Ook de Kuro PDP-428XD wordt op de PS3 aangesloten, zodat de HQV-tests gedraaid kunnen worden. Hier geldt dezelfde kanttekening als bij de LG 50PG6000: de Pioneer is een scherm met 768 beeldlijnen, dus de 1080 die de testschijf van HQV er via hdmi doorstuurt kunnen onmogelijk allemaal perfect worden weergegeven.
Video resolution loss test
In deze test wordt gekeken of de televisie het onderscheid kan maken tussen bewegende en stilstaande objecten in hetzelfde beeld. In deze test scoort de Pioneer goed, zeker als we ons bedenken dat de paneelresolutie lager is dan het videomateriaal. De blokken worden rustig, zonder trillingen weergegeven, maar uiteraard zien de blokken met lijntjes met een dikte van een pixel er niet zo uit als de makers van de blu-rayschijf hadden bedoeld.

Film resolution loss test
In deze test bekijken we de kwaliteit van de de-interlacer in de televisie. Bij snel bewegende interlaced beelden kunnen veel details verloren gaan tijdens het reconstrueren van progressive beelden. De Pioneer heeft alleen met de blokken met horizontale pixelbrede lijnen problemen, de overige blokken worden rustig weergegeven. De lijntjes in de probleemblokken zijn niet als zodanig te onderscheiden, omdat de blokken zwart-wit knipperen.

Ruisonderdrukking en diagonaalfilter
Het ruisfilter van de PDP-428XD lijkt zeer effectief te zijn. Al op lage niveau's worden de beelden behoorlijk ruisvrij en met voldoende details weergegeven. Op hogere niveau's zijn de beelden op een afstandje gewoon ruisvrij te noemen.
Het diagonaalfilter van de Pioneer is van een zeer hoog niveau. Zelfs bijna horizontale lijnen worden vrijwel kartelvrij weergegeven en de Pioneer hoort daarmee op dit gebied tot de top uit onze reviewserie.

Interlaced sd-beelden
We zijn nu aangekomen bij het belangrijkste onderdeel van de review. Interlaced sd-beelden zijn dagelijkse kost voor de meeste televisies, omdat we toch vooral televisie kijken en met een lcd- of plasmatelevisie kijk je al snel digitaal via kabel, satelliet of de ether. Ook dvd's leveren een interlaced signaal, dus het is belangrijk te kijken hoe de Pioneer hiermee omgaat.
De 42"-plasmatelevisie stelt ons niet teleur. De beelden zijn prachtig, vol van kleur, maar niet overmatig verzadigd. Zwart is echt heel zwart, terwijl ook lichte scènes voldoende helder zijn. Lijnen dicht op elkaar en fijne details worden zonder trillingen weergegeven, wat de algehele kijkervaring erg prettig maakt. Ook moeilijke kleuren, zoals huidtinten, worden zeer realistisch weergegeven. Kortom: de Pioneer scoort heel goed op dit onderdeel.
Stroomverbruik
Ook de Pioneer krijgt de scène uit The Bourne Supremacy via hdmi gevoerd. Tijdens het fragment springt het opgenomen vermogen van 136W tot 316W, maar het gemiddelde ligt op 230W. Per vierkante meter komt dit neer op 473W, wat een tikkeltje fors is.
Na deze review volgt nog een artikel over de Sony 40X3500. Dat is de laatste review in deze serie en daarin worden de topmodellen met elkaar vergeleken.
In de LCD & Plasma TV Special is deze review terug te vinden, gebundeld met de overige artikelen over de tv roundup en actuele nieuwsberichten over plasma- en lcd-televisies.