Door Femme Taken

Architect

Verslag van Dealer Info Dagen 2004

Inleiding

Op 13 en 14 september vonden in de Jaarbeurs Utrecht weer de jaarlijkse Dealer Info Partner Dagen plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door Dealer Info, een tweewekelijkse nieuwsbrief voor de computervakhandel. Op de Dealer Info Dagen tonen fabrikanten en distributeurs hun diensten en producten en bieden zij het publiek, dat voornamelijk bestaat uit dealers, de mogelijkheid om contacten bij te leggen. De Dealer Info Dagen zijn niet bedoeld voor eindgebruikers en bieden dan ook weinig nieuws voor deze groep gebruikers. Dit kon ons er niet van weerhouden een bezoek te brengen aan de Dealer Info Dagen, in de hoop wat leuke producten tegen het lijf te lopen, hier en daar een praatje te maken en natuurlijk om nieuw schrijfgerei te scoren. In dit artikel doen we een volstrekt willekeurig verslag van de tentoongestelde goederen op de stands van de Dealer Info Dag.

* Trends

Hoewel de beursvloer door de malaise in de hardwarebranche opnieuw minder groot in oppervlakte was dan voorgaande jaren, was deze weer goed gevuld met de stands van allerhande distributeurs en kleinere handelaren of importeurs. Al deze partijen, vooral de kleineren, probeerden zich met opvallende of bijzondere producten van de concurrentie te onderscheiden. Met voor de eindgebruiker onzichtbare basiscomponenten zoals moederborden en videokaarten lukt dat niet meer. Casemod-artikelen en bizar gevormde pc-behuizingen met allerlei visuele opsmuk lenen zich er echter uitstekend voor. Op de Dealer Info Dagen werd eens te meer duidelijk dat de opkomst van casemodding als populaire vrijetijdsbesteding een enorme invloed heeft op het aanbod binnen de branche. Waren waterkoeling, side windows, koelers met LED-verlichting en behuizingen met ingebouwde LCD-displays en 'creatief' gevormde frontjes tot enkele jaren geleden nog een zeldzaamheid, inmiddels kan iedere leverancier een rijk assortiment aan kant-en-klare casemodoplossingen leveren. Een van de dingen die CeBIT en deze Dealer Info Dagen zo leuk maken is het bekijken, beoordelen en verafschuwen van het uitbundige aanbod van computerbehuizingen, waarbij de ene kast nog lelijker en smakelozer is dan de andere. Sporadisch kom je nog echt iets leuks tegen, zoals de houten LCD-monitoren en invoerapparatuur van Swedx. Hoewel er over smaak niet valt te twisten, kunnen we zonder terughoudendheid zeggen dat het stempel 'smakeloos' bij een niet onaanzienlijk deel van de getoonde behuizingen van toepassing is. Aan het enthousiasme waarmee de betreffende producten worden aangeprezen doet dit echter niets af.

Een tweede belangrijke trend voor dealers is de de opkomst van digitale fotografie. Een niet onaanzienlijk deel van de digitale camera's en de benodigdheden voor digitale fotografie wordt via hardware dealers aan de man gebracht. De Dealer Info Dag sprong hierop in met een Digitale Fotostraat, waarin onder andere Konica Minolta, Panasonic, Ricoh, Pentax en een paar leveranciers van foto accessoires deelneming hadden.


In een poging de concurrentie te intimideren, had distributeur ECL een Hummer laten aanrukken

De beursvloer (1)

Intel concentreerde zich voornamelijk op zijn server building blocks waarmee resellers vanuit een 'one-stop-shop'-concept kwaliteitssystemen kunnen bouwen. Naast de bekende Xeon- en Pentium 4-processors levert Intel moederborden, barebones, RAID-adapters en een breed assortiment van netwerkadapters. Daaronder producten voor gigabit over koper of glasvezel, multi-port adapters met maximaal vier poorten en de Intel Pro/10GbE SR server adapter voor 10 gigabit ethernet over glas. Op de stand waren de nieuwe dual Xeon-moederborden met PCI Express en 800MHz FSB te zien. Wegens het schrale aanbod van PCI Express-adapters bieden deze borden ook gewoon ondersteuning voor PCI-X.

