Door Chris Broesder

Redacteur mobile

Samsung Galaxy A80 Preview

Verdraaid vernuftig, maar tegen welke prijs?

11-04-2019 • 11:40

93

Preview

Samsung heeft de Galaxy J-serie begraven en breidt de A-serie verder uit. Er zijn zes A-toestellen aangekondigd, die in adviesprijs variëren van 150 tot 649 euro. De duurste van het stel is de Galaxy A80 en met een flinke marge, want de eerste eronder is de A70, met een adviesprijs van 399 euro. We mochten in Amsterdam alvast kijken naar de A80 en hem ook even vasthouden.

Met recht 'even', want de previewsamples van de Galaxy A80 die voor het evenement waren bestemd, lagen nog bij de douane. Daardoor moesten alle aanwezige journalisten het samen doen met één vroeg preproductie-exemplaar en hadden we dus weinig tijd. Toch hebben we geprobeerd zoveel mogelijk te ontdekken aan deze nieuwe smartphone, want het is een bijzondere. Het toestel heeft namelijk een roterend camerasysteem. Wat, hoe en waarom lees je in deze preview.

De draaicamera van de Galaxy A80 lijkt in sommige opzichten op de uitschuifcamera van de Oppo Find X. Ook bij de A80 komt een deel van de telefoon naar boven; het deel waar de camera in zit. Bij de A80 draait het camerasysteem zelf echter ook. Het gaat om het met metaal omlijste deel met daarin ook de ledflitser. De as zit horizontaal in dit rechthoekige deel met de afgeronde zijkanten.

De cameraset-up die normaal gesproken aan de achterkant zit, wijst dan dus naar voren. Dat heeft als voordeel dat er geen aparte frontcamera nodig is. Aangezien de frontcamera meestal de zwakke broeder onder de smartphonecamera's is, kan dat fijn zijn voor selfieliefhebbers. Als we zelf eens een selfie wilden maken, hebben we ook vaak de camera achterop gebruikt, zeker in tijden dat frontcamera's nog erg slecht waren.

Samsung Galaxy A80Samsung Galaxy A80Samsung Galaxy A80Samsung Galaxy A80

Toch is niet de camerakwaliteit, maar het scherm de hoofdreden om dit systeem te gebruiken. Doordat er geen frontcamera nodig is, wordt ook een gat of inkeping in het scherm overbodig en dat is de natte droom van hedendaagse smartphonefabrikanten. Het scherm op de Galaxy A80 is dan ook prachtig om te zien. Het gebrek aan een gat of hap in het scherm is daar een onderdeel van, maar ook de oledtechnologie helpt daarbij. Verder is hij enorm groot met 6,7 inch, dus als je een liefhebber van grote schermen bent, is dit het Samsung-toestel waarop je misschien wel hebt zitten wachten. Ten opzichte van de S10-toestellen moet de A80 het wel stellen zonder hdr10-ondersteuning en kan het scherm minder fel. Het scherm is trouwens net als bij de Galaxy S10e niet gebogen.

De Galaxy A80 is bepaald geen kleintje, wat logisch is met zo’n groot scherm. Hij is nog langer dan de Note 9 en de S10+, en slank is hij met 9,3mm evenmin. Hij is even dik als de Motorola Moto G7 Power en dat toestel is dikker om een grotere accucapaciteit mogelijk te maken. De A80 is wellicht vooral dikker om het mechanisme te huisvesten, want de 3700mAh-accu is niet absurd groot voor deze schermgrootte. Toch voelt de Galaxy A80 niet overdreven dik of zwaar aan, al is dat waarschijnlijk een ander verhaal als hij in je broekzak zit. Als je het toestel probeert te buigen, geeft het niet veel mee, maar we hebben dat bij het schuifmechanisme nog niet uitgebreid gedaan, bij gebrek aan reserve-exemplaren.

De dikte daargelaten, is de rest van de afmetingen nu eenmaal het gevolg van een 6,7"-scherm. Een smartphone kopen met zo'n enorm scherm is een keuze en Samsung had de behuizing niet veel kleiner kunnen maken. De bezels zijn namelijk smal. Ze zijn ongeveer gelijk aan die van de Galaxy S10e, maar in verhouding tot de schermgrootte natuurlijk wat kleiner dan bij dat toestel.

