De wearable digital camera die we van Philips in de handen gedrukt kregen, is de KEY010. Deze versie beschikt naast een twee-megapixel camera verder over 128MB geheugen. Het is hierdoor mogelijk om ruim driehonderd foto's te maken, iets wat we persoonlijk getest hebben. Philips beveelt de key ring 010 aan voor € 199,99, maar inmiddels gaat het apparaatje de deur uit voor € 139,99. Hiervoor krijgt men bij het uitpakken het volgende: de camera, een garantieomschrijving, een cd-rom met software, een keycord en een USB-verlengkabel.
Design
Wanneer we naar het ontwerp van de KEY010 kijken zie we een klein, slank en langwerpig gevormde stick met afgeronde hoeken. Wat ook opvalt, is de zwarte afwerking met hier en daar een metaalaccent. De gebruikte materialen zijn een magnesiummetalen behuizing en plastic elementen, wat als effect heeft dat het geheel en de materialen degelijk en robuust aanvoelen. Verder wordt de lens door een schuifbaar plaatje afgeschermd en wordt de camera op deze manier ook aangezet. Door het klepje omhoog en omlaag te bewegen gaat de camera aan en uit. Wanneer deze klaar voor gebruik is, horen we even een dubbel piepje, wat niet het geval is wanneer deze wordt uitgezet. Ook niet wanneer de stroombesparingsmaatregelen worden aangesproken - en de camera dus uitgaat na zestig seconden inactiviteit - horen we geen pieptoon ter bevestiging.
De wearable digital camera ligt goed in de hand, al kan het wel voorkomen dat bij gebruik een vinger voor de lens komt. Dit is vooral afhankelijk van de grootte van de hand van de gebruiker en de lengte van zijn vingers. Op de top van het apparaat vinden we de afdrukknop, terwijl aan rechterzijde een inkeping is aangebracht voor de bevestiging van het halskoord. De zoeker van de Philips key ring 010 is ook bovenin geplaatst, wat twijfels naar voren brengt of het beeld in de zoeker wel overeenkomt met wat op de foto wordt afgebeeld. Wanneer we de proef op de som nemen, zien we dat het beeld op de zoeker hoger is dan de foto. Op zich is dat geen probleem, aangezien we niet echt van plan zijn om panoramafoto's te maken. Daarnaast focust de camera op objecten die anderhalve meter of verder verwijderd zijn.
Als we verder kijken, zien we dat aan de onderzijde de USB-aansluiting is geplaatst. Deze komt te voorschijn wanneer we het afdekkapje verwijderen. Over de plaatsing van de USB-aansluiting is blijkbaar nagedacht. Deze is namelijk niet precies in het midden geplaatst, zoals wel vaker voorkomt. Aan de hand van de foto is te zien dat deze zowat aansluit bij de achterzijde van de keyring. Wat wel jammer is, is dat de indicator-led'jes soms niet makkelijk zijn af te lezen. Dit is afhankelijk van hoe de USB-aansluitingen op de pc gesitueerd zijn. Indien deze net zoals bij de gebruikte kast horizontaal zijn, dan is het een beetje lastig om de led'jes af te lezen en te bepalen wanneer de camera geheel opgeladen is.