De eerste nuttige vulling van een PCI Express-slot op een servermobo was te zien in de vorm van de Intel SRCU42E SCSI RAID-adapter. Dit is een OEM-variant van de LSI Logic MegaRAID SCSI 320-2E. De kaart beschikt over twee Ultra320 SCSI-kanalen en een PCI-E x8-interface. Onder de motorkap zorgen een 533MHz Intel IOP332-processor en 128MB PC1600 ECC DDR SDRAM voor hoge RAID-prestaties. Het geheugen is met behulp van reguliere 184-pins DDR-modules uitbreidbaar tot maximaal 512MB. Aan ondersteuning voor meer geheugen wordt momenteel gewerkt, maar dit vereist wijzigingen in de RAID software stack die volgens eerdere informatie pas in het voorjaar van 2005 gekwalificeerd zullen zijn.

Op de stand zagen we verder de nieuwe Intel SRCZCRX zero channel RAID-controller, gebaseerd op het ontwerp van de LSI MegaRAID SCSI 320-0X. Met deze kaart kunnen de onboard Ultra320 SCSI-kanalen op een geschikt moederbord uitgebreid worden met RAID-functionaliteit. Daartoe beschikt de SRCZCRX over een 400MHz IOP321-processor en 128MB embedded ECC SDRAM.

* Cabos Special Products Import

Cabos importeert de houten LCD-monitoren, toetsenbord en muizen van de Zweedse fabrikant Swedx. De LCD-monitoren zijn verkrijgbaar met een beelddiagonaal van 15, 17 en 19 inch. Het is discutabel of hout een verbetering is ten opzichte van wit, zwart of zilver plastic. Apart en duur zijn de Swedx-monitoren in ieder geval wel; een 15 inch exemplaar met essen, beuken of mahonie hout heeft op de site van Cabos een eindgebruikersprijs van 579 euro inclusief BTW.

* Enhance Europe

Enhance toonde zijn brede assortiment van voedingen, waaronder exemplaren voor small form factor pc's en low profile servers, en een stille PS/2 voeding met een enkele 12cm fan. Deze en vergelijkbare voedingen met een 12cm fan waren overal op de beursvloer te vinden. Verder zagen we op de stand producten voor geluidsdemping van computersystemen. Het assortiment bestaat onder andere uit geluidsdempende foam, de Silent Drive voor geluidsisolatie van harde schijven en fan-schroeven die met siliconen zijn bewerkt en de resonanties van ventilators kunnen dempen. Het foam is verkrijgbaar in grote stukken die zelf bewerkt kunnen worden of voorgesneden stukken die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden om de ruimte van een 5,25 inch bay op te vullen. Dat er wel enige kennis en gezond verstand nodig is om deze materialen succesvol te kunnen toepassen, bleek uit een reactie van een voorbijganger die klaagde dat zijn systeem overhit was geworden na het (kennelijk iets te enthousiast) aanbrengen van geluidsdemping. Het handhaven van airflow blijft natuurlijk noodzakelijk.De beursvloer (2)

Op de stand van Procase zagen we weer zo'n ATX-voeding met 12cm fan. Het toerental van de ventilator kan met behulp van een draaiknop op de achterkant van de voeding ingesteld worden op twee snelheden of op een automatische stand. De maximale snelheid is nuttig als de voeding in een server wordt gebruikt.

Procase toonde een nieuwe Prescott-ready ATX-kast met een aantal handige foefjes. Zo is het I/O panel op de voorzijde van de kast 90 graden draaibaar zodat de USB-poorten, audio-aansluitingen en FireWire-poort zowel vanaf de voorkant als de zijkant van de kast toegankelijk kan zijn. De drives in de 5,25 inch bays kunnen verborgen worden achter een deurtje dat middels een ogenschijnlijk ingenieus systeem naar de zijkant van de kast verschoven kan worden. Binnenskamers is er ruimte voor twee 12cm fans en biedt de harddisk tray plaats aan vijf schijven. Evenals bij veel andere nieuwe kasten is deze tray 90 graden gedraaid zodat de schijven over dwars in de behuizing geplaatst worden en de connectoren op de schijf makkelijk toegankelijk zijn. In het zijpaneel van de behuizing bevindt zich een rooster waardoor de processorkoeling frisse lucht kan aanzuigen. Hoewel de kast nog een engineering sample was en daardoor tamelijk gammel aanvoelde, leek het concept doordacht. Wel is het de vraag of het deurtje makkelijk te bedienen zal zijn, die opende namelijk niet erg soepel.Een veelbelovend design dat helaas niet op de stand was te zien, is de Procase PC8601 waarvan we hieronder twee foto's uit de productbrochure hebben geplaatst.Op het gebied van 19 inch rackmounts had Procase weinig nieuws te melden. Er was een 4U behuizing te zien die ruimte bood aan 24 harde schijven. Procase heeft sinds kort een geschikte behuizing voor het 4-way Opteron-moederbord van Tyan en zal binnenkort met een rackmount op de markt komen waarin maar liefst 48 schijven opgeborgen kunnen worden. Volgens Procase is er een trend waarneembaar waarbij klanten die eerder voor een NAS-systeem zouden hebben gekozen, nu een rackmount met veel storagemogelijkheden kopen zodat server en opslag (weer) in één systeem verenigd kunnen worden. Op de stand van Procase waren verder behuizingen voor externe harde schijven en hotswap cages in verschillende soorten en maten te zien. Zo heeft Procase 4-in-3 budget SATA hotswap cages met plastic sluitingen en zwaardere metalen uitvoeringen voor gebruik in servers.

* AVNet

Distributeur AVNet had een bar met promotiemateriaal van AMD neergezet.

* Techsolo

De Duits sprekende mensen van Techsolo, een aan de grens bij Dinxperlo gevestigd bedrijf, toonden hun computeraccesoires en assortiment van modding cases. Het design van de behuizingen was overduidelijk geïnspireerd op de producten van ThermalTake en Alienware.

* Spierings Computer & Supplies

Op de stand van Spierings Computer & Supplies kwamen we een stand-alone cd duplicator van Duplicase tegen. Niet bevreesd door mogelijke represailles van de Mac-community had de eigenaar een originele iMac en een antieke Macintosch SE tot 'visitekaartjesdeponeerbak' gedegradeerd. Wie zijn kaartje achterliet maakte kans op een verouderde Umax-scanner.

De beursvloer (3)

Olidata is een nieuwkomer op de Nederlandse markt. Het bedrijf levert LCD-monitoren, laptops en complete systemen aan wederverkopers en claimt zijn systemen voor een veel lagere prijs dan zelfbouw te kunnen leveren. Het merk Olidata is afkomstig uit Italië en behoort volgens de informatie op de website tot de top 5 pc-fabrikanten van Europa. De getoonde systemen waren standaard voorzien van een flashcard reader.* H. Essers Electronics

Op de stand van H. Essers Electronics waren behuizingen en casemodartikelen te vinden van Coolermaster, Silverstone, Lian Li, Zalman, Asetek, Sunbeam en andere fabrikanten. We zagen onder andere een voeding met 12cm fan en LED-verlichting, stille koeling voor videokaarten van Be Quiet en een Tagan-voeding met window en verlichting. Een Poolse vertegenwoordiger van Silverstone toonde een nieuwe Prescott-ready behuizing met omgekeerde ATX layout en een plastic airduct waarmee de processor voorzien kan worden van frisse lucht en de opgewarmde lucht direct naar buiten geleid kan worden. Hoewel veel kasten van Silverstone zichtbaar geïnspireerd waren op die van Coolermaster en Lian Li, zaten er toch best aardige exemplaren tussen. De Silverstone-man wist ons te melden dat er in het najaar een inbouw heatpipe-oplossing komt waarmee iedereen heatpipekoeling aan zijn systeem kan toevoegen.* ECL

ECL is distributeur van onder andere Supermicro en Gigabyte. Op de stand waren twee nieuwe Supermicro-systemen met EMT64T- en PCI Express-ondersteuning te zien. Supermicro staat voor degelijkheid, wat onder andere is te zien aan de slimme en solide constructie van de airduct in de onderstaande towerbehuizing. Het betreffende systeem, de Super Server SYS-7044-AIB, beschikt over niet minder dan vijf verschillende PCI-slots: twee keer 100MHz PCI-X en één keer PCI-E x16, PCI-E x4, 32-bit 33MHz PCI en 133MHz PCI-X. Op de derde foto zie je de PCI Express riser van een dual Xeon rackmount.

Gigabyte is evenals MSI en AOpen actief in de groeiende markt voor barebone notebooks. Resellers kunnen de specificaties van deze barebone notebooks naar wens van de klant aanpassen. We kregen een iBook-achtige machine met een 12,1 inch LCD-scherm te zien. Het design van dit systeem zag er strak uit en het gewicht van de laptop was erg laag, weliswaar zonder de zwaar meetellende accu. Verderop de stand had ECL een dual Xeon server barebone en een Socket 478 mini barebone opgesteld. Ook zagen we een opvallende home theater set van Ozaki welke voorzien was van een ingebouwde LCD-display.De beursvloer (4)

Een nieuw retailmerk op de Nederlandse markt is Canyon. De werkwijze van Canyon is vergelijkbaar met die van Trust en Sweex: groot inkopen in Azië, een eigen sticker op het product plakken en de spullen vervolgens door zoveel mogelijk dealers laten verkopen. Canyon is evenals de eerder genoemde merken een van oorsprong Nederlands bedrijf. Binnen drie jaar wil het na Logitech wereldwijd nummer één worden in pc peripherals. Het assortiment bestaat niet alleen uit de gebruikelijke accessories zoals USB-sticks, MP3-spelers, headsets, externe harde schijven en netwerkproducten, maar ook uit moederborden en videokaarten. De producten hebben een eenduidige uitstraling met een terugkerend zwart/zilver design, blauwe LEDs en rubberen coatings. Deze stijl keert terug in het design van de dozen: hoogglans karton in zwart en zilver met het v-teken van Canyon, vrij van epische figuren en (gerenderd) vrouwelijk schoon. We zijn benieuwd hoe het merk Canyon zich zal ontwikkelen onder het kritische Tweakers.net-publiek.

* Prestigio

Eveneens nieuw in Nederland is Prestigio, een submerk van Canyon. Prestigio levert TFT LCD-schermen, plasma's en barebone notebooks. De LCD's worden vervaardigd in Oost-Europa en maken gebruik van Samsung-panelen. Men zou dus een goede beeldkwaliteit mogen verwachten. Alle schermen zijn voorzien van VESA-bevestigingsmogelijkheden en laten een goede indruk achter wat betreft design. Voor een budgetmerk ziet het er behoorlijk strak uit. De notebooks kunnen geleverd worden met AMD of Intel processors. Eén van de modellen beschikt over een horizontaal draaibaar scherm.

* ACAL

Distributeur ACAL handelt in onder andere MSI, Coolermaster, Enhance en Eyegonomic. MSI had zijn nieuwe 2U dual Nocona server meegenomen. Dit systeem biedt plaats aan maar liefst zes uitbreidingskaarten; drie keer PCI-X links van de risercard en drie keer PCI Express rechts van de risercard.
Dit systeem (dat enige tijd op het Tweakers.net-kantoor heeft gebivakkeerd) weet overigens ook een geheel nieuwe betekenis te geven aan het begrip 'lawaai'. Met 104 dB(A) tijdens de opstartfase en dik over de 90 dB(A) daarna zijn oordopjes geen overbodige luxe bij het werken met deze server.

De beursvloer (5)

Genesis Technology distribueert onder meer producten van Mtek, Etasis en Tagan. Op de stand waren de Qseries-kasten van Mtek te zien. Deze beschikken over een ingebouwd LCD-schermpje waarop informatie zoals tijd, temperatuur en het wel of niet draaien van ventilators getoond kan worden. De Qseries-behuizingen zien er niet slecht uit. Voor het jonge gamepubliek heeft Mtek de Gamer X9 series, leverbaar met een rood, blauw, geel of zilver geaccentueerd frontje. Dit model is voorzien van een kleiner LCD waarop de temperatuur weergegeven kan worden. Van het merk Etasis had Genesis een 300W passief gekoelde voeding meegenomen.

* Xitac Electronics

Xitac Electronics toonde een laag geprijsde DivX-speler op Apple-design geïnspireerde behuizing van Tsunami. Verder was de stand gevuld met moederborden van QDI en EQS en waren er accessoires zoals externe harde schijf behuizingen te bezichtigen.

* Simmplicity

Simmplicity had als distributeur van Tyan de zeer begerenswaardige K8QS Pro-moederplank meegenomen. Dit bord biedt plaats aan vier Opteron-processors en kan uitgerust worden met maar liefst zestien geheugenmodules.

* T.E.G.

De Twentse Electronica Groothandel had een bonte verzamelingen computerbehuizingen opgesteld. Daaronder een Lian-Li PC-V1000 / Power Mac G5 kloon.* Bon-chic

Bon chic gaf acte de présence met een nieuwe Prescott-ready behuizing en een zwarte kast met geïntegreerd LCD-schermpje.* Superpower Europe

Superpower Europe liet een aantal gamerkasten zien. Opvallend zijn het Power Mac G5-handvat (helaas van plastic), de gedraaide verticale plaatsing van de harde schijven en het bevestigingssysteem voor de 5,25 inch drives. De kasten zijn verkrijgbaar met verschillende frontjes in uiteenlopende kleuren. Voor personen met een afwijkende smaak levert Superpower een voeding met blauwe LED-verlichting, groen/gele heatsinks en groen/geel fluorescerende Molex-connectors.

* IT Vision

Op de stand van de Belgische distributeur IT Vision kwamen we één van de lelijkste kasten van de Dealer Info Dag tegen. Het betreft hier een product van Artec, vroeger bekend van de scanners en tegenwoordig actief met optische drives en behuizingen. De linker kast zou niet misstaan in het assortiment van Bart Smit of Intertoys. Helaas hebben we geen plek kunnen vinden waar we onze collectie van Action Man-figuren kunnen opbergen. IT Vision levert tevens barebones van PC Chips. Het systeem op de foto beschikt over een externe voeding.

* Warbout Trading

We besluiten onze rondgang over de Dealer Info Dag met een bezoek aan de stand van Warbout Trading. Op de eerste twee plaatjes is een behuizing van Case4U te zien. Het deurtje voor de drive bays gaat niet opzij of omlaag maar scharniert omhoog. Een unique selling point? De laatste twee foto's zijn van een I-Chia-behuizing met een maffe uitlaatklep op het 'dak'. Een feature die perspectieven opent voor casemodders. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schoorsteenklep die bij plus 30 graden systeemtemperatuur automatisch wordt geopend, als ware het de spoiler van een Porsche 911 op snelheid?* Conclusie

Dat er vandaag een verslag is verschenen van de Dealer Info Dag is louter te danken aan het doorzettingsvermogen van ondergetekende . Met de eindgebruikerspet opgezet, was er feitelijk weinig nieuws te melden, maar dat was te verwachten van een evenement dat niet op eindgebruikers is gericht. De populariteit van casemodding was een duidelijk waarneembare trend, zo erg zelfs dat de wansmaak lijkt te gaan zegevieren. Buiten de bekende merken zoals Coolermaster, Lian Li en Zalman wordt er vooral veel (plastic) pulp geproduceerd. Dat digitale fotografie en LCD-beeldschermen sterk in opkomst zijn, wisten we al. Iedere tweaker heeft inmiddels wel zo'n apparaat in bezit. De makers van computerbehuizing hadden hun best gedaan om geschikte producten voor de warmtestokende Prescott-core op de markt te krijgen. Daarnaast was ook PCI Express veelvuldig te zien, hoewel er buiten video nog weinig nuttige toepassingen voor zijn. De komst van de nieuwe retailmerken Canyon en Prestigio is wellicht het meest opvallende nieuws.

Reacties (26)

26
26
9
2
0
13
Wijzig sortering
Als ik de huidige trends zo zie met ramen, gekleurde leds en nog meer troela, dan voorzie ik dat we binnenkort na Gammo een variant van Pimp My Ride voor PC's kunnen verwachten :D
Gammo.... Pimp My Ride.... vage keuze kwa programma's heb jij :P :+

Overigens zie ik een leuk MOD detial bij die laatste kast met die uitklap Fan bovenop : Daar doe je een LCD schermpje op die je dan alle Temps laat weergeven van je PC en speeds enzo :9~
Ondergetekende was er ook, na de cebit van dit voorjaar weinig nieuws gezien, wel een x leuk om de 'gezichten' erachter te zien (die waren er dus bijna niet).
Dat Femme over enig doorzettingsvermogen bezit zal ik niet ontkennen. Ik heb het 30 minuten volgehouden, als je van carnaval houdt of apres-ski dan had je misschien nog lol gehad in de hut van een grote distri die op het shirt van nec prijkt.
Er waren dus veel kasten, die stonden ook al in Hannover en geloof me of niet, ook al 2 jaar geleden in Beijing. Daar heb continue dealer/hcc-dagen lijkt het wel.
Ik heb 1 ding gezien wat ik nog niet eerder gezien had. Hiermee bedoel ik dat het voor mij nieuw was maar voor iemand anders misschien gesneden koek.
Een voeding met 2 losse modules, totaal 500 watt. Samen leveren ze dus 500 Watt, als er 1tje uitvalt dan blijft er nog 1 (250watt) functioneren. Je kan dan de kapotte er uittrekken (swap) en een nieuwe er in steken. Stond bij een zooitje industrial racks zal daarvoor wel bedoeld zijn :).
Al met al veel bier, veel borrelnootjes, een hoop pakken en weinig (scheer)wol .
:Y)

o, ja ook aandacht voor windows media center. Daar wordt veel van verw8 door de hh verkopers en hopelijk gaat dit helpen om het onstane gat (wegvallen pc-prive) enigzins te vullen. Over 1 week zijn er allerlei demonstraties in het land van XP media center voor de resellers. In het kader daarvan zag ik een AverMedia Media Center Card (jaja, ik verzin het niet) maw compatible met MC. Verder zag ik een exemplaar van ConvertX PX-M402U van Plextor, een digital videoconverter die er volgens mij al sinds mei of zo bestaat?
Anoniem: 44409
@Spice27 september 2004 16:25
De voeding beschikt over 2x 500W modules welke standaard in een "shared load modus" draaien, ze geven standaard dus ieder de helft van het gevraagde vermogen tot een maximum van 500W. Wanneer er een module uitvalt kan de overgebleven module gewoon nog 500W maximaal leveren.

Dat maakt het een stuk duidelijker niet?
Samen leveren ze dus 500 Watt
Maar verder dan 250 W kun je toch niet gaan?
Anders raakt de tweede voeding ook direct overbelast als er een uitvalt.
Sjonge.. elke computerleverancier heeft tegenwoordig een Hummer...

offtopic:
Gezellig als het grijze kenteken eraf gaat...
In een poging de concurrentie te intimideren, had distributeur ECL een Hummer laten aanrukken
maar niet elke leverancier gaat failliet..

dus weer een sprong minder van een kat in't nauw

het is jammer voor de mensen die er werken, maar ik heb het ze verschillende tientallen keren toegewenst in de jaren dat ik ze ken (slechte mentaliteit, klanten zijn(waren) niet belangrijk voor ze)

dus bij deze als je het nog niet wist, het is alleen nog niet officieel zover ik weet.
En waar komen die onderdelen van Swedx vandaan? Precies, IKEA-land :P Ik denk dat ze in menig huiskamer zeker niet zullen misstaan. Krijg ineens een andere blik op het begrip "computermeubel".
te bestellen bij www.bdcc.nl (een leverancier van ons bedrijf)
Ik denk niet echt dat hij dat precies bedoelde :P Hij bedoelde het meer als zo van, nou raad eens waar ze vandaan komen, uit IKEA land.

BDCC hebben wij ook maar we bestellen er zelden nog wat... Veelste duur joh
Arghh the horror, straks koop je daar je pc en moet je hem zelf met een onduidelijke handleiding in elkaar zetten met van die bijgeleverde imbussleuteltjes en onderdelen die net niet passen enzo :+
lol, dat is nu al de praktijk voor menig tweaker. je krijgt er zelfs geen imbus sleuteltje bij :+ :+
http://www.simmplicity/ mist een .nl ofzo :)
Het domein is:
www.simmsales.com
Houten toetsenbordje deed me aan een vergeeld C=64 bordje denken... O+

Prestigio heeft als nieuwkomer kennelijk ook nog wat webserverprobleempjes als je doorklikt naar een taal...
Forbidden
You don't have permission to access to this document on this server.
--------------------------------------------------------------------------------
Apache Server at prestigioservice.nl
Sense and simplicity? :7
Ja wij waren vandaag ook van de partij en ik moet zeggen. Er was veel mooi spul. Leuke ideeen en mogelijkheden en toffe niewe dingen.
Tja, eigenlijk heb ik niks nieuws gezien, alleen maar trieste rips-offs, en dan nog slecht ook. :'( Zie die Superpower 'G5 wannabe' kast, de zoveelste 12cm voeding.. de zoveelste Zalman heatpipe cooler ripoff.

Sneue rommel eerlijk gezegd, die het dan een beetje goed als je wat jat. :'(
Eej Femme ik wist het niet zeker, maar ik stond bij je toen je de foto's bij de intel stand aan het schieten was :)

ikke twijfelde al, maar ik was natuurlijk weer te verlegen om het even te checken ;(

Verder mooi verslag, maar ik mis volgens mij die stand waar je met zo'n pci-kaart je hele pc hardwarematig kan testen ?
Helaas wordt Dealer Info elk jaar kleiner en kleiner... een paar jaar geleden was het nog een beurs van betekenis waar nagenoeg elke grote distributeur aanwezig was, nu zijn het voornamelijk de kleinere (sub) distributeurs die zich van hun beste kant laten zien. Op de eerste dag is het meestal nog wel gezellig maar de tweede dag is het altijd een uitgestorven boel.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee