dat programma kun je eigenlijk je gehele smartphone beheren.

De conclusie luidt dat wie een smartphone zoekt zonder overbodige toeters en bellen en er zeker van wil zijn dat deze functioneert, met een gerust hart voor de Asus P750 kan kiezen.

Asus P750 full 2
Pluspunten:
+ Erg robuuste smartphone
+ Snel
+ Compleet geleverd wat accessoires betreft
+ Erg goede en gevoelige gps-ontvanger
+ Prettig prijskaartje

Minpunten:
- Grafisch niet optimaal
- Geen navigatiesoftware
- Camera kent vervorming
- Kwaliteit accessoires is matig

Reacties (24)

24
23
5
2
0
0
Wijzig sortering
Ik heb deze telefoon al een tijdje, en ik moet zeggen dat hij zeer goed bevalt.
Het idee van het schuifje aan de rechterkant is het schuifje eerst naar boven te halen en vervolgens naar beneden, zo staat de telefoon in stand-by (energiebesparing) en vervolgens op een hardwarematige keylock. Zo is het onmogelijk om een toets in te drukken, behalve als je gebeld wordt.
Het geheugen is aan de krappe kant, maar er zijn simpele tooltjes te vinden om het snel weer leeg te maken, zo kun je toch soepel navigeren/video's bekijken of multitasken.
Het stukje over de matige kwaliteit van de accessoires ben ik het niet helemaal met je eens, de auto houder en lader doen het uitstekend. Offroad gereden met GPS, en de houder gaf geen krimp, dat kon je toch niet zeggen van de Tomtom die een reisgenoot bij zich had.
En met een speciale rom is het ook nog eens mogelijk om het scherm op 480 x 640 te laten werken, geeft heel wat meer rust in het scherm.
Standaard zat er bij mij trouwens geen geheugenkaartje bij, zoals wel vermeld in de tekst. Navigatiesoftware ontbreekt helaas inderdaad.
er zijn simpele tooltjes te vinden om het snel weer leeg te maken
Wat een bagger OS is Windows Mobile als je dat soort tooltjes nodig hebt.
Jammer van het geheugen. 128MB is toch momenteel een must met wat meer applicaties open.
Opvallend is dus dat je het niet echt mist. De pda is erg snel voor zijn doen en alle meegeleverde software kan hij prima mee overweg. Alleen streamen gaat dus niet helemaal top en misschien dat daar de extra ram wel tot zijn recht zou kunnen komen. :)
ik ben het wel eens met de mensen die de stylus niet mogen. het is toch veel handiger om gewoon je vingers te gebruiken. hoeveel moeite moet het nou zijn om al die knoppen zodanig in te delen zodat ze groot genoeg kunnen zijn om alles met je vingers makkelijk te kunnen bedienen

De navigatie software vind ik altijd maar een beetje overbodig bij dit soort mobieltjes. Het scherm is toch nog altijd nét wat te klein om makkelijk en snel te kunnen zien waar je nou de afslag moet, hoe ver het is of wanneer je aankomt. dat zou ik persoonlijk overlaten aan een TomTom of zo'n ander ding.
Ik zou zeggen probeer eens iGo. Dat werkt echt prima. Kun je uitstekend in je eentje gebruiken en in de 3d-modus met lane-assist (geeft aan welke voorsoorteerrijbaan je moet hebben) mis je geen afslag.
Hoezo is het scherm altijd te klein? Mijn TomTom heeft een 3,5" scherm en mijn telefoon ook, even groot..
Klopt de grafische score van de HTC Diamond wel?

In een eerder artikel waarin deze getest werd staan andere waarden.
http://tweakers.net/ext/i/1215553194.png

Daar staat dat de Diamond een score heeft van 4807 en niet zoals hier staat van 643,8.

Maakt nogal een verschilletje dacht ik zo.

Ook verschillen enkele andere waarden met de eerdere tests. Wat is het verschil?? Andere versies ofzo?

[Reactie gewijzigd door mbr01 op 2 augustus 2024 12:18]

Klopt, dat wordt ook aangehaald in het artikel als het goed is. De diamond die ik getest had was met een andere rom, het verschil kon ik niet verklaren ook :X
eindelijk mensen die een toestel ontwerpen en die begrijpen wat men ermee wenst te doen. Te bellen en voor die doeleinden te gebruiken met het bijhorende telefoonklavier en touchscreen voor de andere toepassingen.
Spijtig dat hier geen GPS soft werd op geinstalleerd en nagegaan werd hoe het toestel daaromtrent presteert. Er zou ook TMC in aanwezig zijn maar ook daar geen enkel woord over.
Een ding vraag ik mij nog altijd af bij deze dingen. Waarom zo'n lelijke verhoogde rand rond het scherm? Ik bedoel, voor krasbescherming maakt het niet bijzonder veel uit en daar heb je van die beveiligingsplasticjes voor, en met een beetje kwaliteit is het scherm van zichzelf ook al vrij krasbestendig.
Ik heb zelf een pda met een iets lager randje, geen screenprotector, altijd in mn zak, soms in een hoesje. Maar geen enkel krasje, en ik ben een intensieve gebruiker.
Ben ik nou de enige die hem een beetje op die oude SE en sommige motorola telefoons vind lijken?
Nee je bent nummer 2 ( of ik)

ik vind em zelf iets weghebben van een nokia N serie, vooral die camera die er zo uitspringt aan de voorkant. Nokia n80 ofzo? zoiets iig....
Vergeet niet dat de Taiwanese markt nog altijd sterk gericht is op kopiëren.
Dus als iemand de tekeningen van een spuitgietmal van de concurrent kan bemachtigen dan zal hij het zeker niet laten. :)
:)

Overigens heb je niet erg veel vrijheidsgraden als producent:
- formaat: rechthoekig
- dikte: beperkt
- scherm: groot met touchscreen
- toetsenbord: numeriek met alfa
Anoniem: 261542 1 september 2008 17:45
weetje, ik zag die foto met dat stylus pennetje en ik besefte gelijk dat we hier met een verouderde technologie te maken hebben. stylus is -zo- nineties.
Jij vindt een stylus verouderd, ik niet. Ik vind het wel fijn, lekker precisie-aanwijzen met de stylus, waar de vinger toch vaak wat groffer is, en een heel vlak raakt...

Subjectief dus :)
Anoniem: 87819 @Alex)2 september 2008 23:33
Idd en het scherm wordt ook gauw vies als je er met je vingers aan zit. Ik vind zo'n pen veel schoner, handiger en preciezer.
ik raak ze altijd kwijt die losse pennetjes, dat probleem heb je met je vingers meestal niet :+
Werkt juist fijn als je het mij vraagt.. Ik ga echt niet met mijn dikke jatten op het scherm lopen klooien als ik een goedwerkend alteratief heb.
Kunt zeggen van de iPhone wat je wilt maar de interface is wel enorm goed met als een van de belangrijkste punten dat je geen stylus nodig hebt.
Ik zou willen voorstellen om de discussie over de iPhone of bij de iPhone review te doen of op het forum [iPhone 3G] Ervaringen & Discussie Deel 14

Hier gaat t toch echt over de P750 ;)
en hoe ga je dan een sms of mail sturen als er geen toetsenbord opzit ?
tsja, je kunt zeggen wat je wilt maar hij heeft wel een punt. Ik snap niet zo goed dat andere fabrikanten niet op zn minst wat dingen kopieeren van Apple. Die stylussen zijn altijd al ondingen geweest en apple bewijst wel dat het veel beter kan.

Ook de user interface: het ziet er niet uit en het oog wil ook wat. Huur nou even een grafisch ontwerper denk ik dan, die klust er in no time wat leuks van. Pieken genoeg bij Asus.

ook dat toetsenbord; je kunt toch niet fatsoenlijk een email tikken met zo'n toetsenbord? het lijkt me dat je dat binnen een week door hebt als je zo'n ding gebruikt, en dus ook de Asus ontwikkelaars.

Ik krijg een beetje het idee dat dit telefoontje een beetje afgeraffeld is, en als compensatie volgestopt is met hardware.. dat er geen navigatiesoftware op zit is daar alleen maar extra bewijs van

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.