Door Redactie Tweakers

[2e trekking] Tweakers.net Hardewarenweggeverij - dec '05

15-01-2006 • 23:28

63 Linkedin

Stuur-in-en-win

Bezoekers van Tweakers.net maken kans op het winnen van een leuke prijs. Hoe? Door het juiste antwoord op de onderstaande vraag in te sturen. In samenwerking met webwinkel iBood wint één van de goede inzenders een Technaxx MV1 portable multimedia player. Deze gadget heeft afspeel- en opneemmogelijkheden voor digitale audio en video. Tegelijkertijd biedt dit compacte toestel zijn bezitter een 3 megapixel-camera en een voicerecorder.

Technaxx MV1 portable multimediaplayer (450x430)

* Geef het antwoord op de volgende vraag:

  Hoeveel pixels heeft het lcd-scherm van de Technaxx MV1?

* Insturen

Geregistreerde bezoekers van Tweakers.net kunnen het juiste antwoord sturen naar pv151205@tweakers.net tot zondagavond 24.00uur. Vermeld in de mail:

 • Gebruikersnaam
 • Voor- en achterna(a)m(en)
 • Adres en huisnummer
 • Postcode en plaats
 • Het juiste antwoord op bovenstaande vraag

Alleen inzendingen ontvangen voor of op zondag 18 december (sluitingstijd 24.00uur) dingen mee. Men moet bovendien op Tweakers.net geregistreerd zijn als bezoeker. Crewleden en medewerkers van Tweakers.net, en hun familieleden, zijn van deelname uitgesloten. De winnaar krijgt van ons bericht.

* Webwinkel iBood.com, elke dag een aanbieding

iBood - afkorting voor internet’s best online offer daily - zet elke dag om middernacht één nieuwe aanbieding online. In de volgende 24 uur kan de bezoeker van de site deze aanbieding bestellen. De keuze is simpel, ik neem het of ik neem het niet. Het assortiment van iBood loopt uiteen van gadgets tot huishoudelijke apparaten en computerrandapparatuur.

iBood vertelt de bezoekers niet hoeveel ‘Tom Cruise Blenders’, iPods of digitale camera’s er die dag op voorraad zijn. De artikelen zijn hot en daarom gebeurt het regelmatig dat ‘uitverkocht’ al vroeg in de namiddag op de site te lezen is. Er zit dan niets anders op dan te wachten tot middernacht op de volgende aanbieding.

* We have a winner...

...and the winner is....Arjan, AKA Garyu ! Van harte gefeliciteerd Arjan met het winnen van de Technaxx MV1. Als 888e inzender getrokken uit het totaal van bijna tweeduizend inzendingen gaf hij het juiste antwoord van 201.096 pixels (882x228). Niet iedereen raadde (of vond) het juiste aantal of liet zich misleiden door de vorm van het venster...

Arjan, de firma iBood zal de prijs in januari bij je thuis doen belanden. We wensen je er alvast veel plezier mee. Jij en alle andere inzenders, bedankt voor het meedoen. Over een tijdje volgt wellicht weer een volgende Hardewarenweggeverij-editie, met een nieuwe prijs en een nieuwe kans.

* Update / Tweede trekking

De prijsvraag kent een tweede gelukkig winnaar! Tweakers.net-bezoeker Arend - AKA hokitoki - ontvangt eveneens een Technaxx MV1 portable multimediaplayer. Hij stuurde als eerste inzender als antwoord dat het lcd-scherm een resolutie heeft van 294x228 pixels (67.032).

Waarom een tweede trekking? Het aantal van 294x228 = 67.032 pixels is achteraf het juiste(re) antwoord gebleken, en noemt het aantal hele pixels. Wij hadden (net als vele inzenders) in eerste instantie de door de fabrikant verstrekte gegevens overgenomen die het aantal sub-pixels noemen (rode, groene en blauwe). We wilden dit misverstand natuurlijk graag rechtzetten en wel door beide antwoorden goed te rekenen. We vonden iBood bereid een tweede MV1 beschikbaar te stellen, wat we zeer op prijs stellen natuurlijk :) . Gefeliciteerd Arend en veel plezier alvast met je prijs!

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (63)

Wijzig sortering
Is dit niet 882 subpixels x 228 pixels? En dat een slimme tweaker gewoon begrijpt dat je het aantal subpixels door 3 moet delen voor de werkelijke hoeveelheid pixels? Dan kom je op 294 x 228 pixels wat neerkomt op 67032 pixels.
en tweakers.net en ibood hebben de hoofdprijs gewonnen met bijna tweeduizend post- en emailadressen van mensen uit een specifieke, duidelijke doelgroep
Ik neem aan dat t.net de e-mail adressen echt niet doorsluist naar iBood. Als ze dat wel doen, zullen ze een flinke kluif hebben aan heel wat pissige tweakers.
Daar doet T.net helemaal niks mee weet ik, en iBood krijgt alleen de NAW-gegevens van Arjan om die player naar op te sturen. T.net doet dit omdat het een leuk extraatje voor de bezoekers is en de site (nog) aantrekkelijker maakt.
Alsof t.net nog niet alle e-mail adressen had :o
Daarnaast vertrouw ik er gewoon op dat t.net zorgvuldig met mijn NAW gegevens omgaat, maar aan de andere kant heb ik zelf bepaald om deze gegevens te verstrekken :)

Overigens had ik het antwoord ook goed. Garyu veel plezier ermee.
Het gaat er meer om dat iBood zijn naamsbekendheid binnen een specifieke doelgroep heeft vergroot. En dat brengt misschien wel meer op dan een mailing naar iedereen die hier aan mee heeft gedaan. Dat wordt toch maar gezien als spam.

Overigens heb ik lekker niet meegedaan! :+
0Anoniem: 123617
20 december 2005 15:11
Mmmm, 201.096 pixels... waar vinden jullie dit dan?
Ik had 3 miljoen pixels geantwoord (is ook wel veel te veel), want dat stond in de product catalogus op de technaxx site. (http://www.technaxx.de/katalog/technaxx_2005_eng.pdf)

Toch gefeliciteerd Arjan :)
Ik heb ook 3 miljoen geantwoord, want in de catalogus staat toch echt "Color Display with 3 Million Pixels".

Ja, het is wel erg veel :)

Maar het is wel wat in de productcatalogus staat en kan eigenlijk niet foutgekeurd worden.
Dat gaat over het aantal pixels die de ingebouwde camera had toch???
Nee hoor, er stond in de catalogus zoals eerder genoemd "Color Display with 3 Million Pixels". Was blij na de hele site te hebben afgezocht dat ik het gevonden had, blijk ik het nog fout te hebben ook!! ;(
Inderdaad ik heb ook 3 miljoen geantwoord, dit stond in de catalogus... Wel een beetje raar hoor...
Ja, ik zou ook wel graag willen weten waar dat dan op slaat. Het lijkt me toch dat ze zelf wel weten hoeveel pixels hun beeldscherm heeft :?
Volgens mij gaat dat over het aantal pixels van de CAMERA.

Hoe dan ook, GEFELICITEERD Arjan :+
4de hit google stond de informatie op een duitse site (een site die meer informatie gaf dan de site van de makers zelf)
Deze resolutie lijkt idd beter te kloppen gezien de verhoudingen van het schermpje :D

Maar is iemand er al uit waar dat 3 milioen pixels in de pdf van Technaxx dan vandaan komt :?
Dat is van de camera; 3 megapixels :)
Waarom staat er dan in de catalogus:
Color Display with 3 Million pixels.
:?
Dat is marketing ofzo :? Een zin op zo'n manier in elkaar zetten dat iedereen het verkeerd leest, maar zodat het dus wel veel beter lijkt dan het is. En als er dan boze mailtjes komen ofzo, dan zeg je gewoon dat ze het verkeerd gelezen hebben. Zo verkoop je nog eens wat.

Ik ben overigens ook niet helemaal weg van iBood, meestal stellen de aanbieding niet zoveel voor, zijn het budgetmerken die aangeboden worden of, zoals laatst bij de Maxtor harde schijven, is het binnen 1 minuut uitverkocht.
Ik had het ook goed
Het juiste antwoord op "Hoeveel pixels heeft het lcd-scherm van de Technaxx MV1?"
882 x 228 Pixels dus in totaal: 201096 pixels
Vond het leuk dat het geen makkelijke vraag was, ik heb ook eerst een tjeschise handleiding door zitten spitten maar vond daarin niks.

Hoeveel van de 2000 hadden het uiteindlijk goed?
Sorry maar deze vraag vond ik echt easy, beetje googlen en ik had hem in 1 min.
moet je maar eens: Technaxx MV1 display pixels
intypen bij google, en je vind het echt super veel.
1ste hit hier...
25 seconde koste me het }:O
Nou ik had em wel goed in ieder geval :P
Helaas niet gewonnen...
Als je echt zeker wilt zijn, dan mail je die mensen toch gewoon ;)
Display:
2,5" LTPS LCD, 882 x 228 Pixel bei 16 Millionen Farben

Mit freundlichen Grüßen

Technaxx Europe®
Sales Manager - Deniz Isik
0Anoniem: 37722
@dr_b23 december 2005 22:37
Tjah, heb ze begin van de week gemaild, nog steeds geen antwoord. Hopelijk zegt dat totaal niets over de speler want die ziet er perfect uit.
Nee, wat verwacht je met 2000 emails met de zelfde vraag? Ik zou er ook gek van worden }:O
das dan toch een resolutie van 294x228? (228 rijen van 294 pixels, bestaande uit 3 sub-pixels (RGB))
Inderdaad, ik geloof nooit dat dat ding echt een resolutieverhouding van 3.8 : 1 heeft. Het is juist een veelgebruikte truc om de resolutie van een scherm hoger te laten lijken. Nu wil ik ook wel een foto van dat scherm waaruit blijkt dat er zoveel horizontal pixels zijn
Ik had het ook goed :) Ik vond het wel een goede prijsvraag, want het antwoord was niet zo 1..2..3 te vinden. Vaak zijn het gewoon gesponsorde producten waarvan het antwoord voor de hand ligt er gewoon op de site van de producent te vinden is. Daarmee willen ze alleen maar mensen lokken. Net als die SBS6 acties, heb je net een film gezien, krijg je zo'n vraag 'wie speelde de hoofdrol A: Harrison Ford B: Leonardo DiCaprio'...

Deze was tenminste nog een beetje een uitdaging :)
Inderdaad, het antwoord was niet te vinden op de website van de maker. Ik heb het gevonden op een website van 1 of andere hobbyist die prate over 882x228, jammer voor mij maar leuk voor Arjan.
Hoe gaaf :D. Bedankt mensen van iBood & Tweakers, ik ga hopelijk veel plezier hebben van dit apparaat!

Zo win je nog eens wat! :o Uiteraard gaat er dan te zijner tijd een Productsurvey geplaatst worden (als het apparaat in de pricewatch is toegevoegd ;)).
Gefeliciteerd man! Toppie... :+
Altijd aardig zo'n prijsvraag, helemaal omdat ik tweakers wel vertrouw en hier al een tijd geregisteerd sta... Beter dan een of andere shady online quiz :)

Had het antwoord goed, als volgt aangepakt;

.com website van bedrijf bezocht...info niet gevonden...bedrijf gebeld (werk>callcenter)...botte kerel zegt 'staat op de .de website'...weer niet gevonden...ik google > ebay hit en bingo!

Les geleerd; eerst google checken, had me 4 minuten bespaard ;)

@ un1ty
als ik nummer 887 had gehad was ik uit me raam gesprongen
.. ik neem aan dat random een getal tussen de 1 en 2000 gekozen is, compleet willekeurig dus, wellicht een troost voor de 887e :+
.com website van bedrijf bezocht...info niet gevonden...bedrijf gebeld (werk>callcenter)...botte kerel zegt 'staat op de .de website'...weer niet gevonden...ik google > ebay hit en bingo!
Best triest dat de juiste specs via non-officiele bronnen te vinden zijn, en ze op de officiele website foutieve informatie geven :r.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee