Sony staat bekend als een merk met een strak design en de X95J is daar een goed voorbeeld van. Er zijn kwalitatief hoogwaardige materialen gebruikt en ook de afwerking daarvan is van hoge kwaliteit. De randen rondom het scherm en de voeten aan weerskanten zijn van geborsteld metaal gemaakt. De onderkant van het scherm raakt bijna het tv-meubel, maar kan desgewenst omhoog worden gebracht door de poten lager aan de behuizing vast te schroeven.
De lage stand ziet er wat strakker uit, maar maakt het onmogelijk om een soundbar op het tv-meubel te gebruiken. Door de tv hoger op z'n pootjes te zetten schep je ruimte voor een soundbar onder het scherm: een mooie oplossing die we graag bij meer modellen zouden zien. Ook het driehoekige ontwerp van de poten en de schuine verbindingen met de tv-behuizing kunnen we waarderen.
Sony heeft, voor wat het waard is, ook veel aandacht besteed aan de achterzijde van de tv. In het kunststof zijn patronen aangebracht waardoor ook de achterkant gezien mag worden en de tv dus niet per se tegen een wand hoeft te worden geplaatst. Het geheel ziet er netjes uit doordat alle aansluitingen en de montagepunten voor de voeten achter klepjes zijn weggewerkt.
Door de toepassing van een fald backlight kan de behuizing niet zo plat worden gemaakt als bij de meeste andere moderne televisies. In vergelijking met een oled-tv ziet de X95J er al helemaal dik uit. Toch is het ontwerp mooi in balans, doordat de pootjes relatief ver naar achteren steken. Dit heeft wel als nadeel dat deze tv niet al te dicht tegen een wand op een meubel gezet kan worden.
Aansluitingen
Het netsnoer is niet afneembaar en kan dus niet eenvoudig worden vervangen door een langer exemplaar. Dat is vooral onhandig bij muurmontage, aangezien de kabel slechts anderhalve meter lang is. Gelukkig zijn alle aansluitingen onder een hoek van 90 graden geplaatst, zodat er geen kabels met haakse stekkers nodig zijn als je hem ophangt. Aan de zijkant zit bovenaan een CI+-slot. Daaronder zit een 3,5mm-aansluiting waarmee, door middel van een niet-meegeleverd break-outkabeltje, analoge composietvideo en stereoaudio naar de tv kunnen worden gestuurd. Ook kan hiermee analoog geluid van een AV-receiver worden aangevoerd, waardoor de tv-luidsprekers als centerspeaker kunnen dienen.
Daaronder zit een 3,5mm-koptelefoonaansluiting die ook als analoge audio-uitgang kan worden gebruikt. Daar weer onder zitten twee van de drie USB-connectors. De HDMI-aansluiting aan de zijkant is goed voor 4k-beelden met maximaal 60fps. Dat zouden we voorheen dus een HDMI 2.0-aansluiting genoemd hebben, maar om onbegrijpelijke redenen is dit tegenwoordig een HDMI 2.1-connector. Onderaan zit een fysieke schakelaar waarmee de ingebouwde microfoon uitgeschakeld kan worden.
Eveneens onderaan zit een antenneaansluiting, die geschikt is voor kabel en Digitenne. Daarnaast zitten twee F-connectors voor satelliet. Er zijn een netwerkaansluiting en een Toslink-optische, digitale audio-uitgang. Rechts daarvan zitten twee 'echte' HDMI 2.1-aansluitingen, die dus geschikt zijn voor 4k-beelden met maximaal 120fps en een HDMI-poort die maximaal 60fps aankan. De middelste van de drie HDMI-ingangen is voorzien van een enhanced audio return channel, waarmee geluid de tv uitgestuurd kan worden. Helemaal rechts zit een USB-connector, die bedoeld is om programma's mee op te nemen.