Relatieve schermgrootte Bezels hoog Bezels breed Schermverhouding Pixeldichtheid
85,76% 10mm 6,7mm 20:9 393ppi

De nadelen

Een hap uit je scherm is natuurlijk niet ideaal, maar de vraag is tegen welke prijs hij achterwege kan blijven. Die vraag kunnen we grotendeels pas in de review beantwoorden. Zo hebben we nog geen goed beeld van de camerakwaliteit en zou die best lager kunnen zijn dan we hopen, omdat er minder ruimte is voor de camerahardware. Dat leek bij de Oppo Find X immers ook het geval.

Ook is het de vraag hoe kwetsbaar het roterende systeem is. We hebben wat zitten pielen aan het systeem en zijn niet overtuigd van de stevigheid ervan. Als je de A80 op tafel legt en de frontcamera activeert, waardoor het systeem uitschuift en gaat draaien, blijft de camera op de helft hangen. Dat kwam bij onze sessie goed, na het in- en weer uitklappen, maar het zou toch jammer zijn als hij opeens niet meer goed reset. Bovendien lijkt er ten opzichte van de Find X een extra motortje aanwezig te zijn om het camerasysteem te draaien. Het is namelijk geen mechanisme met een veer en je lijkt een extra motortje te horen als je de frontcamera activeert. Waar we ons de meeste zorgen over maken, is dat er zand in het mechanisme komt. Je zult dit systeem heel schoon moeten houden om een goede werking te garanderen.

De Galaxy A80 heeft in tegenstelling tot de grotere S10-broers dan ook geen ip-classificatie. Wat hij verder mist ten opzichte van die duurdere toestellen, is draadloos laden, maar je kunt de 3700mAh-accu van de A80 wel sneller opladen dan die van de S10-toestellen, namelijk met 25 watt. Daarnaast past er geen micro-sd-kaart in het toestel, als je aan 128GB opslaggeheugen niet genoeg blijkt te hebben.

Samsung Galaxy A80Samsung Galaxy A80Samsung Galaxy A80Samsung Galaxy A80

Camera

We hoorden ook al van Samsung dat de sensor kleiner is dan bij de S10-serie en dat hij minder goede foto's maakt. Ook heeft het camerasysteem geen optische stabilisatie en dat helpt vaak niet voor de camerakwaliteit, zeker als er minder licht beschikbaar is. De cameraset-up is wat functionaliteit betreft vergelijkbaar met die van de S10e, want hij heeft naast de primaire camera een groothoekcamera, maar geen camera met telelens. De derde camera heeft een time-of-flightsensor. De primaire sensor heeft maar liefst 48 megapixels, hoewel hij standaard gewoon foto's schiet met 4032x3024 pixels. De groothoekcamera heeft een beeldhoek van 123 graden en dat is aanzienlijk. Jammer genoeg kun je deze niet gebruiken als de camera's naar voren gericht zijn. De reden daarvoor is vermoedelijk dat hij geen autofocus heeft en het focuspunt dus te ver weg ligt om selfies scherp te krijgen.

Camerasamples Galaxy A50Camerasamples Galaxy A50

We hebben een foto gemaakt met beide bruikbare lenzen en de resultaten zie je hierboven. Natuurlijk kunnen we na het maken van een paar foto's weinig zeggen over de camerakwaliteit, maar we hebben wel de indruk dat de Galaxy S10 in deze situatie meer detail kan genereren, wat niet verrassend is.

De Galaxy A80 kan dankzij de tof-camera diepte zien en kan niet alleen kunstmatige achtergrondonscherpte genereren bij foto’s, maar ook bij video’s. Dat is een functie die we eerder op Huawei-toestellen zagen en de A80 is het eerste Samsung-toestel dat het heeft. De zogeheten Super Steady-feature is na de S10-serie ook bij de Galaxy A80 ingebouwd. Het houdt in dat video's beter worden gestabiliseerd door digitaal te croppen en zo ongewenste bewegingen te compenseren. Ook zou de beeldherkenning die met de Snapdragon 730 mogelijk wordt, hierbij een rol spelen.

Verschillen met de S10-serie

De Galaxy A80 draait op een Qualcomm SM7150-soc. Dat is in principe de Snapdragon 730-soc, die een kloksnelheid van 2,2GHz heeft voor twee krachtige en 1,7GHz voor zes minder krachtige cores. Het zou een capabele soc moeten zijn, die tot de hoge middenklasse behoort, maar de snelheid van het toestel viel ons wat tegen. Zo was de optische vingerafdrukscanner achter het scherm minder snel dan we hadden gehoopt, vertraagde de camera soms wat en ging het wisselen tussen apps beduidend langzamer dan op een Galaxy S10. Het toestel dat we hebben vastgehad, is echter een vroeg preproductiemodel volgens Samsung en de software is zeker nog niet defintief. De snelheid die wij hebben ervaren, kan door softwareoptimalisatie zeker nog verbeteren, dus we onthouden ons van een oordeel hierover.

Wat verder opviel, is dat er geen luidspreker boven het scherm zit. Als je telefoneert met de A80, vormen de vibraties van het scherm het geluid dat je oor binnengaat. De Galaxy A80 heeft dan ook monogeluid bij het afspelen van media. Ook verrassend is dat er geen 3,5mm-poort op het toestel zit, zeker omdat de S10-serie deze wel heeft.

Tot slot

De Galaxy A80 is een bijzondere paradijsvogel, maar we zijn bang dat hij in de praktijk ook wat kwetsbaar is. Natuurlijk kunnen we na een korte hands-on niet zeggen hoe fragiel het systeem is, maar feit is dat systemen met dergelijke bewegende onderdeeltjes en motortjes stuk kunnen. Het aloude gezegde 'als het er niet op zit, kan het ook niet stuk', gaat hier dus op. Bovendien maakt het systeem het toestel extra gevoelig voor vuil en water.

Ook zit het toestel wat prijs betreft dicht bij de Galaxy S10e, hoewel de A80 zijn bestaansrecht natuurlijk aan het enorme scherm ontleent. Wie dat niet fijn vindt, koopt hem niet. In die zin zit hij dus niet echt in de weg van de S-serie, maar er zijn natuurlijk wel andere toestellen met grote oledschermen in deze prijsregio, zoals die van OnePlus.

Het is interessant en ook fijn om te zien dat Samsung flink innoveert, eerst al met de Galaxy Fold en nu met de Galaxy A80. We zullen het toestel dan ook met liefde reviewen om erachter te komen of het vooral leuk is voor het imago van Samsung of daadwerkelijk praktisch in gebruik.

Reacties (93)

93
93
50
1
0
27
Wijzig sortering
Persoonlijk ben ik wel een beetje klaar met de stortvloed aan toestellen die maandelijks over ons worden uitgestort. Vooral merken als Samsung en Huawei hebben inmiddels tientallen modellen in hun line up.
Wat is er mis met keuze en concurrentie?
Een snelle opvolging van diverse toestellen betekent ook een snelle uitfasering. Dus binnen no-time is zo'n toestel hartstikke obsolete en kun je er al heel snel geen onderdelen en accessoires meer voor krijgen. Daar sta je dan met je hipster-toestel waarvan de hype maar heel kort duurde. En de fabrikant? Die ligt weer in een deuk dat de massa er weer ingetrapt is.

Zo'n snelle opvolging van toestellen dient trouwens ook geen enkel doel, behalve dan dat ze een gegarandeerde verkoop op gang houden (quick sale). En goed voor het milieu ook, die onophoudelijke stroom aan (en ik wil bijna zeggen) "wegwerptelefoons". We willen zogenaamd allemaal zorg voor het milieu en het klimaat. Maar tegen deze wegwerpcultuur hoor ik maar weinig mensen protesteren. Omdat het zogenaamd "nieuw" is, omdat het "hip" is, en natuurlijk omdat je met je nieuwe lulijzer de pats wil maken bij je vrienden.

"Ja maar Qalo, ouwe trekzak, er is toch ook zoiets als "innovatie"?" Euh, ja... maar moet er daarvoor elke week een nieuwe lulijzer voor op de markt komen?

Schiet mij maar lek! Paf! 8)7

[Reactie gewijzigd door Qalo op 23 juli 2024 00:16]

Weer dat geklaag over updates? Een Andriod One is leuk maar niet zo leuk als nieuwe hardware. Daarbij doe je een aanname over de toekomstige updates.

Telefoons worden niet weggegooid maar doorverkocht. Hoewel van mij de trend van vervangbare batterijen weer mag terugkomen.

Yep, innovatie staat gelijk aan veel nieuwe apparaten. Ze doen allemaal wat anders dan het model van vorig jaar. Deze stortvloed aan nieuwe modellen zorgt ervoor dat je precies kunt kiezen wat jij zelf belangrijk vindt bij een telefoon.

[Reactie gewijzigd door lordawesome op 23 juli 2024 00:16]

Fijn! Alleen is het "innovatieve" dermate klein dat je dat nauwelijks als rechtvaardiging op kunt voeren.

Nieuwe hardware leuk? Jazeker, maar nog leuker voor de fabrikanten. Want wil je bijblijven, dan zul je regelmatig de poeplap moeten trekken om wéér zoveel honderden euro's ertegenaan te smijten.

En updates? Ik heb het niet over updates. Ik heb het over het toestel zelf. Maar nu je het er toch over hebt: ook dát is maar erg beperkt. Na een paar jaar krijg je geen updates meer en mag je het lekker uitzoeken. Je beseft wel dat deze methodes een manier zijn om hun kassa te laten blijven rinkelen, hè?

Kiezen wat er belangrijk is aan een telefoon? Volgens mij zit er op elke moderne toestel al jaren hetzelfde. Camera, NFC, vingerafdrukscanner en noem maar op. Sinds kort kun je draadloos opladen. Dat is het enige dat erbij gekomen is. Voor de rest niks. Of je moet een notch, een draaibare camera of een andere speledingetje "innovatie" noemen. Of het laten verdwijnen van de 3,5mm jack of wéér een nieuw soort aansluiting "revolutionair nieuw" vinden....

Maar weet je: mijn "klagen" heeft geen betrekking op mezelf, want ik koop sowieso geen smartphone meer die "de massa" gebruikt. Ik loop nu met een goedkope Ulefone in de rondte. Met een beroerde camera en matige specs. Maar het interesseert me niks, want dit was toch een overbrugging naar de Librem 5 waar ik op wacht. Maar waar ik me wel over opwindt is het gemak waarmee apparaten als "obsolete" worden beschouwd, zijnde het een lege wegwerpaansteker.
Een paar jaar geleden zou ik het met je eens geweest zijn maar ik zie inmiddels maar weinig mensen meer die steeds het nieuwste toestel willen omdat bestaande toestellen na jaren jet nog prima doen en nieuwe toestellen nauwelijks wat toevoegen. Ik snap je punt dan ook niet echt. Daar komt bij dat het aantal toestellen in een line up niets zegt over milieuvriendelijkheid. Verder heeft Samsung veel minder toestellen dan een aantal jaar geleden.
De consument is toch degene die vrijwillig besluit om 650 pietermannen voor zo'n "wegwerptoestel" neer te leggen? Als die markt er is wordt er wel invulling aan gegeven.
Ik wilde net intypen dat ik zelf jaaaren met een telefoon doe, maar ik realiseer me opeens dat er hier in huis inmiddels 5 tablets en 3 telefoons liggen.. Allemaal budgetspul, dat dan weer wel...
Juist Samsung doet het prima met hardware ondersteuning.

Als consument kom je erg makkelijk aan originele onderdelen van Samsung, maar ook reparatie centers kunnen die onderdelen gewoon kopen.

De 1001 Samsung toestellen die 2 jaar geleden op de markt kwamen zijn makkelijker te onderhouden dan mijn pixel 2 XL, waar ik geen originele onderdelen voor kan vinden (ook niet in Spanje, Duitsland of Engeland waar de pixel 2 XL verkocht wordt) en zelfs 3rd party oplossingen zijn er weinig.

Ook kwa software is het niet zo triest als Samsung ooit was, zelfs de S7 lijn up wordt nog onderhouden met kwartaal updates.
dit is geen concurrentie.
Net als Apple bedoel je: ze verkopen anno 2019 nog de iPhone 6 met A8 chip terwijl de iPhone XR met A12 ook al op de markt is. De strategie van 3 modellen hebben ze daar ook allang losgelaten, het zijn er ondertussen al een stuk of 13. Dus deze stortvloed speelt niet alleen bij Samsung en Huawei. ;)
Net als Apple bedoel je: ze verkopen anno 2019 nog de iPhone 6 met A8 chip terwijl de iPhone XR met A12 ook al op de markt is. De strategie van 3 modellen hebben ze daar ook allang losgelaten, het zijn er ondertussen al een stuk of 13. Dus deze stortvloed speelt niet alleen bij Samsung en Huawei. ;)
Bij welke Apple store kun jij een iPhone 6 kopen ?
Huidige assortiment => https://www.apple.com/nl/
En bij uitbreiding:
https://www.apple.com/nl/iphone/compare/

Iphone 6 -> verkrijgbaar bij erkende resellers.
Lijkt me dus wel nog gewoon in hun lineup zitten.
En bij uitbreiding:
https://www.apple.com/nl/iphone/compare/

Iphone 6 -> verkrijgbaar bij erkende resellers.
Lijkt me dus wel nog gewoon in hun lineup zitten.
Dat er nog ergens wat (32GB) liggen, doet hier niet ter zake. Galaxy S6 of 7 zal ook nog wel ergens in de winkel te vinden zijn. Verder is een iPhone 5S(2013) en nieuwer, nog steeds op het laatste OS te gebruiken.
(Samsung Galaxy S4 uit die periode al lang niet meer)
Bij resellers dus niet bij Apple zelf. Immers, resellers zijn op zichzelf staande bedrijven en niet in het bezit van Apple. Bij hun begint het productaanbod bij de iPhone 7.
Klets. Apple verkoopt nog iPhone 7, ruim twee jaar oud model. Dat allerlei providers nog de 6 (ruim vier jaar oud) en 6S verkopen, is andere koek.
Schijnbaar zijn andere mensen het niet zat. En Samsung en consorten hebben niet alleen jou als doelgroep.

Daarnaast gooien ze er een hele serie uit om de A-serie naar boven en beneden (met minder toestellen dan de gevel j-serie) uit te breiden.
Nou, ik niet. Door die stortvloed heb ik de galaxy A50 gekocht die in mijn straatje valt kwa specs en prijs.
Mooi dat het uitklapbaar front camera heeft zoals ik al altijd wilde hebben. Hopelijk volgende generatie Galaxy S

[Reactie gewijzigd door Van der Berg op 23 juli 2024 00:16]

Jammer dat dit een unpopular opinion is... Ik ben ook veel meer te vinden voor de uitschuifbare camera dan de hole in the screen camera...
Om heel eerlijk te zijn, word ik niet wild van dit soort oplossingen.
Lijkt op zich best leuk, maar alles wordt toch echt een stuk kwetsbaarder als er zo een uitschuif/ronddraai techniek inzit. Bovendien neemt het allemaal extra plaats in wat de compactheid van een toestel ook niet echt ten goede komt.

Neen, dan vind ik de oplossing van de ZTE Nubia X een stuk beter. Het secundaire scherm hoeft helemaal geen hoogvlieger te zijn, het dient gewoon als "electronic viewfinder" (mag dus best kleiner/minder resolutie/...). Dan moet je niet al je camera hardware in een klein bewegend stukje telefoon proppen, en volgens mij valt de huidige prijs van een klein laag resolutie schermpje ook best wel mee.
Alleen een hoesje om dit type telefoon is haast niet mogelijk.
En een hoesje is voor de meeste mensen redelijk essentieel als ze hun telefoon langer dan een paar maanden heel willen houden (Volgens mij heeft 90% van de mensen dan ook een hoesje om hun telefoon).
Inderdaad een leuke oplossing. Ik vind het jammer dat de kin nog steeds zo relatief dik is, ik hoop dat ze dat de komende jaren kunnen minimaliseren. Daarnaast ben ik bang dat het elektronische mechanisme snel degradeert en misschien zelfs kapot gaat. Ik vind het mi mix 3 schuifmechanimse wat dat betreft een stuk gaver: gewoon lekker zelf uitschuiven met je hand. Geen motortje dat kapot kan, geen cameraknopje nodig, en ik weet nog dat ik dat met telefoons als Nokia N95 en Nokia 7650 een prettig gevoel en bezigheidstherapie vond.
Dat zelf uitschuiven werkte inderdaad goed en was redelijk stevig. Ik heb ook zo een Nokia gehad en die heeft het lang volgehouden, ondanks dat ik toen nog minder zorgvuldig met mijn telefoon omsprong.

Wel even vergeten welk model het was dat ik had. Een witte met oranje die toen als eerste telefoon+Mp3 gepromoot werd van Nokia. De vriendin had dezelfde.

Enige nadeel was wel dat de telefoon beduidend dikker was dan de andere die ik toen gehad heb.

Een samsung met een slide functie heb ik ook een tijdje gehad en die bleef het ook goed doen.

Als we met een mechanisme gaan werken voor de camera te verbergen dan krijgt het manueel schuiven ook mijn stem.
De gemotoriseerde ga ik sowieso niet nemen. Dat is vragen om problemen.

Zoals voordien aangehaald is een hoesje wel niet meer mogelijk met dergelijke telefoons. Al moest het met mijn telefoons toen niet, ze hadden ook wel geen scherm dat aan de rand liep en door de plastiek laag erover braken ze ook niet gauw.
waarom kocht je dan niet de oppo 5x? die was al met deze functie
Ik vind het ook wel wat. Zal niet roepen dat ik de grootste fan ben van Samsung producten, maar dit soort innovaties kan ik wel waarderen. In het kader van “ik heb toch niets te verbergen” vind ik het altijd een rot idee om uberhaupt een camera op mijn gezicht te hebben tijdens gebruik van de telefoon.

Hopelijk volgen andere producenten snel. Vond die zgn. “Notch” toch al een onbevredigende oplossing. :)
Geen jack meer, ik was toen maar gestopt met lezen. :)
geen sd-kaart, toen ben ik gestopt met lezen.... of nee wacht ik ben hier, dus heb tot hier gelezen.
en lees onder wel door.
toch valt het toestel voor mij af wegens de SD.
En geen draadloos laden, geen water bestendigheid (hoewel logisch met dit mechanisme) ...

Nee, voor mij wordt het hem ook niet.
Anoniem: 188596 @Lip11 april 2019 18:05
Geen 3,5 jack, geen sd slot, kwetsbare camera, geen draadloos laden, geen waterbestendigheid. Its a no no no no no for me.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 188596 op 23 juli 2024 00:16]

Ik was bij jou gestopt nar "geen jack"
Behoorlijk aan de prijs. Bijna S10e prijzen.
En voor dat geld heb je ook bijna een Huawei P30 met top specs.
Ben benieuwd of dit een populair toestel zal worden.
Wel leuk dat er geëxperimenteerd wordt met camera setups!
Idd, als ik dan bedenk dat de s9 met cashback voor onder de 350 te krijgen was, dan is dit verschrikkelijk slechte value, ook voor Samsung begrippen. Dit is 'Appleiaanse' pricing.
Bij de introductie inderdaad wel. Als je echter een maandje wacht, is er zo 20 a 30% van de prijs af.
Eigenlijk zouden de grote fabrikanten van android telefoons eens van dat verschijnsel moeten afstappen. Nu zijn de prijzen ten tijde van de reviews vaak vergelijkbaar met die van Iphones, wat meegenomen wordt in de beoordeling. Het proberen waard om toestellen eens gewoon meteen laag geprijsd in de markt te zetten, maar wel net zoals apple de prijzen zeer constant te houden.
Kwestie van winstmaximalisatie, er zijn immers altijd mensen die het toestel op dag 1 per se al willen hebben en die dus de volle mep betalen. Daarnaast geeft die "korting" die er al snel is t.o.v. introductieprijs andere mensen juist het idee dat ze een goede deal hebben, waardoor ze eerder aan die mensen zullen verkopen.

Zou me dus niks verbazen dat ze met deze prijsstrategie én meer verkopen én meer winst maken.

Apple heeft geen concurrentie in de zin dat als je iOS wilt je er aan vast zit, en kan dus beter een premium en prijsvaste strategie hanteren.
offtopic: dit valt me inderdaad ook op bij de S10e. Nieuw kostte hij me 750 euro, en nu is hij al in nieuwe staat vanaf ongeveer €500,- te koop, en dat duurde nauwelijks een maand. Gaat de afschrijving van Samsung toestellen altijd zo hard?
Ja, de Samsung toestellen zaken zeer snel in prijs.
Heel veel cashback acties of dergelijke.
Wie een Samsung aan de volle prijs koopt krijgt snel spijt.

Veel provider kortingen en cashback combinaties binnen enkele maanden..
Supervet!!!
Alleen jammer van de prijs.......grappig om te zien dat smartphone innovatie nu verschoven is naar Aziatische fabrikanten.
Is dat al niet een aantal jaren zo? Dat de meeste innovatie uit Azië komt? Waar moet het anders vandaan komen? Uit Amerika komt al een tijdje weinig innovaties meer en in Europa zitten nou ook niet echt merken die heden ten dage bekend staan om hun innovaties.....
Ja, het is wel een tijdje zo, maar het komt nu vaker in het nieuws heb ik het gevoel. De Aziatische OEM's volgen ook nu minder de westerse merken.
Jammer dat ie niet waterdicht is, dan toch maar de A70 . . .
Door het uitschuiven is waterdicht maken eigenlijk onbegonnen werk.
Jammer van de toch nog relatief zwakke batterij. Motorola lukt het blijkbaar wel in die form-factor (zie artikel).
Dat is dezelfde formfactor, maar hier mis je veel batterijruimte door het schuifsysteem.
Ik vind die hele A serie wel slim... en goed.
Ik wilde net de Pocophone F1 kopen en zag toen dat de Galaxy A50 op de markt was voor een paar tientjes minder: 2 GB minder ram, 64GB meer interne opslag. OLED ipv tft en betere camera.
Erg tevreden over mijn aankoop. Alleen de speakers geven een ielig, blikkerig geluid. Verder alles goed voor 285 euro.
(P.s. de originele Samsung wallet cover is best wel een tegenvaller, na twee dagen werkt het scharnier al niet helemaal lekker meer bij mij: blijft een beetje open staan. En dat voor 28 euro.
En de Mobilize screen protector past ook niet goed. Misschien moet ik maar een review schrijven.)

[Reactie gewijzigd door MeMoRy op 23 juli 2024 00:16]

Ik heb afgelopen weekend ook voor 285 Euro die A50 gekocht en inderdaad een erg fijn toestel. Vooral voor dat bedrag :-) Ik heb een paar maanden geleden ook even met de Pocophone rondgelopen maar dat was het toch niet helemaal voor me. Maar ja, zoveel mensen zoveel verschillende smartphone wensen ;-)
Ben vooral benieuwd hoe de telefoonhoesje makers het probleem gaan oplossen.
Dubbelzijdig tape?
Ik vind het best een logische gedachte om meteen te denken dat extra motortjes meteen stuk zullen gaan, alles aan extra techniek biedt extra mogelijkheden tot stuk gaan. Ik vind alleen dat er iets te gemakkelijk meteen vanuit wordt gegaan. Al mijn cameras die ik tot nu toe gehad heb, hadden verschillende gemotoriseerde onderdelen die let wel: nog nooit zijn stuk gegaan. Een electromotortje is een vrij simpel stukje techniek dat compleet is uitgeevolueerd en bijzonder sterk 'kan' zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.